Kako stvoriti galeriju slika u vodiču za početnike WordPress-a

Kako stvoriti galeriju slika u vodiču za početnike WordPress-a

Hej! Nadam se da ste imali sjajnu sezonu praznika na svoj jedinstveni način. Danas razgovarajmo o WordPress galerijama. Ako želite podijeliti one lijepe fotografije koje ste preuzeli tijekom praznika, ne morate dalje od galerije WordPressa. To je točno, ne treba vam dodatak. Ne, nemaš.


WordPress isporučuje s ugrađenom galerijom koja je blaženstvo za rad. Možete objavljivati ​​svoje nevjerojatne fotografije, uređivati ​​ih; dodajte naslove, veze itd. i – zahvaljujući modulu Jetpack Carousel – dodajte okvir za svjetlost kako bi vaši čitatelji mogli vidjeti veće verzije fotografija u njihovom punom sjaju..

Bez obzira jeste li fotograf, foto bloger ili jednostavno volite dijeliti slike na svojoj web stranici, WordPress galerija nudi vam upravo one alate koji su vam potrebni za postizanje velikog. U ovom postu otkrit ćete:

  • Kako stvoriti šarene WordPress galerije
  • Nekoliko dodataka WordPress Gallery trebate li da napunite svoje galerije

Ukratko, vi ste sjajni, zato pričvrstite sigurnosne pojaseve i uživajte u vožnji.

Kako stvoriti šarene WordPress galerije

Galerije slika dodaju boju i život vašoj WordPress web stranici dok povećavaju zadržavanje korisnika. A s obzirom da ih je nevjerojatno lako dodati WordPressu, ništa vas ne sprečava da stvarate lagane postove i stranice koje će zadiviti vaše čitatelje. Evo kako dodati WordPress galeriju slika.

Odaberite lokaciju

WordPress galerija može ići bilo gdje na vašoj stranici ili postu. Možete ga staviti na prazan post / stranicu ili usred teksta. Sve što trebate učiniti je smjestiti pokazivač tamo gdje želite da vaša galerija ide kao što je prikazano u nastavku:

Wordpress galerije dodajući novi post

Dodajte slike

Zatim trebate dodati svoje slike. Kliknite gumb Dodaj medij da biste pristupili zaslonu Umetanje medija. Zatim kliknite vezu Stvori galeriju da započnete izgradnju galerije:

Wordpress galerije stvaraju zaslon galerije

Ovdje imate dvije mogućnosti. Možete prenijeti slike s računala ili koristiti slike koje već imate u svojoj biblioteci medija. Budući da je naša nova WordPress instalacija bez ikakvih slika, nastavit ćemo s prvom.

Kliknite Odaberi datoteke ili povucite i ispustite slike na zaslonu da biste pokrenuli prijenos:

Wordpress galerije za prijenos zaslona za slike

Prijenos slika u WordPress galerije

Nakon što prenesete slike, imate mogućnost opisivanja svake svoje slike. Neke slike možete izuzeti i iz WordPress galerije. To su jednostavne stvari; stvar točke i klika kao takva. Svakoj od svojih slika dodajte naslove, naslove, alt tekstove i opise, a zatim pritisnite gumb Stvori novu galeriju. Ovo će vas odvesti do zaslona Uredi galeriju, gdje možete detaljno urediti svoju galeriju:

Wordpress galerije uređivanje zaslona galerije

Uredi galeriju

Na zaslonu Uredi galeriju možete izvesti brojne akcije. Na primjer, možete prevući i ispusti slike preurediti, dodati više slika u galeriju, narediti slike obrnutim redoslijedom, rasporediti slike bilo nasumičnim redoslijedom, pregledati URL-ove slika, otkazati cijelu galeriju, postaviti broj stupaca i tako dalje:

wordpress galerije uređuju akcije zaslona galerije

Umetni galeriju

Nakon što ste zadovoljni postavkama svoje galerije, vrijeme je da krenete naprijed. Kliknite gumb Umetanje galerije. Vaša će se galerija pojaviti unutar vašeg posta / stranice kao niz sličica. U ovom trenutku još uvijek možete urediti galeriju klikom na bilo koju sličicu:

umetnuta galerija wordpress galerija

Sve što trebate učiniti je pritisnuti gumb Objavi / Ažuriraj i zlatni ste:

wordpress galerije objavljena galerija

To je bilo lako, zar ne? Možete platiti banke putem ovih WordPress marketinških savjeta kako biste svoju galeriju prikazali cijelom svijetu. Ako u bilo kojem trenutku kliknete bilo koju sliku u vašoj galeriji, ona će se otvoriti na stranici s prilozima, s čime se moramo složiti, nije jako atraktivna:

stranica za prilog wordpress galerije

Dodavanje Lightboxa u vaše WordPress galerije

Možete aktivirati modul kormila Jetpack koji omogućava korisnicima da pregledaju vašu galeriju u prekrasnom okviru. Ako želite izbjeći Jetpack, zgodni dečki iz WPBeginner-a su forsirali modul vrtuljka, a sada ga nudi kao samostalni dodatak poznat kao Galerija galebovi bez Jetpacka.

Jednostavno instalirajte i aktivirajte dodatak na vašoj web stranici WordPress, a zatim idite na Postavke -> Mediji da biste odabrali opcije karusela:

mogućnosti vrtića za WordPress galerije

Osvježite post u galeriji i kliknite bilo koju sliku. Vaša galerija se sada otvara u prekrasnom prozoru:

Wordpress galerije slike u lightboxu

slatko.

Sada kada možete kreirati WordPress galerije poput profesionalaca, što mislite o isprobavanju nekoliko dodataka WordPress galerije, koji dodaju više snage cijelom doživljaju WordPress galerije? Zvuči sjajno, zar ne?

Dodaci za WordPress Gallery

Ako želite nadopuniti svoje WordPress galerije, tržište dodataka WordPress nikad neće dopuniti potrebne dodatke. Kao što odaberete, imajte na umu čimbenike poput ocjena dodataka, brzine, jednostavnosti uporabe i ponuđenih značajki. Ovo je odnekud, evo popisa najboljih dodataka koje smo pronašli:

Galerija Envira

wordpress galerije galerija by envira

Započnite dodatak WordPress galerije kao nijedan drugi. Galerija Envira omogućava vam da izradite prekrasne i potpuno odgovarajuće WordPress galerije u nekoliko minuta. Optimiziran je za najbolje performanse na webu i poslužiteljima jer je, prema vlastitim riječima autora, “… brzina važna kada je u pitanju SEO i pretvorba.”

Osim što je prijateljski prema mobilnim uređajima, ovaj dodatak WordPress galerije isporučuje se sa sastavljačem galerije koji povlači i spusta, što olakšava i brzo stvara WordPress galerije. Štoviše, možete jednostavno dodati integraciju društvenih medija i prodavati svoje slike bez probijanja znoja. Jednostavno stvorite WordPress galerije i dodajte ih u svoje postove / stranice pomoću kratkih kodova.

lightbox u galeriji Envira

Da biste podigli sustav, možete kreirati video galerije, dodavati vodene žigove za zaštitu slika, organizirati slike u albume zajedno s naslovnim fotografijama, stvarati nevjerojatne prezentacije, lozinkom zaštititi svoje galerije, dodavati prilagođene CSS stilove i još mnogo toga. Pro verzija nudi vam najbolje značajke.

WP platno

Wordpress galerije wp platna galerija

WP Canvas koji je razvio Chris Baldelomar ne čini ništa drugo nego dodati dodatne mogućnosti u svoje WordPress galerije. Drugim riječima, ovaj dodatak “… proširuje WordPress galerije na zidanu galeriju, galeriju karusela i galeriju klizača.”

A kad kažemo dodatne opcije, mislimo na puno lijepih opcija koje vam omogućavaju da okrenete svoje WordPress galerije na bilo koji način koji želite.

wordpress galerije wp platna

Na primjer, možete odabrati između 5 stilova opisa, 6 vrsta opisa, 8 stilova prikaza, 15 skočnih veličina, dodati prilagođene veze, otvoriti slike u novim karticama i sakriti kontrole galerije samo kako biste spomenuli istaknute.

FOTOGALERIJA

dodatak za foto galeriju

Jednom kada instalirate i aktivirate ovaj dodatak za WordPress galeriju, on dodaje stavku Fotogalerija u vaš administratorski izbornik zbog čega je stvaranje WordPress galerija jednako jednostavno kao i stvaranje postova. Baš je tužno što nisam mogao odabrati slike iz svoje medijske biblioteke, što je značilo da ponovno prenosim iste slike. To također znači da dodatak stvara dodatnu mapu u mapi za prijenos! Nisu cool momci.

zaslon administratora fotogalerije

Nakon što prebacite svoje slike, prilagođavanje galerije je jednostavno kao A, B, C. Možete dodati pregled (naslovnicu) fotografiju, dodavati opise, postaviti vodene žigove, dodati alt tekst, poništiti objavu fotografija, ponovo stvoriti sličice, dodati oznake i tako dalje mnogo s jednog zaslona.

Zatim dodate WordPress galerije s zaslona Edit Post u kojem možete odabrati dodatne mogućnosti. Govorimo o značajkama kao što su višestruki stilovi prikaza, mogućnost prikazivanja oglasa, kontrole skrivanja / prikazivanja, okvir za pretraživanje, način rada na cijelom zaslonu i još mnogo toga.

Ovi momci ipak moraju učiniti nešto u vezi s korisničkim sučeljem, jer Foto galerija ostavlja mnogo željenog u pogledu ljubaznosti korisnika.

NextGEN Galerija

galerija nextgen

Vjerojatno najpopularniji dodatak za WordPress galeriju, NextGEN pravi valove u WordPress krugovima od 2007. Svake godine prosječno kreće oko 1,5 milijuna preuzimanja, a da ne spominjemo nevjerojatne ocjene koje prikuplja. Donijeli su vam Imagely, ljudi iz WordPress fotografije, možete računati na NextGEN koji će dodati život vašim WordPress galerijama.

Brzo, da vidimo što je u torbi. Za početak, NextGEN vam nudi robustan sustav upravljanja WordPress galerijom koji ima mnoštvo opcija za prijenos, uređivanje i objavljivanje slika.

nextGEN čarobnjak za galeriju

Međutim, jedna značajka koja je obilježila moj dan jest intuitivni čarobnjak galerije koji vas vodi korak po korak kroz stvaranje svoje prve galerije NextGEN. Čarobnjak je tako jednostavan za upotrebu da biste trebali stvoriti galeriju u sekundi. Moramo pohvaliti ovaj dodatak radi jednostavnije uporabe.

WP foto album Plus

WP Photo Album Plus WordPress galerije

Jednom kada aktivirate WP Photo Album Plus, prikazat će vam se poveznica (na vrhu vašeg ekrana za WordPress administrator) na stranicu postavki za brzo početno postavljanje. Ova stranica za brzo postavljanje napunjena je s puno opcija koje omogućuju dizajniranje galerije iz vaših snova.

Na primjer, možete odabrati hoće li vaša tema reagirati, odabrati smanjiti broj slika pri prijenosu, dopustiti posjetiteljima da učitaju slike, aktivirati ocjenjivanje, komentare i sustave dijeljenja na društvenim mrežama, dodati audio i video datoteke, postaviti širinu slike (postoji bezbroj opcija ovdje!), dodajte krušne mrvice, objavite fotografiju dana i tako još mnogo toga.

wp foto album plus stranica s postavkama

Ovo je vrhunski dodatak galerije koji ima više mogućnosti nego što će ikada trebati. Udaljeno od postavki, stvaranje nove galerije jednostavno je poput pita. Dodatak dodaje stavku Foto albumi u vaš Admin WordPress izbornik, što vam pomaže da lako stvorite i pristupite svojim WordPress galerijama. Korisničko sučelje ipak ostavlja puno željenog, ali sa svim opcijama koje ova dječja pakovanja teško možete žaliti.

Nakon stvaranja albuma s fotografijama, idite na zaslon Uredi post / stranicu i dodajte galeriju svom postu ili stranici pomoću gumba WPPA + Generator kratkog koda:

wp foto album plus dodaj galeriju

Tako ćete dobiti svoj vlastiti WordPress album s fotografijama, a ovdje je primjer:

wp album sa fotografijama plus post

Povezano čitanje

Ako želite saznati više o WordPress galerijama i srodnoj temi WordPress fotografije, izabrao sam ovaj kratki popis za vaše zadovoljstvo gledanja:

Zaključak

WordPress galerije učinkovite su za objavljivanje, dijeljenje, pa čak i prodaju fotografija. Lako ih je stvoriti i proširiti pomoću dodataka WordPress galerije. Iskreno, ništa vas ne bi trebalo spriječiti u stvaranju prekrasnih WordPress galerija poput šefa.

Jesmo li ostavili vaš omiljeni dodatak za WordPress galeriju? Koji dodatak ili dodatak za WordPress galeriju koristi na vašoj web lokaciji? Imate li pitanje ili prijedlog o WordPress galerijama? Javite nam u nastavku u komentaru. Živjeli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map