Kako sigurno promijeniti svoju WordPress temu

Na površini, promjena teme može se činiti bezopasnom. To je tako lako, teško je zamisliti da može učiniti bilo kakvu štetu. Ovih dana to možete učiniti i na nadzornoj ploči bez potrebe za ručnim prijenosom FTP-a. To je brzo, bezbolno i potpuno sigurno, zar ne? Ovisi o tome kako ste postavili svoju web lokaciju.


Ono o WordPress web lokacijama je što oni s vremenom postaju više zagonetka ili jenga kula. Imate temu, dodate dodatke i sve male (ili veće) izmjene koje ste možda učinili. Svi se oni okupljaju kako bi stvorili prekrasno funkcionalno mjesto koje odgovara vašim potrebama.

I zato je važno biti oprezan kad promijenite temu (ili čak ažurirate WordPress na svojoj web lokaciji zbog toga). Ako izvučete pogrešan komad, cijela se struktura može srušiti. I tada ćete morati proći dugačak (i ​​s nekim webhostorima, skupi) postupak pretraživanja. Ili ćete možda morati zamijeniti mnoge dodatke koje ste uzgajali da biste znali i voljeli.

Ali, način na koji možete promijeniti promjenu teme nastoji pokušati 0%, a srećom, to je detaljno opisano u nastavku. Započnimo!

Korak 1. Odaberite novu WordPress temu

Ako već niste, pronađite novu temu koju volite. Ako niste programer, pokušajte pronaći temu koja više ili manje izgleda onako kako želite. Izvrsno mjesto za traženje premium tema je Themeforest. Ovdje ćete pronaći puno WordPress tema koje imaju obilje mogućnosti boja, dodanih značajki, pa čak i programe za povlačenje i ispuštanje stranica (poput naše Total WordPress teme) kako biste i nekoderima olakšali prilagodbu svoje WordPress teme.

Naravno, ako vaš proračun ne dopušta premijsku temu, pogledajte naše WPExplorer besplatne teme WordPress ili WordPress.orgOgromno je spremište u koje se nove besplatne teme stalno dodaju.

Katalog tema WordPress.org

Pri odabiru nove teme važno je osigurati da vaša nova tema podržava dodatke za koje smatrate da su potrebni. Ako ste izgradili cijelu trgovinu sa WooCommerceom, vjerovatno ćete htjeti nastaviti koristiti WooCommerce sa svojom novom temom. Dakle, samo dvaput provjerite kompatibilnost dodataka i glavne značajke značajke prije nego što počinite. Naravno, ako ste programer, ne morate brinuti da biste pronašli „savršenu“ temu. Vjerojatno imate znanja da sami kreirate ili prilagodite temu. Nakon što pronađete temu koja zadovoljava vaše potrebe, prijeđite na drugi korak.

Korak 2. Napravite sigurnosnu kopiju web lokacije WordPress

Dobro je napraviti trenutnu sigurnosnu kopiju web lokacije WordPress prije nego što promijenite temu, a postoji nekoliko načina za to. U ovom ćemo se postu usmjeriti na dvije različite metode: korištenje sigurnosnih dodataka i sigurnosno kopiranje vaše WordPress stranice. Oba su prilično laka procesa (čak i za nove korisnike).

1. metoda: Upotreba dodatka za sigurnosno kopiranje WordPress-a

Dodatak za sigurnosnu kopiju VaultPress WordPress

Najbolji rezervni dodatak (po našem mišljenju) je VaultPress. Jednostavan je za korištenje i uzima kompletnu sigurnosnu kopiju vaše web stranice. Osim toga, kreće se od samo 39 dolara godišnje (za JetPack osobni plan). Niska cijena s obzirom da nudi automatizirane sigurnosne kopije, 30-dnevnu arhivu sigurnosnih kopija i obnavljanje jednim klikom. Ali pričekajte … ima još! Budući da je VaultPress dio JetPack planova, imat ćete i mogućnost na vašem web mjestu omogućiti Akismet i JetPack premium značajke.

Najveća korist od dodatka za stvaranje sigurnosnih kopija je ta da se ne morate brinuti zbog toga.

Još jedna solidna premium opcija je isprobani i pravi BackupBuddy. Ako želite saznati više o ovom starom, ali dobrom, potražite naš cjeloviti BuddyPress pregled. Uključio sam i najbolju alternativu koja se izdvaja, a to je Updraft Plus. Nadogradnja ne samo da stvara sigurnosnu kopiju vaše web stranice, već je prenosi na više mjesta “u oblaku”, i sve to jednim klikom. Također vam omogućuje jednostavnu obnovu od 1 klika ako je nešto strašno pošlo po zlu.

Međutim, ako je vaša web stranica važan dio načina na koji zarađujete ili vam je nevjerojatno važno na druge načine, dobro bi bilo napraviti i ručnu izradu sigurnosnih kopija. Samo da pokrijete sve svoje baze.

Druga metoda: Ručno sigurnosno kopiranje WordPress-a

Iako se ručno sigurnosno kopiranje WordPress web stranice može činiti velikim, složenim, ravnomjernim zadatkom novijem korisniku, to je zaista potpuno napred.

# 1 Prijavite se na upravljačku ploču web hostinga za svoju web lokaciju (bilo da je to cPanel ili nešto treće).
Većina web hostova ima mogućnost bilo prijaviti se na svoj račun ili na upravljačku ploču putem svoje web stranice, tako da idite na web mjesto svojih web hostova i prijavite se..

# 2 Pronađite podatke za prijavu na FTP ili otvorite novi račun.
Da biste to učinili, kliknite jednu od opcija unutar izbornika upravljačke ploče koja kaže nešto poput “FTP korisnici / računi” ili “FTP pristup” ili “FTP postavke”. Ako ne vidite nijednog korisnika ili ne znate lozinku, možete brzo stvoriti novog korisnika klikom na “dodaj novog korisnika”, a zatim stvorite jednog.

ftpaccount

# 3 Prijavite se i kopirajte sve relevantne datoteke iz desnog imenika.
U ovom trenutku, mnogi ljudi će vam savjetovati da nabavite FTP klijent poput FileZilla, ali svojoj web stranici zapravo možete pristupiti putem ftp-a ili čak dobri stari Windows Explorer (ili pretraživač / nautilus ako ne koristite Windows ).

ftpadress

Da biste to učinili, jednostavno upišite “” ftp://yoursite.com “u Explorer ili drugi ili se prijavite s podacima koje ste pronašli ili s korisnikom koji ste upravo stvorili. Volim koristiti svoj preglednik datoteka jer to čini sigurnosnu kopiju jednostavnom poput kopiranja i lijepljenja na željeno mjesto, a zatim stvaranje mape u zip arhivu.

ftpcopy

# 4 Vratite se na upravljačku ploču i otvorite phpMyAdmin.
Za mnoge kontrolne ploče to uključuje prilično pomicanje prema dolje (potražite logotip prikazan dolje).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Odaberite pravu bazu podataka.
Ako imate puno WordPress web lokacija koje rade na istom hostingu, puno će baza podataka biti u istom phpMyAdminu. Stoga morate dvostruko provjeriti jeste li odabrali pravu tablicu za izradu sigurnosnih kopija. Jedan od načina za to je jednostavno ulazak u baze podataka i provjeravanje onoga što piše u postovima pod odjeljkom “wp_posts”..

admin

Drugi način da to saznate jest provjeravanje vaše wp-config.php datoteke na relevantnoj web lokaciji. To možete učiniti ili putem nadzorne ploče WordPressa, ili otvaranjem sigurnosne kopije datoteke u uređivaču teksta. (Pazite da ga ne uredite.) Jednostavno potražite “db_name” i odmah ćete ga pronaći.

# 6 Izvoz baze podataka
Jednostavno kliknite prilagođeni i odaberite pravu bazu podataka kad odaberete koju želite izvoziti, prođite pored ostalih prilagođenih opcija i kliknite Idi. Točno je koliko i zvuči. Sljedeća dobra vijest je da je uvesti tablicu jednako lako. Ako nešto pođe po zlu … i već znate kako to učiniti!

exportdatabase

Korak 3. Klonirajte svoju web stranicu radi testiranja

Postoje dva jednostavna načina za kloniranje vaše web stranice radi testiranja, bilo korištenjem internetske stranice koja se isporučuje uz vaš hosting plan, bilo postavljanjem lokalnog poslužitelja.

Kloniranje WordPress web stranice na početnu stranicu

Mnogi WordPress hosting planovi uključuju pristup jednostrukim postupcima poput GoDaddy i WPEngine. Ovo su sjajne opcije s obzirom da su na mreži, pa se možete prijaviti da biste testirali temu na raznim uređajima (što ne možete učiniti s domaćim domaćinom jer je ograničen na vaše računalo).

Ako koristite WPEngine, ovaj je postupak krajnje jednostavan (kao što je slučaj s većinom domaćina). Sve što trebate učiniti je prijaviti se na web stranicu WordPress koju želite duplicirati, kliknite na stavku WPEngine izbornika na vrhu vaše nadzorne ploče, kliknite karticu za postavljanje i kliknite veliki plavi gumb na “Kopirajte web mjesto s LIVE u STAGING”. ” I to je to (još jedan razlog zašto toliko volimo WPEngine).

wpengine-staging

Kloniranje WordPress web stranice u LocalHost

Postavljanje localhosta također je sjajna opcija jer je lokalna verzija dostupna čak i bez internetske veze (što je čini dodatno korisnom). I baš kao i sigurnosno kopiranje web stranice, možete upotrijebiti dodatak za pomoć ili ručno klonirati web mjesto.

1. metoda: pomoću dodatka za kloniranje vaše WordPress stranice

Ovisno o vašem operativnom sustavu desktop, postoji nekoliko opcija za postavljanje localhost poslužitelja.

# 1 Instalirajte lokalni poslužiteljski softver i WordPress.
Možete birati između XAMPP, WAMP, MAMP i drugi. Ono što ovaj softver čini jest ponovno stvaranje okruženja web poslužitelja na vašem vlastitom računalu. Ne samo da vam ovo omogućuje testiranje novih tema, dodataka i WordPress ažuriranja na vašem WordPress web mjestu. Omogućuje vam da u WordPressu napravite potpuno gotove crteže dok nemate internetsku vezu.

Ne zaboravite aktivirati Apache i mySQL nakon dovršetka instalacije. Nakon što je vaš lokalni domaćin spreman, morat ćete i instalirati WordPress lokalno.

# 2 Instalirajte dodatak na izvorno web mjesto i izvozite.
Kao primjer koristit ćemo se Sve-u-jednom-seliti ovdje. Ali možete koristiti bilo koji dodatak koji vam je draže. Među ostalim besplatnim dodacima, aparat za kopiranje čini se da je to najpribližnije. Jednostavno dodajte i aktivirajte svoj dodatak po izboru, a zatim izvozite svoju web stranicu u skladu s tim.

izvoz

# 3 Instalirajte dodatak na lokalni WordPress i uvezite ga.
To je prilično ravno naprijed. Prijavite se na WordPress web mjesto s domaćinom, instalirajte i aktivirajte dodatak, a zatim uvezite.

uvoz

# 4 Pričekajte i uživajte u svom novom klonu.
Pričekajte neko vrijeme dok dodatak uvozi kopiju vaše web stranice (to može potrajati dosta vremena, ovisno o veličini vaše web stranice). Zatim ga otvorite i uživajte kad završi. To je tako jednostavno.

Druga metoda: Ručno kloniranje vaše WordPress stranice

Ručno kopiranje web stranice uživo uključuje samo nekoliko dodatnih koraka.

# 1 Pripremite lokalni poslužitelj ili web mjesto za postavljanje.
Bez obzira koristite li dodatak ili ne, ovaj je korak još uvijek isti. I dalje ćete morati postaviti svoj localhost i instalirati WordPress lokalno.

# 2 Kopirajte i zalijepite sigurnosnu kopiju WordPress-a
Ako planirate ručno stvoriti lokalni klon (a vi ste već na pola puta), jednostavno trebate kopirati sigurnosnu kopiju datoteka koje ste prethodno snimili. Samo ih zalijepite u odgovarajuću mapu (ampps / www / folder ako koristite AMPPS ili mamp / htdocs ako koristite MAMP). Obavezno datoteke smjestite u zasebnu mapu. Na taj način se izbjegavaju problemi s softverom “simulator poslužitelja” (treba ga staviti na primjer ampps / www / wpclone / ako koristite AMPPS). Ako već niste uzeli ručnu sigurnosnu kopiju, slijedite gore navedene korake.

# 3 Otvorite phpMyAdmin i uvezite bazu podataka.
Prvo otvorite nadzornu ploču lokalnog poslužitelja. Odavde otvorite phpMyAdmin (ako koristite AMPPS, umjesto toga jednostavno možete unijeti “localhost / phpmyadmin” u vaš web preglednik). Kliknite uvoz. Zatim odaberite sql datoteku sigurnosne kopije koju ste spremili ranije, za vrijeme ručne sigurnosne kopije (opet, ako niste napravili ručnu sigurnosnu kopiju, slijedite gore navedene korake).

sqlimport

# 4 Pronađite ispravne podatke o korisniku / zaporci i stvorite korisnika u phpMyAdmin.
Prvo otvorite sigurnosnu kopiju wp-config.php datoteke u uređivaču teksta, poput bilježnice, i potražite DB_USER i DB_PASSWORD. Zatim uzmite te vrijednosti (koje se nalaze tamo gdje sam zamračio) i napravite novog korisnika s tim korisničkim imenom i lozinkom tako što ćete otići u baze podataka u phpMyAdmin, a zatim kliknite provjeri povlastice pored desne baze podataka, a zatim na kraju kliknite dodavanje korisnika.

checkprivilege

# 5 Zamijenite neke URL-ove
Tako da vaša nova lokalna web lokacija ne poludi da misli da se nalazi negdje drugdje, morate urediti dva polja u bazi podataka. Siteurl i home, pod wp_options (ako prikazuje samo 25 redaka po stranici, početna stranica bit će prikazana na 2. stranici). Uredite ih na http: // localhost / wp ili na bilo što drugo što ste odlučili imenovati svoju mapu, a vaša klonirana web lokacija bit će spremna za upotrebu.

SITEURL

Korak 4. Testiranje i rješavanje problema vaše WordPress teme na vašem web mjestu kloniranja

To je jednostavno kao prijava u administrativno područje na vašem lokalnom klonu ili mjestu namještanja. Instalirajte i aktivirajte temu da biste vidjeli što se događa. Svi ovi koraci nisu potrebni. To su samo neke od mnogih značajki tema koje biste mogli testirati ako prebacite teme.

Omogući wp_debug
Ovo je sjajan način provjere postoje li pogreške u vašoj temi. Do omogućiti wp_debug , otvorite svoju wp-config.php datoteku i postavite wp_debug na true, ovako:

define ('WP_DEBUG', istina);

Ovo će pokazati sve vaše php pogreške i obavijesti na prednjem kraju vaše WordPress stranice. Imajte na umu da neće svaka prikazana obavijest pokvariti vašu web lokaciju, ali još je dobra ideja da ih popravite.

wp-ispravljanje-pogreška

Prilagođene vrste posta
Ako je vaša stara tema koristila jednu ili više ugrađenih prilagođenih vrsta posta, a vaša nova tema nema temu, može izgledati kao da ste izgubili sav sadržaj. Ali ne brinite, to je još uvijek u vašoj bazi podataka. Možete koristiti dodatak treće strane, poput jednostavnih vrsta sadržaja WordPress Plugin by Pippins Plugins da biste registrirali stare prilagođene vrste postova u svojoj novoj temi. Ako niste sigurni koja su imena vaših prilagođenih vrsta posta, možete pitati starog razvojnog programera ili pretražiti staru temu zaegister_post_type funkcioniraju i pronađite imena starih prilagođenih vrsta posta.

Widgeti
Dobro je pregledati opcije widgeta, oglasna mjesta, stupove podnožja i širinu bočne trake uz bilo koje drugo područje spremno za widgete. Na ovaj način kasnije nema iznenađenja.

izbornici
Dvaput provjerite lokacije i formate izbornika u svojoj novoj temi. Možda postoji više lokacija izbornika ili vertikalna navigacija. Dovoljno je pogledati temu tako da znate gdje će se nalaziti svi vaši izbornici kada aktivirate temu na svojoj web stranici uživo.

Oblici objave
Mnogo tema koristi prilagođena polja. Dakle, ako koristite jedan za definiranje određenog videozapisa / audio / galerije / itd., Možda ćete morati izmijeniti rezultate formata objava u svojoj novoj temi. To se može učiniti podređenom temom, tako da možete nastaviti koristiti staru meta na starim postovima ili možda možete koristiti add_post_meta ()

Dodaci
Prije smo spomenuli da ako niste programer, trebali biste pronaći novu temu koja je kompatibilna sa svim potrebnim dodacima za WordPress. Samo da biste bili sigurni da je dobra ideja testirati svoje dodatke kako biste bili sigurni da zaista djeluju s vašom temom. Ako ste programer koji je kreirao ili prilagodio temu, sada je također dobro vrijeme da se uvjerite da vaši pritisci nisu utjecali na kompatibilnost dodataka..

Provjerite Konzola preglednika
Otvorite preglednik i provjerite ima li pogreške u JavaScriptu. Ako neke stvari ne rade ispravno (u vezi s JavaScript-om), kao što su klizači, padajući izbornici, vrtilji itd., Možete provjeriti na konzoli preglednika da li ima grešaka. Samo otvorite svoju konzolu kako biste vidjeli svoje pogreške u JavaScriptu i zadržite pokazivač na njima da biste vidjeli gdje se ta greška nalazi.

konzolu greška

Evo veza do mjesta na kojem ćete pronaći svoju konzolu za razne preglednike:

Provjerite istaknute veličine slike
Možda ćete morati učitati ili ugađati istaknute slike prilikom prelaska na novu temu. Najlakši način koji smo pronašli je korištenje besplatnog Image Cleanup WordPress dodatak. Dodatak indeksira sve vaše obrubljene i neiskorištene slike koje možete izbrisati ili premjestiti u novu mapu. Lako grašak. Nakon što očistite kuću, htjet ćete ponovno obrezati sve slike s njihovim ispravnim dimenzijama. Neke teme poput Total obrezivanje slika dinamički, tako da ne morate ništa raditi. Ali, ako tema to ne radi za vas, upotrijebite the Obnavljanje umanjenih dijelova WordPress dodatka kako biste obnovili sve slike u odgovarajućim veličinama.

SEO ček
Nažalost, postoje teme s ugrađenim SEO opcijama, a ako ih trenutno koristite, najvjerojatnije ih nećete moći prenijeti na svoju novu temu. Umjesto toga, trebali biste instalirati SEO dodatak na svoju web stranicu uživo i ispuniti opcije prije ažuriranja.

Testiranje putem mobilnog / preglednika
Ako ste odlučili stvoriti internetsko web mjesto za prikazivanje putem svog WordPress domaćina, tada imate mogućnost da napravite svoje stvarno mobilno testiranje. Uzmite svoj tablet i telefon da biste vidjeli kako izgleda vaša nova tema. Ili, ako ste odlučili instalirati novu temu na svoj domaći domaćin, možete isprobati internetski simulator kao što je Responsinator ili Ispitivanje pretraživača.

Obavezno posjetite svoje postove, stranice i provjerite je li sve u ispravnom stanju. Nakon što potvrdite da nema problema, vrijeme je da prijeđete na posljednji korak.

Korak 5. Instalirajte i aktivirajte svoju novu WordPress temu na svojoj web stranici uživo

Sada kada ste temeljito testirali svoju novu WordPress temu, prijavite se na WordPress nadzornu ploču i instalirajte je na svoju web lokaciju uživo. Prije nego što aktivirate temu, izvršite brzu dvostruku provjeru pomoću mogućnosti Live Preview. Ovim možete kliknuti na nekoliko svojih stranica samo da biste bili sigurni da sve izgleda dobro.

Pregled-tema

Izborni korak bi bio instaliranje nadolazećeg dodatka na vašu web lokaciju prije aktiviranja nove teme. Na ovaj način, ako nakon aktiviranja nove teme morate napraviti bilo kakve preglede na web stranici uživo, posjetitelji će vidjeti priličnu stranicu koja je u izradi ili uskoro stiže. Dva dodatka koji nam se stvarno sviđaju jesu WP Način održavanja i the Uskoro Plugin od strane SeedProd.

Kad ste spremni za početak, jednostavno idite na Izgled> Teme i pritisnite gumb za “aktiviranje” svoje nove WordPress teme.

Završavati

Nekome tko nije iskusio noćnu moru olupine vlaka na web mjestu, to može izgledati kao prekomjerno. Potpuna prekomplicirana komplikacija nečega što bi trebalo biti jednostavno. Vjerujte mi – nije. Zamislite ovo kao da imate veliko zdravstveno osiguranje povrh zdrave prehrane i vježbanja, ali za svoju WordPress stranicu. Upornim radom na rješavanju teme na lokalnoj razini minimizira se rizik da se na vašoj web lokaciji uživo dogodi nešto loše.

Da li smatrate ovaj vodič korisnim? Ili imaš što dodati? Javite nam se u odjeljku s komentarima!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map