Kako premjestiti svoju statičku HTML web stranicu na WordPress

Budući da WordPress iz dana u dan postaje sve popularniji, samo je očito da će više ljudi skakati na pojasu. Iako je prihvaćanje WordPressa sjajan potez, znači li to da ćete se morati zbogom poljubiti od HTML stranice? Morate li stvarno započeti sve prije nego što pređete na WordPress? Pa ne. Možete jednostavno migrirati svoju HTML web stranicu na WordPress zadržavajući sadržaj, dizajn, pa čak i SEO ljestvici. Zvuči odlično.


Prije nego što ga odnesete tamo, želio bih se zalagati za jedno: Ako nemate jak razlog (na primjer, dodavanje bloga itd.) Da preformulirate web stranicu, jednostavno je ostavite kakva jest. Inače, slobodno usvojite WordPress i iskoristite sve sjajne značajke po kojima je platforma najpoznatija. Da ne bude moguće, današnji post obuhvaća teme o premještanju HTML web mjesta na WordPress. Razmotrit ćemo planiranje i zapravo premještanje vaše web lokacije na WordPress.

Premještanje web stranice na WordPress: plan

wordpress-post-raspoređivanje

Kroz iskustvo sam naučio jednu neprocjenjivu lekciju u životu: nikad ništa ne uspijeva bez čvrstog plana. Stoga biste za migraciju svoje HTML web stranice na WordPress trebali izvrstan plan. Evo nekoliko točaka na koje morate imati na umu prilikom izrade plana:

 • Hoćete li zadržati svoje postojeće ime domene ili izraditi zasebno? Savjet: Također možete instalirati WordPress u podmapu, tj yourdomain.com/wordpress/ a kasnije domenu usmjeri u mapu
 • Hoće li se vaša trenutna struktura URL-a promijeniti? To se događa stalno, stoga se spremite za preusmjeravanje starih URL-ova nakon migracije
 • Koliko ćete sadržaja (stranica, postova, slika, JavaScript datoteka itd.) Premjestiti na novu web lokaciju? Male količine podataka mogu se premjestiti ručno, ali za kretanje velikih količina sadržaja trebat će vam određeni alati
 • Koristi li vaša trenutna HTML web stranica vanjske usluge? Postoje li WordPress dodaci za ove usluge? Kako ćete integrirati usluge treće strane nakon migracije?
 • Trebate li prenijeti postojeće administrativne alate ili postoje slični alati u WordPressu?
 • Hoćete li mijenjati domaćine? Uobičajeno je da vlasnici web stranica prilikom prelaska na WordPress mijenjaju web hostove. Provjerite odgovara li vaš web domaćin vašim WordPress potrebama. Koristimo, volimo i preporučujemo WPEngine hosting WordPress hosting.

Na kraju dana, vaš plan misije trebao bi opisati kako ćete:

 1. Napravite testnu domenu ili podmapu
 2. Instalirajte WordPress
 3. Uvezite sadržaj s postojeće HTML web stranice
 4. Dizajnirajte novu WordPress web lokaciju (Odabir WordPress teme ili redizajn od nule neke su od dostupnih opcija)
 5. Instalirajte potrebne WordPress dodatke
 6. Izrada sigurnosne kopije (HTML i WordPress)
 7. Suočite se s prekidanim vezama
 8. Ići uživo

Prije nego što započnemo sjetiti se sigurnosne kopije vaše HTML stranice (samo kao mjera opreza), i imajte na umu da ne preporučujemo da se povezujete s vašom HTML web stranicom ako se ne osjećate ugodno u onome što radite. Također biste trebali upoznati WordPress kako biste maksimalno iskoristili svoju korist od ovog vodiča. Riječi i izrazi kao što su trajno preusmjeravanje, CMS, .htaccess itd. Ne bi vas trebali plašiti. Po potrebi provedite neko istraživanje ��. Sada nacrtajte svoj plan na listu papira ili u Evernote – bilo gdje i pripremite se za sljedeći dio.

Kako premjestiti svoju web stranicu na WordPress

S osnovnim planom u ruci vrijeme je za zgodan dio. Savijte prste i započnite s postavljanjem WordPress-a.

Postavljanje WordPress-a

WordPress 4.0 Benny izdanje

Ovo je najlakši dio, bilo da instalirate WordPress lokalno, ili kod svog davatelja usluga hostinga. Slijedite vodič povezan u prethodnoj izjavi da biste WordPress instalirali lokalno. Instalacija WordPressa s web host je jednostavna i jasna, ne očekujem da ćete naići na probleme. Većina domaćina imaju jednostavne mogućnosti instalacije u jednom kliku, ili u slučaju upravljanog WordPress hostinga već su instalirali WordPress za vas. Ako vam se zaglavi, ne oklijevajte kontaktirati svog web domaćina.

Možete odabrati instalirati WordPress na zasebnu domenu ili u vlastiti direktorij – izbor je vaš. Ići Postavke -> Čitanje na vašem WordPress zaslonu administratora i označite (kvačica) Odvratite tražilice da indeksiraju ovu stranicu Vidljivost tražilice odjeljak. Ne želite da tražilice (i klijenti) pronađu vašu WordPress web lokaciju dok ste još u razvoju. Jednom kada se WordPress pokrene (što znači da svoju novu WordPress stranicu možete vidjeti u pregledniku), spremni ste za sljedeći dio: prenošenje svog sadržaja.

Uvoz sadržaja

To je pomalo lukavo, ali još uvijek izvedivo. Uvoz postojećeg sadržaja na vašu novu WordPress platformu uspješno ovisi o brojnim čimbenicima:

 • Pokreće li se vaša trenutna HTML web lokacija na CMS sustavu za upravljanje sadržajem?
 • Postoje li alati (ili skripte) za uvoz dostupni vama i vašoj određenoj situaciji ili ćete sadržaj uvesti ručno?
 • Hoćete li uvesti veliku količinu sadržaja? Ručni uvoz velike količine sadržaja mogao bi stvoriti puno prostora za ljudske pogreške.

Pogledajmo mogućnosti koje imamo. Ako vaša HTML web lokacija radi na komercijalno dostupnom CMS-u, možda će vam biti na raspolaganju alat za uvoz. Sve što trebate učiniti je pronaći alat, kliknuti nekoliko gumba tu i tamo i vaš je posao gotov! Za detalje o uvozu sadržaja s bilo kojeg određenog CMS-a, molimo pogledajte ovo uvoz sadržaja sadržaja u WordPress Codexu.

P: Moja HTML web lokacija ima CMS, ali ne postoje alati za uvoz. Što učiniti?
A: Nazovite svog pomoćnog programera da premjesti sadržaj ako nemate pojma što raditi.

P: Moja HTML web lokacija ne radi na CMS-u. Znači li to da se moja avantura ovdje završava?
A: Ne. To samo znači da ćete svoj sadržaj morati ručno uvoziti. tradicionalan kopirati i zalijepiti ovdje dobro dolazi.

P: Moja HTML web lokacija ne radi na CMS-u i imam veliku količinu sadržaja. Što ću učiniti?
A: Zavijte rukave i krenite na posao. Neko ćete vrijeme kopirati i lijepiti, pa nabavite i veliku šalicu kave. Ili ugrijte metak i unajmite slobodnjaka da obavi posao. Danas se događa dosta slobodne radne snage, tako da bi u vezi s tim trebali biti pokriveni. Samo budite oprezni – ovdje govorimo o vašoj web stranici, vašem toku prihoda.

Prilikom ručnog uvoza sadržaja obavezno koristite Lijepljenje kao običan tekst gumb za kopiranje sadržaja u WordPress ili zalijepite na “Text” stranu svakog posta kako se slučajno ne bi prebacio preko bilo kojeg starog oblikovanja. Povrh toga, budite spremni napraviti neki posao na preoblikovanju. Iskoristite ovu priliku ako želite, dodajte ili oduzmete sadržaj. Znate, racionalizirate, konsolidirate ili ponovo namjenite stare sadržaje. Imajte na umu da će vam za ručni uvoz sadržaja prvo trebati kreiranje odgovarajućih stranica u programu WordPress (početna stranica, blog, otprilike itd.). Pored toga, morat ćete prenijeti sve slike i druge relevantne datoteke s računala.

Bilješka: Pratite sve postojeće i nove URL-ove. Morat ćete preusmjeriti (ili urediti) stare URL-ove da biste zadržali svoje SEO ljestvice i pružili iskustvo bez pogreške 404 s novom web stranicom WordPress. Možete pratiti sve URL-ove pomoću dokumenta jednostavne proračunske tablice.

Nakon premještanja sadržaja napravite navigacijski izbornik pomoću značajke izbornika WordPress koja je dostupna na Izgled -> Izbornici. Ovo bi trebalo biti lako i zabavno. Pretpostavljam da je vaša mala web stranica s nekoliko stranica, pa je stoga nizak sadržaj. Dakle, uvoz sadržaja ne traje nekoliko dana, već nekoliko sekundi. Sljedeći dio uključuje vizualno oblikovanje vašeg novog WordPress web mjesta.

Dizajniranje WordPress stranice

Odabirom-a-novi-WordPress-tema

Uz sadržaj na vašoj novoj WordPress platformi, došlo je vrijeme da vašoj web stranici pružite lijep izgled. Ako želite promijeniti svoj dizajn, ovo je vrijeme kada to želite učiniti. Otvoreno vam je nekoliko avenija:

 • WordPress temu možete razviti ispočetka
 • Možete preuzeti temu sa WordPress, Themeforest ili čak vlastiti besplatni tematski odjeljak
 • Možete uzeti besplatnu temu i forkirati je
 • Možete koristiti okvire za WordPress teme
 • Možete pretvoriti svoj postojeći HTML predložak u temu WordPressa
 • Možete kupiti višenamjensku i responzivnu Total WordPress temu ��

Do sada je najlakša metoda pronaći temu koja vam se sviđa i instalirati je. Razvijanje vlastite prilagođene teme možda nije najbolja opcija ako je ovo vaš prvi put da koristite WordPress. Pod pretpostavkom da je vaš dizajn spreman i funkcionira, vrijeme je da vratite sve funkcionalnosti. Ovdje dolaze WordPress dodaci.

Instaliranje neophodnih dodataka za WordPress

WordPress dodaci za dodavanje koda

WordPress se isporučuje sa sjajnim sustavom dodataka koji vam pruža obilje mogućnosti i funkcionalnosti za dopunjavanje bilo kojeg web mjesta. Možete jednostavno kopirati bilo koju funkciju na HTML web mjestu koristeći WordPress dodatak. Ima ih toliko (dodataka), besplatnih i vrhunskih, ali ako ne možete dobiti upravo ono što tražite, napravite ih i podijelite sa svijetom. Prodajte, dajte besplatno – što god. Iako se vaše potrebe mogu razlikovati ovisno o vašoj web stranici i osobnim preferencijama, ovdje je preko sto (100) WordPress dodataka za pokretanje i pokretanje:

 • 25+ najboljih dodataka za društvene medije
 • 20 velikih Admin WordPress dodataka
 • 40 Obavezni dodaci za WordPress za 2014. godinu
 • 20 najboljih dodataka za e-trgovinu u 2014. godini
 • Najbolji dodaci za članstvo u WordPressu
 • 10 BuddyPress dodataka koje morate imati (Hello-o-o, je li vaša postojeća HTML web-lokacija društvena mreža?)
 • Top 10 WordPress filtera za nestabilnost i dodaci za blokiranje neželjene pošte

Podsjetnik: Instalirajte samo dodatke koje ste preuzeli iz uglednog izvora kako biste smanjili vrijeme učitavanja svoje WordPress stranice. Loše kodirani dodaci mogu usporiti vaše web mjesto, što je pravi problem.

Vaša nova web stranica WordPress gotovo je spremna za pokretanje. Imamo još samo nekoliko koraka. Prije nastavka, osigurajmo da sve veze funkcioniraju. Ni mi ne želimo da potencijalni kupci završe na 404 stranice grešaka niti izgubimo tako dragocjene Googleove ocjene.

Preusmjeravanje veza u WordPressu

jednostavni-preusmjeravanja 301

Sa svojim sadržajem u WordPressu, vraćenom funkcionalnošću i vašom novom WordPress web stranicom izgleda sjajno, možete naići samo na jedan drugi problem: neispravne veze. Prekinute veze mogu ukrasti svu radost od vašeg procesa migracije i kasnije poslati izglede pa morate biti vrlo oprezni. Preporučujemo upotrebu dodatka za preusmjeravanje. Zbog toga postupak postaje praktično bezbolan. Neke dobre opcije uključuju Jednostavno 301 preusmjeravanje ili Dodatak za preusmjeravanje. Nakon preusmjeravanja svih vaših veza, vrijeme je da provjerite rade li. Kako? Koristiti Prekinuta dodatka za provjeru veze WordPress. Imamo sjajan vodič za upotrebu ovog dodatka koji vam pokazuje kako zauvijek ukloniti neispravne veze.

Ako zaista želite kopati na svojoj novoj web lokaciji, možete ručno preusmjeriti veze uređivanjem .htaccess datoteke (ali to može biti nezgodno, posebno ako imate mnogo stranica). Međutim, ako zaista želite krenuti .htaccess načinom, evo koda za preusmjeravanje koji će vaš dodati u vašu .htaccess datoteku:

Preusmjeravanje 301 /about.html http://yourdomain.com/about/
Preusmjeravanje 301 /contact.html http://yourdomain.com/contact/
Preusmjeravanje 301 /example.html http://yourdomain.com/example/

Ne zaboravite da vaš izvorni URL treba biti naziv datoteke stranice, a odredišni URL mora biti puni URL, koji uključuje http: //. A ne zaboravite navesti ime poddirektorija ako imate stranice koje žive u poddireciji. Na primjer:

Preusmjerite 301 /folder/page.html http://yourdomain.com/page/

Usmjeravanje vaše domene na novu web stranicu WordPress

Kakva je korist potrošiti sate na kraju migracije vaše web stranice ako je nitko nikada neće vidjeti? Usmjerimo svoju domenu na novu web lokaciju. Neću ulaziti u detalje budući da WordPress Codex ima sjajan članak o tome pomoću prethodno postojeće instalacije poddirektorija – koristite ovaj vodič ako ste instalirali WordPress u poddirektoriju.

Ako ste instalirali WordPress na zasebnu domenu ili promijenili hostove, morat ćete ažurirati poslužitelje imena za svoju domenu. Ako koristite CDN treće strane, kao što je Cloudfare, morat ćete ažurirati svoje DNS zapise. To obično uključuje uređivanje vaših zapisa, postupak koji je jednostavan kao ABC.

Završni pregled …

Palac gore!

Prije nego što konačno pustite u svijet vašu novu web lokaciju s pogonom na WordPressu, ponovno provjerite postoje li neispravne veze, provjerite jesu li pravilno oblikovane i provjerite jesu li sve funkcionalnosti vraćene (npr. Vaša trgovina, forum itd.). Postavljanje trajnih veza (Idi na Postavke -> Permalinks), analitika, učinite vašu web lokaciju vidljivom na tražilicama i napravite sigurnosnu kopiju svoje stare HTML stranice. Ovaj je post općeniti vodič za migraciju postojeće HTML web stranice na WordPress. Post nije namijenjen za ekstremno velike web stranice. Ako imate pitanja ili želite dati svoj doprinos, slobodno upotrijebite odjeljak za komentare u nastavku!

Želite li umjesto toga pretvoriti HTML predloške u teme WordPressa? Pogledajte našu seriju vodiča o tome kako stvoriti WordPress temu iz HTML-a.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map