Kako postaviti web mjesto za članstvo s WordPressom i MemberPressom

Kako postaviti web mjesto za članstvo s MemberPressom

MemberPress je impresivan alat koji će vam pružiti mogućnost pretvaranja vaše web stranice WordPress u web mjesto s punopravnim članstvom. Ovaj premium dodatak idealan je izbor za one koji žele stvoriti uspješnu tvrtku koja se bavi članstvom u mreži. Ali je li to pravo rješenje za vas?


U ovom ćemo članku razmotriti značajke koje vam nudi MemberPress (jedan od najboljih dodataka za WordPress članstvo). Potom ćemo pogledati kako postaviti osnove ovog naprednog dodatka i pretvoriti vašu WordPress web stranicu u korisno mjesto za članstvo. Pa započnimo …

Značajke MemberPress-a

MemberPress

MemberPress je premium WordPress dodatak koji radi s bilo kojom WordPress temom. Njegova osnovna značajka je da vam omogućuje pretvorbu vaše web stranice u mjesto članstva. Sakrivanjem sadržaja i postavljanjem pretplata za članstvo možete posjetiteljima naložiti pristup vašim postovima i stranicama.

Lako za postavljanje

MemberPress je intuitivan. To ga čini brzim i jednostavnim za postavljanje i upotrebu. Brzo kreirajte planove za članstvo i obrasce za pretplatu, integrirajte se s pristupom plaćanja po vašem izboru, dodajte veze za registraciju i prijavu na izbornik vaše web stranice, izradite atraktivne usporedne tablice i još mnogo toga.

Idealno za početnike i programere

MemberPress radi izravno iz okvira, sa jednostavnim postavljanjem što ga čini idealnim za početnike. Međutim, MemberPress također uključuje veliki broj akcija i filtera. To ga čini odličnim izborom za one napredne korisnike koji žele prilagoditi svoje mjesto za članstvo tačnim specifikacijama.

Planovi članstva

MemberPress vam pruža potpunu kontrolu nad vašim planovima za članstvo. Odaberite cijenu svakog članstva, dodajte postavke naplate i stvorite probno razdoblje da biste imenovali nekoliko opcija. Zatim stvorite pravila za skrivanje sadržaja i dopustite da se određeni dijelovi sadržaja prikažu na određenim planovima za članstvo.

Bešavna integracija vrata plaćanja

MemberPress prihvaća plaćanje integrirajući se sa svim velikim pružatelji usluga plaćanja. Odaberite između Paypal Standard, Pro ili Express Checkout, Stripe, Authorize.net ili izvanmrežnih plaćanja. Ako želite, možete dodati više gatewaya.

Temeljna dokumentacija

Dokumentacija pružena uz MemberPress je temeljita, koristeći kombinaciju nastavnog teksta i videa. Ako ste se zaglavili, brzo možete ponovno pronaći svoj put.

Dodatne značajke

ČlanPress se može pohvaliti nizom drugih impresivnih značajki i funkcionalnosti. To uključuje:

 • Prekrasne tablice s cijenama
 • Integracija e-pošte sa svim glavnim marketinškim pružateljima
 • Integracija s BuddyPressom
 • Kapljanje sadržaja
 • Kuponi za popust
 • Uprava članova
 • Izvještavanje analitike

Kao što vidite, MemberPress nudi impresivan popis značajki. Sada ćemo pogledati kako započeti s dodatkom MemberPress, tako da svoju web stranicu WordPress možete pretvoriti u uspješno mjesto za članstvo …

Kako instalirati dodatak MemberPress WordPress

Da biste započeli s kupnjom dodatka MemberPress s web stranice MemberPress. Zatim s vašeg MemberPress računa jednostavno preuzmite dodatak na svoje računalo.

Nabavite MemberPress

Otvorite svoju web stranicu WordPress i odaberite “Dodaci> Dodaj novo”.

Dodajte nove dodatke

Kliknite na “Upload Plugin> Select file” i odaberite dodatak MemberPress iz spremljenih datoteka. Kliknite “Instaliraj dodatak> Aktiviraj”. Sada ćete pronaći da je „MemberPress“ dodan u vaš izbornik nadzorne ploče WordPress.

MenuPress izbornik

Odaberite “ČlanPress> Aktiviraj”. Ovo će vas odvesti na „stranicu za aktivaciju“ gdje ćete morati dodati svoj aktivacijski ključ. Zatim odaberite “Aktiviraj licenčni ključ”.

MemberPress licenca

Vaš dodatak MemberPress sada je instaliran i aktiviran.

Konfigurirajte dodatak MemberPress

Sljedeći je korak konfiguriranje vašeg dodatka MemberPress. U vašem WordPress izborniku odaberite “MemberPress> Options”. Ovdje možete konfigurirati dodatak tako da odgovara potrebama vašeg web mjesta za WordPress članstvo.

Kartica Opcije

Na stranici “Opcije” nalaze se brojne kartice. Pogledajmo nekoliko najvažnijih …

stranice

U odjeljku “Stranice” možete prilagoditi svoje osnovne stranice MemberPress. “Rezervirane stranice” su osnovne stranice i moraju se postaviti. Uključuju stranicu „hvala“, „stranicu za prijavu“ i „račun“.

stranice

Možete odabrati ‘Auto Create New Page’ ako želite da MemberPress automatski stvori stranice za vas. Inače možete dizajnirati i odabrati vlastite stranice za upotrebu s padajućeg izbornika.

Stranice 2

Nakon što unesete potrebne izmjene, odaberite “Ažuriraj mogućnosti”.

Račun

Račun

Područje “Računi” omogućuje vam prilagođavanje podataka o članovima. Ovdje možete odabrati opcije koje želite za račune svog korisnika. Možete dodati i poruku dobrodošlice za članove koja će biti prikazana na vrhu stranice njihovog računa.

polja

polja

Kartica “Polja” omogućuje vam izradu prilagođenih polja za obrazac za prijavu i stranicu računa. Prikupljajte podatke o svojim članovima, uključujući njihovo ime, adresu, e-poštu, rođendan i još mnogo toga.

Plaćanja

Plaćanja

Na kartici “Plaćanja” možete dodati pristupnike plaćanja po vašem izboru. Kao što je spomenuto ranije, MemberPress se može integrirati s brojnim pružateljima usluga plaćanja. Jednostavno kliknite ikonu “+”, a zatim odredite gatewaye plaćanja koje želite dodati na web mjesto svog članstva.

E-pošta

Postoji asortiman vrsta e-pošte koje možete poslati članovima. Odaberite karticu “E-poruke”. Zatim jednostavno odaberite vrste e-pošte koje će odgovarati vašoj web stranici WordPress.

E-mail

Kliknite “Uredi” da biste prilagodili svaku poruku e-pošte. Zatim pošaljite testnu e-poštu da provjerite je li svaka vrsta e-pošte prikladna i visoke kvalitete. Ovdje također možete odabrati koje vrste e-pošte želite da primi administrator.

Nakon što konfigurirate ‘Opcije’, spremni ste za početak postavljanja ostatka web lokacije vašeg MemberPressa.

Postavljanje planova za članstvo

Postaviti planovi za članstvo na svom web mjestu odaberite “MemberPress> Članstva” na vašem WordPress izborniku. Kliknite “Dodaj novo” koji se nalazi pri vrhu stranice. Zatim dodijelite ime svom članskom planu (ovdje sam ga nazvao Premium).

Dodajte novo Premium članstvo

U odjeljku “Uvjeti za članstvo” na desnoj strani stranice možete odabrati cijenu plana, bez obzira želite li to biti jednokratno plaćanje ili ponavljajuće plaćanje, dodati opciju probnog razdoblja i još mnogo toga.

Uvjeti članstva

Dalje na stranici možete prilagoditi odjeljak “Opcije članstva”. Ovdje možete izmijeniti tekst na gumbu za registraciju, dodati prilagođenu zahvalnu poruku, postaviti pravila tko može pristupiti planu za članstvo, kao i puno više.

Opcije članstva

Nakon što ste zadovoljni sa svojim postavkama, objavite stranicu s članstvom. Zatim se odjavite sa svog WordPress računa kako biste pregledali stranicu ili otvorite anonimnu stranicu. Sada će se vidjeti zadani obrazac za prijavu za plan članstva koji ste upravo izradili.

Obrazac za prijavu

Ako želite promijeniti stranice svog članstva, možete koristiti bilo koje predloške stranica dostupne u vašoj temi. Jednostavno odaberite “Prilagođeni predložak stranice” koji se nalazi s desne strane uređivača na stranici s članstvom na kojoj radite..

Nakon što stvorite svoj prvi plan za članstvo, nastavite dodavati više jednostavnim klikom na “Dodaj novo”. Upotrijebite kratki kôd koji se nalazi u odjeljku “Opcije članstva” za dodavanje obrasca za prijavu na bilo koju stranicu ili post na vašoj web stranici WordPress..

Stvorite pravila za svoje planove članstva

Jednom kada stvorite različite planove koji su vam potrebni za vaše web mjesto s članstvom, to morate postaviti pravila za svaki plan. Postavljanje pravila omogućuje vam da sakrijete sadržaj od ne pretplatnika i odaberete koje će vrste sadržaja biti dostupne za svaki plan.

Za početak odaberite ‘MemberPress> Pravila’ na izborniku WordPress. Zatim odaberite “Dodaj novo”. Stranica “Dodaj novo pravilo” sada će se prikazati.

Novo pravilo

U odjeljku “Opcije pravila” možete odabrati sadržaj koji želite zaštititi od članova koji ne plaćaju. Ovdje možete sakriti sav sadržaj, različite postove, stranice, kategorije sadržaja ili oznake ili birati između mnogih drugih opcija.

Opcije pravila

Potom možete pristupiti ovom sadržaju članovima koji su kupili određene planove. Kliknite “Spremi pravilo”, a zatim stvorite onoliko pravila koliko je potrebno da razonodite za različite vrste plana.

Dodajte vezu za registraciju u izbornik svoje web lokacije

Nakon što su svi planovi za članstvo u potpunosti postavljeni, trebali biste dodati vezu za registraciju u izbornik vaše web stranice kako biste olakšali posjetiteljima da postanu pretplatnici..

Odaberite “Izgled> Meniji” na svom WordPress izborniku ili otvorite “Prilagoditelj> Meniji” na prednjem kraju web stranice. Ovdje ćete primijetiti da je sada opcija ‘Članstva’. Odaberite svoje planove, a zatim kliknite “Dodaj u izbornik”. Ako želite, promijenite “navigacijsku oznaku”, a zatim odaberite “Spremi izbornik”.

izbornik

Vaš će izbornik sada prikazati veze na vaše različite planove za članstvo.

Dodajte vezu za prijavu na izbornik svojeg mjesta za članstvo

Link za prijavu

Za dodavanje veze za prijavu u izbornik web-lokacije vašeg člana, MemberPress preporučuje preuzimanje besplatnog WordPress dodatka BAW Prijava – Odjava.

Izbornik za prijavu

Instalirajte ovaj dodatak na svoju web stranicu WordPress, a zatim otvorite “Izgled> Izbornik”. Sada ćete pronaći “veze za prijavu / odjava v1.3.3” dodane u stavke izbornika. Odaberite “prijava / odjava”, a zatim “Dodaj u izbornik> Spremi izbornik”.

LoginLogout

Kliknite “ČlanPress> Opcije” na izborniku WordPress. Kliknite karticu “Račun”, a pod “Prijava i odjava” odaberite “Prisilite WordPress da upotrebljava stranicu za prijavu na MemberPress”.

Prisilite WordPress

To će osigurati da WordPress otvori stranicu za prijavu članova BAW dodatka. Članovi se sada mogu prijaviti na svoj račun na svojoj web lokaciji i pristupiti premium sadržaju koji su kupili.

Završne misli o MemberPressu

Ovaj napredni dodatak nudi (gotovo) beskrajan popis značajki, što ga čini idealnim za bilo koju vrstu web mjesta za članstvo. U ovom smo članku opisali samo osnove početka rada s MemberPress-om. Međutim, samo slijedeći gore navedene korake, moći ćete stvoriti radno mjesto za članstvo koje će sakriti sadržaj od onih koji nisu pretplatnici, omogućiti posjetiteljima da se prijave na planove za članstvo i ostvariti prihod za svoju web stranicu WordPress.

Nakon dovršetka ovih prvih nekoliko faza za postavljanje web mjesta za članstvo, tada možete izraditi atraktivne tablice za usporedbu, dodati kupone, pratiti transakcije i pretplate, postaviti partnerski program, pratiti analitiku i još mnogo toga. Dakle, ako želite stvoriti uspješan dodatak za članstvo, MemberPress bi možda mogao biti WordPress dodatak za vaš projekt.

Zvuči li vam MemberPress kao najbolji dodatak za članstvo? Molimo, podijelite svoje misli u komentarima ispod …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map