Kako postaviti pristup na razini autora za ljude koji objavljuju na svojoj web stranici WordPress

Kako postaviti pristup na razini autora za ljude koji objavljuju na svojoj web stranici WordPress

WordPress je savršena platforma za stvaranje bloga ili web stranice s više autora. Bilo da pokrećete kolaborativni projekt ili želite započeti suradnju sa samostalnim stvaraocem sadržaja kako biste razvili svoj blog, WordPress vam pruža obilje mogućnosti za upravljanje pristupom vašoj web lokaciji.


Međutim, postoje neke važne točke koje treba uzeti u obzir prije nego što počnete korisnicima pružati pristup vašoj WordPress web stranici. Kao što je uobičajeno za WordPress, postoji više načina da mačku skinite. Omogućivanje pristupa ljudima vašoj web stranici nije iznimka. Pogrešno shvatite, a mogli biste izložiti svoju web stranicu. Moguće je slabljenje sigurnosti web mjesta i potencijalno otvaranje skupih pogrešaka korisnika. Ispravite to, međutim, postupak prihvaćanja sadržaja od više autora možete učiniti mnogo učinkovitijim i sigurnijim.

U ovom ćemo članku opisati kako postaviti pristup na razini autora za ljude koji objavljuju na vašoj WordPress web stranici ili blogu. Pregledat ćemo nekoliko najboljih korisničkih uloga i kome ih dodijeliti. Također ćemo opisati kako prilagoditi mogućnosti postojećih uloga korisnika WordPressa ili stvoriti novu ulogu s prilagođenim mogućnostima na vašoj web lokaciji. S pravim dodatkom ovo je puno lakše nego što zvuči.

Razumijevanje uloga korisnika WordPress-a

WordPress je izvan okvira s dobrim nizom korisničkih uloga. Od sve moćne uloge administratora do vrlo ograničene uloge pretplatnika, za većinu projekata trebala bi postojati unaprijed definirana WordPress korisnička uloga koja odgovara vašim potrebama. Ponekad to, međutim, nije tako. Kada se pojavi takva situacija, bit ćete zadovoljni kada saznate da unaprijed možete prilagoditi unaprijed definirane WordPress korisničke uloge, kao i stvoriti vlastite dodatne uloge.

No, prije nego što pokrenemo opcije za stvaranje korisničkih uloga za WordPress i izmjenu postojećih uloga, pogledajmo zadane korisničke uloge programa WordPress kako bismo vam pomogli da odlučite jesu li prikladne za vaš projekt i koje biste trebali dodijeliti kome.

Najbolje uloge za korisnike za dodatne blogere i koautore

Ako vi ili netko drugi već vodite brigu o administraciji i upravljanju vašom WordPress web stranicom i želite samo odobriti još jednom korisničkom pristupu vašoj web lokaciji kako biste dodali sadržaj u obliku novih WordPress postova, tada bi uloga Suradnika mogla biti dobra opcija.

Međutim, ova uloga ima ograničenja koja možda nisu kompatibilna s vašim ciljevima. Stoga biste možda trebali razmotriti i ulogu autora. Pogledajmo prednosti i nedostatke svake uloge kako bismo vam pomogli da odlučite kako postaviti pristup na razini autora za ljude koji objavljuju na vašoj web stranici WordPress.

Uloga korisnika WordPress Contributora

Kako postaviti pristup na razini autora za ljude koji objavljuju na svojoj web stranici WordPress

Gornja snimka zaslona prikazuje ograničeni pristup korisničkom području za WordPress administraciju s ulogom Contributor. Sudionici ne mogu pristupiti postavkama web mjesta, upravljati dodacima, aktivirati teme ili pristupiti mnogim drugim aspektima administracije i upravljanja WordPressom.

Iako mogu stvarati nove postove, ne mogu objavljivati ​​postove, uređivati ​​objavljene postove niti pristupati bilo kakvim postovima koje su stvorili drugi korisnici. Ne mogu raditi ni sa stranicama WordPress-a. Nakon što korisnik s ulogom Suradnika dovrši svoj post, može pritisnuti gumb Pošalji na pregled. To znači da je spreman za razmatranje od strane osobe koja ima odgovarajuću korisničku ulogu (npr. Urednik ili administrator).

Međutim, kao što možete vidjeti s snimke zaslona, ​​korisnici s ulogom Contributor ne mogu pristupiti medijskoj biblioteci WordPress. Zbog toga u svoje postove ne mogu dodavati slike ili druge medijske datoteke. Ovo je glavno ograničenje uloge Doprinovatelja i možda ga čini neprikladnim za vaše potrebe. Uostalom, dodavanje slika u blogovske postove jedan je od najboljih načina stvaranja zanimljivog sadržaja na web stranici. Stoga, osim ako se vi ili netko drugi pobrine za dodavanje slika u postove na blogovima, uloga Suraditelja vjerojatno neće imati dovoljan pristup.

Kako prilagoditi uloge korisnika WordPress-a

Poboljšani dodatak upravitelja sposobnosti

Jedna je mogućnost upotreba prikladnog dodatka za upravljanje autorima WordPressa, poput besplatnog Poboljšani upravitelj sposobnosti dodatak za prilagodbu uloge korisnika Doprinovatelja. Prilagođavanje WordPress korisničkih uloga relativno je jednostavno. To je jednostavno slučaj provjere ili skidanja pravila s odgovarajućeg okvira.

Prilagodite ulogu korisnika doprinosa

Međutim, praćenje promjena koje ste napravili i novi pristup koji ste odobrili postojećim korisnicima moglo bi vas zbuniti. U najgorem slučaju, ako se njime ne upravlja pravilno, nenamjerno možete odobriti pristup na visokoj razini neprikladnom podskupinu vaših korisnika..

Ako se prilagodba jezgre WordPress-a i promjena korisničkih uloga ne sviđa, ne brinite. Dobra vijest je da postoji više od jedne prikladne uloge za dodavanje novih korisnika na vašu web lokaciju u ovom svojstvu. Za vaš projekt, bolja uloga za tvorce sadržaja mogla bi biti korisnička uloga autora WordPressa.

Uloga korisnika programa WordPress

Uloga autora sljedeći je korak prema ulozi suradnika u smislu mogućnosti. Za razliku od korisnika s ulogom Suradnika, Autori mogu prenijeti datoteke na vaše WordPress web mjesto pružajući im mogućnost dodavanja slika i videozapisa u Biblioteku medija, a zatim u vaše postove.

Autor Uređivač poštanskih uloga

Kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona, ​​Autori imaju pristup gumbu Dodaj medije u uređivaču postova programa WordPress. Također mogu postaviti istaknutu sliku za post. To im pruža sve potrebne mogućnosti za stvaranje potpuno formiranog posta na vašem blogu.

Korisnikov pristup Prilagodba autora

Međutim, trebali biste biti oprezni kad razmišljate želite li dati korisniku ulogu autora. Oni također mogu objavljivati ​​postove kao i uređivati ​​i brisati vlastite objavljene postove. Ova razina pristupa možda je više nego što ste voljni pružiti. Da biste to prevladali, kao i prije, možete koristiti besplatni dodatak Capability Manager Enhanced da biste promijenili ono što korisnici s ulogom autora mogu učiniti na vašoj web lokaciji..

Najbolja uloga korisnika WordPressa za upravitelje sadržaja

Kada je u pitanju stvaranje korisničkog računa na vašoj web stranici WordPress za nekoga tko će upravljati sadržajem na vašoj web lokaciji, onda je najbolja opcija uloga uređivača. Ova korisnička uloga je jedna razina niže od najviše uloge administratora, pa je pametno dodijelite svojim korisnicima.

Urednik uloge urednika uloga

Korisnici koji imaju ulogu uređivača ne samo da mogu stvarati i upravljati vlastitim stranicama, nego i one koje su stvorili drugi, ali mogu i upravljati postovima koje su stvorili drugi korisnici. Kako urednici mogu moderirati komentare, oni imaju dovoljno mogućnosti za upravljanje svim aspektima stvaranja sadržaja na vašoj web lokaciji – što je savršeno za outsourcing ili dovođenje stručnjaka za marketing sadržaja u svoj tim..

Prilagodite ulogu uređivača

U većini slučajeva neće biti potrebno redovitim blogerima i stvaraocima sadržaja omogućavati pristup Editoru, pri čemu su uloge autora ili suradnika često prikladnije. Međutim, ako angažirate nekoga da pregleda i objavi sadržaj koji su na vašoj web lokaciji poslali drugi, tada je Editor najbolja uloga korisnika.

Završne misli

Uloge korisnika WordPress-a su fluidni pojmovi. Ažuriranja jezgre softvera WordPress mogu unositi promjene u uloge korisnika, bilo dodavanjem novih uloga ili izmjenom mogućnosti postojećih. Nadalje, određeni dodaci mogu dodati nove uloge ili prilagoditi mogućnosti postojećih korisničkih uloga, bilo automatski, bilo dajući mogućnost da sami napravite promjene.

Stoga je dobra ideja provjeriti najnovija dokumentacija o korisničkim ulogama i mogućnostima za WordPress, kao i svim alatima treće strane koje koristite. Eksperimentirajte s korisničkim ulogama da biste vidjeli točno koja će razina pristupa korisnicima doći na vašu web lokaciju dobra je ideja i ako želite biti sigurni da ne odajete ključeve od kuće kad na web mjestu uzimate novog blogera..

Iako bi moglo biti primamljivo jednostavno novom korisniku jednostavno dodijeliti najvišu moguću ulogu kako bi se osiguralo da on može obaviti posao, to može uzrokovati ozbiljno kršenje sigurnosti web mjesta WordPress. Umjesto toga, bolje je razmisliti o mogućnostima koje korisniku zapravo trebaju prije nego im dodijeli ulogu. Ako smatrate da su vaši zahtjevi jedinstveni, možete upotrijebiti prethodno spomenuti dodatak Capability Manager Enhanced da biste stvorili novu prilagođenu korisničku ulogu ili istražili ostale WordPress dodatke za upravljanje s više autora koji su dostupni.

Koje su uloge najbolje za korisnike na vašoj web lokaciji? Trebate li stvoriti prilagođenu korisničku ulogu prema vašem projektu? Javite nam u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me