Kako postaviti AMP u WordPress

 1. 1. Uvod u Google AMP za WordPress
 2. 2. Trenutno čitam: Kako postaviti AMP u WordPress

Dobrodošli u drugi dio AMP vodiča za WordPress. U našem posljednjem članku saznali smo o važnosti web-strategije za mobilne uređaje i kako AMP može biti potencijalni izmjenjivač igara. U današnjem vodiču saznat ćemo o:


 • Kako integrirati AMP u WordPress
 • Najbolji WordPress dodaci za prilagodbu AMP-a
 • Moramo li doista implementirati AMP na svoju WordPress stranicu?

Započnimo.

AMP za WordPress video vodič

Pokupajući tamo gdje je odustala posljednja objava u našoj seriji, možete zajedno s WPCrafter-ovim videozapisom pratiti kako lako postaviti AMP sa svojom web stranicom WordPress. Adamin video vodi vas kroz svaki korak našeg vodiča – uživajte!

Kako postaviti AMP za WordPress

pojačalo-plugin-wordpress-heroj

Postavljanje AMP za WordPress vrlo je jednostavan postupak. Sve što trebate učiniti je instalirati WordPress AMP dodatak koji je razvio Automattic, a ostalo će uslijediti.

 • Prijeđite na nadzornu ploču WordPressa> Dodaci> Dodaj novo
 • Traziti „AMP”

Odaberite dodatak i kliknite na Sada instalirati

kako-to-install-pojačalo-wordpress-čep

Nakon aktiviranja dodatka, svi URL-ovi objava na vašoj web stranici imati će AMP verziju. Možete ići na vezu bilo kojeg posta, dodati / Amp / do kraja URL-a i vidjet ćete verziju AMP.

Pogledajmo normalnu verziju web stranice.

Test-stranica-ne-amp_rz

A ovo je AMP verzija iste stranice:

Test-stranica-amp_rz

To je to – uspješno ste postavili AMP u WordPress. Teško je povjerovati da je tako jednostavno, zar ne??

Međutim, ako nemate prilično permalinks omogućeno, verziju pojačala možete dobiti dodavanjem ?amp = 1 do veze posta. Na primjer, veza posta bit će:

 • Normalna verzija: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/
 • AMP verzija: http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/amp/
 • AMP verzija (s prilično onemogućenim Permalinksima): http://example.com/2016/01/01/hello-mobile-web/?amp=1

Dodatak AMP dodaje standardnu ​​metaoznaku u glavu vaših “normalnih” HTML stranica što Googleu i drugim tražilicama omogućava da prepoznaju postojanje verzije AMP stranica. Koristi logotip web lokacije koji možete postaviti u WordPress Prilagoditelj tema.

Važno je napomenuti da dodatak podržava samo pretvaranje postova u AMP verzije. Prema opisu dodatka kojem se pristupa 1st U studenom 2016. podrška za AMP verziju WordPress stranica u fazi je razvoja i uskoro dolazi.

Mjerenje učinka AMP performanse

Odlučili smo izmjeriti učinak AMP verzije stranice u Pingdomu. Rezultati su bili dramatično različiti. Imajte na umu da je naše WordPress postavljanje bilo u zajedničkom okruženju hostinga koristeći zadanu temu Dvadeset četrnaest bez instaliranih dodataka za keširanje ili optimizaciju..

Sljedeći snimak zaslona prikazuje referentnu vrijednost izvedbe osnovne verzije stranice:

Test-stranica-ne-pojačalo-Pingdom

A to je rezultat AMP verzije stranice:

Test-stranica-pojačalo-Pingdom

Rezultati su nevjerojatno udaljeni.

Svaka od komponenti doživjela je ogroman napredak:

 • Veličina stranice smanjena je za 70%
 • Vrijeme učitavanja smanjeno je za 35%, na ispod 900 milisekundi
 • Nijedan zahtjev nije smanjen za gotovo 60% sa 17 na samo 7!

Sve to postigao je AMP, zadržavajući sadržaj stranice. Sljedeća tablica za vašu referencu opisuje detalje testa:

Faktor normalanAMPPoboljšanje
Veličina stranice (KB)563,816770%
Vrijeme učitavanja (sek)1.420,92935%
Broj zahtjeva17759%

Kada se pogledaju ovi brojevi, vidljivo je da dobivanje AMP-a ne predstavlja ništa novo. Ne samo da će vam pomoći poboljšati vaše SEO rezultate, već pruža i lijepo, neometano korisničko iskustvo.

Što je više, možete uključiti i mehanizme praćenja u AMP verziji stranice. Objasnit ćemo to u sljedećem odjeljku.

Proširenje sposobnosti AMP-a

Iako je optimizacija vašeg sadržaja za čitatelje dobra praksa, važno je održati dosljednost branda. To znači da čak i AMP verzije vašeg postojećeg sadržaja trebaju slijediti shemu boja, fontove i opće korisničko sučelje vaše robne marke..

AMP WordPress dodatak nema mogućnosti za takve promjene. Njegov je cilj bio pružiti brz i jednostavan način da svoj postojeći WordPress sadržaj učinite kompatibilnim s AMP-om – posao koji je prilično dobar..

Uđi AMP za WP – ubrzane mobilne stranice uključiti.

amp-za-wp-dodatak 2-junak

Ovaj besplatni dodatak proširuje mogućnosti AMP-a u WordPressu nudeći dodatne funkcije poput:

 • Integracija Google Analytics
 • Podrška za AMP WooCommerce stranice
 • Povezani postovi ispod posta
 • Popis nedavnih komentara
 • Prijenos prilagođenog logotipa
 • Traka društvenog dijeljenja
 • Podrška za ugradnju bogatog sadržaja, uključujući videozapise i sadržaje sa sadržajnih platformi kao što su YouTube, Instagram, Twitter, Vine itd.

Kao preduvjet, dodatak zahtijeva da instalirate i aktivirate AMP dodatak za pravilno funkcioniranje. Kao i obično, ovaj dodatak možete instalirati na sličan način na koji smo instalirali AMP dodatak na početku ovog posta.

pojačalo-za-WP-plugin-2-instalirati-aktivirati

Nakon aktiviranja, spremni ste za konfiguriranje različitih opcija koje dodatak može ponuditi. Idi preko Nadzorna ploča WordPressa> AMP za pristup postavkama.

Iz mnogih postavki koje dodatak nudi isprobali smo:

 • Uključivanje u komentare
 • Dodavanje srodnih postova
 • Dodavanje navigacije sljedećim / prethodnim postovima

Evo snimke zaslona kako je izgledala AMP verzija nakon spremanja promjena:

pojačalo-za-WP-plugin-2-heroj-Test-page-500-piksela

A evo izvođenja:

amp-za-wp-dodatak 2 brzine test

Evo snimke zaslona AMP stranice vanilije za usporedbu:

Test-stranica-pojačalo-Pingdom

Vrijeme opterećenja dodatno se smanjilo za još 7,4%. Zanimljivo je napomenuti da je, iako se veličina stranice i broj zahtjeva lagano povećao, došlo do poboljšanja u ukupnoj ocjeni izvedbe (povećanje od 3 boda).

Sve u svemu, ovaj dodatak je izvrstan ako se ozbiljno bavite AMP-om i učinite da vaš sadržaj, oglasi i analitika dobro funkcioniraju s platformom.

Zaključak

S obzirom na eksplozivni rast upotrebe mobilnih telefona u posljednjih nekoliko godina, to više nije slučaj opcija da internetske tvrtke prvo postanu mobilne. To je apsolutna nužnost. Projekt Ubrzane mobilne stranice ambiciozan je napor prema tom cilju i sve više i više medijskih kuća ubrzano ga prilagođava.

Iako je u novijim blogovima jednostavnije uključiti AMP, blogovi s tisućama stranica sadržaja sigurno bi mogli biti posebno izazovni. Razlog je jednostavan – ne slijede svi odgovarajući standardi prilikom objavljivanja na mreži. Organizacije se razvijaju. Čak su i web tehnologije koje su bile „vruće“ prije pet godina danas zastarjele. Dok se AMP maksimalno trudi nadograditi se na postojećim web tehnologijama, može biti više slučajeva u kojima postoje neke nespojivosti / pogreške. A ove pogreške mogu negativno utjecati na vaše SEO rezultate.

U idealnom slučaju, tvrtke trebaju izmjeriti svoje dolazne izvore prometa – koliki postotak toga dolazi s mobilnog uređaja? Koliko njih dolazi iz mobilnog pretraživanja? Kolika je stopa napuštanja početne stranice za mobilne posjetitelje? Ovo su pitanja koja biste trebali postaviti prije razmatranja AMP-a.

Ako ste uvjereni da je sadržaj vaše web stranice tehnički strukturiran prema najnovijim standardima, onda svakako: AMP! Samo ćete pojačati svoj SEO.

Međutim, ako znate da postoji puno unutarnjih pogrešnih konfiguracija, neispravnih veza i pogrešaka, bilo bi najbolje riješiti te probleme (i eventualno ih riješiti) prije nego što nastavite s AMP-om..

Kakve su vaše misli o AMP-u? Koristite li ga za konzumiranje sadržaja? Jeste li ga implementirali na svoju web stranicu? Voljeli bismo čuti od vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me