Kako popraviti pogrešku 502 lošeg prolaza u WordPressu

Kako popraviti pogrešku 502 lošeg prolaza za WordPress web stranice

Svaka greška koja vašu WordPress web stranicu čini neupotrebljivom ozbiljan je razlog za zabrinutost jer znači izgubljeni prihod, lošu SEO ljestvicu i puno nepotrebnog stresa za vas. Jedna od najozloglašenijih grešaka na Internetu je 502 loša pogreška na ulazu. To je gadan i frustrirajući problem jer se može pojaviti zbog nekoliko razloga zbog kojih je teško riješiti probleme i riješiti ih.


Da se ne brinite, imamo vam leđa. Ako želite popraviti pogrešku 502 lošeg pristupnika na vašoj web stranici WordPress, uzmite duboki hombre jer vam nudimo nekoliko isprobanih rješenja. Na kraju današnjeg posta, jednom biste zauvijek trebali riješiti 502 loše pogreške pristupnika.

Ako to zvuči poput posla koji ne biste sanjali da se pretjerate, uzmite si šalicu kave i ručimo se.

Što je pogreška 502 Bad Gateway?

Prvo stvari, što u ime pita je pogreška 502 lošeg prolaza? Evo sitne lekcije o hostingu stvari. Gostovanje vaše WordPress stranice obično uključuje nekoliko poslužitelja.

Najosnovnija postava može uključivati ​​četiri do pet (ish) poslužitelja, naime:

 • Poslužitelj aplikacija koji obrađuje vaš PHP kôd i bilo koji drugi dinamički sadržaj na vašoj web lokaciji
 • Poslužitelj baze podataka na kojem žive vaše baze podataka
 • Obrnuti proxy poslužitelj, npr. Nginx i Apache koji kontroliraju koji HTTP zahtjevi idu kamo
 • Web poslužitelj koji pohranjuje sve vaše statičke datoteke kao što su slike, CSS i JavaScript
 • CDN (izborni poslužitelj za performanse)

Sada, kada unesete URL svoje web stranice u vaš preglednik i pritisnete UNESI, preglednik šalje nekoliko HTTP zahtjeva na obrnuti proxy poslužitelj.

Rezervni proxy poslužitelj zatim usmjerava zahtjeve na odgovarajuće poslužitelje. Na primjer, zahtjevi za podatke pohranjene u vašoj bazi podataka preusmjereni su na poslužitelj baze podataka. Zahtjevi za statičke datoteke usmjeravaju se na web poslužitelj, a zahtjeve koji zahtijevaju PHP obrađuje aplikacijski poslužitelj.

Svaki poslužitelj zatim vraća povratne podatke na obrnuti proxy poslužitelj, koji zatim podatke šalju vašem pregledniku i učitava vaše web mjesto. Jednostavno kao A, B, C – nemojte dopustiti da vas teške riječi poput obrnutog proxyja zbune.

Ako jedan od poslužitelja pošalje nevažeći odgovor na obrnuti proxy poslužitelj, vaša se web lokacija ne uključuje u vaš preglednik kao što se očekivalo. Umjesto toga, obrnuti proxy poslužitelj pokazuje pogrešku 502 lošeg pristupnika.

Životinja više različitih oblika

Pogreška 502 lošeg gateway-a može i poprima mnogo različitih oblika, kao što su:

 • Pogreška 502
 • 502 Bad Gateway NGINX
 • 502 Pogreška proxyja
 • 502 Usluga je privremeno preopterećena
 • HTTP Greška 502 Bad Gateway
 • 502. To je greška. Poslužitelj je naišao na privremenu pogrešku i nije mogao dovršiti vaš zahtjev. Pokušajte ponovo za 30 sekundi. To je sve što znamo.

Što uzrokuje pogrešku 502 lošeg prolaza?

Iako se pogreška 502 lošeg pristupnika obično događa na strani poslužitelja, može se pojaviti i zbog problema s vašeg kraja. Evo nekoliko razloga zbog kojih se suočavate s pogreškom 502 lošeg pristupnika ni u jednom određenom redoslijedu:

 • Vaš uzvodni poslužitelj može biti preopterećen zbog porasta prometa
 • Izvanmrežni poslužitelj bacit će vam pogrešku 502 lošeg pristupnika u lice
 • Pogrešne konfiguracije poslužitelja koje bi mogle biti po strani zbog nekoliko razloga, kao što su ljudske pogreške, posebno kada vaš domaćin poslužitelj premješta
 • Problemi s mrežom isporuke sadržaja (CDN)
 • Loše ponašanje keš preglednika
 • Problemi s DNS-om
 • Neispravan PHP kôd zahvaljujući problematičnom dodatku ili temi

Kao što možete vidjeti s našeg gornjeg popisa, 502 loše pogreške na gatewayu mogu biti uzrokovane nizom stvari. To znači da morate iskušati različita rješenja da biste ispravili pogrešku.

Uz to, hajde da riješimo probleme i ispravimo pogrešku 502 lošeg pristupnika na vašem web mjestu WordPress.

Kako popraviti pogrešku 502 lošeg prolaza u WordPressu

Iako se ova pogreška može činiti problematičnom za prosječnog Joea, zapravo je nevjerojatno lako popraviti. Trebate samo malo strpljenja da isprobate sljedeća rješenja.

1. Osvježite / ponovno učitajte svoju web lokaciju

Kao što smo već spomenuli, najčešće se zloglasna pogreška 502 lošeg gatewaya dogodi na strani poslužitelja, tim više ako ste na zajedničkom hostingu. Oštar skok u prometu mogao bi iscrpiti resurse vašeg servera ostavljajući vas u srcu ove gadne pogreške. Drugi put se iz više razloga vaši poslužitelji mogu ponašati izvanmrežno ili izvan mreže.

Davatelji hostinga obično rješavaju problem odmah, jer vlasnici web stranica strasno mrze stanke. Osim toga, oni gube prihod kad god su stranice izvan mreže.

Stoga prije nego što povučete kosu i pretrpite napade panike, pokušajte nekoliko puta osvježiti stranicu WordPress da biste vidjeli hoće li se pogreška ukloniti sama. Uz to, pokušajte s drugim preglednikom ili uređajem kako biste vidjeli hoće li se pogreška riješiti. Ipak, kako biste osigurali da problem nije na strani poslužitelja, testirajte svoju web lokaciju pomoću alata kao što je isup.me.

Međutim, ako se pogreška i dalje pojavljuje nakon isprobavanja gornjih ispravki, prijeđite na sljedeće rješenje u ovom postu.

2. Očistite predmemoriju preglednika

Ne možete ispraviti pogrešku 502 lošeg pristupnika ni nakon osvježavanja preglednika? Ako je to slučaj, izvršite teško osvježavanje u pregledniku (CTRL + F5 na Windows sustavima i CMD + CTRL + R na OS X sustavima). Izvršava li se teško osvježavanje smetnje koja je pogreška 502 lošeg vrata? Ne?

Pa, možete pokušati očistiti predmemoriju preglednika izravno pomoću savjeta koje smo odredili kako očistiti WordPress cache. Je li nestala gadna pogreška nakon što ste očistili predmemoriju? Ako je tako, prestanite čitati i napravite sretan ples. Povratni okret. Šale na stranu.

Ako ste i dalje zaglavljeni s pogreškom, moglo bi vam pomoći sljedeće rješenje.

3. Privremeno onemogućite svoj CDN

Koristite li mrežu za dostavu sadržaja poput CloudFlare, KeyCDN ili nekog drugog CDN-a za WordPress? CDN-ovi obično usmjeravaju promet vaše web stranice na njihove poslužitelje kako bi vam ponudili bolje performanse i sigurnost web mjesta.

Problem na njihovim poslužiteljima mogao bi vas ostaviti s problemom 502 lošeg pristupnika. Pored toga, možete pogrešno pristupiti pogrešci 502 lošeg pristupnika ako pogrešno konfigurirate svoj CDN.

Da biste saznali je li vaš CDN na dnu 502 problema, pauzirajte CDN i osvježite web mjesto. To prisiljava vašu web lokaciju da se učitava izravno s domaćih poslužitelja.

Pogreška je nestala nakon pauziranja CDN-a? Ako je to slučaj, zadržite uslugu pauziranom i obratite se odjelu za podršku. Obično problem brzo rješavaju, što znači da ćete nakratko morati bez CDN-a.

Svaki CDN ima drugačije sučelje, što znači da trebate provjeriti sa svojim CDN-om o tome kako pauzirati uslugu. Iz mog iskustva, međutim, pauziranje CDN-a je jednostavno kao pita, tako da ne očekujem da ćete naići na probleme.

4. Problemi s DNS-om

DNS (skraćeno za sustav naziva domena) je način na koji se imena domena (npr. Wpexplorer.com) podudaraju sa njihovim IP adresama. Ako vam nešto nedostaje s postavkama DNS-a, možete očekivati ​​pogrešku 502 lošeg pristupnika među ostalim problemima.

Jeste li se nedavno preselili u novog domaćina? Premještanje uključuje ponovno konfiguriranje vaših DNS poslužitelja. Širenje DNS-a treba vremena, ponekad čak 48 sati ili više.

Ako se nakon migracije suočite s pogreškom 502 lošeg pristupnika, pričekajte da se vaše DNS promjene šire, ako je potrebno, kontaktirajte svog domaćina za daljnji savjet i pomoć.

A budući da govorimo o DNS-u, možete pokušati isprazniti svoj lokalni DNS predmemoriju. Za korisnike sustava Windows otvorite naredbeni redak (cmd.exe) i pokrenite sljedeću naredbu: ipconfig / flushdns. Kao korisnik Mac OS X, pokrenite dscacheutil -flushcache u naredbenom terminalu.

5. Provjerite temu i dodatke

Čini se da dosad ne možete popraviti pogrešku? Možda se problem krije u vašim dodacima ili temi. Tema ili neki od vaših dodataka može pokrenuti skriptu koja se ne igra dobro s vašim poslužiteljem.

Kao rezultat toga, poslužitelj ubija skriptu, što uzrokuje pogrešku 502 lošeg pristupnika. Što učiniti? Započnimo s vašim dodacima.

6. Rješavanje problema Dodaci

Vjerojatno se ne možete prijaviti u upravnu ploču WordPress-a iz ljubaznosti zbog pogreške. Kako ćete onda riješiti dodatke bez pristupa administratoru WordPress-a?

Pa, to je jednostavno. Prijavite se u korijenski direktorij WordPress (obično je to public_html ali moglo bi biti nešto drugo, ovisno o mjestu na kojem ste instalirali web mjesto) pomoću FTP aplikacije kao što je Filezilla ili Upravitelj datoteka u cPanelu.

Nakon toga, idite na wp-sadržaja i pronađite dodataka mapu. Preimenujte mapu u nešto slično plugins.old da biste deaktivirali sve svoje dodatke odjednom. Ne brinite, nećete izgubiti nikakve podatke.

Osvježite web mjesto da biste vidjeli je li pogreška nestala. Ako umjesto pogreške vidite svoju web lokaciju, problem je jedan od vaših dodataka.

Preimenovati plugins.old natrag u dodataka i prijavite se na svoju WordPress nadzornu ploču. Vrijeme je za pronalaženje problematičnog dodatka.

Aktivirajte dodatke jedan po jedan dok ponovno učitavate web mjesto nakon svake aktivacije. To ponavljajte dok ne odredite dodatak koji stvara probleme. Problematični dodatak očito će stvoriti pogrešku 502 lošeg prolaza na aktiviranju, što bi vas moglo zatvoriti iz područja administratora.

Deaktivirajte ili uklonite dodatak u potpunosti putem FTP-a ili Upravitelj datoteka, potražite alternativu ili se obratite programeru za daljnju podršku.

7. Rješavanje problema u vašoj aktivnoj temi

Ako su se vaše nevolje počele nakon ažuriranja web lokacije, tj. Tema, dodataka i WordPressa i deaktivacijom dodataka ništa ne popravlja, morate riješiti svoju WordPress temu.

Provjera je li vaša tema problem malo se razlikuje od dodataka za rješavanje problema. Hajde da završimo i s tim.

Prijavite se u korijenski direktorij WordPress putem FTP-a ili Upravitelja datoteka. Zatim idite na wp-content> teme i pronađite svoju aktivnu temu.

Preimenujte aktivnu mapu tema u nešto slično total.old. Ovo će deaktivirati aktivnu temu i aktivirati zadanu WordPress temu.

Učitajte svoju web lokaciju kako biste provjerili je li pogreška nestala. Je li greška još uvijek prisutna? To znači da je vaša tema u redu, u tom slučaju mapu teme trebate preimenovati u izvorno ime.

Ako pogreška nestane, kontaktirajte svog razvojnog programera za dodatnu pomoć ili uložite u profesionalno izgrađenu temu poput naše vlastite Total.

8. Ako se problem nastavi, obratite se svom domaćinu

Čini se da i dalje ne možete ispraviti pogrešku 502 lošeg pristupnika na vašem WordPress web mjestu čak i nakon isprobavanja svih gore navedenih rješenja?

Možda je problem na strani poslužitelja, pa se samo obratite svom domaćinu i potražite stručnu pomoć. Dok ste na njemu, razmislite o ulaganju u vrhunskog domaćina kako biste izbjegli ovu pogrešku zbog nižih resursa servera dostupnih na zajedničkim hosting planovima.

Zaključak

Iako pomalo zbunjujuće i frustrirajuće, ispraviti pogrešku na ulazu 502 loše je jednostavno pomoću rješenja koja smo iznijeli u ovom postu. Nadamo se da vas je naš post u tom pogledu usmjerio u pravom smjeru.

Imate li razmišljanja, pitanja ili dodatnih popravaka? Pomozite nam proširiti ovaj post dijeljenjem savjeta, upita i ideja u odjeljku za komentare u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me