Kako popraviti 404 pogreške u WordPressu

Ako ste upoznati s Internetom, morate biti upoznati s 404 pogreškama. Te se stranice nervozno pojavljuju dok tražite web za sadržajem. Vidjet ćete riječi: “Stranicu nije moguće pronaći. Stranica koju tražite možda je uklonjena, promijenila je naziv ili je privremeno dostupna.”To se obično događa kada nema URL-a za unošenje.


Samo u slučaju da nikada niste vidjeli takvu poruku ili želite vidjeti 404 stranicu vlastite web stranice, tada upišite URL stranice koju tražite i nakon toga stavite niz treptaja. Vidjet ćete o čemu govorim. Do toga dolazi zbog problema u interakciji klijent – poslužitelj, a može se dogoditi zbog mnogih razloga:

 • Stranica koju tražite možda više ne postoji.
 • Veza do stranice koju tražite možete biti prekinuta.
 • Možda ste jednostavno upisali pogrešan URL.

Aktivna web stranica ne može u potpunosti izbjeći ove pogreške, ali puno se može učiniti da se svede na najmanju moguću mjeru.

404 Pogreške i SEO utjecaj

Stranica 404 je loša za vaš SEO. Posjetitelj je izgubljen jer veze na vašoj web lokaciji nisu pravilno održavane. Jedna ili dvije prekinute veze koje se povremeno pružaju tražilicama zapravo neće biti važne. Ali imate ozbiljniji problem ako se tražilica često suoči s tim greškama na vašoj web lokaciji. Povećana stopa napuštanja početne stranice negativno će utjecati na vaš SEO i možda će trebati neko vrijeme dok se vaša web stranica ne oporavi od ovoga.

Ako koristite Dodatak Google Analytics, možete lako vidjeti pogreške jer su označene. No, tražilice će naići i na 404 pogreške koje normalni posjetitelji nikad ne naprave jer puze o bilo čemu na vašoj web lokaciji. Dakle, čak su i skrivene veze izvor 404 pogreške za tražilice. Xenu ili Vrišti žaba mogu vam pomoći pronaći ove pogreške i popraviti ih.

Trebali biste potražiti i slomljene slike ili izlomljene video ugrade. Teško je pronaći pomoću alata za webmastere ili Google Analytics, ali ovdje vam mogu pomoći i Xenu i Screaming Frog. Također možete pretraživati ​​u zapisnicima poslužitelja tražeći 404 plus “.jpg” i “.png”. Neće učiniti mnogo štete, ali to nije dobro iskustvo za posjetitelje.

Popravak 404 pogreške

Postoji mnogo načina na koje možete preusmjeriti i ispraviti pogreške 404, a ove korake možete isprobati uzastopce:

 1. Možete ručno provjeriti neispravne veze i popraviti preusmjeravanja pretraživanjem u konfiguraciji .htaccess ili NGINX poslužitelja, ali to zahtijeva malo tehničke vještine s vaše strane. Ili nekoliko podešavanja u datoteci 404.php mogu učiniti trik. Ovo je najbolji način popravljanja 404 pogrešaka, ali ako vam nije ugodan kod, trebali biste preskočiti ovaj korak.
 2. Ako je URL izmijenjen, usmjerite ga na točan URL. Ako je datoteka statična datoteka, provjerite postoji li datoteka otvaranjem FTP-a i provjerom.
 3. Ako postoji, ali pojavljivanje u pregledniku je problem, onda je to problem sa poslužiteljem ili WordPress. Za to stvorite 2 odvojene datoteke – html datoteku i PHP datoteku i stavite je. Ako možete pristupiti tim datotekama, nema problema s poslužiteljem, a problem leži u WordPressu.
 4. WordPress koristi niz za prepisivanje koji upravlja stalnim vezama. Podstandardni dodaci, promjene u imeniku ili prilagođene vrste posta mogu poremetiti trajne veze uzrokujući pogrešku 404. Da biste postavili ovo pravo, jednostavno idite na Permalinks i ponovo spremite strukturu permalinks-a u mapu wp.admin. Otvorite trajne veze u odjeljku Postavke i spremite promjene. Permalinks će biti ažurirani. Ovo popravljanje uglavnom će učiniti posao.
 5. Ako imate instalirane dodatke ili bilo koji dodatak koji stvara trajne veze, onemogućite ih i provjerite.
 6. Provjerite WP matričnu matricu koristeći To ispravite uključiti. Nakon što se aktivira, dodatak će prikazati pravila za prepisivanje kao i stvarni PHP niz koji se prepisuje.
 7. Onemogućite dodatke jedan po jedan i identificirajte dodatak koji uzrokuje pogreške.
 8. Nije potrebno u potpunosti ukloniti stari sadržaj. Umjesto toga, možete stvoriti prilagođenu stranicu na tom URL-u i usmjeriti posjetitelje na druge slične stranice ili postove na vašoj web lokaciji.

Postoji mnogo dodataka koji vam pomažu u pronalaženju, nadzoru i preusmjeravanju neispravnih veza. Naveo sam nekoliko popularnih ovdje koji posao obavljaju dobro.

Prekinuta provjera veze

Prekinuta provjera veze besplatni je dodatak iz WordPress spremišta. To je jedan od prvih dodataka koji vam pada na pamet kada želite riješiti te neugodne stranice.

Jednom instaliran, skenirat će vašu web lokaciju po bilo kojoj vezi koja ne radi svoj posao. Ovisno o veličini vaše web stranice, ovo može potrajati. Možete se odlučiti za primanje obavijesti o neispravnim vezama u e-pošti ili u widgetu Broken Link Checker na nadzornoj ploči. Također se možete odlučiti kako spriječiti tražilice da slijede te prekinute veze.

Instalirana provjera prekida veze

Provjeru prekida veze možete vidjeti na djelu tako da otvorite Link Checker pod Postavke. Opcija Stvaranje prilagođenog filtra može se upotrijebiti za vidljivost samo nekih veza, na primjer, veza za određenu kategoriju postova. Što odlučite učiniti s vezom, možete odlučiti uz pomoć opcija koje se otvaraju kada pokažite pokazivač miša iznad svake veze.

Možete urediti URL i svi slučajevi tog URL-a ispravit će se. Možete ukloniti vezu, jer će tekst ostati netaknut. Ako je veza u redu, ali je prikazana kao neispravna, možete je promijeniti ručno. Opcija odbacivanja ostavit će vezu nepromijenjenom do sljedeće promjene statusa. Dodatak možete isključiti nakon svake upotrebe i ponovo ga aktivirati za povremeno skeniranje, ako je potrebno.

404 Stranica SeedProd

Bez obzira na temu na kojoj je vaša web stranica izgrađena, možete koristiti 404 Stranica SeedProd dizajnirati i postaviti prilagođenu stranicu 404. Možete u potpunosti zamijeniti stranicu svoje teme 404 i potpuno prilagoditi svoju novu stranicu 404. Možete čak koristiti HTML5 i CSS3 za prilagodbu, ako je potrebno.

Pozadinska se slika može razvući kako bi obuhvatila čitav preglednik, a dodatak podržava više web mjesta kao i BuddyPress.

404 stranica SeedProd instaliran

S premijskom verzijom, možete zabilježiti potencijalne klijente dodirom podataka e-pošte. Podaci se mogu pohraniti u vašu bazu podataka WordPress i izvesti u bilo kojeg davatelja usluga e-pošte. Integrirani su MailChimp, Aweber, Get Response, Stalni kontakt i monitor kampanje, kao i Google i Typekit fontovi..

Ugradite videozapise jednostavno upisivanjem URL-a, omogućite Gravity Forms i prikupite podatke o posjetiteljima s ovim dodatkom. Posjetitelji mogu nastaviti s pretraživanjem stranice koju su tražili na vašoj web lokaciji.

Trošak za licence kreće se od 29 USD za upotrebu na jednom web mjestu tijekom jedne godine, do 199 USD za neograničene web stranice tijekom životnog vijeka. Kupnja je potpomognuta garancijom povrata novca.

Svi 404 Preusmjeravanje na početnu stranicu

Svi 404 Preusmjeravanje na početnu stranicu preusmjerit će sve veze pogreške 404 na početnu stranicu koristeći preusmjeravanje SEO 301 – ovo preusmjeravanje govori posjetitelju da je stranica trajno premještena. Možete ga preusmjeriti i na bilo koju prilagođenu stranicu.

Svi 404 su preusmjereni na početnu stranicu

To je jednostavan dodatak na kojem morate omogućiti status preusmjeravanja, ispunite URL stranice na koju se mora preusmjeriti 404. Nakon što kliknete gumb za ažuriranje, postavke će biti spremljene u bazi podataka.

404 do 301

404 do 301 djeluje gotovo poput prethodnog dodatka, preusmjeravajući sve pogreške 404 na bilo koju stranicu koju postavite pomoću preusmjeravanja 301, 304 ili 307. Ovi brojevi označavaju je li stranica premještena privremeno ili trajno. Nakon što instalirate ovaj dodatak, ustanovit ćete da će nadzorna ploča alata za webmastere gotovo uvijek prijavljivati ​​pogreške Nila.

404 do 301

Možete odlučiti nadzirati pogreške, a možete odabrati i omogućavanje obavijesti e-poštom na 404 pogreške. Ako jednostavno želite nadzirati ili održavati zapisnik, možete onemogućiti opciju Preusmjeri. Dodatak je lagan, prijevod spreman i potpuno besplatan za upotrebu, sa vijekovima nadogradnje. Programeri i drugi korisnici mogu pristupiti dodatku na GitHubu.

Prilagođeni 404 Pro

Možeš koristiti Prilagođeni 404 Pro zamijeniti zadanu stranicu pogreške 404 prilagođenom stranicom koju možete napraviti u odjeljku Stranice na upravljačkoj ploči. Ili možete jednostavno odrediti potpuni URL za preusmjeravanje 404.

Instalirano prilagođeno 404 Pro

Mogu se zabilježiti 404 podaci, kao i ključne riječi koje su posjetitelja sletjele na stranicu 404. Podrška za ovaj dodatak dostupna je na GitHub-u.

404 Dnevnik pogrešaka

404 Dnevnik pogrešaka jednostavan je i učinkovit dodatak koji bilježi sve pogreške koje nastaju na vašem web mjestu WordPress. Sa svim tim informacijama možete prepoznati neispravne veze i nestali sadržaj. Ako želite, možete zabilježiti i dodatne informacije kao što su IP adresa, korisnički agenti i preporuke. Možete i blokirati IP adrese, ako želite.

404 Instaliran zapisnik o pogreškama

Ovaj dodatak neće raditi ako koristite predmemoriju za predmemoriranje koja sprema svih 404 pogreške.

preusmjeravanje

preusmjeravanje pomaže vam pratiti 404 pogreške pomoću preusmjeravanja 301. To je popularni dodatak u WordPress spremištu, s preko 500 000 aktivnih instalacija. Možete preusmjeriti sve URL-ove, a ne samo stranice pogrešaka. Osobito je korisno ako premještate web mjesto ili mijenjate direktorij WordPress instalacije.

Preusmjeravanje je instalirano cijelu stranicu

Dodatak nadzire 404 pogreške i održava pune zapisnike. Možete ga i postaviti tako da je nekim URL-ovima dopušteno prolazak na drugu stranicu, datoteku ili web mjesto. Možete postaviti različita preusmjeravanja na temelju statusa prijave, preusmjeravanja na slučajne stranice ili na temelju preporuka.

Dodatak će automatski dodati preusmjeravanje 301 kada se promijeni URL posta. To se može učiniti i ručno. U potpunosti funkcionira unutar vaše WordPress stranice i .htaccess nije potreban. Iz zapisnika možete provjeriti tko se pokušao prijaviti i koliko je pokušaja prijave bilo.

WordPress Ultimate 404 dodatak

WordPress Ultimate 404 dodatak daje vam potpunu kontrolu nad 404 stranice. Nudi 4 gotove predloške koje ćete moći odabrati kao svoju stranicu s pogreškama. Predlošci se mogu prilagoditi. Podržani je i zadani 404 predložak WordPress teme.

Krajnja snimka zaslona

Dodatak održava zapis svih 404 događaja pogreške, tako da imate ideju koja je najposjećenija stranica. Ako je potrebno, možete dodati URL za preusmjeravanje. Ključna riječ koja posjetitelj koristi za pretraživanje bilježi se kako bi vam se pružile vrijedne SEO informacije.

Ovaj dodatak možete kupiti u CodeCanyonu za 19 USD. Dolazi s budućim ažuriranjima i 6-mjesečnom podrškom. Podrška se može produljiti na 12 mjeseci za dodatnih 5,70 USD

Google 404

Google 404 zapravo nije WordPress dodatak. To je samo proširena Googleova skripta na 404 stranice.

Google 404 zaglavlje

On ugrađuje okvir za pretraživanje na vašu stranicu 404, tako da se posjetitelj traži da nastavi pretraživanje unutar vaše web stranice. Ovdje se mogu nalaziti korisne informacije koje se odnose na riječ za pretraživanje koju koristi posjetitelj. Ili možete pomoći posjetitelju na druge načine da pronađe informacije koje traži.

Kako bi dodatak bio u potpunosti učinkovit, Google zahtijeva da pošaljete XML mapu web mjesta WordPress i postavite Googleov račun za webmastere.

404 Stranica

Ne morate ni sa kim izaći 404 Stranica. Napravite 404 stranicu na svom mjestu WordPress, baš kao što i obično kreirate stranice u WordPressu. Nakon što to učinite, otvorite Postavke na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Kliknite stranicu pogreške 404, a stranicu koju ste nedavno stvorili odaberite svoju stranicu pogreške 404. To je sve.

Zaglavlje 404 stranice

Dodatak ne stvara preusmjeravanje. Uz preusmjeravanje, URL ostaje u indeksu pretraživanja i to može utjecati na SEO. Ovaj dodatak osigurava ispravni 404 kôd isporučen tražilicama. Dodatak se vrlo razlikuje od ostalih. Poslaniku se ne šalju zahtjevi. Umjesto toga, koriste se resursi WordPressa.

404 za početak

404 za početak uoči pogrešku 404 čak i prije nego što to učine tražilice. Možete postaviti preusmjeravanje na 301 (trajno) što je zadana postavka. Ili možete postaviti na 302 što je privremeno preusmjeravanje.

404 za početak instaliranja

Sve 404 web stranice preusmjerava na početnu stranicu ili bilo koju drugu stranicu koju želite. Možete odabrati opciju za primanje upozorenja putem e-pošte. Kad god korisnik bude preusmjeren, znat ćete koji preglednik koristi i URL kojem pokušava pristupiti. Možete birati između postavki koja vam omogućuju usmjeravanje 404 stranice do bilo kojeg URL-a koji odaberete – početnu stranicu ili bilo koju drugu stranicu na vašem web mjestu.

Unutarnje veze RB-a

Unutarnje veze RB-a koristan je dodatak za vlasnike blogova. Pomoću ovog dodatka oni mogu povezati postove i stranice unutar svoje WordPress stranice koristeći kratki kod. Nema potrebe za unosom dugog URL-a.

Instalirane su unutarnje veze RB-a

Struktura stalne veze web lokacije nije poremećena, a kratki kôd koristi se za izradu veze za post. Ova se oznaka zatim umeće ručno ili uz pomoć wysiwyg dodatka. Ovaj dodatak olakšat će prelazak s jedne veze na drugu unutar web stranice. Također će omogućiti pretraživanje posta po kategorijama.

Brzi stranicu Dodatak za preusmjeravanje

Brzi stranicu Dodatak za preusmjeravanje djeluje na dvosmjerni način. Jedna je metoda brzog preusmjeravanja u kojoj samo trebate upisati URL zahtjeva i odredišni URL. Dodatak će zatim preusmjeriti u skladu s URL-ovima koje ste upisali.

Brzi PAge preusmjerava na cijeli zaslon

Ne treba stvoriti nijednu stranicu niti trebate imati postojeću stranicu. Ovaj će dodatak biti vrlo koristan kada trebate popraviti pogrešake pri upisu koji su se dogodili prilikom izrade stranice ili kada stare URL-ove želite preusmjeriti na nove URL-ove. Također će vam biti sjajan pomoćnik pri premještanju web stranice.

Za postojeću stranicu ili postove na zaslonu za uređivanje dodan je opcijski meta okvir u koji možete unijeti novi URL. Ovo dobro uspijeva za stavke izbornika i dvostruke postove. Najbolje je raditi i u strukturi WordPress-a sa stalnim vezama.

SEO dodatak za preusmjeravanje

Dok gradiš SEO dodatak za preusmjeravanje, autori su se fokusirali na to da bude jednostavno za sve razine korisnika, a to možete vidjeti na način na koji dodatak radi. Napredna upravljačka ploča pomaže vam kontrolirati sve ono što dodatak može.

Instalirana SEO preusmjeravanje

Možete pratiti 404 stranice s pogreškama i sve ih preusmjeriti jednim klikom. Moguće je preusmjeravanje 301, 302 ili 307, kao i preusmjeravanje zamjenskih kartica. Cijeli sadržaj mape može se preusmjeriti promjenom postavki mape na kartici za preusmjeravanje. Povijest preusmjeravanja može se održavati.

Za preusmjeravanje bilo kojeg posta, možete popuniti cijeli URL i odredišnu mapu i kliknite Dodaj. Ili možete urediti odredišni URL u postu ili stranici za uređivanje i kliknite Spremi. Dodatak će vam također biti koristan kada promijenite naziv svoje domene ili premjestite web mjesto. Imajte na umu da ovaj dodatak neće podržati višesmjerne instalacije.

Menadžer sigurnih preusmjeravanja

Menadžer sigurnih preusmjeravanja je učinkovit dodatak za rješavanje 404 pogreške u višestrukim instalacijama. Možete preusmjeriti na nove URL-ove pomoću HTTP statusnih kodova koje postavljate.

Instaliran upravitelj sigurnih preusmjeravanja

Omogućuje preusmjeravanje samo na domaće popise s bijele liste pomoću funkcije wp_safe_redirect.

Konačno

Važno je ostati proaktivan i sačuvati svoje web mjesto od 404 pogreške koliko je to moguće. Na vašem popisu obaveza održavanja WordPressa možete:

 • Zakažite ček u zapisnicima sa statistikama svoje web stranice i potražite 404 izvješća o pogreškama.
 • Redovito provjeravajte unutarnje i vanjske veze. Male web stranice mogu vršiti provjeru jednom mjesečno, a velike web stranice jednom tjedno.
 • Učestalost provjeravanja ovisit će o sadržaju web stranice, a ne o posjetiteljima. Velike web stranice sa sadržajem moraju češće provjeravati.

Uz toliko kvalitetnih dodataka, nema razloga da vaše veze ne održavate u vrhunskom stanju. Isprobajte ih i održavajte web mjesto u vrhunskom stanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me