Kako ponovo instalirati WordPress Vodič korak po korak

Kako ponovo instalirati WordPress Vodič korak po korak

WordPress vam može kao početnik baciti poprilično curveball. Jedne minute sve funkcionira dobro, a sljedeće, vi ste tvrdoglavi greškom.


Iako je većinu pogrešaka u programu WordPress lako popraviti, ponekad je vaša jedina mogućnost ponovno instalirati sve ispočetka. Drugi put nisi ni kriv. Haker može učiniti vašu web stranicu neupotrebljivom, a ponovna instalacija mogla bi biti vaša milost za uštedu.

U današnjem postu prikazujemo točno kako ponovo instalirati WordPress bez gubitka sadržaja. Ako želite ukloniti svoje WordPress web mjesto i započeti s praznom pločom, to također pokrivamo.

Važno razmatranje: Prije nego što nešto učinite, presudno je stvoriti sigurnosnu kopiju vaše web stranice. Iako vam nakon ponovne instalacije WordPressa možda neće trebati sigurnosna kopija, ključno je zadržati sigurnosnu kopiju ako stvari pođu po zlu. Da biste bili sigurni, automatizirajte sigurnosne kopije i osigurajte da uvijek imate kopije web stranice spremljene na računalu ili na mreži.

Bez daljnjeg divljanja, prepustimo se poslu.

Zašto / kada ponovno instalirati WordPress?

Prvo stvari, zašto ili kada trebate ponovo instalirati WordPress? Obično ponovo instalirate WordPress kada:

 • Zaglavili smo u grešci čak i nakon isprobavanja svake tehnike rješavanja problema u knjizi – nemojte pokrenuti ponovno instalirati WordPress svaki put kada se pogreška ponovi jer je, kao što smo već rekli, većinu WordPress pogrešaka obično lako ispraviti.
 • Trebate resetirati i ponovo upotrijebiti web mjesto za testiranje – možda testirate teme ili dodatke. Programeri stalno instaliraju WordPress zbog prirode njihovog rada. Nekoliko puta sam to napravio i na svojoj web stranici za testiranje.
 • Moram obnoviti ili obnoviti svoju web lokaciju – Kad su mi hakeri neko vrijeme pljunuli u lice, morao sam obnoviti svoje web lokacije ispočetka. Brzo sam ponovno instalirao WordPress spremajući neki svoj sadržaj, što mi je uštedjelo puno vremena i truda.

Drugim riječima, ponovno instaliranje WordPress-a za popravljanje vaše web stranice posljednje je sredstvo kad sve drugo ne uspije. Da odustanemo od nas, zasukajmo rukave i krenimo na posao.

Kako ponovo instalirati WordPress: metode

Ponovno instaliranje WordPress-a je jednostavno iako se u početku može činiti izazovnim. I zabavno je, zato se pripremite za dobar provod. U sljedećem odjeljku opisujemo četiri metode za ponovnu instalaciju WordPress-a.

Prva metoda: Kako ponovo instalirati WordPress sa svoje nadzorne ploče

Jeste li znali da možete ponovno instalirati WordPress izravno s nadzorne ploče administratora? O, da, možete, i to je nevjerojatno jednostavno.

Da biste ponovno instalirali WordPress s nadzorne ploče, idite na Nadzorna ploča> Ažuriranja i kliknite gumb Ponovno instalirajte odmah gumb, kako ističemo na slici ispod.

kako ponovo instalirati wordpress sa administracijske nadzorne ploče

WordPress će se automatski ponovno instalirati, a nekoliko sekundi kasnije trebali biste vidjeti stranicu dobrodošlice:

wordpress stranica dobrodošlice

Važno je napomenuti da ova metoda ponovno instalira samo osnovne datoteke WordPress-a. Vaša tema, dodaci, dizajn, sadržaj i sve ostalo ostaje netaknuta. Ovo je najjednostavnija i najpopularnija metoda ponovne instalacije WordPress-a bez probijanja vaše web stranice.

u stranu: Ako iz nekog razloga ne možete pristupiti upravljačkoj ploči WordPress-a, još uvijek možete ponovo instalirati WordPress koristeći druge metode u postu.

Druga metoda: Kako ponovo instalirati WordPress koristeći WP-CLI

WP-CLI je kratka za WordPress sučelje naredbenog retka. To je besplatni alat otvorenog koda i za programere koji mnogi koriste za instaliranje dodataka, konfiguriranje instalacija na više web lokacija i mnogo više toga bez upotrebe web preglednika.

Danas mnogi domaćini podržavaju WP-CLI. Trebate samo svladati Naredbe WP-CLI da se koristi od alata. Ako znate svoj put oko WP-CLI, postoji jednostavno naredba za ponovnu instalaciju WordPress-a.

Za ponovnu instalaciju WordPressa pokrenite sljedeću naredbu:

WP jezgra instalirati --skip-sadržaj --force

Gornja naredba preuzet će i instalirati WordPress bez štete vašem sadržaju. Metoda nije namijenjena apsolutnim početnicima – morate znati svoj put oko WP-CLI i poslužitelja.

Treća metoda: Kako ponovo instalirati WordPress putem FTP-a

Sada zabavni dio. U sljedećem odjeljku naučite kako ručno instalirati WordPress. Volimo takve stvari, zar ne? Ako se slažemo, prijeđimo na to.

Za početak, prijeđite na WordPress.org i preuzmite najnoviju verziju WordPress-a:

službena web stranica za wordpress

Zatim ekstrahirajte WordPress ZIP datoteku na svoje računalo, a zatim izbrišite wp-sadržaja mapu:

Bilješka: Brisanje wp-sadržaja mapa osigurava da ne prepišete odgovarajuću mapu na vašem web poslužitelju. wp-sadržaja mapa sadrži teme, dodatke i prijenose medija – sve one sjajne stvari koje ne želite izgubiti.

Nakon toga, prijavite se na svoju web stranicu putem FTP-a:

Zatim prenesite preostale datoteke iz mape WordPress na svoje web mjesto:

Vaš FTP program (koristim WinSCP) trebao bi vas obavijestiti porukom koja vam daje do znanja da ćete prebrisati datoteke. Pristanite i pustite da se postupak prijenosa nastavi sve dok se datoteke ne učitaju.

I to je to; upravo ste ručno instalirali WordPress putem FTP-a uz očuvanje vašeg sadržaja ��

Metoda 4: Kako ponovo instalirati WordPress bez očuvanja sadržaja

Recimo da želite započeti s praznim škriljevcem. Želite izbaciti iznutricu cijelu stvar i započeti iznova bez očuvanja bilo kojeg sadržaja, tema ili dodataka.

Oprez: Provjerite jeste li spremni izgubiti svoj sadržaj prije nego što krenete naprijed. Ako želite zadržati svoje postove, oznake, komentare, kategorije i slično, razmislite o izvozu podataka u XML datoteku. Alternativno, možete stvoriti sigurnosnu kopiju ako trebate kasnije.

Ne znate kako izvesti svoje WordPress postove? 

Pa, lako je.

Na nadzornoj ploči WordPressa idite na Alati> Izvezi, kako je prikazano dolje.

Zatim odaberite Sav sadržaj i kliknite gumb Preuzmite izvoznu datoteku pri dnu zaslona.

Sigurno spremite dobivenu datoteku za izvoz na računalo. Ako ne trebate sačuvati nijedan sadržaj, zanemarite gore navedene korake i nastavite čitati.

Izbriši instalaciju WordPress-a u cPanel

Većina web-domaćina nudi vam instalacijski program jednim klikom za postavljanje WordPress-a za manje od pet minuta. Ali jeste li znali da pomoću istog instalacijskog programa možete izbrisati svoju web stranicu WordPress? Da, i iznenađujuće je lako!

Ako koristite cPanel, kliknite gumb WordPress ikonu ispod Softfilni program za instalaciju aplikacija. Neki domaćini koriste Fantastico program za instalaciju aplikacije, ali postupak ostaje relativno isti.

softakulozan instalater aplikacija

Na sljedećem zaslonu pomaknite se do dna, pronađite web mjesto koje želite izbrisati i kliknite ikonu (x) brisanje:

Zatim pritisnite tipku Uklonite instalaciju gumb na dnu sljedeće stranice.

Nakon što izbrišete svoju web stranicu WordPress, možete instalirati novu praznu web lokaciju putem instalatora jednim klikom ili poznate 5-minutne WordPress instalacije.

Bonus: resetiranje WordPress-a pomoću dodatka

Svi volimo WordPress vjerojatno zato što za svaku funkciju koja vam je potrebna postoji dodatak koji vas sprečava da se pozabavate kodom i zastrašujućim tehničkim stvarima.

Ako nemate vremena za FTP i cPanel (i još uvijek možete pristupiti vašoj nadzornoj ploči za WordPress administratora), možete upotrijebiti dodatak za potpuno resetiranje web lokacije..

WordPress dodaci za resetiranje posebno su korisni programerima tema i dodataka koji žele brzo stvoriti novu probnu stranicu.

WordPress dodaci za resetiranje brišu sve prilagodbe, tablice baze podataka, postove, stranice ili određene dijelove kao što su postavke teme. Međutim, resetirani dodaci ne brišu vaše medijske prijenose, teme i dodatke. Dodaci deaktiviraju teme i dodatke.

Za resetiranje instaliranja WordPressa možete koristiti dodatak poput WP resetiranje ili Napredno resetiranje WordPress-a.

U sažetku

Ponovna instalacija WordPressa je jednostavna. Proces obično uključuje zamjenu osnovnih datoteka WordPressa na vašoj web lokaciji. Sada to možete učiniti ručno ili se odlučiti za neku od automatskih opcija koje smo već pokrili. Put koji krenete ovisi o osobnim preferencijama.

Za savršene početnike preporučujemo najprije isprobati automatske opcije. Ako iz nekog razloga ne možete pristupiti nadzornoj ploči vašeg administratora, na raspolaganju su vam ručni postupci. Imajte na umu da bi ponovna instalacija WordPresa trebala biti posljednje sredstvo ako pokušavate ispraviti pogrešku. Osim toga, ne zaboravite stvoriti sigurnosne kopije prije nego što nešto izbrišete.
Imate li pitanja ili prijedloga? Javite nam u komentarima!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map