Kako pokrenuti više WordPress web-mjesta s jedne nadzorne ploče

Upravljanje WordPress web mjestima

Koliko WordPress web mjesta upravljate? Većina početnika započinje sa samo jednim koji će pokušati prodati proizvod ili predstaviti svoje priče, ali što ako naiđete na sjajnu novu ideju, stoga je potrebna druga WordPress stranica?


Ili što ako želite stvoriti posao oko dizajniranja web stranica za druga mala poduzeća? Sigurno će vam trebati pouzdana i učinkovita metoda upravljanja svim tim web lokacijama na jednom mjestu. Dobra stvar koja je tada potpuno moguća, zar ne? Nastavite čitati da biste naučili kako pokrenuti više WordPress web stranica s jedne nadzorne ploče.

Koji su vam alati potrebni?

Zahvaljujući vani nekoliko tvrtki, ne morate se miješati s bilo kojim kôdom niti stvarati vlastiti sustav za upravljanje više web lokacija na jednoj nadzornoj ploči. Nekoliko tvrtki nudi rješenja sve u jednom, tako da jednostavno možete instalirati i premjestiti svoje web stranice na jednu nadzornu ploču. Danas ću pokriti alternativno rješenje: CMS Commander.

CMS Commander jedan je od vodećih u industriji, ali nekoliko drugih tvrtki također nudi dobra rješenja. Slobodno se poigrajte s ovim ako ne pronađete ono što vam treba sa CMS Commanderom. Svi imaju slične osobine.

Upravljanje više WordPress web lokacija na jednoj nadzornoj ploči s CMS Commanderom

CMS Commander radi koristeći jednostavno sučelje, a postupak postavljanja je početnicima prilično jednostavan. Sviđa mi se CMS Commander jer primarna nadzorna ploča na kojoj radite izgleda pomalo slično uobičajenoj nadzornoj ploči WordPressa.

Malo se razlikuje od ostalih gore navedenih opcija jer ne možete vidjeti stvarnu WordPress nadzornu ploču. Umjesto toga, daje vlastiti jedinstveni izgled.

Korak 1: Prijavite se za CMS Commander

Idite na web stranicu CMS Commander.

CMS mjesto zapovjednika

Klikni na Prijavite se u izborniku ili odaberite gumb Isprobaj besplatno opcija ako ga želite testirati prije nego što se obvezate na plan plaćanja. Cijene ovise o tome koliko web stranica kojima upravljate (počevši od 8 USD, pa do 125 USD za 400 mjesta). Nakon isteka 14-dnevne probe, i dalje održavate pristup do pet web lokacija s osnovnim značajkama.

Prođite postupak za preuzimanje upisujući svoju adresu e-pošte da biste primili e-poštu s podacima o zaporki i korisničkom imenu. Odaberite Idite na račun gumb za pomicanje prema naprijed i pregled nadzorne ploče.

idite na Račun

Stvarno se trebate staviti samo na primarnu stranicu da biste ovo postavili. Nakon toga razgovarat ćemo o objavljivanju članaka i upravljanju vašim sadržajem s nadzorne ploče.

kontrolna ploča

2. korak: preuzmite i aktivirajte dodatak

Pronađite vezu koja navodi Dodatak klijenta CMS Commander. Kliknite ovu vezu i dodajte (i aktivirajte) dodatak na svaku pojedinu web lokaciju kojom želite upravljati na nadzornoj ploči CMS Commander-a..

Uključiti

To je sve što trebate učiniti s dodatkom. Nakon što se dodatak aktivira na svim vašim web mjestima trebali biste se vratiti na CMS Commander.

Klijent CMS zapovjednika

Korak 3: Postavite sva mjesta na nadzornu ploču CMS Commander-a

Naći Dodajte svoju prvu web lokaciju zaglavlje i zalijepite u web mjesto, korisničko ime administratora, lozinku administratora i izborni naziv grupe da biste dodali sve web stranice s instaliranim dodatkom. Kliknite gumb Dodajte web mjesto gumb za svaku pojedinačnu web stranicu.

Dodajte web mjesto

Polje Naziv grupe dobro funkcionira za ljude koji upravljaju s nekoliko različitih grupa klijenata. Možda stvarate web stranice i za restorane i za agente za prodaju nekretnina. Odvojite ih s neobavezna polja Naziv grupe.

Postoji i veza za skupno dodavanje web lokacija, što olakšava postupak ako ne želite probiti desetke vjerodajnica web mjesta.

Skupna mjesta

Nakon što dovršite ovaj postupak za sve svoje web stranice, pomaknite se prema dolje i pogledajte cijeli popis svojih web mjesta. To je područje prilično moćno jer možete se pomicati preko gumba kako biste vidjeli stvari poput statistika, povratnih veza, brzine stranice, komentara i više.

Jako mi se sviđa područje koje vam omogućuje ažuriranje svih web lokacija odjednom. Poigrajte se tipkama u ovom modulu da dobijete dojam kako to funkcionira. Također bih preporučio korištenje Skupno čišćenje gumb za uklanjanje neželjenog prostora na svim vašim WordPress web mjestima. Budući da je to više statusno područje, ovdje zapravo ne možete objaviti sadržaj.

Ovdje se pojavljuje alatna traka na lijevoj strani web mjesta.

Popis mjesta

4. korak: napravite post na jednoj od svojih web stranica

Recimo da imate posao za vašu tvrtku i morate stvoriti blog da biste obavijestili sve svoje čitatelje. Klikni na Urednik postova za pomicanje prema stranici na kojoj možete kreirati svoje postove i objavljivati ​​ih.

Urednik postova

Ova stranica izgleda prilično slično standardnoj pošta stranici u programu WordPress, tako da možete stvoriti naslov i članak za blog blog koji želite podijeliti. Sve je još uvijek od Veza gumbe za Tekst Urednik.

Urednik postova

Ako se pomaknete dolje ispod uređivača, pronaći ćete područje koje se zove Postavke za WordPress. Ovaj modul omogućuje vam da modificirate stvari poput Kategorije, korisnička imena, Vrste postova, i više.

Postavke za WordPress

Čak možete staviti istaknutu sliku u svoj post i poslati na stvarnu web lokaciju koju ste povezali. Imajte na umu da je Vrsta posta uključen je padajući izbornik, tako da možete odrediti stvarate li post ili stranicu ili ne. Ovisno o vašem web mjestu, možete imati i druge mogućnosti proizvodi, Kuponi, ili a Prilagođena vrsta posta.

Nakon što dovršite post, prenesite sve svoje slike i prođite kroz postupak lekture. Pomaknite se u gornji desni kut prozora CMS Commander. Ovdje se nalazi popis svih web mjesta koja ste spojili na CMS Commander. Možete objaviti ovaj post grupi koju ste prethodno naveli ili samo jednoj web stranici.

Objaviti

Pogledajte web mjesto na kojem želite objaviti post i pritisnite na Članak posta na odabrane web lokacije dugme. Ovaj članak upućuje na one web stranice na kojima možete kasnije doći i provjeriti kako to izgleda.

Što još možete upravljati CMS Commanderom?

Budući da je alat toliko širok, ima previše previše mogućnosti koje bi se mogle pokriti u samo jednom postu na blogu. No sastavio sam neke od češćih zadataka koje možete obavljati s nadzornom pločom CMS Commander.

  • Na računalo prenesite skupni sadržaj poput SEO postavki ili datoteke ispunjene člancima
  • Pregledajte sve prethodne postove i komentare kako biste ih mogli modificirati i odgovarati korisnicima
  • Pregledajte i stvorite korisnike
  • Instalirajte dodatke na sve ili neke web lokacije na nadzornoj ploči CMS Commandera
  • Instalirajte teme na sve ili neke web lokacije koje ste aktivirali
  • Izvršite ručne i automatizirane sigurnosne kopije
  • Klonirajte jednu od svojih web stranica
  • Izradite potpuno novo web mjesto umjesto da prolazite redoviti postupak instalacije WordPressa

Postavljanje WordPress web stranica s više nadzornih ploča oduzima puno vremena i frustrira. Ne samo da morate žonglirati svim tim lozinkama, već me i sama ideja o preskakanju s jedne kartice na drugu u vašem pregledniku; posebno ako imate tvrtku. Koliko vremena gubite prebacivanjem zupčanika?

Javite nam se u odjeljku s komentarima ako vaše WordPress web mjesta pokrećete s jedne nadzorne ploče ili uspijevate li to raditi s više nadzornih ploča. Voljeli bismo vaš unos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me