Kako objaviti postove na blogu WordPress putem e-pošte

Bloganje može biti puno zabavnije kad znate da imate na raspolaganju nekoliko cool WordPress opcija. Na primjer, jeste li znali da možete pisati, formatirati i objavljivati ​​postove WordPress bloga izravno iz vašeg poštanskog sandučića? Oh da, možete i to su jednostavne stvari :).


Zamislite samo koliki posao možete obaviti na ovaj način? Zamislite fleksibilnost i korisnu korist koju vam ova opcija donosi. Mislim, možete postavljati poruke s bilo kojeg mjesta na bilo kojem uređaju s podrškom za Internet bez obzira imate li ili ne WordPress mobilna aplikacija. Ako ste uzbuđeni, pogledajmo tri glavna načina na koja možete koristiti za objavljivanje postova na blogu WordPress putem e-pošte:

 1. Pošaljite e-poštom u Jetpacku
 2. Napredni post putem postavki e-pošte (za srednje do napredne WordPress korisnike)
 3. WordPress post dodacima e-pošte

Ovim ćemo metodama jednu po jednu pokrivati ​​i dati ćemo vam sve pojedinosti koje su vam potrebne da biste u potpunosti iskoristili opciju WordPress poruke putem e-pošte. Sve ove metode zahtijevat će stvaranje računa e-pošte i konfiguriranje nekoliko opcija, tako da biste se trebali dobro provoditi. Krenimo od modula Post by Email u Jetpacku.

Pošaljite e-poštom u Jetpacku

JetPack Post putem e-pošte

Ruksak za letenje omogućava vam nadopunjavanje vlastitog web mjesta WordPress nudeći vam nekoliko lijepih značajki, uključujući Pošaljite e-poštom. Pa kako postavljati e-poštu pomoću Jetpacka? Očito, prvo morate instalirati Jetpack na svoju WordPress stranicu (Bilješka: ovu značajku ne možete koristiti na lokalnoj instalaciji WordPressa od JetPacka, samo fyi ako ste se nadali testiranju na svom localhostu). Uz Jetpack instaliran na vašoj WordPress platformi, vrijeme je za sljedeći korak: generiranje posebne adrese e-pošte. Poslat ćete sve postove koje želite objaviti na ovu adresu e-pošte, stoga je važno da to ostane tajno. Ljudi (čitajte hakere) s pristupom ovoj adresi e-pošte mogu objavljivati ​​postove na vašem blogu, što definitivno ne želimo.

JetPack Post putem e-pošte: Aktiviraj značajku

Kako stvoriti ovu posebnu adresu e-pošte u Jetpacku? Ovo je najlakši dio. Povežite Jetpack na svoj WordPress.com račun, a zatim aktivirajte modul Post by Email u postavkama. Nakon toga, idite na Korisnici -> Vaš profil na izborniku vašeg administratora i kliknite Omogući poštu e-poštom. Spremite svoje promjene klikom Ažuriraj profil pri dnu zaslona.

JetPack Post putem e-pošte: Omogući po korisniku

Ovaj jednostavan postupak naručit će vam posebnu adresu e-pošte koja će, ako ste zaboravili, ostati poznata samo vama i / ili vašim pouzdanim autorima.

JetPack Post putem e-pošte: Prilagođena adresa e-pošte

S vašom posebnom adresom e-pošte, vrijeme je za sastavljanje, oblikovanje i slanje / objavu vašeg prvog posta vie e-pošte. Ne dolijevajte boce, pred nama je dug put;).

stvarajući-a-post-putem-e-maila

Otvorite svoj omiljeni klijent e-pošte (volim Gmail zbog posla. Hvala Google Apps) i počnite sastavljati svoj blog blog. Naslov vašeg bloga objavljen je u predmetno polje vašeg e-maila i sadržaj posta nalazi se u tijelu vaše poruke e-pošte, baš kao i uobičajena pošta. Naravno, nakon što sastavimo i formatiramo post, poslat ćemo ga na onu posebnu adresu e-pošte koju smo generirali ranije, pa je kopirajte u do polje.

Formatiranje posta s vašeg klijenta e-pošte

Nakon sastavljanja možete formatirati svoje postove prije objavljivanja, ali samo ako vaš klijent e-pošte podržava oblikovanje HTML-a ili obogaćenog teksta. Ako vaš klijent e-pošte ne podržava obogaćeni tekst / HTML, morat ćete svoje postove poslati na nacrti mape i formatirajte ih kasnije, što, ako mene pitate, pobija cijelu svrhu objavljivanja blogova putem e-pošte. Dobra stvar je da većina klijenata putem e-pošte s web-mjesta podržava HTML i bogato oblikovanje teksta, tako da bi u tom pogledu trebali biti pokriveni. Potaknut ću vas da stvorite račun e-pošte s internetskim pružateljem usluga e-pošte (npr. Gmail, Hotmail itd.) Koji će se pobrinuti za oblikovanje..

Međutim, trebali biste biti svjesni da će značajka Post putem e-pošte oduzeti dio vašeg prilagođenog oblikovanja, što znači da će vaši postovi izgledati malo drugačije od onoga što imate u klijentu e-pošte. Opće pravilo ovdje je da se oblikovanje svede na minimum ili da se pridržavam nekih lekcija koje sam naučio kad sam se igrao s ovom značajkom na testnom blogu.

Lekcije koje sam naučio

Nakon što sam poslao svoj prvi testni post i čekao dvanaest (12) minuta (više o tome u sekundi), shvatio sam da je sustav Post by Email oduzeo umetnute slike i priloge, ali zadržao odvažankurziv i sve veze. Morao sam čekati oko dvanaest (12) minuta, jer je WordPress.com morao odlučiti što učiniti s mojim prilogom, koji je odbijen zbog nevaljane vrste datoteka.

Priložio sam .LOG tekstualnu datoteku i WordPress.com se mora teško potruditi oko toga. Odlučio sam isprobati različite vrste datoteka. Pokrenim drugi testni post i priložim MS Word dokument i .png sliku. Ovaj put sam sliku dodao sa weba (koristeći web URL) umjesto da sam je jednostavno dodao u e-poštu.

Drugi test test se pojavio u mom Zaslon za postove skoro odmah. Ovog puta slika nije skinuta, ali prilozi nisu bili toliko sretni. Očekivao sam da će se prilozi pojaviti na kraju ispitnog posta, ali umjesto njih, postojala su dva “kratka koda”, [attach1] i [attach2]. Aktivirao sam svoje galerije pa ni tamo ne idite. Kasnije sam svoje privitke pronašao u Knjižnica medija. Usporedbom dva ispitna mjesta, ovo je bio određeni napredak!

Glavni odlazak:

 • Neke će vrste datoteka, poput datoteka koje završavaju s .LOG, automatski biti odbijene i odgoditi vaš post za otprilike deset (10) do petnaest (15) minuta
 • Prilozi se šalju izravno na Knjižnica medija
 • Slike će se prikazivati ​​u vašim postovima samo ako ih umetnete kao web URL. Sve slike koje dodate izravno u tijelo svoje e-pošte isključit će se ili zanemariti
 • Ne znam kriterij koji dečki koriste na WordPress.com, ali neki su moji testni postovi poslani korisniku nacrti mapa, a drugi su odmah objavljeni (usporedio sam ih i došao do našeg sljedećeg stava)
 • Objavljuju se dobro oblikovani postovi odmah (postovi s važećim kategorijama, oznakama, privitcima i slikama web URL-a)

Sada kada smo tek saznali da su svi prilozi poslati na Knjižnica medija, a sve umetnute slike se zanemaruju, što se događa s ostalim dodacima, poput vašeg potpisa e-pošte? Hoće li biti objavljeno na vašem blogu pored posta? Pa ne. Sustav posta putem e-pošte uklonit će svaki potpis e-pošte koji koristi standardni obrazac potpisa crtica crtica prostor (-). Uz to, sustav putem pošte putem e-maila riješit će se svega poslije


označiti.

Upotreba kratkih kodova za prilagodbu vaših postova

JetPack Post putem e-pošte: Prečice

Na licu sam imao široki zadovoljavajući osmijeh (više kao osmijeh) nakon testiranja prečica. Nakon kratkog vremena i bez razbijanja znoja, naučio sam da možete dodati kategorije, oznake, izvode, zapise, ankete, odgoditi svoje komentare satima ili danima i između ostalog uključiti i isključiti komentare. Ovdje je popis dostupnih kratkih kodova:

 • [naslov Vašeg željenog naslova posta] – postavlja naslov vašeg postova u slučaju da ne možete pristupiti polju predmeta sa svog mobilnog uređaja
 • [kategorija a, b, c] – dodaje kategorije a, b i c vašem postu. Npr [kategorija Recepti, upute za posao] dodijelit će kategorijama Recepti i Kako da postignu
 • [kašnjenje +1 sat] – Ovaj će kratki kôd uputiti WordPress da objavi vaš post nakon jednog (1) sata. [kašnjenje + 2 dana] znači da će vaš post biti objavljen nakon dva dana
 • [kraj] – Sve se nakon ovog lošeg dječaka ignorira. Stavite ga na sam kraj posta, praznim retkom iznad njega. Ovo je jedini kratki kôd koji ne možete koristiti nigdje drugdje u tijelu svoje e-pošte. Bilo koji drugi kratki kôd možete staviti bilo gdje u svojoj e-pošti, osim predmetno polje naravno ��
 • [oznake a, b, c] – Dodaje oznake a, b i c u svoj post
 • [excerpt] Vaš izvadak ide ovdje … [/ excerpt] – Ovaj kratki kôd dodaje izvadak vašem postu.
 • [slug add-your-slug-here] – Dodaje slug u vaš post. Slug je preglednik i SEO prijazan URL vašeg posta
 • [komentari na | isključeno] – Uključuje ili isključuje komentare
 • [nogallery] – deaktivira galeriju i prikazuje sve slike u redak
 • [[slideshow]] – Pretvara vašu galeriju u prezentaciju
 • [više] – Radi baš poput više oznaka
 • [anketa] Kviz i odgovori [/ anketa] – Dodaje anketu Polldaddyja
 • [nextpage] – Omogućuje vam stranica da blogirate svoj blog
 • [javno objaviti | yahoo | cvrkut | facebook] – Omogućuje vam postavljanje mogućnosti oglašavanja. Na primjer, [publicirate off] onemogućuje značajku oglašavanja za taj određeni post i [publicirate twitter] šalje obavijest samo na vaš Twitter račun
 • [status objaviti | na čekanju | nacrt | privatno] – Što mislite, što ovo radi?

Bilješka: Sve kratke kodove morate napisati malim slovima.

Pošaljite e-poštom u Jetpacku: Dodaci

Samo malo više što bi trebao znati. Korisnici s ulogama Administrator, Autor i Editor mogu automatski objavljivati ​​postove na blogu WordPress samo slanjem posta na vašu posebnu adresu e-pošte. Korisnici s povlasticama suradnika ne mogu se automatski objaviti na blogu. Svi njihovi prilozi bit će čeka na pregled.  Štoviše, svaki korisnik može stvoriti vlastitu tajnu adresu e-pošte. Što je više veselja, zar ne? haha.

Postavke napredne poruke putem e-pošte

Kao da vam se prljave ruke? Ljubav gledaš ispod haube? Tražite alternativnu metodu objave svojih postova na blogu WordPress putem e-pošte? Možda je vaš modul Jetpack za poštu putem e-pošte pokvaren ili vam se jednostavno ne sviđa jer Jetpack usporava vaše web mjesto. Ili vas, jednostavno, opcija Jetpack ne zanima. Ovaj je odjeljak upravo ono što ste čekali.

Ova druga metoda objavljivanja postova putem e-pošte oslanja se na značajku posta putem e-pošte koja je dio jezgre WordPressa. Prema WordPress Codexu, ova je ugrađena značajka “… zastarjela i bit će uklonjena u nadolazećem izdanju.” Ne znam kada su objavili ovu najavu, ali to je još jedan razlog zašto biste trebali prihvatiti Jetpack opciju ili upotrijebiti dodatke. Bilo kako bilo, konfiguriramo poslužitelje pošte i otvorimo neke portove, jer će nam trebati ove postavke prilikom rada s dodacima ��

Prvo se prijavite na svoj web hosting račun i kreirajte novi račun e-pošte. Na većini računa za web hosting naći ćete ovu opciju navigacijom do cPanel -> Računi e-pošte. Sama izrada računa e-pošte neće vam puno pomoći, morate ga dodati (adresu e-pošte) na svoju web stranicu WordPress. Naoružani novom e-poštom idite na Postavke -> Pisanje i pomaknite se prema dolje do Objavite putem e-pošte odjeljak. Vrijeme je za konfiguriranje poslužitelja pošte.

wordpress-core-post-putem-e-maila

Unesite detalje kao što je prikazano u nastavku:

 • Poslužitelj pošte: Unesite naziv svoje domene
 • Luka: 110
 • Korisničko ime: Unesite gornju adresu e-pošte
 • Lozinka: Unesite odgovarajuću lozinku za gornju adresu e-pošte

Jesi sa mnom? Postoji još jedan mali korak. Morate posjetiti www.yourdomain.com/installdir/wp-mail.php da biste analizirali postove svaki put kada objavite pomoću ovog računa e-pošte.

Gdje:

 • yourdomain.com – vaše domene
 • installdir – put do vaše WordPress instalacije. Preskočite (uklonite) ovo ako je WordPress instaliran u public_html mapa

Bilješka: zvanje wp-mail.php ručno je glomazan, ne preporučuje se i uskoro će biti prestao raditi. Evo alternative. U svoju funkciju.php dodajte sljedeći kôd da biste provjerili slanje e-pošte svakih petnaest (15) minuta:

funkcija retrieve_post_via_mail () {
flush (); // Prikažite stranicu prije nego što započne dohvaćanje pošte
ako (get_transient ('retrieve_post_via_mail')) {
povratak; // Pošta je nedavno provjerena; ne provjeravaj više
} else {// E-pošta se nije provjeravala više od 15 minuta
dogery ('wp-mail.php');
set_transient ('retrieve_post_via_mail', 1, 15 * MINUTE_IN_SECONDS); // provjerite ponovo za 15 minuta.
}
}
dodavanje ('shutdown', 'retrieve_post_via_mail');

Svi postovi koje objavite ovom metodom bit će poslani izravno u mapu skica. Međutim, možete odabrati automatsko objavljivanje postova bez odobrenja administratora u svojim WordPress postavkama. Sve je na tebi ;).

WordPress Post dodacima e-pošte

A evo i dodataka! Svi volimo dodatke, zar ne? Znate, super su korisni, jednostavni za instaliranje i zabavni za upotrebu, posebno kada ne morate konfigurirati milijun i jednu opciju. Pošta putem dodataka e-poštom pronašla sam da svi imaju jedno zajedničko: oni traže zamjenu značajke WordPressa Post putem e-pošte koja će prije ili kasnije ugristi prašinu. Glavna je razlika što svaki od tih dodataka nudi više funkcionalnosti što se tiče objavljivanja postova putem e-pošte. Objavljivanje putem e-pošte ne bi trebao biti izazov kada dobro iskoristite bilo koji od sljedećih dodataka.

Postie besplatni WordPress dodatak

Postie besplatni WordPress dodatak

Prema Wayneu Allenu, autoru dodataka, Postie vam daje mogućnost objavljivanja postova na blogu putem e-pošte s dodatnim naprednim značajkama koje nećete pronaći u osnovnoj opciji WordPress poruke putem e-pošte. S impresivnom ocjenom od 4,3 / 5,0 i preko 225 000 preuzimanja, sa sigurnošću se može tvrditi da Postie poprima zamah. Ili možda ljudi jednostavno vole ovaj dodatak jer vam nudi mogućnost dodavanja slika i videozapisa putem e-pošte, uklanjanje potpisa s e-pošte automatski, dodjeljivanje kategorija i puno drugih dobrih stvari. Postie podržava POP3, IMAP i SSL.

Pošaljite e-poštom Besplatan WordPress dodatak

Poruke e-poštom Besplatno WordPress dodatak

Razvijen od Kat Hagan, Post putem e-pošte ima blistavu ocjenu 4,4 / 5,0 dok je još u beta fazi. Dodatak nudi nekoliko lijepih značajki kao što su podrška za POP3 i IMAP poslužitelje, SSL tako da su adrese e-pošte sigurne, sigurnost utemeljena na PIN-u za obeshrabrivanje podmetanja e-pošte, pristup ugrađenim ulogama WordPressa, dodijeljivanje oznaka, kategorija i prilagođenih taksonomija, ahortcode funkcionalnost itd. Samo instalirajte dodatak, konfigurirajte nekoliko opcija (baš kao što smo imali u prethodnom odjeljku) i vaš je posao završen!

Nakon nekoliko sati teškog traženja, moje pretraživanje pronašlo je samo ta dva dodatka i internetsku uslugu nazvanu Posterous koja više nije dostupna. Nezadovoljni puno? Nemoj biti, treba ti samo jedan dodatak i bit ćeš u redu.

Ova lopta je sada na vašem sudu …

Jeste li ikad objavljivali postove bloga za WordPress putem e-pošte? Koje su neke od lekcija koje ste naučili? Jeste li upoznati s drugim postom putem WordPress dodataka e-poštom? Molimo, podijelite svoje misli s nama u odjeljku za komentare u nastavku. Sretan post!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map