Kako lako uređivati ​​slike u WordPressu

Kako urediti slike u WordPressu

Možda ste u prošlost u WordPressu prenijeli sliku u svoj post ili stranicu samo da biste shvatili da joj treba podešavanje ili dva. Ne brinite – slike možete uređivati ​​u WordPressu i to je vrlo jednostavno. Osim toga, nije potreban dodatak.


Jednostavno se događa da je to sjajni ugrađeni uređivač slika koji većina korisnika nije svjesna pa obično ne koriste prednosti jednostavnih opcija za uređivanje slika u WordPressu. Uređivač slika fantastičan je alat za promjenu veličine, obrezivanje i manipuliranje slikama nakon što ste ih već postavili u svoju biblioteku medija. Samo slijedite korake u nastavku i naučite kako uređivati ​​slike u WordPressu izravno s nadzorne ploče!

1. korak: odaberite svoju sliku

Prvo stvari – trebate imidž. Da biste učitali novu sliku, idite do Mediji> Dodaj novo, zatim povucite i ispustite sliku ili kliknite gumb “Odaberi datoteku” da biste odabrali svoju sliku.

Učitajte svoju sliku za uređivanje u WordPressu

Alternativno, možete koristiti sliku koju već imate Mediji> Knjižnica i odabirom slike odande. Kliknite na sliku slike kako biste je otvorili.

2. korak: otvorite uređivač

Nakon što odaberete sliku i otvorite je, trebali biste vidjeti stranicu sličnu ovoj.

Otvorite WordPress uređivač slika

Odavde možete svojoj slici dati naslov, titlove, alt i opis. Ali ono što nas zanima je gumb “Uredi sliku”, odmah ispod pregleda slike, tako da možete početi uređivati ​​slike u WordPressu.

Korak 3: Uredite svoju sliku

Kad se otvori uređivač, vidjet ćete nekoliko opcija za promjenu slike.

Obrežite i uredite svoje slike u WordPressu

Usjev

Za izrezivanje slike jednostavno upotrijebite pokazivač miša za odabir odabira. Možete prilagoditi veličinu obrezivanja povlačenjem i ispuštanjem rubova odabira. Nakon što ste zadovoljni s obrezivanjem, samo kliknite ikonu da biste obrezali sliku u njenoj novoj veličini.

Zakretajte u smjeru suprotnom od kazaljke na satu

Upotrijebite ovo zakretanje slike u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Svaki klik rotirat će sliku za 90 stupnjeva (ili četvrtinu skretanja) ulijevo.

Zakretajte u smjeru kazaljke na satu

Upotrijebite ovo zakretanje slike u smjeru kazaljke na satu. Svaki klik rotirat će sliku za 90 stupnjeva (ili četvrtinu okretanja) udesno.

Okretanje okomito

Okrenite sliku okomito, tako da će dno slike biti pri vrhu.

Okrenite vodoravno

Preokrenite sliku vodoravno, tako da će lijeva strana slike biti sada s desne strane.

Poništi uređivanje

Kliknite da biste poništili sve promjene. Kliknite unazad jednu promjenu.

Ponovi uređivanje

Kliknite za ponovnu izmjenu koju ste poništili. Kliknite naprijed jednu promjenu.

Slika s skali

Upotrijebite opciju slike razmjera kako biste proporcionalno promijenili veličinu slike. Ovo je sjajan alat ako vam se slika svidi, ali samo trebate da ima određeni broj piksela ili širok ili visok. Samo upišite željene piksele (širina x visina) i kliknite gumb “Skala” kako biste promijenili veličinu.

Izreži sliku

Pored alata za povlačenje i povlačenje, ovaj odjeljak možete koristiti i za izrezivanje vaše slike u određene dimenzije. Unesite omjer obrezivanja (širina po visini). Zatim držite tipku za pomak dok kliknete i povlačite kako biste odabrali odabir. Dok povlačite pokazivač, veličina odabira obrezivanja u pikselima bit će prikazana ispod omjera koji ste postavili. Možete postaviti i omjer slike nakon što ste već napravili odabir za obrezivanje.

Postavke sličice

Zadnja opcija uređivanja slike su postavke minijature. Možete odlučiti primijeniti svoje promjene na sve varijacije slike, samo na sličicu ili na sve osim sličice.

Spremite svoje promjene

Ne zaboravite spremiti! Kada uređujete slike u WordPressu, morate ih spremiti ili ćete izgubiti promjene. Ne želite se vraćati i ponavljati sve svoje izmjene?

Vratiti

U slučaju da ste neodlučna osoba ili ako ste slučajno uredili pogrešnu sliku, postoji WordPress sigurnosna mreža. Nakon što ih spremite, vratit ćete se na stranicu s medijskim stavkama. Samo ponovo kliknite gumb za uređivanje.

WordPress Vrati izvornu sliku

Sada ćete primijetiti novu opciju za “Vrati sliku” s desne strane pregleda slike. Kliknite ovaj gumb i slika (i to je sličica) vratit će se natrag na izvorni način.

Napredne mogućnosti uređivanja slika

WordPress dodatak za WP PRO Editor slika

Želite li naprednije opcije za uređivanje slika u programu WordPress? Kao slojevi oblika, dodani tekstualni ili slikovni filtri? Tada je dodatak WP Pro Image Editor upravo u pravu. Jednostavno instalirajte ovaj premium dodatak da biste na svoju nadzornu ploču ugradili opcije uređivanja slika slične Canvi ili Photoshopu.

Završavati

Sada kada znate kako koristiti sve značajke i mogućnosti uređivanja slike WordPressa, isprobajte! To je super zgodan i koristan alat za dodavanje slika u postove ili stranice, a može vam uštedjeti i nekoliko sekundi (u usporedbi s otvaranjem softvera / aplikacija za uređivanje slika na vašem računalu). I nakon što završite, isprobajte neke od ovih savjeta za optimizaciju slike.

Imate li još kakvih savjeta za uređivanje slika u WordPressu? Ili bilo kakvih pitanja? Ostavite komentar u nastavku – voljeli bismo da vam se javimo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me