Kako koristiti BuddyPress za stvaranje društvene mreže s WordPressom

Kako koristiti BuddyPress za stvaranje društvene mreže s WordPressom

Kad pomislite na društvene mreže, velika trojka iskače na vas, Facebook, Twitter i Google+.


Društvene mreže nude nešto što tradicionalne web-lokacije ne mogu ponuditi u istoj mjeri: zajednica. Na svim ovim web stranicama postoji stalna komunikacija između njezinih članova i javnosti i to je nešto što biste trebali iskoristiti.

Možda ćete oklijevati koristiti jedan od velike tri za svoje svrhe. Oni su dužni promijeniti funkcionalnost usluge tako da ona više ne radi ono što želite. Možda jednostavno govorite o povjerljivim informacijama za koje se ne osjećate ugodno negdje na trećem poslužitelju, bez obzira na to koja vam uvjeravanja daju.

Ako vam se to čini poznato, odgovor na vaše probleme mogao bi biti BuddyPress. Riječ je o WordPress dodatku koji prema svojim autorima, Automattic, jest “Društvene mreže u kutiji”. U ovom postu objasnit ću što je BuddyPress, zašto vam je potreban i pokazati vam kako instalirati i proširiti na njemu.

Zašto biste trebali koristiti BuddyPress

15+ najboljih BuddyPress dodataka koje morate imati

Iako su trenutni usjevi društvenih mreža izuzetno korisni u izgradnji velike zajednice, oni možda nisu idealni ako samo želite stvoriti malu društvenu mrežu za svoju tvrtku, interes za niša, sportski tim ili nešto treće zajedno..

Možete imati tvrtku u kojoj vam nije ugodno stvarati grupu ili područje na vanjskoj web stranici ili te web stranice jednostavno nisu ono što tražite. Želite da se vaši zaposlenici međusobno druže na mreži na društveni način, ali želite imati potpunu kontrolu nad svime što se tiče web stranice koju koriste.

BuddyPress vam daje ove mogućnosti i vrlo je lako i brzo postavljanje na vlastiti poslužitelj. Korištenje BuddyPress daje vam privatniju i intimniju društvenu mrežu. To može biti društvena mreža u kojoj kontrolirate svaki aspekt i koristite samo one značajke za koje smatrate da su potrebne.

Pogledajmo kako instalirate BuddyPress.

Kako instalirati BuddyPress

Kako instalirati BuddyPress

Ako se odlučite isprobati BuddyPress, onda je instalacija jednostavna. Sve što trebate učiniti je potražiti u WordPress dodatak direktorij (a kada ste prijavljeni u WordPress, nalazi se pod Dodaci> Dodaj novo) i kliknite gumb “Instaliraj odmah”, a zatim gumb “Aktiviraj”.

Postavke BuddyPress

Nakon instalacije dovršit ćete novu karticu BuddyPress na kartici Postavke. Ovdje možete odabrati svoje funkcije, stranice i drugo u BuddyPressu kroz 3 glavna odjeljka.

Komponente BuddyPress

Prvi odjeljak je za komponente. Preporučio bih da komponente ostave za “Proširene profile” i “Postavke računa” aktivne, a zatim odaberete nekoliko drugih za koje mislite da ćete ih koristiti. Na primjer, možda želite omogućiti “Obavijesti” za svoje korisnike ili “Privatne poruke” da biste potaknuli korisnike da se međusobno upoznaju..

Opcije BuddyPress

Slijedi glavni Opcije odjeljak, gdje možete omogućiti ili onemogućiti razne značajke članova. Ovo je mjesto gdje možete birati naslijeđeni ili nouveau dizajn BuddyPress.

Stranice BuddyPress

Zatim ako kliknete na stranice u odjeljku pronaći ćete mogućnosti za postavljanje (pogodili ste) vaših glavnih BuddyPress stranica. Ovisno o komponentama koje ste omogućili imat ćete različite opcije stranica “Katalozi”.

Također, ako ste na glavnoj stranici postavki WordPressa omogućili opciju “Članstvo: Svatko se može registrirati”, tada ćete također imati mogućnost izbora Registrirati i Aktivne stranice za nove članove za prijavu na svoju društvenu web lokaciju.

Bilješka: Ako niste stvorili ili postavili stranicu za jednu od svojih komponenti, vidjet ćete obavijest poput one na slici iznad. Samo kliknite vezu “popravak” da biste automatski stvorili i dodijelili stranicu za svoju komponentu kako biste brzo riješili problem.

Stavke izbornika BuddyPress

Kada završite osnovno postavljanje za BuddyPress, na vašoj WordPress nadzornoj ploči možete vidjeti nekoliko novih kartica. To može uključivati ​​aktivnost, grupe i e-poruke.

Aktivnost je tekući izvor svega što se događa na vašoj BuddyPress web stranici. Ovo je dostupno samo administratoru i omogućuje vam filtriranje aktivnosti prema vrsti, poput “Kreirana grupa” ili “Novi član registriran”.

grupe kartica omogućuje stvaranje i upravljanje korisničkim skupinama na web mjestu. Te grupe dolaze u tri vrste:

  • Javno: Ove grupe otvorene su za sve članove web mjesta. Sva komunikacija unutar ovih grupa može se vidjeti i pretraživati.
  • Privatno: ove grupe otvorene su za sve članove web mjesta. Sva komunikacija unutar ovih grupa može se vidjeti i pretraživati.
  • Skriveno: Ove su grupe potpuno skrivene od svih i njima se može pristupiti samo putem poziva administratora grupe. Oni se nikada ne pojavljuju u direktoriju grupe ili u bilo kojem pretraživanju web mjesta. Sadržaj mogu ikada vidjeti samo članovi grupe.

E-pošta kartica sadrži sve zadane poruke e-pošte koje koristi BuddyPress. To uključuje potvrdu adrese e-pošte za novo registrirane korisnike, aktiviranje računa, obavijest e-poštom kada član odgovori na poštu drugog člana, grupne pozivnice i još mnogo toga. Ovisno o aktivnim komponentama, vidjet ćete više ili manje predložaka e-pošte. Tekst i dizajn svojih e-poruka možete prilagoditi pomoću ugrađenih opcija – ovdje je izvrstan vodič kako možete prilagodite predloške e-pošte BuddyPress.

BuddyPress Widgeti

BuddyPress Widgeti

Također vam se daje izbor novih widgeta bočne trake koje možete koristiti. Oni su:

  • (BuddyPress) Grupe
  • (BuddyPress) Članovi
  • (BuddyPress) Nedavno aktivni članovi
  • (BuddyPress) Tko je na mreži

Uz ove widgete, widget za prijavu kreiran je na vašoj bočnoj traci kako bi članovi mogli koristiti za prijavu ili registrirati račun ako to dopuštate.

Ključne značajke BuddyPressa

Nekoliko smo od njih spomenuli u gornjem tekstu, ali istražimo sočne ključne značajke dodatka BuddyPress Social.

Tok aktivnosti

Struje BuddyPress aktivnosti

Temeljno obilježje BuddyPressa je Stream aktivnosti. Svaki član može objaviti ažuriranja vlastitog toka aktivnosti sa svog profila.

Svaki stream može pratiti bilo koji član putem RSS ili e-mail obavijesti. A upotreba simbola @, a zatim korisničko ime člana, omogućuje vam da spominjete tog korisnika u svom streamu, na vrlo sličan način kao što ga trenutačno koristi twitter.

Članovi mogu stručno komentirati i označiti ih kao omiljene radi poboljšanja rasprava. Svaka grupa također ima svoj tok aktivnosti koji se kontrolira vidljivošću skupine.

Korisničke grupe

Korisničke grupe BuddyPress

Već smo se dotakli jedne od ključnih značajki BuddyPress-a: Korisničke grupe. Stvaranje više grupa omogućuje vam segmentiranje komunikacija koje se događaju između članova vaše web lokacije i omogućuje im usredotočene rasprave unutar svake grupe.

Također vam omogućavaju da razgovore držite privatnim odabirom ljudi ako je to nešto što trebate učiniti. Primjer idealne grupne uporabe bio bi za tvrtku koja želi razdvojiti svoje rasprave po odjelima ili lokaciji.

Članovi i prijatelji

BuddyPress se proširuje na osnovni WordPress korisnički sustav. Korisnici su sada “članovi” i mogu učiniti nekoliko stvari koje su više u skladu s vašim očekivanjima korisnika društvenih medija. Članovi mogu biti prijatelji s drugim članovima što omogućava usredotočeniju socijalnu povezanost. Oni mogu pratiti feedove drugih članova, kao i sudjelovati u različitim grupnim raspravama i izravno komunicirati s ostalim članovima.

Prošireni korisnički profili

BuddyPress prošireni korisnički profili

Osnovni korisnički profil u WordPressu ne nudi veliku prilagodbu. BuddyPress to mijenja dodavanjem novih opcija i značajki. Kada se korisnici prijave u svoj profil, vidjet će nove opcije za njihovu aktivnost, obavijesti, poruke, prijatelje i grupe (opet ovisno o komponentama koje ste omogućili).

BuddyPress Uredi korisnički profil

Kada korisnici kliknu njihov profil> mogućnost uređivanja, moći će uređivati ​​osobne podatke poput korisničkog imena, slike profila, naslovnice i bilo koja druga prilagođena polja koja ste dodali.

BuddyPress polja za prilagođeni profil

A kad govorimo o prilagođenim poljima – BuddyPress uključuje mogućnost dodavanja potpuno novih polja u korisničku registraciju. Možete postaviti ova polja kao zahtjev da biste se registrirali ili jednostavno način da članovi podijele više informacija o sebi unutar svog profila.

Proširenje vaše BuddyPress instalacije

Kao i kod WordPress-a, BuddyPress se može proširiti korištenjem mnoštva dodataka stvorenih posebno za njega. Evo nekoliko dodataka koje treba razmotriti.

BuddyBoss

BuddyBoss

Prilikom stvaranja vaše internetske zajednice možda želite više nego što BuddyPress može ponuditi. Možda želite dodati prilagodljive profile članova, mogućnost stvaranja društvenih grupa, članske albume, podršku za događaj (putem kalendara događanja Pro), nuditi tečajeve (ala LearnDash ili čak prodati članstvo. Ovde dolazi BuddyBoss. Ovaj moćan dodatak dodaje ove značajke zajednice i još više tako da možete stvoriti svoju najbolju web lokaciju BuddyPress.

Saznajte više o BuddyBossu

BuddyPress Groupblog

BuddyPress Groupblog

Iako je s vašim web mjestom povezan jedan blog, ovaj dodatak omogućuje vam proširivanje opcija Grupe kako biste dodali po jedan blog svakoj stvorenoj grupi. Odatle grupni administratori mogu dodijeliti korisničke uloge za blog.

Saznajte više o Groupblogu

BuddyPress Activity Plus

BuddyPress aktivnost plus besplatni dodatak WordPress

Ovaj zgodan dodatak korisnicima olakšava promociju objava međusobnim porukama poznatim gumbima za dijeljenje na Facebooku. Dodatak također omogućuje članovima da ugrade slike, videozapise ili veze u tok aktivnosti što dijeljenje medija na vašoj web lokaciji čini jednostavnom.

Saznajte više o Activity Plus

Napredni korisnički profili Youzera

Napredni korisnički profili Youzera

Youzer je premium dodatak (za razliku od ostalih besplatnih dodataka koje smo spomenuli), ali to je svakako neophodno ako ozbiljno razmišljate o izgradnji vlastite društvene mreže s BuddyPressom. Ovaj dodatak dodaje opcije za značke, emotikone, društvenu prijavu, komentare, spominjanja i puno više (pogledajte naš cjelovit pregled na Youzeru da biste vidjeli što još ovaj dodatak može učiniti).

Saznajte više o Youzeru

Dokumenti BuddyPress

Dokumenti BuddyPress

Ovaj dodatak dodaje dokumente suradnje u vašu BuddyPress zajednicu. Na ovaj način članovi i grupe mogu zajednički raditi na projektima, događajima, susretima i još mnogo toga.

Saznajte više o dokumentima

rtMedia Galerija za BuddyPress & bbPress

rtMedia Galerija za BuddyPress & bbPress

rtMedia dodaje novu karticu medija za BuddyPress korisničke profile i grupe. Na ovaj način članovi mogu povezati i dijeliti slike, videozapise, pa čak i prezentacije sebe ili grupnih događaja.

Saznajte više o rtMedia

Postoji mnogo više od ovog malog izbora dodataka (ovdje je zbirka naših odabira najboljih dodataka BuddyPress), a kompletan popis može se pronaći na BuddyPress.org web stranica.

Najbolja privatna društvena mreža?

BuddyPress je jednostavno i vrlo prilagodljivo rješenje za stvaranje malih društvenih mreža. Možda je upravo ono što tražite ako budete trebali koristiti društvenu zajednicu zadržavajući privatnost i kontrolu vlastite web stranice. Najbolji način da se to otkrije je preuzimanje kopije, instaliranje na vaš poslužitelj i pokušavanje.

Jeste li korisnik BuddyPress? Što mislite o ovoj društvenoj mreži za WordPress i kakve preporuke imate za proširenje njegove funkcionalnosti? Jeste li isprobali BuddyPress i odlučili da to nije za vas?

Javite nam svoje odgovore na ta pitanja u odjeljku s komentarima. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o BuddyPressu, rado bismo ih čuli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me