Kako izvesti i uvoziti Gutenbergove blokove u WordPress

Kako izvesti i uvoziti Gutenbergove blokove u WordPress

U početku su WordPress korisnici imali gorčiji odnos sa graditeljem temeljenim na WordPress bloku. Kao što smo otkrili u našem vodiču za Gutenberg, novi uređivač dolazi s nevjerojatnim značajkama koje čine stvaranje lijepog sadržaja jednostavnim i zabavnim. Neki ne mogu dobiti dovoljno uređivača.


Gutenberg vam nudi dovoljno mogućnosti za stvaranje izvanrednih stranica i postova, bez pisanja koda. Bez obzira na sadržaj koji želite dodati, Gutenberg ima samo blok.

Želite opsežno izmijeniti i stilizirati svaki blok sadržaja? Gutenberg vam nudi leđa zahvaljujući bateriji opcija za prilagodbu. Želite još više blokova od onoga što je dostupno u zadanom uređivaču? Postoje vani dodaci za Gutenberg dodatke.

Zato je žalost što mnogi korisnici ne znaju za to Blokovi za višekratnu upotrebu, jedna od sjajnih osobina Gutenberga. Ako nemate pojma o čemu pričamo, blokovi za višekratnu upotrebu jednostavno sadržaj blokove koje kreirate, spremate i ponovo upotrebljavate po volji.

Recite da želite dodati poziv na radnju, zahvalnicu, potpis, obrazac ili bilo što drugo na kraju svakog posta ili stranice.

U prošlosti ste značajku trebali spremiti u tekstualnu datoteku na računalu. Kad vam je potreban, kopirajte ga i zalijepite u svoj post ili stranicu. Gutenberg je ublažio ovaj problem. Sada ne morate svaki put koristiti tekstualne datoteke ili stvarati iste blokove.

Možete stvoriti jedan blok za višekratnu upotrebu i koristiti ga ne samo u svojim postovima i stranicama, već i na ostalim web stranicama WordPressa.

Bilo da stvorite puno web stranica ili trebate dodati poseban sadržaj svakom postu / stranici, Gutenbergovi blokovi za višekratnu upotrebu mogu vam pomoći uštedjeti puno vremena.

A u današnjem postu pokazat ćemo vam kako točno kreirati i izvoziti Gutenbergove blokove za višekratnu upotrebu u WordPressu. Naš je cilj pomoći vam da lako premjestite i ponovo upotrebljavate prilagođene blokove sadržaja na više postova / stranica / WordPress web stranica.

Osim: Ako, primjerice, stvorite blok pomoću dodatka kao što je Getwid, dodatak morate instalirati na druga WordPress web mjesta koja želite ponovo upotrijebiti. Također, imajte na umu da vaši blokovi mogu izgledati malo različito od teme do teme, ali sve je to dobro jer vam Gutenberg nudi veliku moć prilagodbe.

Izvadite je na šalicu kave i uživajte u čitanju.

Prvo, potrebni su vam blokovi za višekratnu upotrebu

Nažalost, ne možete izvoziti ili uvoziti redovan blokovi. Za izvoz i uvoz blokova Gutenberg prvo morate kreirati za višekratnu upotrebu blokovi.

Za ilustraciju ću stvoriti hvala napomena koju bih želio dodati na kraju svakog posta koji objavim. Znate, bez prepisivanja bilješke svaki put kad je moram dodati u postu

Moj hvala napomena nije ništa složeno; samo jednostavan blok odlomka s vezama do Twittera i Facebooka. Imajte na umu da vaš blok može biti sve što želite – banner oglas, slider klizač, citati, popis, najnoviji postovi, obrazac MailChimp itd..

Kasnije ću vam pokazati kako izvesti bilješku (čitati, blokirati) na drugo web mjesto za WordPress. Zvuči dobro? Odlično, krenimo.

Kako stvoriti višekratni blok

Stvaranje bloka za višekratnu upotrebu nevjerojatno je jednostavno. Dođite do Postovi> Dodaj novo pokrenuti Gutenbergov urednik:

dodavanje novog posta za WordPress

Zatim kliknite gumb Dodajte blok (+) a zatim odaberite blok sadržaja. U našem slučaju dodao sam blok odlomka, kao što je prikazano na sljedećoj slici.

dodavanje gutenbergovog bloka u wordpress

Nakon toga, prilagodite i stilujte svoj blok prema vašim potrebama. Dodao sam tekst, veze na društvenim mrežama i boju pozadine. Evo kako naš novi blok aka hvala napomena izgleda u mom uredniku Gutenberg:

Jako lijepo John Doe. Vrlo lijepo. E sad, vjerojatno ću pratiti vaš blog na društvenim medijima ving Kretanje brzo.

Trenutno je gornja napomena a redovan blok. Moramo ga pretvoriti u za višekratnu upotrebu blok koji možemo izvoziti i uvoziti. Da biste to učinili, kliknite gumb Više mogućnosti ikonu, a zatim Dodati u blokove za višekratnu upotrebu, kako je prikazano dolje.

Zatim imenovati blok za višekratnu upotrebu i pritisnuti Uštedjeti gumb, kao što je prikazano u nastavku.

imenovanje bloka gutenberga za višekratnu upotrebu

I to je to, upravo ste stvorili svoj prvi blok za višekratnu upotrebu. Put prema amigu.

Kako koristiti blokove za višekratnu upotrebu

Dodavanje bloka za višekratnu upotrebu koji smo upravo stvorili u vaše postove ili stranice izuzetno je jednostavno. Nakon što u svoj post ili stranicu dodate potrebni sadržaj, kliknite ikonu Dodaj blok (+) pomaknite se na ikonu Blokovi za višekratnu upotrebu i odaberite svoj blok (u našem slučaju vam zahvaljujemo), kao što je prikazano u nastavku.

blok za višekratnu uporabu gutenberg

Nakon što u svoj post ili stranicu dodate blok za višekratnu upotrebu, pritisnite tipku Pregled /Objaviti gumb za pregled rezultata u prednjem dijelu. Evo što sam dobio:

Moja probna stranica pokreće temu Dvadeset dvadeset.

Najbolji dio je što mogu ponovo koristiti svoj hvala napomena blokirati u bilo kojem trenutku, bez potrebe za stvaranjem ispočetka. Mogu ga dodati svim vrstama postova koje podržavaju Gutenbergove blokove.

Sada kada znate kako stvoriti i koristiti blokove za višekratnu upotrebu, doznajte više o izvozu tih blokova na drugo web mjesto WordPressa. Da ne bi došlo do zabune, koristit ću isti blok koji smo upravo stvorili.

Kako izvesti Gutenbergove blokove u WordPress

Izvoz bloka Gutenberg za višekratnu upotrebu stvar je četvrtih greda koje ćete biti gotovi u kratkom vremenu.

Što učiniti?

Unutar Gutenbergovog uređivača kliknite gumb Više alata i opcija ikonu, a zatim Upravljajte svim blokovima za višekratnu upotrebu, kao što smo istakli u nastavku:

upravljajte svim blokovima za višekratnu upotrebu

Samim tim vas vodi do blokovi zaslon na kojem možete pregledati i upravljati svim blokovima za višekratnu upotrebu:

Imamo samo Hvala Napomena blok, ali gornji će se zaslon pojavljivati ​​dok stvarate više. Za izvoz pokažite mišem preko naslova i kliknite gumb Izvezi kao JSON veza koja se pojavljuje. Pogledajte sliku ispod.

Zatim spremite datoteku JSON na računalo:

Sada kada na vašem računalu imamo datoteku JSON, vrijeme je da uvozimo blok na naše drugo testno mjesto.

Kako uvesti blokove Gutenberg u WordPress

Uvoz blokova za višekratnu upotrebu jednostavan je kao A, B, C. Prvo otvorite Gutenbergov uređivač. Drugo, kliknite gumb Više alata i opcija ikonu, a zatim Upravljajte svim blokovima za višekratnu upotrebu, kako je prikazano dolje.

Na blokovi zaslon koji slijedi, kliknite Uvoz iz JSON-a, odaberite datoteku koju ste preuzeli ranije i pritisnite tipku Uvoz gumb tim redoslijedom:

I to je to! Baš tako, uspješno ste uvezli Gutenbergov blok za višekratnu upotrebu na svoju drugu WordPress web lokaciju:

Nije li bilo lako? Nakon toga svoj blok Gutenberg možete koristiti i ponovno koristiti na drugoj web stranici onoliko puta koliko želite.

Postoje li dodaci za izvoz blokova Gutenberg?

O da, i našao sam ga ThemeIsle, ugledni programer za WordPress. To je besplatni dodatak poznat kao Blokira uvoz izvoza. U osnovi, dodatak vam omogućuje da preskočite cijeli ovaj tutorial. Da tako je; čak ni ne morate stvarati blokove za višekratnu upotrebu.

Instalirajte i aktivirajte dodatak, a zatim otvorite Gutenbergov uređivač. Dizajnirajte svoj blok po želji, a zatim kliknite gumb Više mogućnosti ikona. Zatim pritisnite tipku Izvoz JSON, kako je prikazano dolje. Evo snimke zaslona:

Pri tome preuzimate datoteku JSON na svoje računalo. Za uvoz JSON datoteke pomoću dodatka otvorite Gutenbergov uređivač. Zatim kliknite gumb Dodajte blok ikonu, a zatim Uvoz blokova iz JSON-a ispod Widgeti kartica:

Nakon toga kliknite Odaberite datoteku da biste odabrali datoteku s vašeg računala i pritisnuli Učitaj dugme:

Jedini problem s dodatkom je da se vaši blokovi neće spremiti na WordPress web mjesto. Da biste spremili blokove u svoju WordPress bazu podataka, morate koristiti ručnu metodu. Možda će se to promijeniti u budućnosti.

Nažalost, nisam mogao pronaći drugi dodatak. Ipak dodatak vam može uštedjeti puno vremena ako vam nije važno spremanje blokova za višekratnu upotrebu na vašoj web lokaciji. Blokove ćete imati kao JSON datoteke na vašem računalu.


Gutenbergovi blokovi za višekratnu upotrebu spasioci su. Omogućuju vam brzo kopiranje predložaka i značajki jer ne započnete ispočetka. Ako stvorite puno postova / stranica i / ili web stranica, učenje kako izvesti blokove Gutenberg dobro će doći.

Imate pitanja ili prijedloga o Gutenbergovim blokovima? Javite nam u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map