Kako izraditi sigurnosnu kopiju WooCommerce trgovine

Kako izraditi sigurnosnu kopiju WooCommerce trgovine

Još u lipnju 1995. bilo je manje od 25 000 web stranica. Brzo prema 2019. godini i taj se broj umnožio 12.681 puta. Trenutno postoji gotovo 2 milijarde web stranica. Web stranice postale su presudni oblik reprezentacije i medij za prikazivanje nečijih vještina.


Zamislite da li se vaša web stranica iznenada srušila. Možete izgubiti sve podatke svoje web lokacije, a ako imate internetsku trgovinu, čak možete izgubiti i podatke o kupcima. Ne samo da će to imati financijske posljedice, već će i mentalno imati danak. Vječno rješenje za to je održavanje sigurnosne kopije vaše web stranice i provođenje sigurnosnih mjera. Posebno je važno za web stranice WooCommerce.

Zašto sigurnosno kopirati WooCommerce web mjesto

Osim činjenice da već trebate izraditi sigurnosne kopije web stranica kao dio sigurnosti vaše web stranice, postoji nekoliko posebnih WooCommerce razloga..

Ažuriranja za WooCommerce

Tim iz WooCommercea redovito objavljuje ažuriranja sa sigurnosnim zakrpama i novim značajkama. Na primjer, WooCommerce 3.5 imao je poboljšanu kopiju e-pošte o transakcijama i novu značajku za izvoz proizvoda u CSV datoteku. Sam tim preporučuje se prije ažuriranja uvijek imati sigurnosnu kopiju cijele web lokacije.

Prilikom ažuriranja mogli biste se suočiti s nespojivima između proširenja i dodataka, pa čak i s problemima prilagođenog koda. Rezervna kopija osigurava da se uvijek možete vratiti na zadnju verziju. Također možete poduzeti određene preporučene mjere opreza prije ažuriranja.

Ima ih više kod Stakea

Prekidi, čak i za običnu web stranicu, mogu značiti gubitak na tisuće dolara. Što bi tada bio s vašim web mjestom WooCommerce? Bez rezervne kopije, posljedice pada mogu biti teške.

Svi se negativni podaci pojačavaju – ne možete samo izgubiti podatke, možete izgubiti povjerljive podatke o klijentima. Svake minute mogli biste izgubiti narudžbe, uplate i što je najvažnije, kupci vjeruju. Na kraju gubite kupce i novac – čimbenike koji određuju cijeli vaš poslovni model. Izrada sigurnosne kopije vašeg WooCommerce-a je najmanji minimum koji možete učiniti da osigurate da vaše poslovanje ostane i dalje u funkciji.

Kakvo rješenje sigurnosnih kopija zahtijeva WooCommerce??

Prvo što treba shvatiti je da WooCommerce web stranica ne može uvijek biti izrađena sigurnosna kopija poput uobičajene web stranice. Vidite, sve web stranice sadrže datoteke i Baza podataka. Normalna baza podataka sastojala bi se od 11 tablica. No, jednom kada instalirate WooCommerce dodatak, dodaje dodatnu prilagođenu tablicu. Ovo sadrži kritične podatke o narudžbama, poreznim stopama, podacima o otpremi i transakcijama.

WooCommerce prilagođena tablica

Mnoga sigurnosna rješenja nisu izgrađena za otkrivanje ove dodatne tablice. Uspješno sigurnosno kopiraju vaše datoteke i bazu podataka, ali mogu propustiti podatke u prilagođenoj tablici WooCommerce. Na kraju završite s nekompletnom sigurnosnom kopijom koja vam nije od velike koristi za vašu trgovinu.

Stoga vam je potrebno sigurnosno rješenje prilagođeno za WooCommerce.

Drugo, WooCommerce stranica ima stalnu aktivnost na web mjestu. U bilo kojem trenutku možda ćete imati posjetitelje koji plaćaju uplate, pregledavaju proizvode, unose pojedinosti itd. Ako imate zakazane sigurnosne kopije po satu, u slučaju pada, možete izgubiti podatke o narudžbi kupca do sat vremena. Dakle, ako je neko izvršio narudžbu u zadnji sat, nemate pojma. Možete izgubiti njihove osobne podatke, adresu za dostavu i još gore, njihove podatke o plaćanju.

Web mjesto WooCommerce zahtijeva sigurnosno sigurnosno kopiranje u stvarnom vremenu koje bilježi i izrađuje sigurnosne kopije podataka kao i kad dođe do promjena.

Kako izrađujete sigurnosnu kopiju web stranice WooCommerce?

Postoje tri načina izrade sigurnosne kopije WordPressa (koji smo detaljno opisali prije). Zato ne bi trebalo biti previše iznenađenje da se to odnosi i na WooCommerce prodavaonice.

1. Ručne sigurnosne kopije

Ručna metoda izrade sigurnosnih kopija nije previše složena, ali može biti rizična. Čak i najmanja pogreška mogla bi imati drastične posljedice. To je također dugotrajan zadatak. Obično uključuje sljedeće korake:

 1. Preuzmite datoteke web mjesta WordPress na svoj lokalni sustav (vaše računalo ili prijenosno računalo). To možete učiniti putem
  1. FTP alat poput FileZilla
  2. Upravitelj datoteka u cPanelu vašeg računa računara
 2. Zatim morate sigurnosno kopirati bazu podataka. Pristupite phpMyAdmin preko ploče za upravljanje bazama podataka svog domaćina.
 3. Odaberite bazu podataka iz wp-config.php datoteke. Na ekranu će se prikazati tablice u bazi podataka.
 4. Odaberite sve tablice i kliknite na Export.

Ovaj proces nije idealan za redovitu uporabu, a kamoli u realnom vremenu. Čak i ako mu dodijelite osobu, to jednostavno nije izvedivo. I naravno, to sigurno nije prikladan izbor za izradu sigurnosne kopije WooCommerce web mjesta.

2. Sigurnosne kopije putem web-domaćina

Sigurnosne kopije koje upravlja pružatelj hostinga

Većina pružatelja usluga WordPress hostinga nudi sigurnosne kopije bilo u svom planu ili kao dodatna plaćena značajka. Međutim, obično nude dnevne sigurnosne kopije. Nevjerojatno bi bilo teško pronaći domaćina koji pruža sigurnosne kopije u stvarnom vremenu. Ali ako morate apsolutno napraviti sigurnosnu kopiju kod svojih domaćina, evo kako.

 • Obratite se svom davatelju usluga hostinga i preuzmite posljednju sigurnosnu kopiju. Ako imate mogućnost sigurnosnog kopiranja na zahtjev, pokrenite novu sigurnosnu kopiju i zatim je preuzmite.
 • Izvoz i sigurnosna kopija baze podataka putem ručne metode. Alternativno, možete izvesti bazu podataka u lokalnu mapu pomoću MySQL upravitelja.

Sigurnosne kopije domaćina općenito su poznate po tome što su izrazito nepouzdane. Ako se koristite za obnavljanje, možete izgubiti važne podatke. Pored toga, oni ne izrađuju sigurnosnu kopiju prilagođene tablice WooCommerce kako biste izgubili i podatke koji su tamo pohranjeni.

Već smo istaknuli potrebu sigurnosne kopije u stvarnom vremenu kada je riječ o web stranicama WooCommerce. Istražujući ove dvije metode, jasno je da nijedna od njih nije dobro raspoložena.

3. Sigurnosne kopije pomoću WordPress dodatka

Korištenje automatskog dodatka za sigurnosno kopiranje najlakši je način za sigurnosno kopiranje WordPress web mjesta. Prikladno je i brže postavljanje i korištenje. Mnogi dodaci poput BlogVaulta, UpdraftPlus i BackupBuddy pojednostavili su postupak izrade sigurnosnih kopija i olakšali izvršavanje sigurnosnih kopija i upravljanje njima.

Kada je u pitanju WooCommerce, iako postoji nekoliko opcija, nisu svi rezervni dodaci prilagođeni trgovinama. Kao što je spomenuto, trebali biste odabrati dodatak koji izrađuje sigurnosnu kopiju vaših podataka iz WooCommercea kao i svih ostalih podataka na web mjestu. Štoviše, trebate odabrati onu čije su sigurnosne kopije pouzdane i djelotvorno će raditi kada se obnove. Prije vraćanja morate imati mogućnost testiranja sigurnosnih kopija web mjesta. Jedno rješenje koje zadovoljava ove kriterije i čini više je BlogVault. Da vidimo zašto.

Zašto upravljati sigurnosnim kopijama s BlogVault-om?

Sigurnosne kopije u stvarnom vremenu BlogVaults koriste postupak u kojem čak i najmanje promjene u aktivnostima web mjesta odmah pokreću sigurnosnu kopiju. Uključuje promjene u prilagođenoj tablici WooCommerce.

Teški sigurnosni postupci mogu preopteretiti vaš poslužitelj i usporiti web mjesto. WooCommerce sigurnosni dodatak ovaj rizik eliminirati na dva načina:

 • Njihov cijeli proces izrade sigurnosnih kopija odvija se na njihovim namjenskim poslužiteljima. To zapravo oslobađa resurse poslužitelja za vašu upotrebu.
 • Koriste se inkrementalni sigurnosni modul gdje dodatak nakon instalacije prvo pravi sigurnosnu kopiju cjelokupnog mjesta. Naknadne promjene jednostavno se dodaju ovoj početnoj sigurnosnoj kopiji, u malim komadima. Time se osigurava da vaš poslužitelj i web stranica ne utječu i da rade optimalno.

Kako izraditi sigurnosnu kopiju web mjesta WooCommerce putem BlogVaulta

 1. Prijavite se i stvorite račun sa BlogVault-om. Dodajte svoju web lokaciju na prikazanu nadzornu ploču.
 2. Dok ručno možete instalirati i aktivirati dodatak, BlogVaults nudi jednostavnu i automatiziranu mogućnost s nadzorne ploče za to. Nakon aktivacije, dodatak uzima početnu kompletnu sigurnosnu kopiju na mjestu.
 3. Zatim idite na odjeljak “sigurnosne kopije” na nadzornoj ploči. Kliknite na preklopnu traku pored “Ažuriranja u stvarnom vremenu” da biste aktivirali ovu funkciju.

BlogVault za sigurnosnu kopiju WooCommercea

Saznajte više o BlogVault-u →

I evo ga! Uspješno ste aktivirali sigurnosne kopije u stvarnom vremenu za svoju web lokaciju. Ako krenete naprijed, svaka promjena na vašoj web lokaciji odmah će pokrenuti izradu sigurnosne kopije.

Dok se većina rješenja sviđa BlogVault su plug-it i make-it model, uvijek je bolje poduzeti sve mjere opreza kako web lokacija ne bi izgubila nikakve podatke. Kada je u pitanju sigurnosna kopija web stranica i sigurnost, vaš stav prema mjerama opreza trebao bi biti “ako postoje, ja ću to učiniti”.

Savjeti za osiguravanje nulta gubitka podataka

 1. Uvijek koristite mjesto postavljanja kako biste testirali sigurnosne kopije prije vraćanja. Možete koristiti dodatak za postavljanje poput WP postavljanje ili aparat za kopiranje da biste to učinili (ako koristite BlogVault, oni imaju ugrađenu funkciju postavljanja).
 2. U slučaju da ste zabrinuti zbog gubitka podataka o narudžbama postavljenim za vrijeme vraćanja sigurnosne kopije, možete upotrijebiti dodatak za način održavanja. Na ovaj način možete spriječiti svoju web lokaciju da privremeno prihvaća nove narudžbe. Možete aktivirati ovu funkciju i zatim vratiti najnoviju sigurnosnu kopiju.
 3. Pronađite doba dana kada vaša web lokacija dobiva najmanje prometa / narudžbi putem usluge Google Analytics. Ako trebate vratiti sigurnosnu kopiju, pokušajte to učiniti u tom roku. Ako koristite periodične sigurnosne kopije, zakažite ih u tom vremenskom razdoblju.
 4. Provjerite imate li više kopija sigurnosnih kopija i jesu li dostupne i moguće ih je preuzeti. Po mogućnosti, pohranite kopiju izvan mjesta.
 5. Ako koristite rezervni dodatak, obavezno koristite onaj koji pruža dobru korisničku podršku. U slučaju bilo kakvih problema, morate imati pristup pomoći njihovog tima.

Osiguranje sigurnosne kopije vaše web stranice za WooCommerce trebalo bi biti dio vašeg osnovnog upravljanja web stranicama. Gubitak podataka ima puno veći utjecaj na internetsku trgovinu od uobičajene web stranice.

To se može pripisati činjenici da:

 • Web stranice WooCommerce imaju više funkcionalnosti i više procesa koji se izvode u bilo kojem trenutku.
 • Vlasnik web mjesta WooCommerce dužan je čuvati podatke svojih kupaca. Svaki gubitak ili zlouporaba osobnih podataka kupaca može imati pravne posljedice.
 • Internetska trgovina mora se suočiti s više dobavljača za nabavu proizvoda, dostavu i plaćanje. Jačina podataka u pitanju je značajno veća.
 • WooCommerce trgovina značajno je veća investicija od uobičajene web stranice za bloganje, zbog mnogih postavljenih procesa.

Kako biste postavili učinkovitu strategiju izrade sigurnosnih kopija za vašu WooCommerce trgovinu, preporučujemo korištenje sigurnosnog dodatka za izradu sigurnosnih kopija u stvarnom vremenu koji podržava sigurnosne kopije svih aktivnosti web mjesta, uključujući izmjene u prilagođenoj tablici WooCommerce. Automatizirani postupak je jednostavan, ali sveobuhvatan način praćenja performansi web mjesta i minimiziranja vremena zastoja. To je najbliži gubitku podataka.

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći da učinkovito stvorite sigurnosnu kopiju svoje trgovine WooCommerce. Ako imate prijedloge ili pitanja, ostavite komentar! Sretna podrška!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me