Kako izgraditi web stranicu crkve s WordPressom

Kako izgraditi web stranicu crkve s WordPressom

Sve crkve trebaju korisnu web stranicu, ali nekoliko njih ima veliki proračun. Što crkva treba učiniti? Moje najdraže rješenje je ono na koje sam vidio da se tisuće crkava mijenjaju u posljednjih nekoliko godina – WordPress. To je jednostavno korištenje, ali dovoljno fleksibilno za potrebe većine crkava, jeftino rješenje (često ispod 100 USD za izgradnju i 10 USD mjesečno za domaćinstvo). Član osoblja ili volonter može graditi i upravljati web-mjestom bez kodiranja ili dizajnerske vještine. Možete čak zaposliti profesionalca i još uvijek uštedjeti novac jer je sam WordPress besplatan. Mnogo je razloga zbog kojih WordPress preporučam crkvama, pogledajte u nastavku!


Zašto koristiti WordPress za web mjesto u crkvi?

 • WordPress je besplatan zahvaljujući mnogim web programerima koji volonter svoje vrijeme i vještinu
 • Dobar je izbor tema napravljenih za crkve kako bi vašoj web stranici dao izgled kakav želite
 • Član osoblja ili volonter može to graditi ili možete angažirati nekoga da to učini za vas
 • WordPress većem broju korisnika olakšava upravljanje sadržajem web stranice
 • Nisu potrebne vještine kodiranja ili dizajniranja za izgradnju ili ažuriranje WordPress web mjesta
 • Postoje tisuće dodataka za dodavanje dodatnih značajki na vašu web stranicu
 • Vaša crkva posjeduje web lokaciju jer je domaćin, a sam domaćin (više o tome kasnije)
 • Vaša crkva može učiniti bilo što s web stranice jer je WordPress open source

Što je: Hosting, WordPress, teme i dodaci

odabrati-najbolje-wordpress-hosting

Evo kratkog pojma koji objašnjava što treba učiniti jasnijim čim krenemo naprijed.

Usluge poslužitelja

Hosting je mjesto na kojem živi web stranica vaše crkve na Internetu. yourname.com ukazuje na vaš hosting kako bi poslužio vašu web stranicu posjetiteljima. Možete odabrati kojeg pružatelja usluga hostinga koristiti. Tipična cijena za hosting je 10 USD mjesečno. WPExplorer ima neke preporuke za hosting. Također uzmite u obzir DreamHost-ove besplatni neprofitni hosting i Gostovanje jata koja je besplatna za crkve.

WordPress

WordPress je sustav za upravljanje sadržajem (CMS). Instalirate ga na svoj hosting (slično kao instaliranje programa na računalo), a zatim se prijavite u njegovo administrativno područje kako biste izgradili web mjesto i upravljali svojim sadržajem. Imajte na umu da se teme ne mogu instalirati na uslugu WordPress.com osim sa njihovim skupocjenim poslovnim planom. Preporučujem instaliranje WordPress-a na tipičniji hosting račun. Pročitajte WordPress.com vs. WordPress.org za detalje.

teme

Teme kontroliraju dizajn web mjesta WordPress. Možda više volite temu s trendovskim izgledom Jubilej ili onaj s minimalističkim stilom poput Maranatha. Neke teme će vam omogućiti da stvari poput boja i fontova prilagodite crkvi. Preporučujem plaćene teme (u rasponu od oko 30 do 130 USD), jer obično imaju bolji dizajn, više mogućnosti i uključuju podršku proizvođača. Općenito dobivate ono za što plaćate.

Dodaci

Dodaci su opcionalni i dodaju značajke u WordPress. Sam WordPress omogućava vam obavljanje osnovnih stvari poput upravljanja stranicama i izbornikom, a dodatni funkcionalnost ostavljate dodacima. Dodatak može dodati značajke poput propovijedi, događanja, biltene, kontaktne obrasce i tako dalje. Postoji 50.000+ dodataka, a neki posebno za crkvena web mjesta.

Izgradite ga sami ili unajmite profesionalca?

make-novac-konzultantska

Na ChurchThemes.com vidimo dvije vrste kupaca: crkve koje koriste naše WordPress teme da izrade vlastite stranice i profesionalce koji koriste naše teme za izradu web lokacija za svoje crkvene klijente.

Preporučujem izgradnju vlastite web lokacije jer to može učiniti većina ljudi i štedi vaš crkveni novac. Također će vam biti ugodnije upravljati web mjestom i podučavati druge da to rade nakon iskustva s izgradnjom. Mnogo je tema koje su napravljene posebno za crkve, iako niste ograničeni samo na crkvene teme. Dobar dobavljač tema imat će temeljitu dokumentaciju i ponuditi podršku za svoj proizvod.

Možete uštedjeti vrijeme angažiranjem stručnjaka za izgradnju crkvenog web mjesta, umjesto da to radite sami. Za ovo je potreban veći proračun, ali je i dalje pristupačan kad se koristi premadovana tema (nasuprot potpuno prilagođenoj temi koja bi bila skupa).

Pogledajmo malo više detalja o tim opcijama.

Opcija 1: Izradite vlastiti položaj s crkvenom temom (preporučuje se)

Daću vam bolju predstavu o tome kako izgleda moj preporučeni pristup prolazeći kroz njega.

1. korak: odaberite crkvenu temu

Uzmite u obzir ove stvari prilikom odabira crkvene WordPress teme.


Oblikovati
Želite nešto što odgovara vašoj osobnosti. Neke teme imaju mogućnosti prilagodbe boja, fonta i pozadine. Isprobajte demo teme na svom telefonu da biste bili sigurni da je mobilna i učitava se relativno brzo. Mobilno pregledavanje web stranica danas je izuzetno uobičajeno.


Značajke
WordPress vam omogućuje izradu prilagođenih stranica (tj. Ministarstva, Izjava vjere itd.), Vođenje bloga i objavljivanje fotografija. Odaberite temu koja se integrira s dodacima za crkveni sadržaj poput propovijedi, događaja, lokacija i profila tima.


Nema efekta zaključavanja
Izbjegavajte teme koje registriraju vlastite vrste postova kao što su propovijedi i događaji (morat ćete ponovo unijeti sadržaj prilikom izmjene tema). Neke značajke sadržaja pripadaju dodatku, zbog čega sam razvio besplatan Crkveni sadržaj dodatak (podržan od tema različitih programera).


Podrška i dokumentacija
WordPress je rješenje “uradi sam”, ali to ne znači da morate biti sami. Odaberite davatelja tema koji ima temeljitu dokumentaciju i koji pruža podršku za temu koju prodaju.


Politika povrata novca
Neki prodavači tema vratit će vam novac ako stvari ne uspije, pa provjerite njihovu politiku povrata. Mislim da bi svaki prodavač tema trebao osigurati povrat novca bez postavljenih pitanja.

Sljedeće teme i davatelji usluga izbjegavaju učinak zaključavanja pomoću dodatka Church Content. Udovoljavaju većini ili svim mojim preporukama.

 • ChurchThemes.com je moja tematska radnja. Na njemu smo od 2012.
 • OneChurch s UpThemes koristi dodatak Church Content.
 • Oproštena tema Justin Scheetz također koristi dodatak Church Content.
 • Mudra Crkva je cjelovita tema sa značajkama za live streaming.
 • Miran je besplatna i dobro kodirana tema dostupna na WordPress.org.

2. korak: prijavite se za hosting

Jeftini zajednički hosting temeljen na Linuxu dovoljan je za gotovo sve crkvene web stranice. Ovo je najčešća vrsta hostinga i pokrenut će vam oko 10 USD mjesečno. Pogledajte hosting preporuke za WPExplorer (one uključuju značajku instalacije WordPressa jednim klikom). Također zapamtite da DreamHost ima besplatan hosting za neprofitne organizacije. Vaša se crkva može kvalificirati ako je registrirana kao neprofitna organizacija 501 (c) (3) u Sjedinjenim Državama.

Prilikom prijave za hosting od vas će se tražiti da odaberete naziv svoje domene (tj. yourname.com) i pružiti podatke za naplatu. Oni će vam pomoći da koristite postojeću domenu ili registrirate novu za vas (obično oko 15 USD godišnje). Nakon dovršetka postupka mrežne prijave dobit ćete pristup upravljačkoj ploči svog hostinga.

Započnite s postupkom prijave za hosting

Korak 3: Instalirajte WordPress

Prijavite se na upravljačkoj ploči svog hostinga da biste upotrijebili značajku instalacije Word-a jednim klikom. Domaćin će vas rado uputiti na lokaciju ove značajke ako je potrebno. Mnogi domaćini imaju pogodnost instalacije jednim klikom, ali ako je vaša ne, još uvijek možete napraviti standardnu ​​instalaciju WordPress-a.

Ako već imate hosting, možda biste htjeli napraviti novu instalaciju WordPress-a u direktoriju kao što je yourname.com/new kako biste izgradili svoju novu web stranicu dok ostavljate postojeću web stranicu na mreži. Kada je gotov, možete ga premjestiti u yourname.com koristeći brojne metode.

Instaliranje WordPress-a na BlueHost

Korak 4: Instalirajte svoju temu

Sljedeći je korak instalacija crkvene teme na vašu novu WordPress stranicu. Vaš davatelj tema trebao bi imati upute koje idu ovako:

 1. Prijavite se u svoje administracijsko područje WordPress na adresi yourname.com/wp-admin
 2. Ići Izgled > teme > Dodaj novi > Prenesite temu
 3. Odaberite zip datoteku teme koju ste preuzeli, a zatim kliknite Sada instalirati
 4. Nakon instalacije kliknite Aktivirati

Pošaljite svoju WordPress datoteku s temom

Tema ili dokumentacija tada mogu zatražiti da na sličan način instalirate dodatak ili dva (poput propovijedi i događanja). Mnoge teme uključuju i početni sadržaj koji možete uvesti da biste ga koristili kao solidnu početnu točku.

Korak 5: Prilagodite izgled svoje teme

WordPress ima sjajnu značajku nazvanu Customizer koje mnoge teme podržavaju. Mozes ici u Izgled > Prilagodba zatim odaberite opcije boja, fontova, pozadinske slike i slično (ovisno o temi koja pruža). Tijekom izrade prilagodbi prikazan je pregled uživo. Ono što je sjajno u temama koje to podržavaju jest da vam ne treba grafički dizajn ili vještina kodiranja kako bi vaša web lokacija odgovarala robnoj marki vaše crkve. I ne trebate velike novce plaćati web dizajneru.

Evo snimke zaslona Spremljeni alat za prilagodbu teme daje vam predstavu o tome što je moguće.

Spremljena tema Live Customizer

Pogledajte dolje da vidite kako Jubilej tema se može prilagoditi da izgleda drugačije. Ovo ilustrira zašto preporučujem korištenje teme koja se koristi značajkom prilagodbe WordPress-a. Fleksibilna i jednostavna tema za prilagodbu WordPressa olakšava izradu crkvene web stranice.

Prilagodba jubilarnih tema

Korak 6: Objavite svoj sadržaj

Nakon što se prijavite u svoje WordPress administrativno područje primijetit ćete da se na lijevoj strani nalazi izbornik za upravljanje sadržajem i postavkama. WordPress nudi mogućnost upravljanja sadržajem stranica i postova (bloga) izvan okvira. Ako vaša tema upotrebljava dodatak za druge vrste sadržaja, možda ćete vidjeti stavke izbornika kao što su Propovijedi, Događaji, Ljudi i Lokacije.

Sljedeća slika zaslona pokazuje kako se upravlja sadržajem propovijedi pomoću teme koja podržava Crkveni sadržaj uključiti. Napominjemo da izbornik sadrži ne samo Stranice i postove, već i vrste objava za crkveni sadržaj. Veza izbornika “Kontakt” dolazi iz dodatka Kontakt obrasca 7. Sve su to primjeri stvari koje bi trebale potjecati iz dodataka, a ne same teme kako bi se izbjegao ranije spomenuti efekt zaključavanja.

Urednik crkvene propovijedi

7. korak: Pripremite se za pokretanje

Imate nekih stvari o kojima ćete biti sigurni da su se pobrinuli prije nego što razmislite o vašoj web lokaciji učinjenoj. Čitati Devet stvari koje biste trebali učiniti nakon što izradite svoju stranicu WordPress za brze savjete o sigurnosti, sigurnosnim kopijama, ažuriranjima, postavkama, sprečavanju neželjene pošte i tražilicama.

Nakon toga možete najaviti pokretanje svoje nove crkvene web stranice s pogonom na WordPress!

2. mogućnost: unajmite stručnjaka za izradu vaše web stranice s crkvenom temom

Pastiri, osoblje i volonteri uspješno grade svoje web stranice crkve s temama WordPressa. Na ChurchThemes.com nemamo jamstva za povrat novca koji je samo mali postotak iskoristio. Uvjeren sam na temelju niske stope povrata novca i na tome što sam bio rasprava da su WordPress i solidna tematika za prilagodbu korisnika s temeljitom dokumentacijom i podrškom rješenje s kojim se mnoge crkve mogu baviti.

S tim u vezi je mogućnost angažiranja stručnjaka koji će vam pomoći. Postoje različite vrste WordPress rješenja za različite potrebe. Možete odabrati ono što najbolje odgovara vašim potrebama (uštedite novac i steknite iskustvo ili uštedite vrijeme i steknite praktičnost). Unajmljivanje profesionalaca za korištenje unaprijed pripremljene WordPress teme za crkve može koštati nekoliko stotina ili nekoliko tisuća dolara. Razvijanje potpuno prilagođene teme razvijene samo za vašu web lokaciju koštat će više i ne preporučuje se jer jednostavno nije isplativo.

Ispod su profesionalci kojima vjerujem kako bi pomogli u izradi vaše web stranice pomoću crkvene WordPress teme.

Zaključak

Nadam se da vam je ovo dalo ideju o tome što je uključeno u izgradnju crkvene web stranice s WordPressom. Ukratko, preporučujem izgradnju vlastite stranice, ali unajmljivanje može biti i dobra opcija. Koju god opciju odabrali, gotovo sigurno ćete uštedjeti novac u odnosu na druga rješenja, jer je WordPress besplatan softver otvorenog koda. Razmislite o odabiru teme koja je napravljena za crkve, izbjegava efekt zaključavanja, podržava Customizer i uključuje temeljitu dokumentaciju uz podršku programera.

Preko vas i vaših misli. Jeste li izgradili crkvenu web stranicu s WordPressom? Molimo podijelite svoje iskustvo i savjete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me