Kako izgraditi internetski portfelj s WordPressom (i ukupnom temom)

Portfelj web stranica je savršena platforma za prikazivanje svega što želite. To mogu biti proizvodi koje prodajete, projekti koje ste dovršili, nagrade koje ste dobili, fotografije koje nadahnjuju ili umjetnička djela na koja se ponosite. Portfelsko web mjesto će ciljati publiku vaše proizvode, usluge i vještine. Štoviše, to može biti korisno u prikupljanju potencijalnih klijenata. Ako ste kreativni profesionalac (web dizajner, umjetnik, slikar, pisac, grafički ilustrator), dobro dizajnirana web stranica posebno je važna za privlačenje klijenata i rast vašeg poslovanja.


U ovom postu ćemo proći kroz korake izrade web stranice portfelja s WordPressom koristeći temu Total. Na početku biste trebali znati da tema Total uključuje ugrađeni prilagođeni tip posta za portfelj. Tako je lakše stvoriti svoj portfelj i dodati njegove portfeljne stavke. A ako znate raditi sa standardnim postovima, stvaranje portfelja bit će vam toliko jednostavnije.

Započnimo!

Korak 1: Odaberite web-domaćina

Kada je riječ o hostingu, postoji ogroman broj mogućnosti hostinga da odgovara svakom džepu. Ali ako ste zapeli za odabirom jednog, pogledajte rješenja za WordPress hosting rješenja koja WPExplorer preporučuje.

Najbolji WordPress hosting

Bluehost je sjajna opcija ako tek započinjete s obzirom na to da nudi obilje resursa po niskoj cijeni – što je još niže kada koristite našu vezu. Bluehost možete dobiti za samo 2,95 dolara prve godine!

Ali ako želite da hosting bude povjetarac, Flywheel i WP Engine dvije su najbolje upravljane WordPress hosting tvrtke u okolini. Oboje nude sjajne značajke po povoljnoj cijeni, a najbolje od svega je što nikad ne morate razmišljati o vašem poslužitelju jer se brinu za sve za vas..

2. korak: odaberite naziv domene

Dok se prijavljujete s domaćinom za poslužiteljski prostor, morat ćete imati pri ruci naziv svoje domene. Ime vaše domene jedinstveno je za vaše web mjesto i ta imena možete dobiti od registrara kao što su NameCheap i GoDaddy. Pažljivo odaberite ime jer će se kasnije dobiti prilično neuredno da biste ga kasnije promijenili.

Korak 3: Instalirajte WordPress

Instalacija WordPressa je jednostavna! S upravljanim domaćinima vaša WordPress instalacija već je postavljena za vas. Ako odaberete Bluehost, jednostavno slijedite postupak instalacije jednim klikom i trebali biste biti spremni za WordPress za nekoliko minuta.

Kada dođete do zaslona za prijavu, unesite korisničko ime i lozinku koje ste stvorili za vrijeme instalacije WordPress-a i unesite svoju web stranicu. Kad tamo stignete, možete započeti s stvaranjem stvarnog portfelja.

4. korak: Odaberite i aktivirajte temu

Taj će nam korak biti lak jer ćemo birati Ukupno. Prema našem mišljenju, to je jedna od najboljih tema koje možete odabrati za bilo koji projekt jer tema sadrži mnoštvo mogućnosti i opcija koje možete koristiti za tvrtke, dobrotvorne organizacije, portfelje i još mnogo toga. Uz jednostavan demo uvoz možete stvoriti prekrasne web stranice s Totalom u samo nekoliko klikova, poput ove u nastavku:

Nakon što instalirate temu Total, aktivirajte je na nadzornoj ploči klikom Izgled> Teme> Dodaj novo.

U ovoj fazi imate mogućnost izbora – jednostavno možete uvesti bilo koju demo web stranicu s Total koristeći Demo uvoznik.  Ukupno ima 40+ unaprijed izgrađenih web stranica, uključujući i demonstracije za portfelj. Možete odabrati bilo koji demo, uvesti ga i dodati mu svoj sadržaj.

Jednostavno odaberite demo koji vam se sviđa i slijedite upute na zaslonu da biste instalirali, zatim aktivirali sve potrebne dodatke i uvezli sadržaj uzorka (postovi, vrste posta, widgeti, izbornici itd.).

Korak 5: Stvorite i uredite stavke portfelja i stvorite popis stavki portfelja

Naravno da za početak rada ne morate uvesti demo, uvijek možete izraditi vlastitu web stranicu od temelja. Kada koristite temu Total lako je stvoriti vlastiti portfelj.

Ali prije nego što možemo stvoriti našu stranicu sa portfeljem, moramo stvoriti stavke portfelja koje će se uvući u nju. Uz Total imate dvije mogućnosti stvaranja stavki vašeg portfelja.

Opcija 1: Korištenje ukupnog prilagođenog portfelja prilagođenog tipa posta kao što jest

Vaša prva opcija je upotreba vrste portfelja kao što je stvaranje vašeg portfelja. Na nadzornoj ploči WordPressa kliknite Portfolio> Dodaj novo.

Ukupan broj stavki vrste portfelja

Dodajte naslov stavke portfelja, oznake, kategorije i bilo koji tekstualni sadržaj. Ukupno podržava različite vrste sadržaja – dodajte Istaknuta slika ako želite prikazati jednu sliku, dodajte više slika u Galerija slika odjeljak za izradu klizača ili dodavanje veze za audio ili video datoteku u Stavka iz portfelja odjeljak. Ali u svim tim slučajevima vjerojatno ćete također htjeti odabrati izgled stranice u Glavnim postavkama (lijeva, desna ili bez bočne trake) i postaviti istaknutu sliku za svoj post koji će se koristiti u mrežnim mrežama, vrtićima i povezanim postovima. Nakon što završite spremite post.

Ukupne postavke vrste portfelja

Sljedeći je korak to ići Izgled> Prilagodi> Portfelj za prilagodbu stranica arhiva vašeg portfelja (glavne, oznake i kategorije) kao i stranica s jednim portfeljom. Odavde možete odabrati izgled bočne trake, broj povezanih stranica i omogućiti razne elemente stranice, a zatim ih povucite i ispustite u željeni redoslijed.

To je to! Samo dodajte još predmeta kako biste ispunili svoj portfelj.

Opcija 2: Izradite vlastiti predložak portfelja s Visual Composer-om

Ako želite raditi više, možete biti vlastiti dizajner pomoću značajki Total-a i sastavljača stranica Visual Composer. Visual Composer je vizualni program za pravljenje stranica koji vam pomaže stvoriti prekrasne izgledima pomoću metode povlačenja i ispuštanja. Kao korisnik, to znači da ne morate znati nijedno kodiranje i zapravo možete uživati ​​u procesu izrade web stranica. Isporučuje se s Totalom i trebali biste vidjeti upit za instaliranje dodatka na vaše web mjesto kada aktivirate temu. Dovoljno je upamtiti da ga također aktivirate.

Posjetite postavke vizualnog kompozitora na nadzornoj ploči da biste postavili dodatak. Kliknite na Vizualni kompozitor> Upravitelj uloga i prilagodite postavke. Ono što je najvažnije, omogućite skladatelju vrste vrsta koje želite koristiti. Visual Composer je prema zadanim postavkama omogućen samo na stranicama. Omogućite je i za vrste portfeljnih pošta da biste mogli izrađivati ​​stavke portfelja uz pomoć Visual Composera.

Baš kao i posljednja opcija, morat ćete stvoriti novi post klikom na Portfolio> Dodaj novo. Dodijelite svom postu naziv, odaberite kategorije ili oznake, odaberite izgled bočne trake ispod odjeljka glavnih postavki i postavite istaknutu sliku. Spremite skicu posta. Sada možete započeti s izgradnjom!

Za uređivanje stavke portfelja možete koristiti frontend (vizualni) ili pomoćni (blok) uređivač Visual Composer. Preferiramo uređivač frontenda s obzirom na to da možete vidjeti elemente stranice, prilagođene boje, obloge / margine i još mnogo toga. Ali bez obzira koji ste odlučili koristiti, jednostavno odaberite Visual Composer Dodajte element gumb za početak.

Ukupno graditelj portfelj stranica

Vidjet ćete sve elemente dostupne u biblioteci elemenata. Total sadrži niz posebno dizajniranih elemenata u knjižnici, pored standardnih elemenata Visual Composer. Možete vidjeti da gornja snimka koristi Slider slike i a Tekstni okvir za stvaranje stavke portfelja. Međutim, možete koristiti gotovo bilo koji drugi element knjižnice.

Kad završite s uređivanjem spremite portfeljni post i kliknite Objaviti. Ako ćete stvoriti mnogo sličnih predmeta, možete čak i spremite predložak za opetovanu upotrebu. Da biste spremili svoj izgled kao predložak, vratite se u pomoćni uređivač.

Ukupni stvoritelj predloška stranice portfelja

Kliknite gumb Templatera (koji izgleda kao mala siva ikona izgleda).

Predložak stranice ukupnog portfelja

Zatim dajte svom obliku predložak i spremite ga. Da biste koristili svoj predložak u novom postu, samo kliknite ikonu Templatera da biste umetnuli izgled koji ste spremili. Možete i postaviti predložak kao zadanog za sve nove postove u određenoj vrsti posta.

Ukupno zadane vrijednosti predloška stranice portfelja

Da biste to učinili, idite na Visual Composer> General Settings i postaviti željeni predložak za svaku vrstu posta. Ako planirate dodati mnoge stavke u svoj portfelj, osoblje itd. To će vam stvarno uštedjeti vrijeme jer će se svi vaši standardni elementi stranice automatski umetnuti i oblikovati za vas.

Korak 6: Izrada stranice portfelja

Sada kada imamo popis stavki portfelja koje želimo prikazati na svom portfelju, vrijeme je da stvorimo stranicu koja će sadržavati te stavke portfelja. Stvorite stranicu na način kao što to obično radite s WordPressom. Ići Stranice> Dodaj novo. Naslovite novu stranicu i spremite je.

Zatim kliknite na opciju Visual Composer s kojom želite raditi – opet ćete imati mogućnost upotrebe uređivača frontenda ili dodatnog uređivača. To će otvoriti live Drag and drop editor. Kliknite na plavu Dodajte element dugme. Element Portfolio Grid koristit ćemo za izradu stranice našeg portfelja. Odaberite Mreža portfelja. Ako je to karuse koji želite na svojoj stranici portfelja, odaberite element kartona Portfolio.

Možete prilagoditi postavke u elementu Portfolio Grid da fino podesite način izgleda na vašoj stranici Portfolio. Možete odabrati veličinu slika, dodati obrube, nasloviti ih, soznačite kategorije, odaberite redoslijed, stupce i postove po stranici, omogućite stranicu, odaberite stilove rešetke, dodajte izvode i još mnogo toga. Uštedjeti stranicu Portfolio nakon što ispunite opcije postavki ispod uređivača teksta.

Promjene je moguće pregledati i dok ih učinite. Ovako izgleda moja stranica portfelja u sučelju nakon što sam spremio promjene na elementu Portfolio Grid.

Korak 7: Prilagodite svoj portfelj

Možete koristiti postavke u aktivnom WordPress Customizer-u za postavljanje opcija za krušne mrvice, izgled arhiva, stil pojedinačnog posta, obrezivanje slike i još mnogo toga.

Ako želite izvršiti promjene u ikoni administratora, unesite naziv vrste, pužu i taksonomiju Uređivač vrsta portfelja.

8. korak: Dodavanje svog portfelja u izbornik

Na web mjestu portfelja, ima smisla da se stranica portfelja pojavljuje u glavnom izborniku kako bi posjetitelji mogli odmah pristupiti ‘Portfelju’ i pregledavati stranice portfelja. Da biste dodali svoju novu stranicu portfelja, idite na Izgled> Izbornik, odaberite stranicu Portfolio i kliknite Dodaj u izbornik.

Sada se Portfolio pojavljuje kao lako dostupna stavka izbornika na početnoj stranici (i bilo kojoj drugoj stranici s omogućenim glavnim izbornikom).

Ako želite da stranica vašeg portfelja bude početna stranica, samo idite na Postavke> Čitanje, postavite zaslon Front Page na statičku stranicu, a zatim odaberite svoj Portfolio. Lako grašak!

Dovršava

Ako je na vašem odjeljku Portfelj web mjesta postavljen, možda ćete htjeti nastaviti i dodati još stranica na svoje web mjesto. Razmislite o stranici s kontaktima, o uslugama ili uslugama koje su nevjerojatno korisne i potrebni su dio web stranice portfelja. Stvorite onoliko stranica koliko želite ili trebate, pripazeći da na izbornik uključite važne kako biste imali cjelovitu web lokaciju portfelja.

Sa učinjenim portfeljem možete se premjestiti na generiranje prometa u svom portfelju, optimiziranje slika ili čak unovčavanje web mjesta. Koje druge savjete imate za izradu portfelja na mreži?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map