Kako instalirati WordPress u Microsoft Azure

  1. 1. Trenutno čitam: Kako instalirati WordPress u Microsoft Azure
  2. 2. Kako instalirati WordPress na Google Cloud
  3. 3. Instalirajte WordPress u AWS – Amazon Web Services
  4. 4. Uvod u Cloud Computing s WordPressom
  5. 5. Kako instalirati WordPress u DigitalOcean

Microsoft Azure jedan je od vodećih pružatelja računalstva u oblaku u redovima Googlea i Amazona. Prije smo opisali o čemu se radi računalstvo u oblaku i kako postaviti WordPress u kapljici DigitalOcean. Danas ćemo pogledati kako implementirati WordPress u oblak pomoću usluga računalstva u oblaku Microsoft Azure.


Uvod

Računarstvo u oblaku mnogo je veće od onoga što smo nagađali u svom uvodnom postu. Jednom kada se registrirate za Microsoft Azure, vidjet ćete je nebrojene mogućnosti računalstvo u oblaku može ponuditi. Evo pogleda na nadzornu ploču Microsoft Azure:

plavo-armaturnoj zaviriti

Slijedi redoslijed događaja:

  1. Prijavite se za besplatni Microsoft Azure račun
  2. Uvedite novu web-aplikaciju za WordPress
  3. Konfigurirajte WordPress instalaciju

Faza # 1 – Registrirajte Microsoft Azure račun

Microsoft Azure nudi 30-dnevni probni račun sa 200 dolara vrijednim resursima računalstva u oblaku. Ovo je besplatni račun i za rad je potrebna važeća kreditna ili debitna kartica. Kartica se koristi samo u svrhe provjere. Unaprijed plaćene kreditne kartice i virtualne kreditne kartice nisu podržane.

azurno-instalirati-wordpress-računa stvorio

BILJEŠKA: Osobno sam se prijavila za uslugu Microsoft Azure pomoću kreditne kartice. Naplaćen je jedan dolar, a iznos je vraćen u sljedeća dva radna dana.

Jedna od osnovnih značajki računalstva u oblaku je model s isplativanjem. To znači da morate platiti samo za ono što koristite. Neki od nas vole biti jako oprezni u pogledu troškova na našim karticama. Uostalom, kreditne kartice čini podrazumijeva određeni rizik. U skladu s tim, postoji mogućnost da ako postoji veliko prometno opterećenje na našoj web stranici WordPress, Azure će automatski skalirati dodijeljene resurse našoj aplikaciji (WordPress) kako bi uravnotežio dodatno opterećenje. To bi rezultiralo povećanjem mjesečnog računa, dakle varijabilnih računa.

Azurna granica potrošnje i mir uma

Microsoft Azure ima pametno rješenje za to – nazvali su ga Limit potrošnje. Kao što ime sugerira, s ograničenjem potrošnje, Azure vam neće dopustiti da potrošite više od fiksnog iznosa. Ograničenje možete postaviti na bilo koji iznos koji želite – počevši od nula dolara.

Na primjer, recimo da ste postavili ograničenje potrošnje u iznosu od 20 USD mjesečno. Jednom kada potrošite resurse za računalstvo u oblaku u vrijednosti od 20 USD, resursi će biti obustavljeni za ostatak mjeseca, ili dok ne nadogradite ograničenje potrošnje.

Dobre vijesti: Kada se prijavite za besplatni račun za praćenje, a ograničenje potrošnje od nula dolara automatski se stvara. To vam daje potpuni mir – vaša kreditna kartica neće se naplaćivati ​​ako izričito ne povećate limit.

Faza br. 2 – instalirajte WordPress Web-aplikaciju

Nakon što ste registrirali Microsoft Azure račun, prijeđite na nadzornu ploču upravljanja Azure. To izgleda otprilike ovako:

azurno-instalirati-wordpress-plavo-upravljanje-portal

Prilično cool? Postaje još hladniji. Zahvaljujući popularnosti WordPress-a, pružatelji usluga oblaka smatrali su da bi bilo najbolje da daju gotove predloške za WordPress. Ovaj korak bi kupce olakšao da moraju proći kroz problem instaliranja WordPress-a u okruženju računalnog oblaka. Istu smo stvar vidjeli i u programu za instalaciju programa WordPress za 1 klik usluge DigitalOcean.

Računajmo koliko je koraka potrebno za instaliranje WordPress-a. Spreman? Idemo.

Korak 1
Prijavite se na upravljačku ploču Azure Management.

Korak 2
Dođite do trake izbornika na dnu zaslona i pritisnite Novi.

Korak # 3
Odaberi prebrojavati > Web aplikacija > Iz galerije. Otvorio bi se novi prozor.

plavom instalirati-wordpress-plavom korak-1

Korak # 4
Galerija prikazuje sve dostupne aplikacije za instalaciju u jednom kliku. Oni su testirani kako neprimjetno rade s Azureovim okruženjem računalstva u oblaku. Na izborniku s lijeve strane odaberite CMS. Desno se pomaknite prema dolje da biste pronašli WordPress. Odaberi WordPress i kliknite gumb sljedeća strelica.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-2-1-select-WP

Korak # 5
Pod, ispod Postavke web mjesta, jednostavno unesite naziv svoje web stranice. Ostavite ostale postavke, zajedno sa Postavke raspoređivanja kao što je. Možete odabrati drugu Regija međutim, na temelju vaše ciljne publike. Nastavite do sljedećeg koraka klikom na sljedeća strelica.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-2-2-config-regija

Korak # 6
Sada kao što znamo, WordPressu treba baza podataka za pohranjivanje sadržaja web lokacije. U ovom ćemo koraku dati ime bazi podataka koju koristi naša web stranica WordPress. Kliknite gumb za odabir, a Azure će početi kreirati web-aplikaciju za vas.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-dva-tri-dodati-db

Korak br. 7
Nakon što ga stvorite, naći ćete novi unos pod web-aplikacijama prema nazivu koje ste odabrali u koraku 4. To je to što se WordPress kreira i pokreće. Kliknite URL kako biste pokrenuli web mjesto sa WordPressom u oblaku. Azure vam daje besplatnu poddomenu za svi aplikacije s hostom.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-dva-tri-uspjeh-app-stvorio

Korak # 8
Od sada je to poznata 5-minutna instalacija. Odaberite željeni jezik i kliknite Nastaviti.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-3-1

Korak # 9
Ispunite potrebne podatke i zapamtite ne koristiti Admin kao korisničko ime. Onemogućio sam Privatnost postavka jer je ovo test mjesto. Kliknite na Instalirajte WordPress nastaviti.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-3-2

Korak # 10
Da, WordPress je instaliran. Sada možete nastaviti s prijavom na nadzornu ploču WordPress-a.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-3-3

Korak # 11
Unesite podatke za prijavu koje ste zadali u koraku # 9 i kliknite Prijaviti se.

plavom instalirati-wordpress-plavom korak-3-4

Boom – vaša WordPress nadzorna ploča je spremna. Sada možete instalirati svoju omiljenu višenamjensku WordPress temu, dodati nekoliko dodataka (možda Symple Shortcodes 2.0.0?) I dodati svoj sadržaj.

azurno-instalirati-wordpress-plavom-korak-3-5-uspjeh

A evo vam prednjeg dijela. Odlično djeluje!

plavom instalirati-wordpress-plavom korak-3-6-sučelje 2

Napredne postavke u programu Microsoft Azure

Bit ću iskren prema vama – toliko je mnogo mogućnosti pokrivenih ispod nadzorne ploče upravljanja Azureom, da ih jedva znam 30%. Od malobrojnih koje razumijem smatrao sam ih prilično zanimljivim i dijelim ih s vama.

Da biste pristupili tim postavkama, morat ćete kliknuti na unos svoje web aplikacije WordPress. Ovo će pokrenuti kontrolna ploča. Ispod Konfiguracija naći ćete niz softvera – .NET, PHP, Java, Python itd. – sve to možete uključiti / onemogućiti prekidačem! Sad je to prikladno! Ne trebate brinuti o instaliranju Jave (oni koji su to već radili znat će). Uključite prekidač i Java je spremna za rad.

azurno-wordpress-napredni-3-config-1

Nažalost, mapiranje imena domena nije dopušteno u besplatnoj stazi. Predlažem da nadogradite na Platite dok idete članstvo radi omogućavanja prilagođenih imena domena.

azurno-wordpress-napredni-3-config-2

Možete dobiti pogled iz ptičje perspektive na resurse koje potroši WordPress, u odnosu na određeno razdoblje. Zadani sat je i možete ga promijeniti prema svojim potrebama.

azurno-wordpress-napredni-1 resursima praćenje

Pregled upotrebe prikazuje količinu resursa koju WordPress troši. Svaki od ovih resursa ima resetirano vrijeme. Na primjer, vrijeme CPU-a ograničeno je na 1 sat svaka 24 sata. Podaci (ili odlazni promet) ograničeni su na 165 MB dnevno, a RAM-a je ograničena na 1 GB na sat.

azurno-wordpress-napredni-2-resursima-korištenje-pregled

Zaključak

Instaliranje WordPress-a na platformi za računalstvo u oblaku Microsoft Azure daje nam uvid u zadivljujuće stvari koje nam oblak računanje nudi. Ne samo WordPress, možete eksperimentirati s više primjeraka svih web aplikacija u galeriji. Ako vam se sviđa što vidite, pokušajte Microsoft Azure – i javite nam što mislite!

Saznajte više o Microsoft Azureu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me