Kako instalirati WordPress u DigitalOcean

Kako instalirati WordPress u DigitalOcean
 1. 1. Kako instalirati WordPress u Microsoft Azure
 2. 2. Kako instalirati WordPress na Google Cloud
 3. 3. Instalirajte WordPress u AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Uvod u Cloud Computing s WordPressom
 5. 5. Trenutno čitam: Kako instalirati WordPress u DigitalOcean

DigitalOcean jedna je od najbrže rastućih cloud hosting tvrtki na cijelom svijetu koja se fokusira na jednostavnost i razmjere. Danas ćemo naučiti kako instalirati i konfigurirati WordPress na DigitalOcean.


Zašto volimo DigitalOcean

Otvarajući svoja vrata 2011. godine, uskoro je postala jedan od najvećih pružatelja usluga hostinga u oblaku s preko milijun korisnika. Poslužitelji DigitalOcean poznati su pod nazivom Kapljice – najmanja jedinica oblačnog poslužitelja koju možete kupiti počevši od 5 USD mjesečno.

Ključni čimbenik nevjerojatnog uspjeha DigitalOceana je njegova jednostavnost. Pored toga što je čista i jednostavna opcija, postoji još mnogo toga što biste voljeli DigitalOcean za svoju WordPress stranicu. Evo pet razloga zbog kojih smatramo da je DigitalOcean sjajan.

Napomena: Ovo je izborni odjeljak, možete ga preskočiti i skočiti pravo u sljedeći odjeljak za instaliranje WordPress-a u DigitalOcean.

Konkurentne, povoljne cijene

digitalocejska cijena 5 kapljica vps

DigitalOcean cijene (rujan 2018.)

DigitalOcean ima jednu od najnižih cijena u industriji hostinga u oblaku. Možete započeti s vlastitim poslužiteljem za samo 5 USD mjesečno.

Tri karakteristike čine DigitalOcean vrlo dostupnim.

 1. Upotreba sa plaćanjem po satu
 2. Nema minimalnog razdoblja najma
 3. Bez naknade za postavljanje (čak i za velika postavljanja)
 4. Planovi počinju od 0,0007 USD / sat
Kapljice DigitalOceana počinju već od 5 USD mjesečno!

Kapljica od 5 dolara mjesečno dolazi sa:

 • 1 GB RAM-a
 • 25 GB SSD prostora za pohranu (SSD-ovi su oko 10x brži od tradicionalnih tvrdih diskova)
 • 1TB propusne širine (to je zaista velikodušno)
 • 1 jedinica vCPU (virtualni CPU) snage
 • Cijena: 0,007 USD / sat, što je otprilike 60 USD godišnje!

Automatski instalacijski program za jedan klik za WordPress

instalirati WordPress jednim pritiskom iz digitalocean

Instalacija WordPressa s 1 klikom nudi DigitalOcean

DigitalOcean ima slatku gotovu sliku za WordPress i mnoštvo drugog softvera otvorenog koda, što ga čini neprocjenjivim bogatstvom. S nekoliko klikova (vidjet ćete kako) moći ćemo u kratkom vremenu stvoriti stabilnu instalaciju WordPress-a.

Epska zajednica i baza znanja

pristup usredotočen na digitaloceansku zajednicu

DigitalOcean-ov pristup za osvajanje kupaca fokusiran na zajednicu

DigitalOcean ima mnoštvo tutorijala na gotovo bilo kojem OS-u, bilo kojem softveru i bilo kojoj temi (povezanoj s hostingom)! Najbolji dio – temeljito se testira na kapljicama kako bi se osiguralo da djeluje i na vašoj kapljici.!

Osim poduka, imate i aktivne Q&A forume i zanimljive projekte u zajednici.

Dinamičko mijenjanje veličine

S DigitalOceanom to možete dinamički promijenite veličinu kapljice. Sjećate se da smo o tome razgovarali u Uvodu u računalstvo u oblaku s WordPressom? Kad god vam treba dodatni sok, promijenite veličinu kapljice jednako lako kao što ste uvrtanje gumba za povećanje glasnoće!

Vrijedni su najbolji programeri

digitalocean-pregled-klijent-baza

Programeri vole DigitalOcean

John Resig, tvorac jQuery-a (jedan od najboljih JavaScript okvira), Salvatore Sanfilippo, tvorac Redisa i suosnivač StackExchange-a, Jeff Atwood – svi koriste DigitalOcean za svoje projekte.

Instaliranje WordPress-a na DigitalOcean

Preduvjet: Nakon što se prijavite za DigitalOcean, trebate ažurirati svoje kontakt podatke i prenijeti nešto novca (oko 5 USD) na svoj DigitalOcean račun da biste stvorili svoju prvu kapljicu. Zamislite to kao pretplaćeni telefon. Za nadopunu računa možete koristiti PayPal ili kreditnu karticu. Sada smo spremni za stvaranje naše WordPress kapljice.

Organizacija korisničkih računa DigitalOcean: Što su projekti?

stvaranje projekta u digitaloceanu

Projekti su osnovna jedinica organizacije na vašem DigitalOcean računu. Svaki projekt može imati više kapljica i druge značajke (poput balansiranja opterećenja i pohrane predmeta) koje DigitalOcean može ponuditi. Jedan DigitalOcean račun može imati više projekata.

Započinjemo stvaranjem našeg prvog DigitalOcean projekta. Odaberite naziv projekta, opis, svrhu projekta i okruženje. Okružje može biti bilo Razvoj, Faza ili Proizvodnja. Za naš vodič odabrali smo opcije kao što je prikazano na gornjoj snimci zaslona.

Budući da je DigitalOcean platforma za hosting u oblaku usmjerena na razvojne programere, imaju ove dodatne mogućnosti koje pomažu programerima u organizaciji njihovih projekata.

Kako stvoriti WordPress kapljicu u DigitalOcean-u

Nakon što stvorite projekt, sada možete izraditi kapljicu.

stvorite novu kapljicu u digitaloceanu u wordpress-u

Korak 1: Započinjemo stvaranjem kapljica unutar projekta WPExplorer.

kapljica os

Korak 2: Odaberite Ubuntu kao OS kapljice, a zatim odaberite Aplikacije jednim klikom kartica.

wordpress kapljicom slike jednim klikom u digitaloceanu

3. korak: Odaberi WordPress 18.04. To znači da će DigitalOcean automatski instalirati WordPress na Ubuntu 18.04.

sigurnosne kopije i blokiranje opcija za pohranu

Napomena – Možete dodati sigurnosne kopije u svoju kapljicu. Međutim, to nam nije važno jer je ovo tutorial. Također, to se ne smije miješati s sigurnosnim kopijama WordPress-a. Kapiranje sigurnosnih kopija je automatsko sigurnosno kopiranje na razini sustava, što znači da kopiraju sve u OS (a ne samo WordPress).

Opcije lokacije centra podataka (i dodatne) u kapljici DigitalOcean

4. korak: Kapljice DigitalOcean mogu se rasporediti u 8 različitih datacentra. Budući da se nalazim u Indiji, izabrao sam Bangalore. Izbor dodatnih opcija (poput privatne mreže, IPv6 itd.) I SSH ključa nije moguće. Budući da smo ovdje da instaliramo samo WordPress, ove značajke neće biti potrebne. Međutim slobodno ih isprobajte na svom DigitalOcean računu!

stvarajući kapljicu digitalocea

Korak 5: Kao što vidite, zadani projekt, tj. WPExplorer automatski se bira. Unesite naziv glavnog računala (ovo morate pamtiti interno) i kliknite na Stvoriti za početak stvaranja kapljica.

digitalocean kapljica spremna

Kapljica DigitalOcean je spremna!

Korak 6: Nakon što je kapljica stvorena, vidjet ćete poruku sličnu gornjoj snimci zaslona.

digitalna e-pošta s kapljicama

Trebali biste primiti sličnu e-poštu na svom registriranom računu e-pošte DigitalOcean.

Prijava u kapljicu DigitalOcean putem SSH konzole

Skoro je vrijeme za slavnu petominutnu instalaciju WordPress-a. Samo ovaj put to ćemo učiniti u roku od dvije minute. Već imamo IP adresu putem koje se možemo prijaviti na WordPress poslužitelj. Međutim, za prvu konfiguraciju moramo se prijaviti u našu kapljicu DigitalOcean putem SSH-a.

Ne konfigurirana kapljica WordPress-a u DigitalOcean-u

Ako to ne učinimo, vidjet ćemo poruku poput ove prilikom unosa IP adrese u naš preglednik. Na kapljicu DigitalOcean možete se prijaviti putem SSH-a pomoću aplikacije Putty u sustavu Windows ili Terminal u sustavu Mac. Međutim, DigitalOcean ima još jednostavniji način da to učinite, kao što je prikazano u nastavku:

ssh access kap preko konzole

Prvo na digitalnoj nadzornoj ploči odaberite svoju kapljicu, a zatim na lijevom izborniku odaberite karticu Pristup. Kliknite na Pokrenite konzolu za pristup vašoj kapljici putem SSH-a putem web preglednika.

kapljica ssh pristup

Zatim unesite svoje korisničko ime (root) i lozinku koja su vam ranije poslana e-poštom. Odmah će se zatražiti da stvorite novu lozinku za korijenski korisnički račun. Nakon što resetirate root lozinku, trebali biste vidjeti poruku sličnu gornjoj.

To je to. Sada smo spremni za poznatu 2-minutnu instalaciju WordPress-a!

Konfiguriranje WordPress instalacije na DigitalOcean

Do sada smo:

 • Napravio je novu kapljicu DigitalOcean s unaprijed instaliranom Ubuntu i WordPress; i
 • Prijavljeni ste u kapljicu putem SSH-a (pomoću ugrađenog pristupa konzoli DigitalOcean).

Sada moramo obaviti posljednje korake kako bismo pripremili našu WordPress stranicu.

instaliranje wordpressa u digitalocean 1/2

Unesite IP adresu u vaš preglednik i trebali bi vas dočekati poznati ekran za instaliranje.

instaliranje wordpressa u digitalocean 2/2

Sada odaberite korisničko ime, lozinku i adresu e-pošte. Konfiguraciju baze podataka unaprijed je konfigurirao DigitalOcean. Možda želite isključiti i vidljivost tražilice ako testirate web lokaciju. Jedino je što biste trebali omogućiti nakon što web lokacija bude spremna.

Kliknite na Instalirajte WordPress i neka magija dogodi.

instaliranje wordpressa u digitalocean

I tu ga imate – WordPress je spreman.

instalacija wordpressa u digitalocean uspješna

Ovo označava kraj našeg osnovnog vodiča.

Bonus: DigitalOcean za početnike (još jedna opcija u oblaku)

Sjećate se kad smo nedavno proveli pregled Cloudways hostinga? Pa jedna od zgodnih značajki koju Cloudways nudi je mogućnost odabira vašeg oblaka, a jedan od izbora je DigitalOcean! Budući da Cloudways radi teško dizanje za vas, možete samo kliknuti i započeti s hostingom vaše web stranice kako biste imali sve fenomenalne prednosti hostinga u oblaku s DigitalOcean-om umanjenim za postavljanje. To Cloudways čini odličnom opcijom za novorođenče ili za ljude koji se ne žele baviti tehničkim aspektima postavljanja hostinga u oblaku.

Napredna konfiguracija WordPress-a u DigitalOcean-u

Imati WordPress stranicu u DigitalOcean-u je sjajno. Međutim, neće biti puno dobro ako URL vaše web lokacije WordPress bude IP adresa. Moramo ga povezati s imenom domene. Također, šifrirane web stranice danas su norma, tako da ćemo naučiti kako instalirati HTTPS certifikat u našu WordPress kapljicu.

Slijedi pregled onoga što ćemo pokriti u našem naprednom odjeljku za konfiguraciju WordPressa:

 • Konfigurirajte ime domene na web mjestu WordPress
 • Instalirajte HTTPS za WordPress u svoju kapljicu DigitalOcean.

Konfiguriranje imena domene na vašu kapljicu DigitalOcean WordPress

Da biste konfigurirali svoj WordPress URL, morate:

 • Dodajte “Zapis” koji upućuje na IP adresu vaše kapljice i
 • Promijenite URL web mjesta na nadzornoj ploči administratora WordPressa.

To je dvoslojni proces koji se mora izvoditi uzastopno.

Dio 1: Dodavanje zapisa u vašu domenu:

Taj dio najviše ovisi o vašem pružatelju usluga hostinga. Trebali biste pogledati dokumentaciju svog domaćina o dodavanju A zapisa u svoj DNS. Ili jednostavno Google “kako dodati zapis u “Trebali biste dobiti posebne upute.

Ako vaš domaćin dolazi s cPanelom (većina web hostinga to čini), za vas imamo tutorial:

cpanel nadzornu ploču u zajedničkom hostu

Korak 1: Prijavite se na svoj cPanel račun i odaberite Zone Editor. Za brzo pronalaženje ovog alata možete koristiti i funkciju pretraživanja u cPanelu.

dodajući zapis u dns 1/2

Korak 2: Kliknite na + Zapis dodati novi A zapis.

 dodajući zapis dns

3. korak: Pretpostavimo da je naziv vaše domene example.com i želite je usmjeriti na svoju novu kapljicu DigitalOcean. U ovom slučaju morate dodati dva Zapisi u vašem uređivaču DNS zone. Prvi je za example.com a drugi je za www.example.com. Oba ova zapisa usmjerit će vaše primarno ime domene na IP adresu kapljice. Trebali biste upotrijebiti sljedeću konfiguraciju:

Zapis br. 1: ‘example.com’

Naziv: example.com. (da uključen je konačni '.')
Adresa: U adresno polje dodajte kapljicu IP adrese.

Zapis br. 2: “www.example.com”

Naziv: www.example.com. (krajnji znak '.' automatski će se pojaviti. Ako to ne učinite, zanemarite ga!)
Adresa: IP adresa kapljice.

Međutim, za naš udžbenik koristimo poddomenu – digitalocean.souravkundu.in. Stoga smo unijeli jedan A zapis za poddomenu koji upućuje na IP adresu kapljice.

Napomena – ova je postava korisna i za web stranice s različitim poddomenama na blogu. Na primjer, “blog.productsite.com”.

Zapis za naš vodič: ‘digitalocean.souravkundu.in’

Naziv: digitalocean.souravkundu.in.
Adresa: IP adresa naše kapljice

Jednom kada su A zapisi konfigurirani da upućuju na IP adresu kapljice, trebalo bi proći neko vrijeme da se to odrazi. (To se ne događa trenutno). Taj period čekanja naziva se DNS vrijeme širenja i traje do 24 sata. Međutim, praktički govoreći, to ne bi trebalo trajati više od 5 minuta ako je riječ o novom A zapisu.

4. korak: Da biste provjerili radi li zapis, unesite svoj URL (koji je u našem slučaju digitalocean.souravkundu.in) u vaš preglednik i trebali biste vidjeti svoju WordPress web lokaciju. To vam govori da ste uspješno povezali domenu sa svojom kapljicom DigitalOcean.

Dio 2: Promjena URL stranice WordPress stranice u DigitalOcean-u

default WordPress instalirati

Kada smo instalirali WordPress web mjesto u DigitalOcean, URL web mjesta automatski se konfigurira kao IP adresa poslužitelja. Sada ga moramo promijeniti u novo ime domene koje smo upravo konfigurirali.

Nadjenite se nadzornoj ploči WordPressa → Postavke → Općenito. Ovdje moramo promijeniti dva polja:

 • WordPress adresa (URL)
 • Adresa web lokacije (URL)

Promijenite ga u odgovarajući URL koji ste postavili u zapisu A u prethodnom odjeljku. To bi trebao biti ili „example.com“ ili „blog.example.com“. Imajte na umu da i WordPress adresa i adresa web mjesta moraju imati iste vrijednosti.

konfiguracija URL-a wordpress stranice

U našem smo vodiču koristili http://digitalocean.souravkundu.in/. Nakon dovršetka pomaknite se prema dolje i pritisnite Spremi da biste spremili promjene.

Vaša web stranica WordPress sada je spremna!

Dodavanje HTTPS-a u WordPress pomoću DigitalOcean-a

Postavljanje SSL certifikata omogućuje HTTPS na web poslužitelju koji osigurava promet između poslužitelja i klijenata koji se na njega povezuju. DigitalOcean unaprijed instalira alat nazvan Certbot u kapljicu WordPress za instalaciju jednim klikom. Certbot je besplatan i prikladan način za postavljanje SSL certifikata na poslužitelj.

Sada ćemo pogledati kako konfigurirati Certbot u DigitalOcean-u za dodavanje HTTPS-a na WordPress web mjesto.

Prema DigitalOcean’s dokumentacija, za upotrebu Certbota trebat će vam registrirano ime domene i dva DNS zapisa:

 • Zapis s domene (npr. Example.com) na IP adresu poslužitelja
 • Zapis iz domene koja je prethodno označena s www (npr. Www.example.com) na IP adresi poslužitelja.

To je vrlo slično dijelu 1 odjeljka o konfiguraciji DNS-a. I pogodi što? Već smo to učinili!

Nakon što je obavljen ovaj korak, morat ćemo se prijaviti na konzolu kapljica putem SSH-a i izvršiti sljedeću naredbu:

certbot --apache -d example.com -d www.example.com

Jedino je što je example.com zamijenjen imenom vaše domene. U našem vodiču, budući da koristimo samo poddomene, naredba će biti:

certbot --apache -d digitalocean.souravkundu.in
 • Kad se naredba izvrši, pojavit će se nekoliko upita. Jednostavno ih pristanite tako da upišete “Y” na konzoli.
 • Također ćete biti upitani želite li preusmjeriti sav HTTP promet na HTTPS verziju web stranice. Preporučujem odabir da, jer to osigurava da svi vaši posjetitelji dobiju šifriranu verziju vaše web stranice.
 • Nakon što završite, morat ćete se vratiti na nadzornu ploču WordPress-a i promijeniti URL web mjesta iz http u https, kao što je prikazano na slici ispod.

promjena url stranica na WordPressu na https

Automatiziranje i zakazivanje sigurnosnih kopija DigitalOcean

Kao što je spomenuto prije, možete dodati sigurnosne kopije na svoju DigitalOcean kapljicu, ali one se nude samo jednom tjedno. Mnogo se može dogoditi za 7 dana između sigurnosnih kopija. Zbog toga mislimo da je korisno bilo napraviti sigurnosne kopije vlastite web stranice ili koristiti pouzdanu uslugu poput SnapShooter-a kako bi vam lakše upravljali njima.

SnapShooter DigitalOcean sigurnosne kopije

Uz SnapShooter možete zakazati i stvoriti onoliko sigurnosnih kopija koliko vam je potrebno. Bilo da je to dnevno, satno ili na zahtjev. Osim toga, možete planirati sigurnosne kopije tijekom izvanrednih razdoblja, održavati kompletnu arhivu (odaberite koliko želite čuvati) i sigurno ih pohraniti. Mogućnost spajanja više DigitalOcean računa na SnapShooter omogućuje vam racionaliziranje sigurnosnih kopija za sve vaše web stranice. SnapShooter može čak automatski otkriti i aktivirati sigurnosne kopije za sve nove kapljice – čime vaše web stranice budu pokrivene.

Nabavite SnapShooter

Naravno da možete napraviti ručne sigurnosne kopije vaše web stranice, ali usluga poput SnapShooter olakšava postupak.

Završavati

DigitalOcean je jedan od najboljih primjera pružatelja usluga oblačnog hostinga prilagođenih programerima. Imaju opsežnu dokumentaciju, uključujući: posvećena stranica za WordPress i podrška na temelju karata sustav. Zahvaljujući intuitivnom dizajnu, korisničkim vodičima i robusnim značajkama, DigitalOcean mijenja lice hostinga u oblaku – jednu kapljicu u trenutku. A s ulaznom točkom od 5 USD mjesečno, to je izvrsno mjesto da naučite kako umazati ruke WordPressom.

Doživite oblak odmah!

Što ste pomislili o ovom udžbeniku? Želite li dodati nešto? Volimo čuti vaše misli u komentarima ispod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me