Kako instalirati WordPress na Google Cloud

 1. 1. Kako instalirati WordPress u Microsoft Azure
 2. 2. Trenutno čitam: Kako instalirati WordPress na Google Cloud
 3. 3. Instalirajte WordPress u AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Uvod u Cloud Computing s WordPressom
 5. 5. Kako instalirati WordPress u DigitalOcean

Danas ćemo pogledati kako instalirati WordPress kao sliku jednim klikom u Google Cloudu – Googleovoj vrlo vlastitoj oblačnoj infrastrukturi. Među glavnim dobavljačima oblaka na tržištu, Google ima jednu od najkonkurentnijih pravila o cijenama u usporedbi s Amazon Web Services i Microsoft Azure. Mrežu oblaka pokreće Googleova vlastiti infrastruktura koja upravlja više od 40 000 upita u sekundi.


Jedna od stvari koje volim kod WordPressa je to da je to rasprostranjen popularnost. Upravo iz tog razloga, gotovo svaka kompanija za računalstvo u oblaku pruža svojim korisnicima WordPress “instalaciju jednim klikom”. Neki ga zovu “aplikacija”, dok ga drugi nazivaju “predložak” ili “slika”. Nazovite to što želite – ali najvažnija činjenica je da postavljanje WordPress-a u oblaku traje samo nekoliko klikova.

BILJEŠKA: Jedna važna točka prije nego što započnemo. Ako je ovo tvoje prvi put instalirate WordPress u oblak – tj. od stvarnog pružatelja usluga oblaka, nemojte smjestiti domaćin svoje web stranice uživo. Predlažem da testirate sve najmanje 2-4 tjedna prije nego što svoj blog ili web stranicu WordPress premjestite u oblak.

ZAŠTO? Davatelji oblaka poput Google Cloud, AWS i Microsoft Azure imaju samo ograničenu podršku za vaše web mjesto WordPress. Ako naiđete na dodatak sukobu ili neke probleme s hostingom ili zlonamjernim softverom, morat ćete to morati riješite sami.

Srećom, postoji rješenje za vas. Možete i sljedeće:

 • Potražite davatelja oblaka treće strane kao što je Cloudways (Pogledajte našu recenziju) ili
 • Idite za upravljanim WordPress hostingom poput WPEngine (mi u WPExplorer koristimo WPEngine i volimo ga!)

Neki tehnički čaj

Nekoliko je osnovnih pojmova koje moramo naučiti prije nego što se upustimo u udžbenik. Ideja iza ovoga je informirati vas o svim različitim proizvodima koje Google Cloud može ponuditi. Nakon što razvijete i zainteresirate se za nešto što vidite, možete početi graditi vlastite aplikacije u njima!

Projekti

google-oblak-wordpress-002-projekt-zaslonNadzorna ploča projekta

Sve i sve što želite učiniti u Google Cloudu nalazi se u prilogu (ili oklopljenog) u okviru nekog projekta. Unutar projekta možete koristiti ili rasporediti razne pod-proizvodi Google Cloud može ponuditi. Oni uključuju App Engine, Compute Engine, Google API-je, Google Cloud Storage, BigQuery ili izravno instaliraju unaprijed izgrađeno rješenje. (Više o tome nešto kasnije)

Računi za naplatu

Svaki projekt koji stvorite mora biti povezan s računom za naplatu. Google Cloud vam omogućava fleksibilnost postojanja više računa za naplatu – od kojih svaki može koristiti različitu kreditnu / debitnu karticu. Ideja iza ovoga je provođenje programa pay-as-you-go politika okruženja računalstva u oblaku.

NAPOMENA 1: Na računu za naplatu ne možete koristiti unaprijed plaćenu kreditnu / gotovinsku karticu. Pokušao sam to i moj račun zajedno sa svim povezanim projektima privremeno blokiran. Odmah sam uklonila unaprijed plaćenu karticu i promijenila je u važeću kreditnu karticu. Račun je ponovno omogućen nakon nekoliko radnih dana.

google-oblak-wordpress-003-oblak-suđenje-300SERP za “Google Cloud Trial” s Google.com

NAPOMENA 2: Google trenutno nudi probu od 300 USD za bilo tko koji se prijavi za Google Cloud. Sada nemate izgovor da ne isprobate Google Cloud haha!

Google Cloud Products

Razgovarali smo o raznim pod-proizvodi Google Cloud može ponuditi. Pogledajmo sada svaku od njih.

Google App Engine

google-oblak-wordpress-001-app-motorGoogle App Engine

Većina softvera izgrađena je pomoću određenog Jezik i (izborno) temeljeno na a okvir. Klasičan primjer bi bio a aplikacija za popis obveza, koja se temelji na JavaScript-u i temelji se na jQuery okviru. jQuery, kao što možete pogoditi, je okvir za JavaScript, a to je jezik.

Slično tome, hrpe aplikacija napisane su na popularnim jezicima poput Piton, Java i PHP. Svaki od ovih jezika zahtijeva početno postavljanje na host sustavu kako bi se pokrenule aplikacije napisane na tom određenom jeziku. Na primjer, aplikacije napisane na Javi zahtijevaju da u ciljni sustav bude instaliran Java Virtual Machine (JVM).

Google App Engine se brine o tom vrlo zadatku. Instalira i konfigurira te jezike u oblačnoj infrastrukturi, tako da jednostavno možete prenijeti kôd i započeti s razvojem. Ne morate brinuti oko postavljanja jezika ili skaliranja matičnog sustava za vašu aplikaciju. Algoritmi za uravnoteženje opterećenja Google Cloud automatski se brinu za to. S Google App Engineom jednostavno morate odabrati koji vam jezik treba i u njemu rasporediti aplikaciju.

Google računski motor

google-oblak-wordpress-003-izračunali motorGoogle računski motor (GCE)

Google Compute Engine (GCE) drugo je ime za virtualne strojeve u oblaku. Svaka VM tretira se kao primjer GCE-a. VM-ovi mogu pokrenuti gotovo svaki softver koji želite. Nudi veću fleksibilnost od App Engine-a, a namijenjen je personaliziranim okruženjima.

Google API-ji

google-oblak-wordpress-003-google-APIGoogle API-ji

Google ima preko 100 API-ja za svoj mnoštvo proizvoda. Ova značajka oblaka omogućuje vam pristup tim API-jevima.

Spremanje u oblaku

google-oblak-wordpress-003-google-oblak-skladišteGoogle Cloud Storage

Kao što ime sugerira, Cloud Storage vam omogućuje spremanje velikih količina nestrukturiranih i polustrukturiranih podataka, nazvanih skupova podataka, s velikom dostupnošću (u osnovi geeky uvjeti za aplikacije Big Data).

BigQueryja

google-oblak-wordpress-003-google-velika-upitGoogle BigQuery

BigQuery je Google-ova vlastita implementacija jezika prikladnog za prijenos velikih podataka. Iako to još nije ni malo povezano s našim vodičem, fascinantna je stvar s kojom se eksperimentira!

Unaprijed ugrađeni softverski paketi

google-oblak-wordpress-008-Google prebuilt-aplikacijePopis instalacijskih slika jednim klikom

Ovdje započinje zabava! Zaboravite na sve te komplicirane pojmove. Google je sastavio popis najpopularnijeg softvera, okvira i jezika i ponudio ih kao unaprijed izgrađene softverske pakete. Pogodi što?

WordPress je jedan od njih!

Sjećate se da smo razgovarali o tome da je svaki od tih jezika instaliran u virtualnom stroju (ili instanci Compute Engine)? Pa, isto vrijedi i ovdje. Kada kreirate ili WordPress softverski paket, prvo morate odabrati virtualni stroj, njegovu veličinu i regiju da biste nastavili s instalacijom. Softverski paket u osnovi je skup uputa koji instaliraju odgovarajući softver u novostvoreni virtualni stroj.

Instaliranje WordPressa u Google Cloud

Faza 1: Pronalaženje vašeg puta

google-cloud-wordpress-009-stvorite novi projektNapravite novi projekt

Korak 1: Prvo trebate stvoriti novi projekt. Možeš posjetiti Google Cloud Console započeti.

google-cloud-wordpress-010-dodati račun za naplatuDodajte račun za naplatu

2. korak: Dodajte račun za naplatu na projekt. Možete odabrati i željeni podatkovni centar. Trenutno Google Cloud ima dva glavna podatkovna centra za Google App Engine – SAD i EU. U ovom je vodiču odabrao američki podatkovni centar. Odaberite Stvori za nastavak.

google-cloud-wordpress-011-novi projekt kreirao je obavijestDovršena nova izrada projekta (označeno zelenom pločicom)

3. korak: Sada će se stvoriti projekt. Po završetku dobit ćete obavijest kao što je prikazano na gornjoj snimci zaslona.

google-cloud-wordpress-012-odaberite ploču unaprijed izgrađenih projekataPronalaženje upravitelja raspoređivanja

4. korak: Sada moramo pronaći stranicu koja prikazuje popis unaprijed izgrađenih softverskih paketa, aka Deployment Manager. To možete učiniti na tri načina:

 • 4.1 – Na izborniku s lijeve strane odaberite Deploy & Manage> Click to Deploy
 • 4.2 – Odaberite natpis pokraj broja 2, kao što je prikazano na gornjoj snimci zaslona
 • 4,3 – Kliknite ovdje za WordPress za Google Cloud

google-cloud-wordpress-013-odaberite wordpressWordPress kao implementirana slika s jednim klikom

Korak 5: Jednom na toj stranici vidjet ćete ogroman popis softvera. Pomaknite se prema dolje i odaberite WordPress (zasad). S ostatkom se možete igrati koliko god želite kasnije! ��

Faza 2 – Instalacija i konfiguriranje WordPress-a

google-cloud-wordpress-013-odaberite wordpress 2

Korak 6: Ok, sada ste napokon pronašli WordPress mogućnost instalacije. Vrijeme je za pucanje. Odaberi uputiti za pokretanje postupka.

instalacijski parametri google-cloud-wordpress-013-wordpressInstalacijski parametri WordPressa na Google Cloudu

Korak 7: Ovo je ključni korak. Kopajmo. Pogledajte svaki snimak zaslona.

 •  Naziv raspoređivanja može sadržavati samo alfanumeričke znakove.
 • U Zona, postoje tri glavne zone – SAD, EU i Azija. U ovom vodiču koji sam odabrao nas-central1-f. Možete odabrati bilo koju zonu koja vam se sviđa.
 • Tip stroja izravno je proporcionalan količini potrebne energije. U eksperimentalne svrhe: n1 standard-1 stroj stroj će učiniti. Ima 1 virtualni CPU (vCPU) i 3,7 GB RAM-a, što je više nego dovoljno za isprobavanje WordPress-a.
 • Ja sam izabrao Vrsta diska kao SSD postojani disk. To je zato što su SSD-ovi 5 do 10 puta brži od tradicionalnih HDD-ova.
 • Minimum Veličina diska je 10 GB, što je dovoljno.
 • E-adresa administratora treba ispravno unijeti.
 • Provjeri Instalirajte phpMyAdmin i Omogući Google Monitoring praćenje oblaka opcije.
 • Ostatak postavki ostavite onakve kakve jesu.
 • Kliknite na Ugradite WordPress za početak instalacije WordPress-a.

postavljanje google-cloud-wordpress-013-wordpressPostavljanje upravitelja implementacije WordPress

Korak 8: Google Cloud upravitelj implementacije sada će kreirati odabranu instancu i na nju instalirati WordPress.

google-cloud-wordpress-013-wordpress dovršenaPristupne vjerodajnice pokazuju post instalaciju

Korak 9: WordPress je sada instaliran. Ali to je samo 70% procesa. Sada su pred nama sljedeći zadaci:

 1. Zapamtite administratorsku lozinku za WordPress
 2. Imajte na umu lozinku MySQL i phpMyAdmin

google-cloud-wordpress-013-wordpress omogućuju https prometDopuštanje HTTP i HTTPs prometa

Faza 3: Kućna vožnja!

Korak 10: Sada moramo omogućiti vanjskom HTTP i HTTPS prometu da prođe kroz IP adresu našeg poslužitelja WordPress. (Google Cloud ovo onemogućuje prema zadanim postavkama radi sigurnosti). Drugim riječima, trebamo dodati pravilo vatrozida za dodijeljenu IP adresu.

Da biste to učinili, kliknite IP adresu poslužitelja koja se nalazi pod External IP. Treba otvoriti dijaloški okvir. Odaberi oba Dopustite da HTTP i HTTPS promet prolazi kroz vaš poslužitelj. Kliknite na primijeniti da počine promjene.

pravila za vatrozid ažuriranja google-cloud-wordpress-013-wordpressPravila vatrozida uspješno su ažurirana

Jednom kada se pravila vatrozida uspješno ažuriraju, trebali biste moći pristupiti WordPressu s određene IP adrese.

google-cloud-wordpress-013-wordpress gotovPoslužuje se WordPress

Zaključak

Ako ste primijetili, nismo vidjeli nijednu snimku zaslona za poznatu petominutnu instalaciju WordPressa – znate fazu konfiguracije na kojoj postavljate ime, korisničko ime, lozinku i web stranice.?

Pa, Google Cloud jednim klikom Skripta za implementaciju WordPress-a eliminira te korake i konfigurira ih sa zadanim vrijednostima. Treba se uputiti na postavke WordPress-a i promijeniti im svoje željene vrijednosti.

Isprobajte WordPress na Google Cloudu (300 USD besplatni trag)

Nadam se da ste uživali u ovom udžbeniku, koliko sam i ja uživao u njegovom pisanju. Ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga, molimo vas da ih ostavite u odjeljku s komentarima u nastavku ili mi pišite na @souravify – Hvala na čitanju! Sretne staze.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me