Kako instalirati i postaviti WordPress predmemoriju s WP Super Cacheom

 1. 1. Vodič za početnike za razumijevanje unutarnjih funkcija WordPress-a
 2. 2. Što je WordPress keširanje i zašto je važno?
 3. 3. Kako funkcionira podučavanje WordPressa?
 4. 4. Trenutno čitam: Kako instalirati i postaviti WordPress predmemoriju s WP Super Cacheom
 5. 5. Kako postaviti WordPress predmemoriranje sa W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN pregled: najbolji CDN za WordPress?

Pozdrav svima. Dobrodošli u novo poglavlje u seriji WordPress Caching, u kojem ćemo napokon naučiti kako implementirati WordPress keširanje. Nadam se da ste pročitali prethodne teme u kojima sam objasnio kako WordPress djeluje (interno), šta se predmemorira i kako funkcionira WordPress predmemoriranje. Danas ćete te teorijsko znanje konačno moći pretvoriti u praktičnu upotrebu! Pa krenimo.


Predgovori

Spremanje postojeće WordPress instalacije promjenjiv je faktor i ovisi o vašem trenutnom WordPress okruženju. Ovaj vodič opisuje jedan od najjednostavnijih načina implementacije WordPress keširanja. Ako ste na zajedničkom hostu, VPS-u ili čak posebnom poslužitelju, ovaj će vodič biti prikladan za vaše potrebe. Ako želite da ga izbacite izrez, pogledajte Pro WordPress Caching s W3 Total Cache + APC (uskoro).

Imajte na umu da ljudi koji koriste usluge upravljanja WordPress hostingom kao što je WPEngine, ovaj vam vodič neće biti od velike koristi jer WPEngine koristi vlastite super složene i (super) učinkovite algoritme keširanja – nazvane Evercache tehnologija! Izašao bih ovdje s repom i rekao da je WPEngine vjerojatno najbolje upravljani WordPress pružatelj usluga hostinga koji ćete naći. Stoga povežite momke, vrijeme je da krenete.

Postava

Koristit ćemo jedan od najpopularnijih besplatnih WordPress dodataka za predmemoriranje – WP Super Cache. To je jedan od najstarijih dodataka vani i jasno se sjećam da sam to koristio u svom prvom pokušaju keširanja WordPressa. Evo što koristim za udžbenik.

 • Verzija WordPressa: 3.8.2
 • Hosting Environment: Dijeljeni hosting poslužitelj s LiteSpeed ​​web serverom (alternativa Apache)
 • Verzija Super Cachea: 1.4

Montaža

Kao i kod bilo kojeg dodatka, možete ih instalirati na dva načina.

Način DEUA – preuzimanje, ekstrahiranje, učitavanje i aktiviranje

DEUA način najsporiji je način za izdvajanje bilo kojeg WordPress dodatka. Za one koji su novi – to je ovako:

 • WP Super Cache dodatak preuzimate iz skladišta dodataka WordPress
 • Izdvojite arhivu na vašem računalu
 • Prenesite izvučeno u svoju wp_content / dodatke / mape putem FTP-a koristeći FTP klijent poput FileZilla
 • Zatim idite na stranicu dodataka na nadzornoj ploči WordPress-a i aktivirajte dodatak

Ne preporučujem ovu metodu. ��

Jednostavan način – pretraži i instaliraj

instalirati wp super cache

Instaliranje WP Super Cache-a

Mnogo je lakši način da samo pretražite i instalirate dodatak:

 1. Otvorite Dodaci> Dodaj novu stranicu na WP nadzornoj ploči
 2. Potražite “wp super cache”
 3. Pritisnite Install
 4. Pritisnite Aktiviraj
 5. Sastavljeno!

Sada je to bilo lako, zar ne??

Početna konfiguracija dodatka

U redu, idemo sada korak po korak. Pokrivat ćemo svaku stranicu u dodatku jednu po jednu s relevantnim snimkama zaslona. Čim aktiviramo dodatak, dobivamo poruku poput ove:

Poruka o instalaciji

Poruka o instalaciji

Kliknite hipervezu da biste posjetili stranicu postavki WP Super Cachea. Ako dobijete poruku u kojoj se traži da promijenite strukturu stalne veze, prijeđite na Postavke> Permalinks na vašoj WP nadzornoj ploči i odaberite bilo koju drugu osim prve. Za svoju demo stranicu odabrao sam numeričku trajnu vezu.

permalink error error

Za web lokacije koje koriste zadanu opciju trajne veze

permalink structure

Popis dostupnih Permalink opcija u WordPressu

Sada kada smo to razvrstali, otvorimo ploču postavki WP Super Cachea. Možete ga pronaći pod Postavke> WP Super Cache. Dakle, prva stvar koju ćete primijetiti je ovaj žuti okvir s porukom koja glasi:

wp super konstanta predmemorije dodana

.obavijest o modificiranoj htaccess datoteci

Ovo je u redu. Međutim, ovaj se žuti okvir s porukama ne bi trebao pojaviti svaki put kada otvorite postavke WP Super Cachea – to je jednokratna poruka. Ako se svaki put pojavi, slijedite vezu FAQ. Također ćete primijetiti da je predmemoriranje onemogućeno. Neka se zadrži tako i prekrijmo svaku karticu jednu po jednu.

WP Super predmemorija s predmemoriranjem onemogućenim

WP Super predmemorija s predmemoriranjem onemogućenim

WP Super Cache: Kartica Napredne postavke

Prva kartica koju želimo pokriti je kartica Napredne postavke. Sadrži tri grupe postavki:

 1. caching
 2. razni
 3. Napredna

Mogućnosti su same po sebi razumljive – provjerio sam optimalne postavke za svaku grupu na tri snimke zaslona dane u nastavku. To će raditi u većini hosting okruženja – dijeljeno ili posvećeno.

wpsc-napredni-kartica-1 caching

wpsc-napredni-kartica-2-razno

wpsc-napredni-kartica-3-napredni

Nakon što provjerite ove mogućnosti, pritisnite gumb Ažuriraj status da biste spremili promjene. Odmah biste trebali vidjeti prilično dugačku žutu kutiju koja sadrži puno teksta.

wpsc-žuto-kutija

Pa, ove su postavke za .htaccess datoteku vašeg poslužitelja. Jednostavno se pomaknite prema dolje i pronaći ćete gumb “Ažuriraj pravila_revidiranih pravila >>”.

ažuriraj mod reqrite pravila

Ako se vaša .htaccess datoteka može pisati, trebali biste vidjeti zeleni okvir koji pokazuje da je izmjena bila uspješna:

wpsc-zeleno-box

Ok, sada se brine kartica Advanced. Prelazimo na konfiguriranje kartice Preload.

WP Super Cache: Kartica za unaprijed učitavanje postavki

Postavke predinstalacije u osnovi povremeno spremaju predmemoriju svih posta i stranica na vašoj web lokaciji. Možete postaviti vremenski interval između svakog osvježenja predmemorije. Ovaj vremenski interval je vrlo presudna postavka.

U okruženjima s zajedničkim crevima trebali biste ga optimalno postaviti jednom dnevno – to je svakih 1440 minuta. Ako web stranicu ažurirate dva puta dnevno, vremenski interval između svake osvježenja predmemorije možete postaviti na 720 minuta. U potonjem postavljanju predmemorira se predmemorija osvježava dva puta dnevno. To bi uzrokovalo dodatno učitavanje poslužitelja. Preporučio bih ne koristiti nižu vrijednost u zajedničkim hosting okruženjima – jer bi se to moglo (i najvjerojatnije) računati kao pretjerana upotreba resursa poslužitelja.

Međutim, ako imate VPS ili namjenski poslužitelj – brzinu osvježavanja možete postaviti na samo 60 minuta. Vrijedno je znati da broj postova i stranica na vašoj web lokaciji utječe na resurse potrebne za svaku operaciju osvježavanja predmemoriranja predmemorije. Optimalno vrijeme osvježavanja za namjenski poslužitelj na web mjestu s velikim prometom bilo bi 2 sata.

Provjeravam odgovarajuće potvrdne okvire i postavljam interval za osvježavanje predmemorije na 1440 min. Slobodni ste odabrati bilo koju vrijednost!

Kartica za učitavanje WP Super Cachea

Kliknite “Ažuriraj postavke”. Ako želite da se postupak predmemoriranja odmah pokrene, kliknite gumb “Predučitaj predmemoriju sada” nakon što ažurirate gore navedene postavke. Izrada predmemorirane datoteke za spremanje podataka je dugotrajan i dugotrajan zadatak, a ovisi o broju postova i stranica koje imate – pa pričekajte negdje – recite 10 minuta, a zatim posjetite karticu Sadržaj

WP Super Cache: Kartica za postavljanje sadržaja

Kartica Sadržaj u WP Super Cache prikazuje broj predmemoriranih stranica na vašem web mjestu WordPress. Ne zaboravite da smo to naučili, WordPress na kraju generira HTML stranice. Pa, ova kartica prikazuje vam koje su stranice spremljene u memoriju i njihova dob – mjeri se u sekundama. Ti bi se podaci trebali podudarati s intervalom osvježavanja predmemoriranog spremnika koji ste postavili na kartici Predučitavanje. Odabrali smo 1440 minuta – to je 86.400 sekundi. Ovo je maksimalna dob svake stranice spremljene u memoriju. Tehnički nijedna starost predmemorirane stranice ne bi trebala premašiti ovu vrijednost.

Ponekad možda ne možete pronaći trenutne / točne statistike predmemorije. Da biste pogledali najnovije / najtačnije statistike spremljenih stranica, pritisnite gumb “Obnovi statistiku predmemorije”.

nakon unaprijed učitati statistike predmemorije

Nakon ažuriranja, trebali biste vidjeti da se statistike predmemorije ažuriraju. Ne zaboravite da koristim demo podatke iz teme Free Blogger od strane WPExplorer. Ovako izgleda statistika predmemorije:

nakon prednatovađivanja nakon regeneracije cache statistike

Za još bolji vrhunac skrivanja i bolje razumijevanje predmemoriranja WordPressa – dokaz da su HTML datoteke zapravo predmemorirane, kliknite na opciju “Popis svih datoteka iz predmemorije”. Evo kako izgleda moj:

Popis svih predmemoriranih datoteka

Popis svih predmemoriranih datoteka

Blagoslov u prerušavanju

Ova je opcija vrlo korisna ako želite izbrisati jednu spremljenu stranicu. Pretpostavimo da ste ažurirali staru stranicu i treba vam predmemorija da bi odražavala promjenu. Umjesto da obnovite predmemoriju koja može biti i poslužiteljska intenzivna i dugotrajna, brzo možete izbrisati predmemoriranu verziju datoteke s ovog izbornika. Kada posjetitelj posjeti originalnu vezu, stranica se regenerira ispočetka i sprema se kao predmemorija za buduće zahtjeve. Brz i učinkovit – baš kao i agent 47.

Je li sve u redu? mislim da da!

Sada kada je WP Super Cache pravilno konfiguriran, testirajmo cache. Prijeđite na zadanu karticu, tj. Karticu jednostavnih postavki u WP Super Cacheu i kliknite gumb “Test cache”. Ako je sve ispravno konfigurirano, trebali biste vidjeti nešto slično:

Testiranje predmemorije

Testiranje predmemorije

Bingo! Radi! Čestitamo, uspješno ste implementirali predmemoriranje na svojoj web stranici WordPress. Vaša bi web lokacija trebala biti znatno brža! Ne vjerujete mi? Nema problema. Pogledajte ove referentne rezultate demo stranice prije i nakon implementacije WordPress cache-a.

Prije

prije keširanja

I Poslije

nakon predmemoriranja

Zaključak

Sad kad ste vidjeli kako funkcionira keširanje i koliko su stvarne njegove prednosti, siguran sam da ste više nego uvjereni da ga isprobate – to jest, ako već niste. U sljedećem postu u nizu objasnit ću vam kako integrirati MaxCDN sa svojim postojećim WordPress web mjestom. MaxCDN s kombiniranim predmemoriranjem će imati dubok učinak na vašu izvedbu. Ostanite u toku!

Kao i uvijek, nadam se da ste danas uspjeli naučiti nešto novo. Ako imate bilo kakvih upita ili prijedloga, radujemo se vašem odgovoru!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me