Kako funkcionira WordPress predvođenje?

 1. 1. Vodič za početnike za razumijevanje unutarnjih funkcija WordPress-a
 2. 2. Što je WordPress keširanje i zašto je važno?
 3. 3. Trenutno čitam: Kako funkcionira podučavanje WordPressa?
 4. 4. Kako instalirati i postaviti WordPress predmemoriju s WP Super Cacheom
 5. 5. Kako postaviti WordPress predmemoriranje sa W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN pregled: najbolji CDN za WordPress?

Dobrodošli u novo poglavlje u našoj seriji predanja WordPress u kojoj ćemo naučiti kako funkcionira WordPress predmemorija. Prije nego što dođemo do dna ove teme, provjerite jeste li pažljivo pratili svaku od prethodnih tema (iz ove serije), jer ovo poglavlje koristi znanje iz njih. Za početak, razmotrimo dvije dostupne primarne vrste protokola za predmemoriranje na temelju modela klijent-poslužitelj:


 • Predmemoriranje na strani klijenta i
 • Keširanje na strani poslužitelja

Klijent na strani klijenta

Model klijent-poslužitelj

Model klijent-poslužitelj

Web stranica sadrži puno ne tekstualnih, statičkih podataka, kao što su slike, CSS i Javascript datoteke. Nakon preuzimanja vaš je preglednik dovoljno pametan da ih ne može ponovo preuzeti svaki put kada pritisnete gumb F5. Jednostavno služi tim podacima iz lokalne predmemorije – tj. Spremljenim podacima spremljenim na tvrdom disku vašeg računala. Zato se preporučuje svako vrijeme očistiti predmemoriju preglednika – štedi puno prostora i poboljšava performanse.

Ovaj postupak ponovne uporabe predmemoriranih podataka s klijentovog računala (ili klijentovog kraja) poznat je kao predmemoriranje na strani klijenta i gotovo svaka moderna web stranica koristi ga i svaki preglednik ga podržava. Predmemoriranje na strani klijenta pomaže u sprečavanju suvišnih podataka (tj. Preuzimanja istih podataka iznova i iznova), a time štedi puno resursa servera i što je najvažnije – vrijeme!

Keširanje na strani poslužitelja

server

Predmemoriranje na strani poslužitelja uključuje sve različite protokole predmemoriranja koji se koriste pod WordPress predmemoriranjem. Oni uključuju sljedeće:

 • Predmemoriranje stranice
 • Keširanje upita baze podataka
 • Predmemoriranje zasnovano na objektima
 • Predmemoriranje kodova

WordPress koristi ova četiri glavna protokola za keširanje na strani poslužitelja. Idemo pogledati svaki od njih pojedinačno i vidjeti kako predmemoriranje svakog od njih može uštedjeti puno dragocjenog vremena za računanje i na taj način ubrzati vašu web stranicu.

Predmemoriranje stranica

1381630448_HTML 2Keširanje stranica je najjednostavniji od svih protokola keširanja i kladim se da već znate o tome. Jednostavno se odnosi na proces spremanja dinamički generiranih HTML datoteka na tvrdi disk ili memoriju poslužitelja (RAM) (obično poznat kao “cache”) i njihovo posluživanje iz predmemorije (tj. Ponovno korištenje prethodno generiranih podataka) kad god se zatraži zahtjev. , Time se štedi režija izvršavanja PHP koda i MySQL upita baze podataka.

Predmemoriranje baze podataka

Baza podatakaPrvo što treba znati o bazama podataka je da su one ogromne i gladne resursa. Oni su, doslovno, srce svake tvrtke – bilo na internetu, bilo na neki drugi način. Isto vrijedi i za WordPress. Cilj baze podataka jest učinkovito pohranjivanje, ažuriranje i isporuka podataka. Budući da su obično ogromne, za svaki upit treba vremena (obično nekoliko stotina mikrosekundi). Bolji hardver, brže generiranje rezultata upita. Razmisli o ovome. Budući da se WordPress oslanja na svoju bazu podataka, s vremena na vrijeme postavlja upit. A kada se podaci ne mijenjaju u bazi podataka, postavljanje upita za ponovno prikupljanje istih podataka slično je ponovnom preuzimanju istih slika iznova i iznova – kao što se raspravlja u odjeljku Keširanje na strani klijenta. Stoga spremanje rezultata upita u lokalnu pohranu ima smisla, zar ne? Ovo spremanje rezultata upita baze podataka u lokalnu pohranu naziva se predmemoriranje baze podataka i jedan je od osnovnih faktora u WordPress predmemoriranju..

No, jednom kada se baza podataka ažurira (na primjer, kada se post ažurira ili objavi ili se pošalje komentar), vrlo je važno da se prethodno spremljena predmemorija baze podataka izbriše i iznova promijeni predmemoriranje podataka upita. Ovo nije suvišno jer pomaže eliminirati nevažne ili pogrešne rezultate upita baze podataka.

Predmemoriranje objekata

opcodeWordPress ima interni sustav za predmemoriranje koji uključuje nekoliko podsustava (tj. API za predmemoriranje, Predmemoriranje i prelazni API). WordPress jezgra omogućuje dodacima za kontrolu ovog sustava za predmemoriranje kako bi smanjili broj poziva iz baze podataka. Ovo je prilično napredna tema i nije baš bitno za svakodnevnog korisnika.

Predmemoriranje kodova

PHP kodKao što je predmemoriranje baze podataka gdje je ideja smanjiti broj upita baze podataka, opcode caching odnosi se na spremanje sastavljenog PHP koda između svakog zahtjeva. Ako pogledate bilo koju PHP datoteku, vidjet ćete da je kôd zapravo popis uputstava za upotrebu prevoditelja. PHP je objektno orijentirani programski jezik i od svog podrijetla ima prednosti! Da bi se PHP kôd izvršio, PHP prevoditelj prvo mora sastaviti kôd i generirati izvršni kôd za webserver koji se izvršava. Ono što se zapravo događa predmemoriranjem izlaznih podataka za PHP prevodilac za višestruko izvršavanje. Opet, to su interne stvari – stvari zbog kojih ne bi trebalo puno brinuti!

Lokalno pohranjivanje – primarno nasuprot sekundarnom

Lokalna pohrana

Da biste implementirali predmemoriranje na strani poslužitelja bilo kojeg oblika, podrazumijeva se da se podaci moraju pohraniti u lokalnu pohranu. Izraz “lokalna pohrana” može značiti bilo dvije stvari. Jedan je tvrdi disk servera, a drugi je primarna memorija servera – tj. RAM-a.

RAM, što znači Random Access Memory, oblik je hlapljive memorije i redoslijed je veličine brži od tvrdih diskova, što je oblik nehlapivog, sekundarnog prostora za pohranu. Također je skuplje. Naravno da svi to znate.

Tamo gdje spremate predmemorirane podatke čini se ogromna razlika. Ako je na tvrdom disku, onda je sigurno sporije nego kada je pohranjen u RAM-u. Opet je bitna brzina tvrdog diska. Tvrdi diskovi poslužitelja kreću se od 7.200 RPM do 15.000 RPM i mogu imati različite RAID razine – RAID 0 je najbrži i najsigurniji, a RAID 4 pravilan balans. Imate i SSD-ove. Dakle, mjesto spremljenih podataka ima snažan utjecaj na brzinu.

Za ljude na zajedničkim hosting serverima, nemate drugog izbora osim da ih spremite na tvrdi disk. Za ljude koji imaju vlastiti namjenski poslužitelj ili VPS, imate dodatnu mogućnost spremanja predmemorije u vašu primarnu memoriju, što se opet mora učiniti s velikom pažnjom – nepravilna konfiguracija može dovesti do nestabilnosti (ponestane RAM-a itd.) i česte pad sustava na poslužitelju.

Zaključak

Sada kada dobro razumijete razne protokole za predmemoriranje WordPressa, dođite do središnjeg dijela naše serije serija – Kako implementirati WordPress predmemoriranje.

Ako imate pitanja ili prijedloga za poboljšanje ovog poglavlja, slobodno ih pitajte ili dijelite – voljeli bismo čuti vaša razmišljanja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map