Kako dodati Push Obavijesti na svoju stranicu WordPress

Kako dodati Push Obavijesti na svoju stranicu WordPress

Svaki webpresurić kojeg sam upoznao sanja o tome da povećam više prometa na njihovim web stranicama. Kao i ti, obično su spremni učiniti sve što je potrebno kako bi privukli više posjetitelja. U nekim slučajevima, početnici pribjegavaju crnim SEO tehnikama koje donose kratkoročni dobitak, ali dovode do Google-ovih kazna niže, što je jednostavno žalosno.


Dobra vijest je da postoji više zakonitih načina za privlačenje relevantnog prometa na vašu web stranicu. Da bismo vas usmjerili u pravom smjeru, konvencionalne metode pridobijanja više čitatelja i kupaca uključuju marketing e-pošte, SMS, SEM, whitehat SEO, PPC, marketing društvenih medija i – relativno novo na tržištu – push obavijesti.

Ako putem potisnih obavijesti želite povećati promet na svojoj web stranici WordPress, svidjet će vam se ovaj post. U današnjem posluživanju, pokazati vam točno kako dodati popularne obavijesti na svoju WordPress web stranicu koristeći popularnu OneSignal servis. Drugim riječima, postavili smo besplatno OneSignal WordPress dodatak i konfigurirajte cijelu stvar da pošalje obavijest o probnom guranju, znate, tako da možete udariti o tlo.

Ako vam to zvuči kao nešto što biste voljeli raditi, napunite svoju šalicu jer ima puno toga za naučiti. U komentarima podijelite svoje brige, najbolje marketinške savjete i općenita razmišljanja.

Koje su Push Obavijesti?

pregled jednoignalnih push obavijesti

Push obavijesti su obavijesti na koje se može kliknuti i koje vaše web mjesto šalje na računalo ili mobilni uređaj. To je relativno novi marketinški kanal koji vam omogućuje slanje marketinških poruka posjetiteljima vaše web stranice dugo nakon što napuste web stranicu ili zatvore svoje preglednike..

Marketing putem Push obavijesti sve je popularnija jer posjetitelju nije potrebno da navede adresu e-pošte ili bilo koji drugi kontaktni detalj za pretplatu. To je novi oblik prekinuti marketing s višim stopama prijavljivanja i klikova od drugih oblika marketinga, poput e-pošte.

To je točno, push notifikacije su prilično popularne da velike marke brendova poput Facebooka i Pinterest-a, među ostalim, koriste taktiku da bi se korisnici vratili po još sadržaja. Slika ispod prikazuje vam Facebook push obavijesti u akciji.

push obavijesti primjer facebook

Ali nemojte da prihvaćate moju riječ, evo nekoliko zanimljivih činjenica o push obavijestima prema članku objavljenom na SendX.

 • Push obavijesti imaju prosječnu stopu prijave 7 – 10%
 • Klikovna stopa push obavijesti 4 do 8 puta veća od CTR-a e-pošte
 • Push ima prosječnu stopu pretplate na 10%
 • Web stranice za e-trgovinu vode ovaj paket do usvajanja push obavijesti, a slijede ih web stranice medija i SaaS tvrtke
 • Za web stranice s financijama web potisak ima stopu dopuštenja od 15%, a CTR od 30%. Stopa prijavljivanja i CTR za web-lokacije za kockanje iznosi 20%, odnosno 15%. E-trgovine imaju stopu dopuštenja i CTR od 10%.

To je način da iskoristite push notifikacije kako biste gurnuli svoj poslovni plan naprijed?

Kako koristiti Push Obavijesti

Push obavijesti korisne su u mnogim scenarijima. Nepoznati mnogim početnicima, postoji nekoliko slučajeva upotrebe push poruka.

 • Slanje upozorenja osjetljivih na vrijeme, što uključuje događaje o prodaji, obavijesti o letu, najnovije vijesti, ažuriranja sportskih rezultata itd.
 • Izgradnja angažmana slanjem korisnika obavijesti o novom web sadržaju, postove na blogovima, studije slučaja, bijele radove i tako dalje
 • Ponovno ciljanje slanjem ažuriranja na zalihama kao i obavijesti o napuštanju košarice
 • Zadržavanje kupaca slanjem push obavijesti o ciljanim popustima i povratnim kampanjama

TL; DR: Push notification marketing donosi brojne pogodnosti, uključujući visoke stope prijavljivanja, niske stope pretplate, slučajeve višestruke uporabe, bolju isporuku, povećanu angažman i – kao što smo ranije spomenuli – veći CTR od mnogih drugih oblika marketinga.

Sada kada marketing push notifikacija ne zvuči kao vanzemaljska tehnologija, postavimo i konfiguriramo uslugu push-notifikacije OneSignal na vašoj web stranici WordPress.

Kako instalirati OneSignal Push Obavijesti

OneSignal besplatni dodatak za obavijesti putem Interneta

Za postavljanje OneSignal usluge push notifikacije koristimo sjajni OneSignal WordPress dodatak. Dodatak je dostupan u spremištu dodataka WordPress.org, što znači da ga možete instalirati unutar svoje nadzorne ploče WordPress administratora.

Također koristimo i naziv domene koji je spreman za SSL i potičemo vas da napravite isto. Osim toga, SSL povećava sigurnost vaše WordPress stranice i znači dobre stvari za vaše SEO napore.

Ali kako postaviti OneSignal push obavijesti? Ne brinite, to je lako kao pita – stvari četvrtog greda po sebi i nećete morati žvakati tipkovnicu poput tipa na gornjoj slici. Ili bušite prijenosno računalo, ovisno što se prvo dogodi ��

Idemo dalje.

Prijavite se na WordPress nadzornu ploču i otvorite navigaciju do Dodaci> Dodaj novo kako je prikazano dolje.

instaliranje novog WordPress dodatka

Samim tim vas vodi do Dodajte dodatke stranicu na kojoj možete instalirati dodatke s računala ili izravno s repo-a za WordPress.org dodatke. Na ovom zaslonu upišite “OneSignal” u okvir za pretraživanje ključne riječi, a nakon što nađete dodatak, pritisnite tipku Sada instalirati gumb kao što smo detaljnije na slici ispod.

instaliranje oneignalnog WordPress dodatka

Pričekajte instalaciju i konačno pritisnite tipku Aktivirati gumb kao što je prikazano u nastavku.

aktiviranje oneignalnog dodatka za wordpress

Aktiviranje dodatka dodaje novo OneSignal Push stavku u vaš Admin izbornik WordPress.

Kako konfigurirati OneSignal Push Obavijesti

Iako usluga OneSignal push notifikacije pruža mnoštvo značajki, konfiguriranje i korištenje je prilično jednostavno. Da biste konfigurirali OneSignal push obavijesti, kliknite OneSignal Push na vašem Admin izborniku WordPress kao što smo istaknuli u donjoj slici zaslona.

stavka izbornika wordignal push push obavijesti

Time se vodite na stranicu postavki OneSignal prikazana na slici ispod.

stranica s jedinstvenim postavkama u administratoru za WordPress

Primjećujete obavijest pri samom vrhu stranice? Pa, omogućuje vam da znate što biste trebali učiniti sljedeće, baš kao i upute prikazane u odjeljku Postaviti kao što je prikazano na slici iznad. Konfiguracija kartica pored nje omogućuje vam povezivanje usluge OneSignal push notifikacije sa svojom web stranicom WordPress.

Slika ispod prikazuje vam opcije dostupne u odjeljku Konfiguracija kartica; opcije koje koristite za konfiguriranje, kontrolu i prilagodbu svojih push obavijesti.

stranica s konfiguriranjem oneignalnih push obavijesti

Stvorite besplatni račun za OneSignal

Dobro ti ide, za sada tako dobro. Sada se prepustimo poslu i zapravo stvorimo radnu aplikaciju za web potiskivanje. Da biste to učinili, prvo morate stvoriti besplatni račun OneSignal.

Kako?

Na Postaviti kliknite karticu OneSignal vezu kao što je prikazano na slici ispod.

jednostrana veza za stvaranje računa u wordpress-u

Inače, možete jednostavno usmjeriti svoj preglednik na oneignal.com. Svejedno, klikom na gornju vezu otvara se službena web stranica OneSignal u novoj kartici. Zatim kliknite gumb Prijavite se gumb kao što ističemo na slici ispod.

službena web stranica oneignal

Na taj se način dolazi do jednostavnog i kratkog obrasca za prijavu. Ispunite obrazac s adresom e-pošte, zaporkom i nazivom tvrtke, a zatim pritisnite Kreirajte račun dugme. Alternativno, možete se prijaviti pomoću GitHub-a, Googlea ili Facebooka kao što ilustriramo na slici ispod.

onesignal-stvaranje računa forma

Nakon uspješne registracije, OneSignal će vas zatražiti da provjerite svoju e-poštu kako bi aktivirali svoj račun.

Prijavite se u svoj poštanski pretinac i kliknite na Kliknite ovdje za potvrdu računa gumb kao što je prikazano na slici ispod.

oniignalni račun koji aktivira e-poštu

Klikom na gornji gumb potvrđuje se vaš račun i otvara nadzorna ploča OneSignal na novoj kartici. OneSignal očekuje vas ukrcanim brodom koji možete krenuti ili preskočiti kao što je prikazano u nastavku.

oneignal startna turneja na nadzornoj ploči

Bez obzira na to jeste li krenuli u obilazak ili ne, na kraju ćete na jednostavnoj OneSignal nadzornoj ploči prikazanoj na sljedećoj slici.

jednostrana nadzorna ploča

Izradite aplikaciju Web Push

Sada kada imate aktivni OneSignal račun, dozvolite nam da napravimo vašu prvu web push aplikaciju. Kliknite gumb Dodajte aplikaciju gumb na vašoj nadzornoj ploči OneSignal kao što ističemo na slici ispod.

Dodajte naziv aplikacije kako biste je slijedeći put mogli lako pronaći preko skočnog prozora koji se pojavi i pritisnete ikonu Dodajte aplikaciju gumb kako je dolje detaljno opisano.

imenovanje oneignal web push aplikacija

Na sljedećem zaslonu odaberite Web Push i kliknite gumb Sljedeći gumb kao što ističemo na slici ispod.

Nakon toga, kliknite gumb WordPress dodatak ili graditelj web stranica i zatim WordPress kao što je prikazano u nastavku.

Zatim se pomaknite prema dnu stranice, ispunite obrazac, prenesite ikonu i pritisnite gumb Uštedjeti gumb kao što je prikazano u nastavku.

Na taj se način sprema web push aplikacija i izlaže ID APP-a i API KEY morate dodati OneSignal push obavijesti na svoju WordPress stranicu. Detalje potražite u donjoj slici.

Morate kopirati i zalijepiti ID APP-a i API ključ u odgovarajuća polja Konfiguracija kartica. Jednostavno idite do OneSignal Push> Konfiguracija i kopirajte i zalijepite ID APP-a i API ključ kao što smo istaknuli u nastavku.

Nakon toga, na istoj stranici odaberite željene postavke. Zatim se pomaknite prema dnu stranice i pritisnite gumb Uštedjeti gumb kao što je prikazano u nastavku.

I to je to! Sada vaša web stranica šalje obavijesti na sve podržane preglednike, osim Safarija. Isprobajte novu značajku push notifikacija posjetite vašu web lokaciju u novom prozoru anonimnog preglednika. Čak sam testirao Opera preglednik, i evo što imam.

Nije loše oko 10 minuta konfiguriranja usluge OneSignal push notifikacije. Što misliš?

Konfiguriranje OneSignal Push Obavijesti za preglednik Safari

Da biste konfigurirali push obavijesti za preglednik Safari, morate generirati Safari web ID. Kako? Otvorite svoju OneSignal nadzornu ploču i kliknite svoju web push aplikaciju kao što je prikazano u nastavku.

uređivanje oneignal web push aplikacije

Zatim kliknite postavke kao što je prikazano na slici ispod.

Nakon toga, kliknite gumb Apple Safari kao što to u nastavku ističemo.

Zatim popunite skočni prozor koji se pojavljuje i pritisnite gumb Uštedjeti gumb kao što smo detaljnije u nastavku.

Nakon toga, kliknite na Apple Safari ponovo kao na slici dolje (primijetite da je označeno AKTIVAN).

Na taj način se prikazuje skočni prozor s vašim Safari Web ID-om kao što je prikazano na sljedećoj slici.

Morate kopirati i zalijepiti gornji web ID u Konfiguracija kao što smo to učinili s ID-om APP-a i API-jem kao što je prikazano u nastavku.

Pomaknite se prema dnu gornje stranice i pritisnite gumb Uštedjeti dugme. Sada su vaše OneSignal push obavijesti aktivne i podržane u svim većim preglednicima. Najbolji dio je besplatni OneSignal račun koji podržava do 30.000 web pretplatnika. Besplatni račun podržava neograničen broj mobilnih pretplatnika.

Ako vam treba više snage, uvijek možete pokrenuti a premium paket, počevši od 99 dolara mjesečno. Uvijek vas potičemo da idete s opcijom koja djeluje na vaše poslovanje.


Push obavijesti odličan su način za održavanje kontakta sa posjetiteljima vaše web lokacije. A budući da posjetitelji prethodno daju pristanak putem sigurnih obavijesti, sigurni ste da su ljudi koji se pretplate zapravo zainteresirani za ono što nudite.

Prednosti push obavijesti čine ovaj marketinški kanal unosnim i prilično učinkovitim. Postavljanje push obavijesti pomoću dodatka i usluge OneSignal WordPress nevjerojatno je jednostavno, trebali biste biti spremni za manje od 15 minuta.

Imate li pitanja o push obavijestima? Ima li komentara o ovom postu općenito? Molimo, podijelite s nama u komentarima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map