Kako dodati Google obrasce u WordPress

Kako dodati Google obrasce u WordPress

Google nudi brojne alate koji će vam pomoći da učinite više na pregledniku – dokumente, listove, dijapozitive i obrasce. Google Obrasci pomažu vam da besplatno stvorite i dodate obrasce na svoju web stranicu WordPress sa svojim Google računom. Iako je to već neko vrijeme, poboljšana verzija predstavljen je 2016. godine. A sada je sve lakše izraditi i dodati Google obrasce u WordPress.


Dodajte Google obrasce u WordPress

Obrasci su odličan način za prikupljanje bilo kakvih podataka na mreži. Od obrazaca za kontakt i ankete do odjavnih stranica i obrasca za pretplatu, oni su korisni dodaci vašoj web stranici.

Evo zašto biste trebali upotrebljavati Google obrasce na svojoj web lokaciji:

 • Jednostavno za stvaranje, dodavanje i upotrebu.
 • Obrasci odgovaraju, tako da možete stvarati, uređivati ​​ili odgovarati na obrasce bilo koje veličine zaslona.
 • Podaci se mogu spremiti izravno u proračunsku tablicu.
 • Možete stvoriti jedinstveni obrazac i podijeliti ga na više web stranica.
 • Članovi tima mogu lako surađivati ​​na mreži.
 • Svi se podaci pohranjuju na Google pogonu.
 • Brzi pristup svim oblicima na jednom mjestu.
 • Možete pregledavati odgovore u stvarnom vremenu i vidjeti kako su pojedinačni ispitanici odgovarali na određena pitanja.
 • Odgovori se mogu organizirati i uredno prikazati.
 • Niz dodataka poput tajmera za još veću funkcionalnost.
 • Omogućuje vam umetanje slika i YouTube videozapisa izravno u pitanja obrasca.
 • Značajke poput unaprijed ispunjenih odgovora, obavezna polja i rešetke s više izbora.

WordPress tvornici obrazaca također su sjajni, ali Google obrasci mogu biti bolja opcija kada želite obrasce prikazati na više web lokacija ili platformi, prikupiti sve odgovore na jednom mjestu i podijeliti ih s drugima.

1. opcija: Kako ručno dodati Google obrasce u WordPress

Za početak posjetite Web stranica Google obrasca i kliknite na Izradite obrazac. (Oh, morat ćete imati račun kod Googlea prije nego što to učinite.)

Izradite obrazac

Ovdje imate dvije mogućnosti – napravite novi obrazac ispočetka ili pomičite se za odabir jedne od mnogih dostupnih predložaka.

Za svrhe ovog vodiča odaberite obrazac za evaluaciju tečaja, ali stvarno možete odabrati što god želite.

Postoji bočni plutajući izbornik koji vam može pomoći da u velikoj mjeri izmijenite i prilagodite obrazac. Možete dodati više pitanja, unijeti naslov / opis, umetnuti slike ili videozapise i stvoriti više odjeljaka.

Obrazac za evaluaciju tečaja

Pitanja se mogu pojaviti u različitim formatima – više izbora, padajuće ili linearne razmjere, a pitanja možete prevlačiti i stavljati u bilo kojem redoslijedu koji želite. Također možete odabrati vizualni dizajn teme. Osim toga, dodate li svoju fotografiju ili logotip, Google će automatski pronaći izbor boja ili tema koji određuju ton vašeg obrasca.

Moći ćete primijeniti logiku preskakanja na svoja pitanja, prilagoditi stranicu za potvrdu, koristiti dodatke za još snažniji obrazac i pregledati obrazac uživo.

Nakon što sve konfigurirate, pronađite ikonu oka pri vrhu i kliknite na nju pregled oblik. Ako ste zadovoljni s izgledom obrasca, nastavite i pritisnite Poslati dugme.

Na sljedećem zaslonu pronaći ćete mogućnosti kako pristupiti obrascu.

Kopirajte kod

Možete izabrati

 • pošaljite obrazac sebi
 • dijelite vezu s drugima ili
 • kopirajte ugrađeni kod i zalijepite ga u svoj WordPress

Budući da želimo dodati Google obrasce u WordPress, kopirajte iframe kôd …

Zalijepite kôd

… I zalijepite ga u novi post. Zatim idite na pregled i objavu posta. Tako se pojavljuje obrazac za ocjenjivanje tečaja na mojoj instalaciji WordPress-a.

pregled

Drugi način za postavljanje Google obrazaca je upotreba vašeg Google pogona. Na vašem Disku pronađite Novi u gornjem lijevom kutu i kliknite na njega. Zatim potražite Više opciju, što vodi do Google Forms. Novi oblik možete započeti i odavde.

Google vožnja

2. opcija: Kako dodati Google obrasce u WordPress pomoću dodatka

Kad kôd jednostavno umetnete u svoj WordPress post ili stranicu, obrazac koji zadržava Googleov zadani stil. Ne primjenjuje vaš CSS i možda se ne stapa s vašom temom. Međutim, možda želite obrazac koji je više u skladu sa stilom i markom vašeg WordPress web mjesta. Da biste to učinili, možete isprobati dodatak Google Forms WordPress.

Google oblikuje dodatak

Dodatak Google Forms WordPress omogućuje vam dodavanje Google obrazaca u WordPress i njima upravljate putem administratorskog područja WordPress. Također bolje integrira vaše obrasce s WordPressom, osim što nudi brojne mogućnosti za izmjenu i stil vašeg Google obrasca. Uklanja Google omot HTML i ugrađuje obrazac izravno na stranice i postove vaše web lokacije.

Dodatak je jednostavan za upotrebu. Kao i uvijek, prvo ćete trebati instalirati i aktivirati dodatak. Na nadzornoj ploči naći ćete stavku Google obrazaca dodanu u svoj WordPress izbornik.

Montaža

Klik Dodaj novi Google Obrasci.

Dodajte novi obrazac

U ovoj se fazi vratite na Google obrazac i kopirajte URL pod opcijama slanja i zalijepite ga u okvir URL obrasca.

Kopirajte URL

Ispunite preostale mogućnosti prema vlastitom mišljenju, imajući na umu cjelokupni stil vaše web stranice. Također možete promijeniti tekst koji će se pojaviti na stranici za potvrdu.

Objaviti obrasca i pronađite kratki kod

Pronađite kratki kod

Kopirajte kratki kôd, otvorite novi post i zalijepite ga u uređivač teksta.

Lijepljenje kratkog koda

Izgled obrasca sada će ovisiti o aktivnoj temi na vašoj web lokaciji ili bilo kojem prilagođenom CSS-u koji dodate pomoću opcija konfiguracije dodatka..

Ono što je ovdje važno imati na umu je da dodatak podržava samo objavljene Google obrasce. Da biste to učinili na drugi način, morate biti u mogućnosti uspješno otvoriti URL obrasca iz preglednika. To znači da ovi obrasci neće raditi ni za jedan oblik koji je namijenjen privatnoj upotrebi.

Dnevnik podnošenja obrasca

Prilikom prikupljanja odgovora u bilo koju svrhu, potrebno ih je oblikovati na način koji ima smisla i pruža uvid.

Dodatak ima odjeljak dnevnika podnošenja obrasca u kojem ćete moći vidjeti sve odgovore. Vremenska oznaka i URL svake prijave se održavaju i mogu pružiti vrijedne statističke uvide. Kad vam dokumenti više ne trebaju, možete ih skupno izbrisati.

Inače, možete pristupiti svom Google pogonu i vidjeti sve odgovore izravno na pogonu. Nakon otvaranja pogona, pronađite obrazac, otvorite ga i kliknite gumb odgovori opcija u gornjem izborniku.

odgovori

Moći ćete vidjeti sve odgovore u formatu proračunske tablice kad kliknete ikonu + (skriveni na gornjoj slici), odaberete odredište odgovora ili ih preuzmete u CSV formatu. Također možete omogućiti e-poruku obavijesti za odgovore ili ih obrisati skupno, i sve putem pogona.

Zamotati

Google obrasci su jednostavan i popularan način za prikupljanje povratnih informacija ili odgovora u bilo koju svrhu. Sve su svestrane i možete ih koristiti za prikupljanje e-poruka, za provođenje anketa, primanje aplikacija, upitnika, anketa i kvizova. Stvaranje Google obrasca i pristup njemu trećim stranama lako je, bilo dijeljenjem veze, e-poštom ili ugradnjom na vašu web stranicu. I mogu biti bolja alternativa kada želite dijeliti obrasce i omogućiti drugima da surađuju na obrascu.

Obrasci nisu jedini vrijedni dodatak vašoj web stranici jer Google nudi niz drugih usluga poput Analitike i fontova. Objavili smo post o WordPress dodacima za integraciju Googleovih usluga s WordPressom. I ne samo to, postoje i mnoge korisne aplikacije i proširenja za Chrome koja mogu olakšati rad s WordPressom. Možete iskoristiti ove besplatne Googleove usluge, aplikacije i proširenja onako kako najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Imate li kakvih savjeta za dodavanje? Ili drugo pitanje o tome kako dodati Google obrasce u WordPress? Samo ostavite komentar – voljeli bismo čuti vaše misli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me