Kako dodati Google AdSense u WordPress

Učinkovito korištenje AdSensea za WordPress

Zarađivanje novca na web mjestu WordPress često uključuje pridruženi marketing, oglase ili e-trgovinu. Ponekad to čak uključuje prodaju članova, stvaranje radnih odbora ili organiziranje događaja.


Mnogi misle da su reklame stare vijesti u svijetu zarađivanja novca, ali to ne bi moglo biti dalje od istine. Oglasi su posebno korisni za unovčavanje internetskih časopisa, blogova i web stranica na kojima ne prodajete fizički proizvod izravno.

Budući da korisnici sponzorirane postove često vide kao tmurne, a partnerski marketing također može podizati crvene zastave, ovisno o načinu na koji su predstavljeni, nastavljamo s povratkom na reklame. A gledajući kako alati poput AdSense-a to čine puno lakšim nego što se nekada koristilo, ne iznenađuju oglasi uskoro neće nikamo krenuti.

Ono što je najzanimljivije je da vam AdSense ne košta novac za implementaciju, pa možete barem testirati vode i vidjeti možete li od toga zaraditi novac. Pored toga, ovo vam daje priliku da vidite jesu li vaši korisnici neugodni. Kako biste osigurali da se vaši korisnici ne nerviraju, važno je naučiti kako učinkovito koristiti AdSense za WordPress. Ali prije nego što razgovaramo o tome kako postaviti oglase, naučimo malo o Google Adsenseu i pogledajte kako se prijaviti.

Što je Google AdSense?

Google AdSense početna stranica

Google AdSense popularan program za unovčavanje web stranica odlična je opcija za početnike i profesionalce.

Google AdSense je Googleov program koji trgovcima omogućuje (neprekidno imenovane izdavače u sklopu programa) neprimjetno prikazivanje oglasa na svojim web stranicama i blogovima. Njegova je glavna svrha unovčavanje, a pomoću njega možete zaraditi novac pomoću WordPress-a jednostavnim postavljanjem specijaliziranih oglasa na vašu web stranicu.

Ako ste prodavač, možete odabrati nekoliko sličnih programa. Međutim, AdSense nudi nekoliko jedinstvenih prednosti:

 • Vjerodostojnost: Kao svjetski poznata kompanija, ne možete imati više vjerodostojne od Googlea.
 • svestranost: AdSense nudi mnoštvo vrste oglasa, uključujući tekst, slike, bogate medije, video i audio.
 • fleksibilnost: Ovaj program djeluje s različitim platformama i drugim alatima, uključujući WordPress i Blogger.

Prije nego što skočite pravo, AdSense ima nekoliko politika morat ćete pregledati. Ima ih i nekoliko zahtjevi za svoje oglašavače. Na primjer, morate imati dobro uspostavljenu web stranicu (najmanje šest mjeseci) i morate imati 18 ili više godina.

Ako ste spremni za početak rada s AdSenseom, rado ćete naučiti da je postupak jednostavan. U stvari, može se dovršiti u samo tri koraka.

1. korak: prijavite se za Google AdSense

Budući da je AdSense program na Google platformi, sve što trebate je Google račun da biste započeli koristiti različite značajke. Kada prijava za Google AdSense, imate dvije mogućnosti. Možete se prijaviti s postojećim Google računom ili možete stvoriti novi račun.

Oba ova postupka moguće je izvesti sa stranice za prijavu. Ako imate postojeći račun, jednostavno dodajte vjerodajnice za prijavu i kliknite Prijaviti se. Ako želite stvoriti račun, kliknite na Više mogućnosti, i odaberite Stvorite račun s skočnog izbornika:

Stranica za prijavu na Google AdSense

Nakon što se prijavite (ili dovršite postupak prijave), prijeći ćete na sljedeći korak u programu.

2. korak: ispunite svoju prijavu za AdSense program

Kao i u svakom pridruženom programu, morat ćete ispuniti prijavu. Srećom, postupak je jednostavan i može se okončati u roku od nekoliko minuta.

Preporučujemo za početak čitanjem i razumijevanjem AdSenseova pravila i uvjeti. Iako je ovo korak koji bi mogli biti u iskušenju, važno je znati što Google očekuje od svojih korisnika. To je zato što će se od vas tražiti da slijedite sva pravila i smjernice ako budete odobreni kao izdavač.

Zatim možete ispuniti trodijelnu prijavu. Prvo ćete trebati unijeti neke osnovne podatke, poput URL-a web stranice. Tada će se od vas tražiti da navedete svoje adrese za plaćanje (tako da vam AdSense može slati plaćanja i važne podatke o računu). I na kraju, od vas će se tražiti da potvrdite svoj telefonski broj.

Nakon dovršetka ove tri stranice aplikacija, postoji još jedan korak prije nego što Google pregleda vašu web lokaciju. Od vas će se tražiti da na svoju web stranicu dodate HTML kôd koji će biti prikazan u sljedećem formatu:

Upute za povezivanje AdSensea s web stranicom

Nakon dodavanja koda na web mjesto, potvrdite okvir koji potvrđuje da je radnja dovršena i kliknite Sastavljeno. Sve što možete učiniti je strpljivo čekati. Pregled vaše prijave može potrajati od 48 sati do dva tjedna, a primit ćete e-poštu nakon donošenja odluke.

Korak 3: Stvorite Google AdSense oglase

Po završetku prijave, možete se prijaviti u AdSense kako biste dobili loptu. AdSense nadzorna ploča otkriva nekoliko kartica s lijeve strane, ali jedino o čemu trenutno trebate brinuti je Moji oglasi kartica. Kliknite na ovo da nastavite.

Ako nikada niste stvorili oglas prije nego što ćete vidjeti praznu stranicu. Klikni na Nova oglasna jedinica gumb za generiranje oglasa i uređivanje istog prema vašoj web lokaciji.

Prvi je korak imenovanje oglasa. Ovo se neće prikazati na vašoj web lokaciji, već ga uglavnom imenujete po vlastitoj referenci. Nakon toga prikazuju preporučene veličine za vaše oglase. Slobodno odaberite onu za koju smatrate da je najprikladnija.

Morate također odrediti želite li tekstualni i prikazni oglas ili samo jedno ili drugo. Tekstualni oglasi nemaju uključene slike, zato pažljivo odaberite.

Zatim će vas pitati kako želite da izgleda dizajn. Općenito se odlučujem za Default styling jer se zna da se to prilično dobro pretvara. Međutim, neke od drugih boja i dizajna mogu izgledati bolje na vašoj web stranici. Lijepo je što imaju gumb Preview da bi vidjeli kako će izgledati.

Google AdSense nudi nekoliko unaprijed izgrađenih stilova, ali i dalje možete prilagoditi svaki element dizajna na oglasu, kao što se vidi na snimci zaslona u nastavku. Na primjer, omogućuje vam promjenu boje naslova, boje URL-a, obruba i porodice fontova.

Ako želite grupirati više oglasnih jedinica zajedno (u svrhu praćenja), slobodno otvorite područje prilagođenih kanala kako biste to ostvarili. Također imate mogućnost izrade rezervnih oglasa. To se u osnovi odnosi na činjenicu da AdSense prikazuje prazan oglas ako ne može pronaći nešto relevantno. Ako biste radije vidjeli zadani rezervni oglas, ovo je mjesto za njegovo stvaranje.

Nakon ovog postupka, kliknite na Uštedjeti i Nabavite kod dugme.

Savjet stručnjaka: Google AdSense sada ima mogućnost odabira potpuno prilagodljivog oglasnog modula, što olakšava oglasima da reagiraju na mobilne uređaje i zaslone različite veličine. Osobno, išao bih s tim svaki put. No, dimenzije 336 × 280 i 300 × 260 također su vrlo dobre u smislu prilagođavanja vaše web lokacije i pretvorbe.

4. korak: implementirajte AdSense na svoju web lokaciju

Iako postoje neki drugi manje učinkoviti načini, postoje uglavnom tri načina za dodavanje Google Adsense oglasa na WordPress web mjesto:

 1. Umetanje oglasa od kopiranje i lijepljenje kôd vaše oglasne jedinice u widgete, stranice i postove.
 2. Kupnja WordPress-a tema koji podržava Google AdSense.
 3. Preuzimanje i aktiviranje a uključiti koji integrira Google AdSense.

U idealnom slučaju, druga dva su najlakša, jer mnoge teme i dodaci ne zahtijevaju da kopirate i lijepite kôd u widgete. I ne samo to, već neke teme imaju unaprijed postavljene module koji čine da oglasi izgledaju lijepo i vjerojatnije su kliknuti. No, pogledajmo svaki.

1. metoda: Kopirajte i zalijepite svoj Google Adsense kôd u widget

Prva metoda je dobra stara kopija i lijepljenje. Kôd otkriven u prethodnom odjeljku koristi se za kopiranje na vašu web stranicu, pa starti kopiranjem tog koda iz AdSensea.

Zatim otvorite svoju WordPress nadzornu ploču. Ići Izgled> Widgeti.

Najvjerovatnije ćete umetnuti oglas u bočnu traku ili iznad zaglavlja. Za ovaj primjer želim staviti oglas u bočnu traku. Stoga widget Text možete povući na to područje bočne trake i zalijepiti ga u kod koji ste prethodno kopirali.

Nema razloga za popunjavanje polja Naslov jer je ovo oglas.

Nakon toga možete osvježiti web mjesto kako biste vidjeli relevantne nove AdSense oglase koji se prikazuju na vašoj web lokaciji.

2. metoda: koristite temu s Adsense područjima

Koristite temu s Adsense područjima

Iako vam neću preporučiti određene teme, započnite s pretraživanjem “Teme za AdSense WordPress”U knjižnici ThemeForest.

Imaćete sreće i na sljedećim mjestima:

 • MHThemes
 • MyThemeShop
 • StudioPress
 • Themeforest

Iako bi mogli samo našu vrlo totalnu temu, naravno. Optimiziran je za SEO i nudi mnogo sjajnih značajki izrade stranica koje možete koristiti za umetanje Google oglasa u svoje postove i stranice. Također smo razvili koristan isječak za umetanje i oglasni natpis iznad ili ispod postova na blogu (Ukupno dokumenata).

3. način: instalirajte Google Adsense dodatak

Upotreba widgeta za AdSense najosnovnija je od svih metoda, a tema vam neće dati tonu fleksibilnosti prilikom postavljanja oglasa. Međutim, dodatak može poslužiti kao bolje rješenje ako želite dodatne značajke za svoje reklame. Na primjer, neki dodaci uklanjaju potrebu za kopiranjem i lijepljenjem koda, dok drugi generiraju izvješća i imaju postavke za stvari poput odabira vremenskog razdoblja.

Mnogo Google AdSense dodataka je prošlo i nestalo u prošlosti, ali pogledajmo najperspektivnije danas.

Oglasi Pro

Dodatak za WordPres WordPres

Info & DownloadView Demo

Ako želite najviše alata za stvaranje, upravljanje i praćenje svojih reklama, tada je Ads Pro dodatak najbolja ponuda. Ovaj premium dodatak nudi mnoštvo funkcija za stilove oglasa, skočne prozore, društvenu integraciju, zakazivanje, geografski ciljane oglasne kampanje, internetsku statistiku i još mnogo toga. Dakle, ne samo da možete unovčiti svoju web lokaciju s Adsenseom, već i možete po najboljoj cijeni prodati oglasne spotove određenim klijentima..

Napredni oglasi (besplatno)

Dodatak Advanced Ads lijepo funkcionira za grupiranje oglasa u klizaču, prodaju oglasa na vašoj web lokaciji i određivanje datuma kada treba objaviti nove oglase. AdSense se jednostavno integrira s dodatkom.

WP Pro sustav za ukrašavanje

ADNING (WP Pro Advertising System) WordPress dodatak

Info & DownloadView Demo

Evo dodatka koji podržava sve vrste alata za oglašavanje. Ima mnoštvo lokacija za postavljanje oglasa, zajedno sa skočnim oglasima koji se integriraju u AdSense.

WP Jednostavno umetanje AdSensea (besplatno)

WP Jednostavan AdSense dodatak Besplatno WordPress dodatak

Ovaj dodatak zasigurno zadovoljava svoje ime, jer to čini WordPress AdSense umetanje oglasa jednostavnim i bezbolnim. Ovaj dodatak sprema jedan do tri Google AdSense koda i posuđuje ih na vašoj web lokaciji, omogućujući vam da se usredotočite na samo nekoliko oglasa. Glavna značajka mu je funkcionalnost kratkog koda koja vam omogućuje umetanje oglasa kopiranjem i lijepljenjem kratkih kodova generiranih dodacima gotovo bilo gdje na vašoj web lokaciji..

AdSense by WP QUADS (Besplatno)

AdSense besplatni dodatak WordPress, WP QUADS

Dodatak s još nekoliko naprednih značajki, izvrstan je izbor za sve koji žele u potpunosti prilagoditi svoje položaje oglasa. Značajne značajke uključuju punu reaktivnost i mogućnost postavljanja uvjeta vidljivosti.

Bez obzira odlučite li upotrebljavati dodatak ili ne, temelji se na vašim željama. Ipak, neće štetiti isprobati jedan od gore navedenih dodataka!


Učinkovito korištenje AdSensea za WordPress ne zahtijeva puno vremena za svladavanje. U stvari, AdSense sučelje je vrlo korisno, a dodacima, temama i widgetima jednostavno se upravlja.

Imate li pitanja o korištenju ili umetanju AdSensea na svoju WordPress web lokaciju? Potrudit ćemo se da pomognemo u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map