Kako ažurirati svoju ThemeForest WordPress temu

Envato Market Plugin WordPress Vodič za automatska ažuriranja

Ažuriranje tema i dodataka za WordPress jednako je važno kao i ažuriranje vaše osnovne WordPress instalacije. Ako koristite besplatnu temu ili dodatak putem WordPress.org, vjerojatno ste upoznati s automatskim ažuriranjima putem nadzorne ploče.


Normalno kada u obavijesnoj traci vašeg administratora vidite obavijest da imate ažuriranje koje možete ići Nadzorna ploča> Ažuriranja i sve što trebate učiniti je potvrditi ažuriranje WordPress.org teme ili dodatka ili vaše osnovne WordPress instalacije. Lako zar ne? Nažalost, premium teme izvan WordPress.org-a izravno se ne mogu ažurirati na isti način. Svaka premijska tema mora imati vlastiti API koji omogućuje automatska ažuriranja proizvoda koje razvija programer, a iako mnoge teme ThemeForest imaju ugrađene sustave, postoje neki koji to ne čine i tu dolazi „Envato Market Plugin“. na svoje mjesto.

Envato Market dodatak omogućava vam povezivanje s vašim ThemeForest računom kako biste osigurali instalaciju i ažuriranja za sve premium teme i dodatke koje ste kupili od Themeforest i Codecanyon) i vrlo je jednostavno postavljanje i korištenje!

U ovom ćemo vas vodiču provesti kroz sve korake za preuzimanje besplatnog dodatka, kao i instalaciju i postavljanje. Prije nego što započnete, važno je imati na umu da morate koristiti administratorski račun na svojoj web stranici WordPress da biste instalirali dodatak i omogućili automatska ažuriranja. I zapamtite – dodatak Envato Market pruža automatska ažuriranja samo za teme Themeforest WordPress i dodatke Codecanyon WordPress (neće pružati obavijesti o ažuriranju za teme koje ste kupili ili preuzeli s drugih tržišta). Ok, sada krenimo!

Instalacija dodatka na tržište Envato

Preuzmite dodatak Envato Market

Prvi korak je preuzimanje dodatka Envato Market. Ovo je dostupno na Envato (kao i putem Github-a) i potpuno je besplatno. Sve što trebate učiniti je kliknuti donji gumb da biste otvorili stranicu dodatka Envato Market i kliknuli na preuzimanje datoteka dugme.

Preuzmite dodatak Envato Market

Ovo će preuzeti zip datoteku s dodatkom u njoj. Ne trebate ga raspakirati – instalirat ćemo ga onakvim kakav jest. Sada kada imate dodatak, nastavite i prijavite se u svoju WordPress instalaciju u koju želite dodati automatska ažuriranja.

Dodajte novi dodatak

Da biste instalirali dodatak, idite na Dodaci> Dodaj novo i kliknite na Prenesite dodatak gumb na vrhu stranice.

Učitajte poštanski broj Envato Market

Sljedeće pregledajte envato-market.zip datoteka koju ste preuzeli s Githuba.

Instalirajte dodatak Envato Market

Zatim kliknite gumb za Sada instalirati i kada se to od vas zatraži pritisnite Aktivirajte dodatak veza.

Aktivirajte dodatak Envato Market

Sada kada je dodatak instaliran i aktivan, trebali biste vidjeti novi Envato Market stavka izbornika na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

Postavljanje dodatka na tržište Envato

Sljedeći je korak sinkronizacija dodatka Envato Market sa vašim Envato računom kako biste imali pristup svim vašim kupnjama na tržištu kao i ažuriranjima artikala..

Envato Market Plugin Glavne postavke

Za početak kliknite na Envato Market vezu na izborniku nadzorne ploče. Trebali biste vidjeti zaslon sličan onome gore. Prvi korak je kreiranje tokena Envato API. Da biste to učinili, kliknite na stvoriti osobni token veza (označena crvenom bojom iznad).

Generirajte Envato API token

Ako ste već prijavljeni na svoj račun Envato, prikazat će vam se gornji zaslon (u protivnom ćete biti upitani da se prvo prijavite prije nego što budete preusmjereni na ovu stranicu). Na ovom zaslonu možete vidjeti što dodatak Envato Market zahtijeva dozvolu za pristup putem vašeg Envato računa (Envato web stranice, mogućnost preuzimanja vaših predmeta, popis vaših kupovina i provjera vaše kupovine)..

Da nastavite dodijeliti svoj token, potvrdite okvir koji ste pročitali i prihvatite uvjete, a zatim kliknite zeleni gumb da biste stvorili token.

Kopirajte svoj Token API Envato

Nakon kreiranja vašeg tokena vidjet ćete zeleni zaslon za uspjeh. Kopirajte svoj token kôd (ovo je vrlo važno jer Envato ne pohranjuje kopiju tokena za vas), provjerite jeste li je kopirali i kliknite bijeli gumb koji ste shvatio.

Zalijepite svoj Envato API token

Vratite se na svoju WordPress instalaciju i zalijepite u svoj token Envato API, a zatim kliknite Spremi.

Moguća pogreška na tržištu Envato

Moguće je da ćete vidjeti gornju pogrešku prilikom prvog ulaska u žeton. Ne brinite, vratite se na prethodnu stranicu i pokušajte ponovo. Trebalo bi raditi s drugim potezom.

Envato kupnja na tržištu

Nakon što se vaš token pohrani i potvrdi, stranica će se osvježiti za prikaz odredišne ​​stranice Envato Market s dodatnim karticama za vaše stavke. Dodane kartice prikazuju sve vaše kupovine tema i dodataka, kao i njihove verzije brojeva i brze poveznice na stranice teme i autora.

Napomena za web dizajnere i dizajnerske agencije

Ako ste freelancer za web dizajn ili dizajnerska agencija koja kupuje teme za klijente, možete koristiti dodatak Envato Market da biste ažurirali web lokacije svojih klijenata. Ne biste trebali klijentima dati pristup svim kupnjama, pa biste umjesto toga trebali koristiti Tokeni za jednu jedinicu odjeljak.

Envato autorizacija tokena za jednokratnu upotrebu

Prvo morate instalirati dodatak Envato Market na web mjesto svog klijenta, a zatim stvoriti token klikom na ikonu stvoriti osobni token veza. Napravite kopiju tokena onako kako biste i vi stvarali svoj token.

Envato ID predmeta klijenta

Zatim ćete morati pronaći lokaciju ID predmeta za temu klijenta i / ili dodatke. Da biste pronašli ID, jednostavno idite na stranicu predmeta Themeforest ili Codecanyon i kopirajte numerički ID na kraju URL-a.

Autorizirajte Envato stavku pomoću tokena

Sada se vratite na stranicu Envato Marketa na web lokaciji vašeg klijenta umjesto da zalijepite token u dostupnom globalnom polju, kliknite na Dodaj Predmet dugme. Otvorit će se skočni prozor za unos vašeg Envato tokena i ID-a predmeta.

Potvrdite autorizaciju predmeta

Jednom kad spremite predmet, možete ponoviti postupak dodavanja svih ostalih kupovina za ovog specifičnog klijenta.

Ovlaštene Envato stavke

Sada će WordPress instalacija na kojoj ste radili prikazivati ​​samo one stavke (i s njima povezana ažuriranja) koje ste dodali. Neprogrameri će možda htjeti razmotriti ovaj dodatak ako ste tijekom godina učinili više Envato kupovina i samo želite vidjeti ažuriranja za stavke koje trenutno koristite.

Envato Market Automatska ažuriranja za teme i dodatke

Sad kad imate instaliran dodatak Envato Market i sinkronizirate ga s računom, sve će vam se kupovine i ažuriranja predmeta nalaziti na dohvat ruke..

Ažuriranje stavki na tržištu Envato

Ako je dostupno ažuriranje za kupljeni predmet, vidjet ćete narančastu obavijest poput gornje slike.

Stranica ažuriranja WordPress-a

Uz to, ako je dostupno ažuriranje teme ili dodatka, moći ćete je vidjeti i na osnovnoj stranici za ažuriranja WordPressa, klikom na simbol za osvježavanje na navigacijskoj traci vašeg administratora ili klikom na Nadzorna ploča> Ažuriranja. Odavde možete obraditi ažuriranje uobičajeno odabirom i ažuriranjem svoje stavke.

Bilješka: NE MOŽETE ažurirati dodatke u paketu s temom pomoću dodatka Envato Market. Možete ažurirati samo dodatke za koje ste kupili vlastitu, individualnu licencu. Kada programer grupira dodatke s temom, trebali bi osigurati ažuriranja dodataka unutar teme ili pružiti detalje ažuriranja u svojoj dokumentaciji teme..

Da biste ažurirali stavku putem dodatka Envato Market, jednostavno kliknite na Dostupno ažuriranje vezu u narančastoj obavijesti za početak instaliranja ažuriranja.

Ažuriranje Envato stavki

Ako se na vašem stavku prikazuje znak Ažuriranje … poruku dulje od nekoliko minuta, osvježite stranicu i pokušajte ponovo.

Ažurirane Envato stavke

Po dovršetku ažuriranja vidjet ćete brzu zelenu obavijest da je vaš proizvod obnovljeno! I to je to. Budući da su ažuriranja dostupna, moći ćete ih vidjeti izravno s nadzorne ploče (što je puno povoljnije od preuzimanja ažuriranja, ako od Envatoa dobivate obavijesti e-poštom).

Instaliranje novih kupovina pomoću Envato Market dodatka

Instalacija nove teme ili kupovina dodataka jednostavnija je i kada koristite dodatak Envato Market. Kada napravite novu kupnju, vidjet ćete je na kartici Envato Market (u odjeljku “teme” ili “dodaci”).

Instalirajte novu temu s Envato Marketom

Samo kliknite na plavu Instalirati gumb za instaliranje nove teme ili dodatka (nije potrebno preuzimati zip datoteku predmeta).

Potvrda instalacije Envato teme

Samo pričekajte nekoliko trenutaka i trebali biste vidjeti zaslon za potvrdu poput onog gore. Dalje možete pregled (ako je tema) ili jednostavno Aktivirati započnite s dizajniranjem vaše web stranice (napomena: ako mijenjate temu na trenutačnoj web stranici uživo, toplo preporučujemo da je prvo pregledate i koristite ovaj vodič za sigurno mijenjanje svoje WordPress teme).

Završavati

Nadamo se da vam je ovaj vodič uspio pomoći da ažurirate svoje nadogradnje na temu Themeforest i Codecanyon puno lakše. Ako imate bilo kakvih pitanja o dodatku Envato Market ili drugim savjetima koje možete dodati našem vodiču, samo ostavite komentar u nastavku. Hvala na čitanju!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map