Jednostavno digitalno preuzimanje Vodič za početnike i preporučeni dodaci

Dakle, želite prodati proizvod na mreži. Smatramo da je to sjajno! Sada preostaje samo odlučiti kako. Srećom za vas, WordPress olakšava pokretanje vlastite internetske trgovine, a ako prodajete digitalno dobro, ne možete učiniti bolje nego Jednostavno digitalno preuzimanje – besplatan dodatak za e-trgovinu WordPress, koji pojednostavljuje prodaju digitalne robe.


Značajke jednostavnog digitalnog preuzimanja

Siguran sam da želite znati što čini Easy Digital Downloads (ukratko EDD) tako odličnim izborom za WordPress i zašto biste ga trebali odabrati između drugih opcija e-trgovine. Postoji mnogo razloga zbog kojih bi vaša pojedinačna trgovina možda željela koristiti EDD, ali postoji nekoliko razloga koji se odnose na sve.

Besplatno

Prije svega besplatno je, što znači da se temeljni dodatak sigurno uklapa u nečiji proračun. Ne dozvolite da vas nepostojeća cijena s vama odbaci, EDD je dobro održavan dodatak s redovitim ažuriranjima i sigurnosnim zakrpama kako bi se osiguralo sigurno iskustvo kupovine. Osim toga, na WordPress.org postoji mnogo besplatnih dodataka i proširenja dostupnih izravno od EDD-a kao i od trećih strana..

Brzo i jednostavno

Dodatak je također jednostavan za korištenje. Čak i ako preskočite dokumentaciju (iako preporučujemo da je koristite za pomoć ako / kada vam je potrebna), možete pohraniti i pokrenuti svoju Easy Digital Downloads pogonu i to prilično brzo. Sučelje i opcije su vrlo intuitivne, a postavke za dodatak sve su jasno označene.

Jednostavno i proširivo

Konačno, EDD stvari pojednostavljuje. Nema ugrađenih tona opcija proizvoda poput drugih dodataka za e-trgovinu. To čini EDD mnogo manje neodoljivom opcijom pri prvom započinjanju s vašom prodavaonicom, ali također znači i da postoje nebrojene mogućnosti za programere koji žele proširiti dodatak. Uz manje mogućnosti za razvojne programere može se usredotočiti na značajke koje žele dodati ili istaknuti kako bi stvorili doista prilagođene trgovine.

Vodič za postavljanje jednostavnih digitalnih preuzimanja

Vodič za postavljanje jednostavnih digitalnih preuzimanja

Jeste li spremni za postavljanje pomoću Easy Digital Downloads i započeti prodaju vlastite digitalne robe? Proces je jednostavan i neće vam trebati duže od jednog popodneva. Potrebno je samo nekoliko resursa, tako da ne zauzimamo više vremena, započinjmo.

Pre: Uvjeti za stvaranje internetske trgovine s jednostavnim digitalnim preuzimanjem

Pričekajte samo jednu sekundu! Prije nego što započnete, trebat ćete imati instalaciju WordPress-a s vlastitim hostom. WordPress-om s hostom vlastitim domaćinima upravlja se na vlastitoj domeni i hostira se sa vlastitim planom web hostinga (da se ne brkate sa besplatnim blogovima koje nudi WordPress.com, možete saznati više o razlikama između WordPress.org i WordPress.com na našoj blog).

Za instalaciju WordPress-a s vlastitim domaćinima trebat će vam sljedeće (naravno, spomenute marke i tvrtke jednostavno su naše preporuke, ali svejedno vam trebate, bez obzira na to gdje ste ih odlučili kupiti):

 • Plan smještaja
  Budući da postavljate internetsku trgovinu, toplo vas potičemo da kupite dobar, upravljani plan hostinga koji može podržati promet koji će vaša web stranica primati. Upravljani hosting dolazi s već instaliranim WordPressom, tako da nakon što odaberete plan WordPress je već na vašem poslužitelju spreman za rad. Toplo preporučujemo WP Engine – to je ono što koristimo, a nikada nismo imali problema. Oni se brinu za vaše servere za vas, a ako pregledavate našu web stranicu ili bilo koji od demonstracija naše WordPress teme, vidjet ćete da to brzo napreduje. Planovi počinju od 29 USD mjesečno i nude obilje resursa za novu internetsku trgovinu.
 • Naziv domene
  Ovo je vaš stvarni URL, a ako nije uključen u vaš hosting plan, morat ćete ga kupiti iz registra domena (također preporučujemo dodavanje privatnosti, posebno kako biste izbjegli svu dosadnu neželjenu poštu ako je vaša adresa e-pošte javna). GoDaddy koristimo za naša imena domena (gdje možete dobiti domenu za samo 4,99 USD za prvu godinu), ali ostali popularni registri uključuju Domain.com i NameCheap. Jednom kada dobijete naziv domene, trebat ćete je usmjeriti na svoj poslužitelj. Usmjerite dokumente za pomoć registra registra domene s uputama vaše tvrtke za hosting kako biste dobili upute o tome.
 • SSL certifikat
  Ako prodajete nešto što će vam trebati, da biste kupcima naplatili osobne podatke. To znači da vaša web stranica apsolutno mora imati SSL certifikat. Možete dobiti besplatni SSL od Šifrirajmo, no one se moraju obnavljati svakih nekoliko mjeseci i ne nude jednaku zaštitu kao i njihovi premijeri. Uštedite se od stresa i jednostavno kupite certifikat u isto vrijeme kada dobijete i svoju domenu. GoDaddy nudi SSL certifikate po povoljnoj cijeni (a pomoću ovog GoDaddy SSL kupona možete uštedjeti do 28%, koštajući vas samo 49,99 USD godišnje) i ako slijedite njihove vodič to je prilično jednostavno podesiti. Možete koristiti i naš besplatni SSL vodič ako koristite host koji još ne podržava Let’s Encrypt.

Nakon što dobijete naziv svoje domene, SSL i hosting svih gotovih, možete započeti izgradnju web stranice i trgovine s EDD-om.

WPCrafter Video Digital Vodič za lako digitalno preuzimanje

Adam od WPCrafter.com sastavio je ovaj sjajni video vodič kako bi vas prvi put prošao kroz postupak uspostavljanja programa Easy Digital Download. Obuhvaća sve korake o kojima razgovaramo u nastavku. Preporučujemo da pogledate videozapis i pomoću našeg vodiča slijedite ključne točke. Do tada ćete biti profesionalno EDD! Obavezno provjerite sve Adamove druge Video priručnici za WordPress također – on pokriva mnoštvo korisnih savjeta, trikova i trikova WordPress-om s novim videozapisima svaki tjedan (zato se pretplatite kako biste bili sigurni da nikad nećete propustiti!).

1. korak: preuzimanje i instaliranje jednostavnih digitalnih preuzimanja

WordPress stvarno sve čini jednostavnim, a instaliranje EDD-a jednako je jednostavna kao i instalacija bilo kojeg drugog dodatka. Prvo se prijavite u svoju WordPress instalaciju. S glavne nadzorne ploče idite na Dodaci> Dodaj novo.

Jednostavno digitalno preuzimanje WordPress dodatak

Odavde potražite “jednostavna digitalna preuzimanja”. Prvi bi rezultat trebao biti Easy Digital Downloads Pippin Williamson. Kliknite gumb Sada instalirati gumb i zatim Aktivirati.

Jednostavno digitalno preuzimanje WordPress dodatak instaliran

Trebali biste vidjeti potvrdnu stranicu sličnu gornjoj. Ovome se dodaje nova opcija nadzorne ploče koja se zove Preuzimanja. Ovdje ćete moći upravljati svojom internetskom trgovinom i svom digitalnom robom koju dodate u prodaju.

Korak 2: Postavke trgovine Easy Digital Downloads

Prije dodavanja proizvoda smatramo da je važno imati osnovne opcije vašeg seta. Ugrađene su, naravno, brojne sjajne opcije tako da možete optimizirati prodavaonicu kako god želite. Samo ćemo se dotaknuti mogućnosti za koje smatramo da su najvažnije, ali to vas ne bi trebalo zaustaviti da pažljivo pregledate sve postavke kako biste bili sigurni da se podudaraju s vašim potrebama.

Jednostavno digitalno preuzimanje Opće postavke

Za početak kliknite na Preuzimanja> Postavke. Ovo će vas odvesti na stranicu s općim postavkama. Kada instalirate EDD, odlazno plaćanje, stranice s uspjehom, neuspjehom transakcija i povijesti kupnje automatski se izrađuju i dodjeljuju za vas (lako zar ne?) Na ovoj stranici morate dodati svoje Lokacija trgovine: država i država. Zatim kliknite za spremanje.

Postavke valuta za jednostavno digitalno preuzimanje

Sljedeći klik na plavu Postavke valute vezu na kartici Općenito. EDD će prema zadanim postavkama koristiti standardne postavke američkog dolara za vašu valutu. Ako je to ono što upotrebljavate, tada vam ne trebaju biti nikakve promjene, ali za bilo koju drugu valutu uredite postavke za svoju valutu, položaj valutnog znaka, tisuće i decimalne separatore. Opet, ne zaboravite uštedjeti.

Jednostavno digitalno preuzimanje Gateways plaćanja

Sada odaberite Gateways plaćanja kartica. U ovom se odjeljku možete omogućiti način plaćanja koji želite prihvatiti. EDD prema zadanim postavkama uključuje Paypal i Amazon, ali on podržava niz drugih pristupnika, uključujući Stripe, BitPay, Braintree, NETbilling, Authorize.net i još mnogo toga. Ovi su pristupnici dostupni kao premium dodaci za EDD za 49 USD godišnje.

NAPOMENA: Ovdje također možete omogućiti testni način rada. Preporučujemo korištenje testnog načina pri prvom postavljanju trgovine kako biste bili sigurni da ste ispravno konfigurirali svoja pristupna vrata.

Jednostavno digitalno preuzimanje Standardne postavke Paypala

Ako koristite PayPal, kliknite na PayPal Standard opciju na kartici Gateways plaćanja. Za mnoge trgovine PayPal je jednostavan i učinkovit način prihvaćanja plaćanja. Postavljanje je prilično jednostavno. Trebat ćete dodati svoju PayPal e-poštu, Akreditive za potpis potpisa a zatim spremite.

Ako ste dodali dodatne dodatke za pristupnike sada je vrijeme da ih konfigurirate. Svaki će pristupnik imati različite postavke pa potražite pomoć u dokumentaciji svakog dodatka.

Postavke e-pošte s lako digitalnim preuzimanjem

Sljedeći dio koji se preispituje je Postavke e-pošte. EDD uključuje zadani predložak e-pošte, pa ako ste zadovoljni s tim, jednostavno dodajte svoj prilagođeni logotip i spremite. Naravno možete dodati svoj vlastiti prilagođeni predložak ili umjesto njega koristiti Add-on Templates Add-on (koji uključuje 12 predložaka e-pošte za samo 15 USD).

Primjer e-pošte za jednostavno digitalno preuzimanje

Također možete kliknuti na Pregledajte potvrdu o kupnji da biste vidjeli e-poštu poslanu svojim kupcima. Ako želite izvršiti bilo kakve izmjene, upotrijebite opcije ispod plave veze za potvrdu kupnje na kartici e-pošte.

Jednostavni digitalni stilovi preuzimanja

Sa pripremljenim porukama e-pošte kliknite na Stilovi za odabir zadanog stila i boje gumba. Ako koristite WordPress temu bez opcija za oblikovanje, ovo je brz i jednostavan način da osigurate da vaša trgovina barem odgovara shemi boja za vaše poslovanje.

Ako želite doista promijeniti izgled svoje EDD trgovine, preporučujemo korištenje WordPress teme posebno dizajnirane i integrirane s EDD-om. Na ovaj način znate da neće postojati problemi s kompatibilnošću i moći ćete samostalno stilizirati trgovinu bez mnogo napora..

Ako se radije bavite nekim prilagođenim CSS-om sami, provjerite gumbe Onemogući stilove na ovoj kartici i kliknite Spremi. Zatim upotrijebite upute u dokumentu za pomoć za EDD prilagođavanje dodatka da biste započeli sa svojim prilagođenim CSS-om.

Jednostavne porezne postavke za digitalno preuzimanje

Kartica Porez je vrlo važna, i koliko god bismo voljeli da vam dajemo besplatan savjet za to, mi nismo računovođe. Kako ti postavi EDD poreze ovisit će o propisima i pravilima koji se primjenjuju na vašu pojedinačnu lokaciju. Obavezno istražite, omogućite potrebne porezne postavke i zatim spremite promjene.

Jednostavne postavke za naplatu digitalnih preuzimanja

Pomicanjem na karticu Razno kliknite na Postavke za naplatu. Najvažnija opcija je nametnuti SSL na blagajni. Ovo šifrira podatke web lokacije poslane između klijentovog preglednika i vašeg poslužitelja. Kao internetski trgovac koji prihvaća osjetljive podatke o naplati važno je koristiti razumne mjere zaštite kako biste zaštitili podatke kupaca, a to znači i korištenje SSL-a za svoju stranicu za naplatu.

Postavke za preuzimanje datoteka s digitalnim datotekama

Ako želite postaviti ograničenja koliko puta se mogu preuzeti vaši proizvodi, idite na Preuzimanja datoteka odjeljak da biste omogućili opciju File Download Limit. Na taj način možete odrediti može li se neki proizvod preuzimati samo jednom, dva puta, neograničeno itd.

Postavke računovodstva Jednostavno digitalno preuzimanje

Za ljubav vašeg knjigovođe, omogućite opciju Sekvencijalni brojevi naloga ispod Postavke računovodstva na kartici Razno. To će olakšati praćenje financijskih podataka i izvješća vezanih uz njih mnogo lakše za vašu osobu s brojevima.

Uvjeti sporazuma o jednostavnom digitalnom preuzimanju

Napokon prijeđite na Uvjeti ugovora odjeljak za kreiranje uvjeta s kojima bi se korisnici trebali složiti prije odjave. Ako vam je potrebna pomoć u stvaranju izraza, možete brzo pretražiti Google. Jedan resurs koji smo pronašli je TermsFeed o kojem postoji sjajan članak pravni ugovori za digitalne proizvode. Pogledajte to kako biste saznali više o različitim pravilima, odredbama i uvjetima koje biste trebali stvoriti prilikom prodaje digitalne robe.

Woohoo – vaše su postavke spremne i sada možete prijeći na dodavanje preuzimanja proizvoda u svoju trgovinu.

Korak 3: Dodavanje proizvoda za lako digitalno preuzimanje

Uz instalirano i postavljanje EDD-a, možete dodati vrijeme za preuzimanje. Prvi korak je klik na Preuzimanja> Dodaj novo. Ovo će otvoriti potpuno novu stranicu proizvoda za koju ćete dodati sve svoje podatke o preuzimanju.

Jednostavan digitalni proizvod za preuzimanje

Pogledajte gornju snimku zaslona da biste vidjeli kako bi vaš proizvod mogao izgledati kad dodajete u svoj sadržaj. Poželjno je da popunite većinu odjeljaka.

Od vrha trebate dodati proizvod Titula i a Opis, kao i odabrati sve primjenjive Kategorije ili Oznake ako ih upotrebljavate za svoju trgovinu.

Pomicanjem stranice prema dolje trebali biste vidjeti metabox za dodavanje svojeg Preuzmite cijene. Ovdje unosite cijenu ili omogućavate promjenjive cijene ako želite ponuditi više formata za preuzimanje (poput razlika u licenci za proizvode, različitih veličina datoteka itd.).

Zatim odaberite svoj Vrsta proizvoda (zadano ili u paketu), a zatim prenesite svoje datoteke u datoteke Preuzimanja datoteka odjeljak.

I na kraju, imate mogućnost nadjačati globalne postavke preuzimanja koje ste primijenili ranije, poput ograničenja za preuzimanje i opcija gumba. Također možete prenijeti istaknuto Preuzmite sliku ako ima smisla za vaše proizvode.

Kada sve završite, objavite preuzimanje i ponovite postupak za sve svoje ostale proizvode!

Korak 4: Izrada glavne stranice trgovine

Skoro ste napravili svoj dućan! Posljednji korak je stvaranje glavne stranice trgovine koja prikazuje sve vaše proizvode. EDD koristi kratke kodove za jednostavno umetanje vaših proizvoda na bilo koju stranicu.

Stranica s lako digitalnim preuzimanjima

Samo stvorite novu stranicu i umetnite kratki kod EDD za “preuzimanje”. Na gornjoj slici možete vidjeti što smo koristili. Ima tona različitih parametri kratkog koda možete koristiti za promjenu izgleda preuzimanja kada umetnete temu (opcije za skrivanje gumba za kupnju, broj stupaca, prikaz cjelovitog opisa stavke i još mnogo toga). Koristili smo mogućnosti za broj preuzimanja po stranici, broj stupaca i za dodatnu stranicu.

Jednostavno digitalno preuzimanje Prednji kraj trgovine

A ovako izgleda naša trgovina na prednjem kraju. Napomena: ovo je sa zadanim postavkama WordPress 2015 tema. Jedini podešavanja napravili smo prenošenje prilagođenog logotipa za našu Cool Store (koji se može dodati iz programa WordPress Customizer pod Izgled> Prilagodi> Identitet web mjesta) kao i promjenu zadanog izrezivanja sličica (što se može promijeniti na vašoj WordPress nadzornoj ploči u nastavku Postavke> Mediji).

Prilagodba vaše jednostavne digitalne trgovine za preuzimanje

Želite fenomenalnu trgovinu EDD bez da sami morate šifrirati gomilu prilagođenih CSS-a? Jednostavno – to su teme i dodaci za dodatak. S dobrom temom i nekoliko korisnih dodataka možete stvoriti fantastičnu e-trgovinu sa svim značajkama koje su vam potrebne za vaše poslovanje.

Jednostavno digitalno preuzimanje WordPress teme

Najbrži način za promjenu izgleda vašeg EDD dućana je s temom. Programeri tema uzeli su vremena da ciljaju sve CSS elemente u dodatku za e-trgovinu kako biste imali lijepu trgovinu. Na webu je dostupno mnogo sjajnih EDD tema i to je samo nekoliko naših omiljenih.

Besplatna jednostavna digitalna preuzimanja WordPress tema

Vendd WordPress tema Easy Digital Downloads ne samo da je besplatan, već je i isti tim koji stoji iza EDD-a dizajnirao i razvio. To znači da se ne trebate brinuti o bilo kakvim problemima kompatibilnosti jer svaki aspekt teme savršeno funkcionira s EDD-om. Postoji puno ugrađenih opcija za boje, pozadine, predloške stranica za prijavu, 3 izgleda izgleda i još mnogo toga.

Checkout Premium Easy Digital Downloads WordPress tema

Druga sjajna opcija je Checkout WordPress Theme by Array, koji uključuje elegantno stilizirane opcije za stvaranje digitalne trgovine ili tržišta. Dodane značajke teme za timsku stranicu, tablice s cijenama, svjedočanstva, prilagođeni Typekit fontovi, prilagođene boje i ostalo olakšavaju izradu jedinstvenog dizajna na mreži.

Olam Premium Easy Digital Downloads WordPress tema

Ako tražite fleksibilnu premijsku temu, trebali biste pogledati Tema Olam WordPressa od strane webNestera. Olam je izvrsna opcija za stvaranje internetske trgovine s WordPressom jer podržava više dodataka za e-trgovinu, uključujući EDD. Tema uključuje i alat za izradu stranica Unyson koji možete stvoriti prilagođene stranice uz moćnu trgovinu EDD.

Squarecode Premium Easy Digital Downloads WordPress tema

Konačno, ako ste zainteresirani za pokretanje vlastitog tržišta, onda je Squarecode Marketplace WordPress tema autora Cr3ativThemes odličan izbor. Ova je tema u potpunosti kompatibilna sa svim dodacima na tržištu EDD i uključuje jednostavne opcije prilagođenih boja, pozadina, logotipa, favicon-a, rasporeda u obliku okvira ili cijelih stranica, osoblja, portfelja, karijere i još mnogo toga.

Jednostavni dodaci za digitalno preuzimanje

Ovisno o tome što prodajete, ako želite imati pridružene tvrtke ili ako želite prodati članstvo, na tržištu EDD-a dostupno je mnoštvo fenomenalnih premium dodataka koji će vam pomoći da dodate više značajki u svoju digitalnu trgovinu. Trenutno možete izabrati više od 150+ besplatnih i premium dodataka. Evo samo nekoliko naših favorita.

Pregledi proizvoda Dodatak za jednostavno digitalno preuzimanje

Dodatak recenzije za Easy Digital Downloads omogućuje kupcima da ostave ocjene i recenzije za svoja preuzimanja. Ovo je sjajan način da pokažete dokaz da izrađujete fantastične proizvode, a dodatak čak uključuje opciju slanja recenzentima kod kupona kao zahvalnicu što ste ostavili mišljenje.

PayPal Pro / Express Jednostavno dodavanje digitalnih preuzimanja

Za više profesionalnih iskustava trebali biste razmotriti PayPal Pro & Express dodatak za EDD. Korisnici PayPal Pro-a kupuju kreditnom karticom bez napuštanja vaše web lokacije, a PayPal Express nudi dodatne slojeve sigurnosti kako bi podaci vaših klijenata ostali sigurni.

Socijalni popusti Jednostavno digitalno preuzimanje Dodatak

Dajte svojim kupcima nagradu s Dodatak na društvene popuste za jednostavno digitalno preuzimanje. Ovim dodatkom možete ponuditi popuste kada korisnici dijele vaše proizvode na različitim društvenim mrežama. Ali također možete onemogućiti značajku popusta i upotrijebiti dodatak kao jednostavan način dodavanja gumba za dijeljenje na društvenim mrežama na stranice proizvoda.

Dropbox Jednostavno digitalno preuzimanje Dodatak

Dodatak Dropbox za Jednostavno digitalno preuzimanje omogućuje vam da svoje datoteke za preuzimanje možete smjestiti na Dropbox umjesto na vašoj web lokaciji. Ovo može ubrzati procese preuzimanja i skinuti ogroman teret s vašeg poslužitelja, štedeći novac na hostingu ili transferu.

Ponovno plaćanje Dodatak za jednostavno digitalno preuzimanje

Želite li ponuditi svoja preuzimanja kao dio premium člana? Dodatak za ponavljajuća plaćanja za EDD omogućava vam postavljanje ponavljajućih plaćanja koja se naplaćuju kupcima na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj, godišnjoj osnovi itd. Kombinirajte ovo s Dodatak za ograničenje sadržaja da biste stvorili područja samo za članove za svoje pretplatnike.

Izradite vlastiti početni paket Jednostavan digitalni paket dodataka

Za mnoge nove trgovine Easy Digital Downloads Paket za početno pakiranje je savršen. Imate mogućnost odjednom odabrati sve dodatke koje želite. A kada kupite 5 ili više dodataka, odmah ćete uštedjeti 30% na svojoj kupnji. Ne možete pobijediti oko toga!

Tržište Jednostavno digitalno preuzimanje paketa dodataka

Ako planirate izgraditi vlastiti trg, onda Easy Digital Downloads Paket tržnica obavezno. Ovaj paket od 8 premium proširenja uključuje sve dodatke koje ćete trebati svim članovima za slanje predmeta na prodaju, upravljanje provizijama, prikupljanje pregleda kupaca, ponuda nagrade i još mnogo toga. Uz to ćete uštedjeti 170 USD kupovinom svih 8 dodataka kao paket.

Osnovna proširenja Jednostavna digitalna preuzimanja Dodatak-paket

Konačno, ako jednostavno želite sve dodatke, tada nabavite Easy Digital Downloads Paket osnovnih proširenja. Ovo uključuje i neograničenu upotrebu licence za svaki od premijskih dodataka koji su trenutno dostupni od EDD-a. Ovaj je skup najskuplji, cijene su 495 USD, ali ako je vaš web programer koji će više puta koristiti dodatne dodatke uvelike (uštedjet ćete gotovo 80%).

Završavati

Tu ste je – naš cjeloviti, detaljni vodič o tome kako prvi put postaviti Easy Digital Downloads, kao i zbirka naših omiljenih WordPress tema i EDD dodataka. Nadamo se da smo vam pomogli da usavršite svoje EDD vještine kako biste mogli početi prodavati svoje digitalne proizvode na mreži.

Imate pitanje koje nismo obuhvatili u ovom članku? Ili još savjeta za nove korisnike Easy Digital Downloads? Ostavite nam komentar u nastavku – voljeli bismo vas čuti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map