Izradite web lokaciju e-trgovine s WordPressom

Izradite web lokaciju e-trgovine s WordPressom

Dodavanje funkcije trgovine na vašu web stranicu izvrstan je način za rast vašeg poslovanja i poboljšanje dometa vašeg proizvoda u različitim zemljopisnim područjima. Ako koristite WordPress, jednostavno dodavanje dodatka za e-trgovinu na vašu postojeću web stranicu pretvorit će ga u internetsku trgovinu. Na raspolaganju su mnoga kvalitetna rješenja za e-trgovinu. Međutim, odabrati pravu, imajući u vidu specifične potrebe vaše trgovine, nije lak zadatak.


U ovom postu pogledajmo neke od popularnijih WordPress dodataka za e-trgovinu i provjerite njihovu prikladnost za različite vrste trgovina – posebno njihovu prikladnost za fizičke ili digitalne proizvode.

Značajke koje treba potražiti u rješenju za e-trgovinu

Za početak, svaki dodatak za e-trgovinu mora nuditi ove značajke u najmanju ruku,

 • Osnovna opcija dodavanja proizvoda na vašu web stranicu i njihove prodaje: Prikaz proizvoda ekvivalentan je izlogu, a prikaz mora uhvatiti čak i pogled slučajnog posjetitelja. Lightbox, oštra grafika, interaktivni elementi poput animacija ili efekta lebdenja mogu duže držati korisnike i poboljšati stope konverzije.
 • Funkcije trgovine trebale bi biti jednostavne za upotrebu, kako od strane posjetitelja, tako i od strane administratora web mjesta: Administratori web mjesta trebaju dodavati proizvode, mijenjati opise, pratiti narudžbe, upravljati zalihama, voditi račune i još mnogo toga. Isto tako, korisnici frontenda moraju se slobodno kretati i uživati ​​u cjelokupnom iskustvu kupovine.
 • Odgovornost više nije opcija, pa vaš dodatak treba dobro surađivati ​​s manjim uređajima: Trendovi to ukazuju upotreba mobilnog weba nadilazi radne površine, i ne želite izgubiti na ovom prometu.
 • Dodatak mora osigurati barem jednu mogućnost primanja uplata: Pristup za plaćanje omogućuje vam brže i jednostavno preuzimanje plaćanja i čuvanje podataka o svojim klijentima. Kupci bi trebali biti sigurni u predaju novca i razmjenu osjetljivih osobnih podataka. Neki detalji koje morate uzeti u obzir pri odabiru pristupnika su naknade za prijavu, troškovi transakcija, primanje na licu mjesta ili izvan njega, podržane zemlje i valute..
 • Rješenje za e-trgovinu trebalo bi biti kompatibilno sa PCI DSS: Ovo je potrebno za prikupljanje i pohranjivanje podataka o kreditnim karticama na vašu web lokaciju (Industrija platnih kartica / Standard sigurnosti podataka).

Ostale značajke koje možete potražiti su podrška za meta podatke za svaki proizvod, kompatibilnost s vašim SEO dodatkom, praćenje zaliha, izvještavanje, partnerski programi, cijene itd..

Osnovna verzija dodataka u ovom postu dostupna je besplatno. Ali ako vašoj trgovini trebaju dodatne funkcije, morat ćete potražiti određena besplatna / premium proširenja. Pored toga, ako želite pretvoriti postojeći blog ili web lokaciju u web lokaciju e-trgovine, pobrinite se da tema koju koristite podržava dodatak za e-trgovinu koji odaberete..

Fizički proizvodi ili digitalni preuzimanja?

Vrsta proizvoda koju ćete prodati može u velikoj mjeri utjecati na vaš odabir dodatka. Kada prodajete fizičku robu u svojoj trgovini, dodatak za e-trgovinu koji odaberete mora obuhvaćati značajke poput – pakiranje, otpremu, upravljanje zalihama, ispis računa i drugo. Neki dodaci vole WooCommerce su dovoljno fleksibilni za prodaju svih vrsta robe. Obično im trebaju dodaci za prodaju digitalnih proizvoda ili će ih trebati posebno konfigurirati. Shopify se može koristiti za prodaju gotovo bilo čega, ali morate uplatiti mjesečno plaćanje koje može izgledati prilično strmo. Međutim, to osigurava da vaša trgovina funkcionira bez problema.

Zapravo je vaš izbor prilično jednostavan ako se bavite strogo digitalnim proizvodima. Jednostavno digitalno preuzimanje je lider kada su u pitanju digitalni proizvodi. Ostali dodaci za e-trgovinu, poput WooCommercea, također mogu upravljati digitalnom prodajom, ali Easy Digital Downloads dizajniran je posebno i isključivo za digitalnu robu poput e-knjiga, fotografija, ulaznica i glazbe. Uz pomoć dodatka, Easy Digital Downloads može podnijeti i prodaju jednostavnih fizičkih proizvoda.

Kada je riječ o digitalnoj robi, možete ukloniti brojne značajke koje su primjenjive na čisto fizičku robu, poput otpreme i složenih obračuna poreza. Istovremeno ćete trebati potražiti dodatne značajke kao što su:

 • Prijenos zaslona, ​​dijeljenje video prikolice ili objavljivanje nekoliko stranica. Samo slike nisu dovoljne za prikazivanje digitalnih proizvoda.
 • Ograničavanje broja preuzimanja, kao u slučaju videoigara.
 • Postavljanje datuma isteka roka za preuzimanje ili pristup, kao na web stranicama za članstvo.
 • Nudi vezu za preuzimanje i mogućnost slanja računa e-pošte.

Sada, pogledajmo značajke nekih od popularnijih eCommerce rješenja,

WooCommerce

Napajanje 28% svih mrežnih trgovina, WooCommerce je besplatni dodatak za e-trgovinu otvorenog koda. Vlasnicima trgovina omogućuje kontrolu prodaje bilo čega – fizičke robe, digitalnih preuzimanja i pridruženih proizvoda. To omogućava programerima da se prošire i prilagode prema potrebama pojedinačnih klijenata.

WooCommerce je u vlasništvu Automattic-a, prilagođen za mobilne uređaje, siguran dodatak koji se neprimjetno integrira sa WordPressom i većinom WordPress tema. Sa stotinama premijskih i besplatnih proširenja koje možete odabrati, to je jedan od rijetkih dodataka koji vam omogućuje brzo povećavanje brzine rasta vaše tvrtke. Štoviše, vaši podaci ostaju s vama, a ne na bilo kojem trećem poslužitelju.

Lako upravlja zalihama i podržava opsežne stranice proizvoda. Uz premium dodatak, možete čak i uvoziti proizvode iz CSV datoteke na stranicu proizvoda u dodatku. Na raspolaganju je pet unaprijed instaliranih gateway-ova. Kalkulator otpreme na stranici košarice omogućuje kupcu da pogleda all inclusive cijenu.

WooCommerce uključuje značajke koje olakšavaju prodaju bilo gdje diljem svijeta – geo-lokaciju za prepoznavanje lokacije kupca i prilagođavanje isporuke, uvoza i izvoza, ograničavaju prodaju prema lokaciji, izbor načina otpreme, kreiranje više zona otpreme, brodarske i porezne kalkulacije i kalkulator otpreme u stvarnom vremenu. Na temelju adrese kupca možete odabrati i koji gateways za plaćanje želite prikazati za različite zemlje. Štoviše, možete prijaviti prilagođenu adresu e-pošte. Sve ove značajke čine dodatak omiljenim za prodaju fizičke robe.

WooCommerce se može konfigurirati za rukovanje digitalnim proizvodima. Ovo će ukloniti nepotrebne mogućnosti primjenjive samo na fizičku robu, a istovremeno će se dodati i značajke primjenjive na digitalne proizvode. Možete i prodavati digitalne i fizičke verzije istih proizvoda poput knjiga, stvarajući verziju za preuzimanje. Dodatak također dodaje dodatne vrste shema (strukturirane oznake podataka) na vašu digitalnu robu tako da ih pretraživači lakše mogu pronaći.

Košarica može platiti kombinaciju fizičke i digitalne robe pri odjavi. Kupci dobivaju mailove za otpremljene proizvode. Digitalna roba bit će dostupna za preuzimanje ili poslana kao privitak e-pošti.

Osiguravanje vaše WooCommerce trgovine SSL enkripcijom možda je malo izvan tehničkih mogućnosti prosječnog WordPress korisnika, ali postoje resursi koji će vam pomoći.

Jednostavno digitalno preuzimanje

Jednostavno digitalno preuzimanje otvoreni je izvor, besplatni dodatak za e-trgovinu, osmišljen za internetsku prodaju proizvoda koji se mogu preuzeti. Ima sve, od popusta do kodova do izvještavanja podataka, a odjava je vrlo prilagođena korisnicima. Osnovne značajke dodatka uključuju upravljanje kupcima koje prate aktivnost korisnika i dodaju kodove za popust na temelju različitih kriterija. Također održava dnevnike preuzimanja datoteka i ograničava pristup datotekama ovlaštenim korisnicima postavljanjem ograničenja ili datuma isteka.

Da biste iskusili cijeli niz značajki, morat ćete pristupiti biblioteci proširenja. Proširenja će vam omogućiti dodavanje gotovo bilo koje značajke, poput:

 • Dodajte vanjski proizvod ili pridruženi proizvod svojoj trgovini.
 • Uvezite proizvode iz CSV datoteke na stranicu proizvoda u dodatku.
 • Dodajte cjelovit sustav licenciranja softvera s proširenjem softverskog licenciranja.
 • Prodajte pretplate uz ponavljajuća plaćanja.
 • Pretvorite svoju trgovinu u tržnicu s prijavama za sučelja.
 • Spremite datoteke izvana (Amazon ili Dropbox) i učinite ih dostupnim za preuzimanje.
 • Dodajte cjelovit sustav rezervacija.
 • Preuzmite privitke e-pošte kada su datoteke male.
 • Uvjetne e-poruke automatski se šalju na temelju unaprijed definiranih uvjeta.

Proširenja su dostupna i za pristupnike plaćanja, računovodstvo, analitiku, e-poštu i marketing. Proširenja su kombinacija besplatnih, premium i dodataka trećih strana. Također možete pretplatiti kupce na popise e-pošte pomoću MailChimp-a i AWebera tijekom odjave, a pomoću Jednostavne isporuke olakšajte dostavu jednostavnih fizičkih proizvoda. Značajka pregleda proizvoda uključena je besplatno.

Kako bi se dodatak dobro poigrao sa vašom temom potreban je određeni stil, ali uvijek se možete odlučiti za jednu od njihovih vlastitih tema.

iThemes razmjena

iThemes razmjena jednostavan je za postavljanje i jednostavan za korištenje eCommerce dodatak. Zadržava osnovne značajke potrebne za trgovinu, a dodatke ostavlja za obradu dodatnih značajki. Ostali dodaci se posebno naplaćuju za Stripe dodatak, dok iThemes Exchange nudi dodatak Stripe besplatno, za neograničene web stranice. Uz Exchange možete prodavati fizičku i digitalnu robu. Izuzetna je značajka plaćeni dodatak za prodaju članova i pretplate na vašoj web lokaciji.

Koristeći WordPress Editor, šaljite prilagodljive e-poruke administratorima koji će ih obavijestiti o kupnji. Kupcima također pošaljite potvrdne e-poruke. Pomoću opcija Napredni proizvod postavite datume isteka za digitalna preuzimanja, postavite datume početka i završetka dostupnosti proizvoda i pratite zalihe. Ostajući unutar Exchangea možete upravljati klijentima i pojedinostima transakcija, uključujući izdavanje povrata.

Iako je osnovna verzija u potpunosti funkcionalna i besplatna, za napredne značajke shvatit ćete da ih trebate platiti. Dobra je opcija za početnike i izvrsna je za web stranice temeljene na članstvu.

Shopify

Shopify nije baš dodatak, već je cjelovita platforma za e-trgovinu, koja se sada dobro integrira s WordPressom (koristeći uključiti). Koja je najbolja stvar kod Shopifyja? Pa, otvorite račun, platite uplatu, aktivirate dodatak i postavite trgovinu jednostavnim dodavanjem proizvoda, uključujući digitalne proizvode, na svoju web lokaciju. Shopify vodi računa o svemu – marketingu, plaćanju, otpremi i sigurnoj prodaji. Štoviše, jednostavno možete koristiti jednu od mnogih kompatibilnih tema Shopify.

Shopify integrira se s većinom foruma na društvenim mrežama. Tako na Pinterestu možete stvoriti Facebook trgovinu ili kupljive igle i dodati gumb za kupnju na Twitteru.

Što vam se Shopify ne sviđa? Jednom morate izvršavati mjesečna plaćanja koja se mogu zbrojiti kao mjerilo. Otkrićete da često prelazite između dva administrativna panela – WordPress i Shopify. Nadalje, svi vaši podaci sada će počivati ​​na poslužitelju nad kojim nemate kontrolu. Ipak, vidite kako lako može biti početniku koji je spreman platiti davatelja usluga za upravljanje njegovom trgovinom.

Ostala časna spomena uključuju:

 • JigoShop koja nudi široku paletu značajki u novoj verziji i može dodati dinamičnu trgovinu vašoj web lokaciji.
 • SHOPP što se odlikuje značajkama i nudi trgovinu koja se lako upravlja, a programerima poboljšana fleksibilnost.
 • Košarica 66 kao što možete postaviti sigurnu trgovinu s osnovnom verzijom ispod 10 dolara mjesečno. Možete dodati napredne značajke za oko 30 USD mjesečno, ali to ne nudi biblioteku proširenja.
 • MarketPress također je vjerodostojna opcija, koja nudi sve cool značajke koje prosječna trgovina treba. Osim toga, siguran je i jednostavan za upotrebu. Međutim, ne dolazi s bibliotekom proširenja.

Da sumiram

Dakle, vidite da imate puno mogućnosti kada je u pitanju dodavanje funkcije trgovine na vašu web stranicu. Možete odabrati svoj ponuđač usluga koji se u potpunosti brinu za vašu trgovinu, besplatne WordPress dodatke za eCommerce koji pružaju maksimalnu fleksibilnost programerima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me