Izgubite svoj dizajn teme WordPress žutom olovkom

Kako prilagoditi dizajn teme WordPress-a

Ako želite prilagoditi dizajn WordPress teme na jednostavan način onda Žuti olovka WordPress dodatak možda je samo dodatak koji vam je potreban za vaše web mjesto. Ovaj uređivač vizualnog stila omogućit će vam da promijenite izgled svoje web stranice, bez potrebe za dodirivanjem koda.


Korištenje Žute olovke naučit će vas radosti web dizajna, istovremeno stvarajući prekrasnu stranicu kako bi zadivili svoje posjetitelje. Uredite bilo koji element vaše web stranice, sve na prednjem kraju iu stvarnom vremenu. Jedino ograničenje dizajna vaše web stranice bit će vaša vlastita mašta.

Ovaj detaljni vodič za upotrebu premijske verzije Žute olovke obuhvatit će glavne značajke, uključujući njezine mogućnosti i CSS uređivanje uživo i kompatibilnost s bilo kojom WordPress temom. Potom ćemo pogledati korisničku doživljaj ponude, omogućujući vam da u bilo kojem trenutku postavite i dizajnirate.

Za koga je žuta olovka?

Žuta olovka Tko

Bilo da tražite brži način prilagođavanja svoje stranice ili niste upoznati sa CSS-om, Žuta olovka vam može pomoći. Ovaj dodatak uključuje napredne alate i mogućnosti prilagodbe, savršen za profesionalce koji žele stvoriti nove web stranice za klijente.

Međutim, nedostatak potrebnog kodiranja, jednostavna upotreba, intuitivno sučelje i detaljna podrška dokumentacija znači da čak i oni s ograničenim iskustvom u dizajnu mogu pristupiti ovom dodatku. Ukratko, ako želite prilagoditi izgled web stranice WordPress, Yellow Pencil je uređivač vizualnog stila za vas.

Ukratko, ako želite prilagoditi izgled web stranice WordPress, Yellow Pencil je uređivač vizualnog stila za vas.

Ključne značajke Žute olovke

Značajke žute olovke

Žuta olovka je zaista impresivan alat za dizajn. Dostupne značajke i alati omogućuju potpunu kontrolu izgleda vašeg web mjesta. Može se koristiti na bilo kojoj WordPress temi ili dodatku, a omogućit će vam izradu modernih i modernih web stranica.

Element Inspektor omogućuje vam odabir i prilagodbu svakog vizualnog elementa na vašoj WordPress web stranici. Uređivanje boja, pozadina, obruba i još mnogo toga. Sve se to radi u stvarnom vremenu, na prednjem kraju vaše web stranice, tako da možete vidjeti promjene dok ih izvršite. Žuta olovka generirat će kôd u pozadini, pa osim ako to ne želite, nećete trebati sami pogledati nijedan kôd. Ostale značajke uključuju:

 • Povucite i ispustite za elemente repozicije
 • Promijenite veličinu elemenata dodirom miša
 • Odaberite između 600+ fontova, 300+ uzoraka pozadine, 50+ animacija i puno više
 • Neograničene boje koje su dostupne ili odaberite iz moderne palete boja Yellow Pencil
 • Koristite live CSS editor

Također je dostupna opsežna dokumentacija i podrška koja će vam pomoći da najbolje iskoristite ovaj WordPress uređivač vizualnog stila.

Dakle, sada znamo što Žuta olovka može ponuditi. Ali kako započeti i je li korisničko iskustvo impresivno kao i značajke koje pruža?

Kako instalirati žutu olovku

Žuta olovka je izuzetno brza i jednostavna za ugradnju. Nakon što ste kupili dodatak od CodeCanyon-a (ili kupili premium temu poput New Yorka koja uključuje dodatak besplatno), preuzmite “Instalable WordPress datoteku” sa stranice za preuzimanje Envato (ili možete koristiti besplatnu verziju dostupnu na WordPress.org).

Zatim otvorite svoju WordPress nadzornu ploču. Odaberite “Dodaci”> “Dodaj novo”.

Žuta olovka Dodajte novu

Na stranici Dodaj dodatke kliknite “Prijenos dodatka”> “Odaberi datoteku”.

Prijenos žute olovke

Odakle ste ga preuzeli, odaberite “waspthemes-yellow-pencil.zip”. Kliknite “Instaliraj odmah”.

Instalacija žute olovke

Nakon što je dodatak instaliran, kliknite na “Aktiviraj”. Unesite kod za aktivaciju koji ste dobili kada ste kupili dodatak. To će vam omogućiti pristup ažuriranjima dodataka nakon izdavanja.

Nakon aktivacije, stranica dobrodošlice Žuta stranica pojavit će se na vašoj nadzornoj ploči. U odjeljku “Resursi” naći ćete dokumentaciju dodatka, vodiče i drugu pomoć i podršku koja će vam možda trebati da biste započeli..

Žuta olovka Dobrodošli

Kada budete spremni, kliknite “Let’s Start”. Ovo će vas izravno odvesti u način uređivanja.

Razumijevanje sučelja žute olovke

Sučelje Yellow Pencil vrlo je jasno i intuitivno za korištenje. Traka koja teče niz lijevu stranu stranice prikazuje dostupne alate.

Žuta olovka s lijeve trake

Ploča koja se zadržava na desnoj strani stranice je Panel uređivača. Kad nije odabran nijedan element na stranici, prikazat će tri vrste prilagođavanja u koje je moguće uređivati.

Ploča za uređivanje žute olovke

Kada kliknete na element na stranici, ploča za uređivanje će se promijeniti tako da sadrži svojstva stila.

Odabran je element žute olovke

Oko odabranog elementa pojavit će se plavi okvir s dodatnim opcijama prilagodbe.

Odabran je element žute olovke

Važni alati koji će vam trebati

Na lijevoj strani alatne trake prikazani su brojni alati, ali nekoliko ih je odmah važno kako biste započeli …

Alatne trake žute olovke

 • Element inspektor – ovo vam omogućuje odabir bilo kojeg elementa na stranici za prilagodbu.
 • Ponindo andtavanje i ponovni poku – –aj – isprobajte razli inite dizajne na va page safeoj stranici na temelju znanja o kojima mo canete poni utiti ili ponoviti promjene.
 • Puni zaslon – Radi na cijelom zaslonu i pruža vam jasan prikaz prilagodbi tijekom izrade.

Panel uređivača sadrži tri ključna gumba …

Žuti gumbi gumba ploče za uređivanje olovke

 • Pregled uživo – Pregledajte svoje promjene bez prikaza na sučelju Yellow Pencil.
 • Poništite promjene – ne sviđaju vam se izmjene? Samo resetirajte promjene koje ste napravili.
 • Spremi – Nakon što pregledate rad i zadovoljni ste rezultatima, samo pritisnite gumb za spremanje.

Odabir vrste prilagođavanja

Vrsta prilagodbe žute olovke

Prije nego što odaberete element na svojoj stranici i počnete je uređivati, prvo morate odabrati vrstu prilagođavanja. Oni su prikazani na ploči uređivača kad nije odabran nijedan element. Postoje tri vrste za odabir; Globalno prilagodite, prilagodite jednu stranicu i prilagodite predloške.

Svaka od vrsta relativno je razumljiva. Odabir “Globalnog prilagođavanja” znači da će promjene koje unesete biti primjenjive na sve stranice vaše web lokacije. Ako odaberete “Prilagodi jednu stranicu”, sva će izmjena utjecati na stranicu na kojoj radite. “Prilagodi predloške” odnosi se na trenutnu vrstu posta, dobra opcija ako želite konfigurirati sve stranice proizvoda ili bloga.

Tip prilagodbe koji ste odabrali bit će prikazan na vrhu ploče za uređivanje. Obavezno provjerite da li uređujete ispravnu vrstu prije nego što spremite rad.

Što možete učiniti sa žutom olovkom?

Nakon što se upoznate s sučeljem, vrijeme je da započnete. Ispod je uzorak nekih brojnih alata za prilagođavanje i značajki koje ovaj dodatak nudi. Ovo će vam pomoći na putu izrade lijepe i profesionalne web stranice.

Promijenite tipografiju

Tipografija žute olovke

Odabir fonta koji je prikladan za vaše web mjesto je važan zadatak. Žuta olovka pruža različite mogućnosti koje će vam pomoći da stilizirate tekst na način koji odgovara dizajnu vaše web stranice i privlači pažnju vašeg čitatelja..

Kliknite odjeljak teksta koji želite urediti, a zatim na ploči uređivača odaberite “Tekst”. Ovo će otvoriti mogućnosti prilagodbe za tipografiju. Odaberite između 600 i više vrsta fonta, promijenite veličinu fonta, promijenite visinu retka, kontrolirajte razmak slova i riječi, kao i puno više. Možete i promijeniti boju svog teksta odabirom jedne od modernih paleta boja Yellow Yellow Pencil ili odabirom vlastitog odabira boje.

Dodajte granicu

Granica žute olovke

Dodavanje obruba određenim stavkama na stranici može pomoći u isticanju važnih informacija i stvaranju učinkovitih vizualnih slika. Nakon što odaberete sliku ili tekst kojem želite dodati obrub, na ploči uređivača odaberite “Granica”. Postoje četiri stila

Nakon što odaberete sliku ili tekst kojem želite dodati obrub, na ploči uređivača odaberite “Granica”. Postoje četiri stila obruba koje možete odabrati; čvrste, isprekidane, isprekidane ili skrivene. Možete promijeniti i širinu obruba kako biste je definirali i promijenili boju.

Impresivna značajka je da možete individualno prilagoditi svaku stranu obruba. To znači da svakoj od četiri strane može pružiti drugačiju boju, stil i debljinu, što rezultira jedinstvenim i privlačnim izgledom.

Promijenite pozadinu

Pozadina žute olovke

Upečatljiva pozadina može pomoći napraviti element pop. Žuta olovka omogućuje vam promjenu pozadine svakog elementa na vašoj web lokaciji.

Da biste to učinili, kliknite na odabranu stavku i na ploči uređivača odaberite “Pozadina”.

Ovdje možete promijeniti boju pozadine, odabrati jedan od uzoraka Yellow Pencils 300+ ili odabrati CSS gradijent. Također imate mogućnost prijenosa vlastitih prilagođenih slika. Nakon što se odlučite za pozadinu, možete prilagoditi veličinu, položaj pozadine i, ako ste dodali sliku, odaberite je li statična ili se pomiče s ostatkom stranice.

Koristite animacije

Animacija žute olovke

Upotreba animacija još je jedan sjajan način da svoj sadržaj napravi utjecaj. U odjeljku “Animacija” na ploči uređivača možete dodati efekt animacije odabranom elementu.

Odaberite jednu od 50+ animacija u upravitelju animacije uživo, od zumiranja, ili slabljenja, do odskakivanja, predenja i puno više. Možete kontrolirati trajanje i kašnjenje, kao i pokretanje više animacija istovremeno, ako želite. To će vašoj web lokaciji pružiti originalnost, kao i skrenuti pozornost na važne aspekte vaše stranice. Možete i sami kreirati stvaranje vlastitih prilagođenih animacija odabirom Generatora animacija na alatnoj traci.

Promijenite veličinu i postavite bilo koji element

Promjena veličine i promjene položaja bilo kojeg elementa je vrlo jednostavna.

Da biste promijenili veličinu, kliknite stavku izravno tako da se oko nje pojavi plavo osvijetljeni okvir. Zatim jednostavno povucite vodoravne i okomite crte plavog okvira kako biste promijenili veličinu.

Žuta olovka veličine

Da biste promijenili element, kliknite ga i zatim držite gumb miša. Povucite je i ispustite na odgovarajući položaj na stranici.

Žuta olovka Dragon Drop

Loša strana ove značajke za povlačenje i ispuštanje je što može stvoriti probleme s gledanjem na mobitelima. Pomoću responzivnog alata koji se nalazi na alatnoj traci možete vidjeti kako će vaša web stranica izgledati na svim veličinama zaslona. Možda ćete trebati promijeniti svoj dizajn u skladu s tim.

cijena

Cijene žute olovke

Dodatak Yellow Pencil WordPress dostupan je od CodeCanyona za 26 dolara. Ovo uključuje 6-mjesečnu potporu, ali imate mogućnost dodatnih 7,88 USD za produljenje potpore do 12 mjeseci.

Završne misli

Žuta olovka sjajan je alat koji želite koristiti ako želite prilagoditi izgled svog web mjesta WordPress. Značajke i jednostavnost upotrebe pružaju vam sve što vam je potrebno za izradu prilagođene web stranice WordPress. Za najbolje rezultate, osigurajte jasnu viziju kako želite da vaša web lokacija izgleda.

Ima li Žuta olovka značajke potrebne za personaliziranje web stranice WordPress? Podijelite svoja razmišljanja u nastavku…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map