Instalirajte WordPress u AWS – Amazon Web Services

 1. 1. Kako instalirati WordPress u Microsoft Azure
 2. 2. Kako instalirati WordPress na Google Cloud
 3. 3. Trenutno čitam: Instalirajte WordPress u AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Uvod u Cloud Computing s WordPressom
 5. 5. Kako instalirati WordPress u DigitalOcean

Dobrodošli u potpuno novi vodič za Instaliranje WordPressa u oblaku niz. Danas ćemo naučiti kako instalirati WordPress u Amazonove web usluge (AWS). Baš kao i prethodni vodiči za instalaciju oblaka u Microsoft Azure i Google Cloud, koristit ćemo unaprijed instaliranu sliku programa WordPress.


Prije nego što počnemo, postoji nekoliko ključnih izraza koje bih želio razgovarati kako bismo dobili preliminarno razumijevanje kako funkcionira AWS.

Koliko je velik AWS?

AmazonWebservices_Logo

Za početak, uzmimo ovo – AWS je ogroman. Mislim nevjerojatno ogromno. To je jedno od najstarija pružatelji usluga oblačnog hostinga na Internetu. Ima mnogo usluga – od kodiranja video zapisa uživo do analize brzog strujanja podataka sa satelita i drugih senzora visokih performansi koji se šire širom svijeta..

Evo nešto što će vam dati ideju o tome koliko je AWS moćan – NASA – da, NASA, koristi AWS infrastruktura za računalstvo u oblaku za obradu podataka iz misije Mars Rover. Ali instalirat ćemo malu instancu WordPressa, zar ne? AWS je dobio naša leđa! Kopajmo osnovno.

amazon ec2 heroj

Amazon EC2: Poznat kao Računanje elastičnog oblaka, mislite na to kao na računalo u oblaku. Ne morate znati gdje postoji, tko čisti i praši hardver ili što se događa kad nestane snage. To je za Amazon.

Ono što morate znati – jedino što morate znati – jesu tehničke specifikacije poslužitelja – greška, računala. To je to. To je ljepota oblaka.

Slika uređaja Amazon Machine: AMI – kako to vole programeri (nazovimo to jer zvuči super), nije ništa drugo nego instanca ili računalo s operativnim sustavom s hrpom drugog unaprijed instaliranog softvera.

Zamislite da na svoje novo računalo instalirate Windows 10, a zatim instalirate neke programe poput MediaMonkey, Microsoft Word i Google Chrome. Ako biste trebali izvoziti sliku OS-a u trenutnom stanju, imali biste strojnu sliku. Kad kažemo izvoz, mislimo na datoteku koja bi se, kada se priključi na drugi sličan uređaj, izvodila bez ikakve instalacije. Ljudi koji rade s Linuxom to rade (tj. Stvaraju slike na računalu ili snimke) stalno. To je također nejasna ideja koja stoji iza Dockera.

Zašto govorimo o Amazonu EC2 i AMI-ima?

Dobro pitanje. Budući da smo utvrdili da nam treba EC2 je poput računala / poslužitelja u oblaku, koristit ćemo se jedna instanca Amazon EC2 (također se naziva an Instanca EC2) da ugostimo našu web stranicu WordPress.

Ali čekaj. Imate stroj – yay! Ali što je s instaliranjem operativnog sustava? Biramo li Linux ili Windows? Linux? Fino. Ali pričekajte (opet) – koji okus Linuxa biramo? Ubuntu? Fedora? Debian? Recimo da odaberem Ubuntu. Fino. Koju verziju odabrati? Aarrghh! Previše izbora za jedan mali cilj!

Ako vam to nije pretjerano, razmislite o sljedećem procesu. Moramo instalirati host softvera koji je potreban za pokretanje WordPressa – LAMP stack. Jednom kada je instaliran i konfiguriran, morat ćete instalirati i konfigurirati WordPress. Nedostaju dopuštenja, pristup direktoriju i cijeli niz.

Ne znam za vas, ali to je DUGI proces. Dugačka u svim kapicama i podebljana. Vjerojatno ste pogodili gdje sada dolazim – i u pravu ste. Ovdje je Slika stroja Amazon ulazi u igru.

Zamislite da je netko rasporedio EC2 instancu, instalirao Ubuntu, ažurirao je i na nju instalirao WordPress – zajedno sa svim potrebnim softverom (poput LAMP stog). Tada je osoba kreirala sliku OS-a u njegovom trenutnom stanju – tj. – netaknutu, u osnovi „gotovu za upotrebu“ instalaciju WordPress-a. To bi bio primjer savršenog AMI-ja s instaliranim WordPressom. Sada možete prestati zamišljati, jer postoji takav AMI i stvorio ga je Bitnami. (Jupi!)

“Što kažete na tržište za AMI-je?”

aws tržište sa softverom za upravljanje sadržajem

AWS Marketplace s AMI za upravljanje sadržajem

Pitao si. Amazon je slušao. Amazon ima tržište pod nazivom The AWS Marketplace – mjesto gdje možemo kupiti (da, kupiti) unaprijed konfigurirane slike stroja za razni softver, koji je inače teško instalirati. Ideja je pojednostaviti vaš hosting hosting kako biste što brže rasporedili svoju aplikaciju u oblak. To je vrlo slično onome Google Cloud i Microsoft Azure nudi kao slike ili predloške aplikacija.

Srećom najpopularniji softver otvorenog koda ima besplatne AMI-ove – što je nevjerojatno korisno za početnike poput nas. Jedan od najpopularnijih suradnika besplatnih AMI-ja je Bitnami – tvrtka koja pruža najnovije AMI-ove najpopularnijeg softvera otvorenog koda – uključujući WordPress!

Dakle, idemo. EC2 za hosting naše WordPress instalacije. WordPress AMI iz Bitnamija koji će nam spasiti postupak instalacije. Sada moramo sve povezati.

EC2 instanca + WordPress AMI = WP na AWS Cloudu u 2 minute!

Postavljanje vašeg besplatnog računa na Amazonu

aws slobodan nivo

Ograničenja razine slobodnog korištenja AWS

AWS-ov besplatni račun uključuje sljedeće: puno perketa i za to je aktivan jednu cijelu godinu. To je najveći iznos besplatnog vremena koje smo primili od bilo kojeg pružatelja usluga oblaka. Međutim, mi imamo određena ograničenja.

Za potpuni popis možete pogledati AWS besplatni nivo početnu stranicu, ali za naše potrebe moramo znati upravo ovo:

 • Dopuštena je jedna mikro instance Amazon EC2 u besplatnom sloju, u trajanju od 750 sati mjesečno – što je dovoljno za održavanje i rad WordPressa 24x7x365 sati.
 • 5 GB Amazon S3 prostora za pohranu, koji bismo mogli upotrijebiti kao rezervnu lokaciju za ostale web stranice.

Da budemo iskreni, najduži dio ovog vodiča je postavljanje vašeg besplatnog računa za usluge Amazon Web Services. Lako je 1-2-3, ali bez obzira na to, je dugotrajan proces. Morate:

 1. Prijavite se novom adresom e-pošte
 2. Za potvrdu računa upotrijebite važeću kreditnu ili debitnu karticu
 3. Upotrijebite svoj mobilni broj da biste povezali svoj račun (Amazon će vas nazvati i morat ćete unijeti kontrolni kôd)

Imajte na umu da na svom AWS računu za naplatu ne smijete koristiti unaprijed plaćenu kreditnu karticu ili virtualnu uslugu kreditne kartice (poput Entropay-a). Iako je tehnički ok, probao sam to i samo će vam se zabraniti račun. Dakle, koristite valjanu karticu. Ako pravilno slijedite sve korake, vaš će se račun aktivirati za nekoliko minuta i možete započeti s postupkom instaliranja WordPress-a..

Prvi korak – Instalacija WordPress slike s AWS Marketplacea

wp powered by bitnami

Idi preko AWS Marketplace > Upravljanje sadržajem > WordPress powered by Bitnami. To je slika koju želimo instalirati. Ako se pitate zašto do sada nismo stvorili EC2 instancu – prvo se potapšajte po leđima postavljajući to sjajno pitanje.

U redu, to još nismo učinili jer nam AWS omogućuje konfiguriranje EC2 instance izravno sa AMI stranice. To pojednostavljuje stvari jer ne riskiramo prepisivanje prethodno konfigurirane EC2 instance s novim AMI.

01-aws tržište odaberite wordpress sliku

Stranica WordPress AMI by Bitnami – Kliknite na Nastaviti započeti!

1.1 – Stvorite AMP za WordPress

02-AWS-wordpress-ami-config

 • Verzija: Odaberite najnoviju verziju Ubuntua.
 • Regija: Odaberite bilo koju regiju u SAD-u.
 • Vrsta instance EC2: Ovo mora biti a t1.micro instance. Sve veće i naplatit će vam se.
 • Postavke VPC-a: Ostavite to tako, automatski će se konfigurirati na temelju vaše regije.
 • Sigurnosna grupa: Iako prikazuje upozorenje, odaberite Odaberite novo na temelju korisničkih postavki. Ovdje je korisnik programer AMI (tj. Bitnami).
 • Ključni par: Stvaranje parova ključeva postupak je u 3 koraka. Iako je izborno, preporučujemo da ga kreirate jer vam omogućuje prijavu na EC2 instancu putem SSH-a.

1.2 – Kako stvoriti ključni par u EC2

Provjerite jesu li regije koje ste odabrali za EC2 instancu i one prikazane na vašoj AWS konzoli iste. Inače proces ne bi uspio.

03-00-Stvaranje-key-par-upute

1. Kliknite 1. hipervezu na ovom snimku zaslona.

03-stvoriti-ključ-par

2. Bit ćete preusmjereni na svoju EC2 konzolu. Kliknite na Kreirajte par ključeva.

04-ključ-par-name

3. Unesite prepoznatljivo ime para ključeva i kliknite na Stvoriti.

05-ključ-par otisaka prstiju generiran

4. Stvorit će se novi par ključeva.

1.3 – Pokretanje WordPress AMI-ja

06-AWS-wordpress-ami-config-kompletna

Vratite se na prethodnu karticu i osvježite stranicu. Sada biste trebali vidjeti opciju da odaberete novi par ključeva koji ste upravo stvorili. Provjerite jeste li odabrali t1.micro instance još jednom, prije odabira Prihvatite uvjete i pokrenite s jednim klikom.

07-AWS-wordpress-ami-config-kompletna

Nekoliko sekundi kasnije dočekat će vas ova poruka. Sada ste uspješno implementirali WordPress AMI. Vrijeme je da to provjerite.

Drugi korak – Konfiguriranje WordPress AMI-ja

08-AWS-EC2-konzola

Nadzorna ploča AWS EC2

Nadji na svoju AWS konzola i odaberite EC2. Ovo će vam otvoriti nadzornu ploču EC2. Trebali biste vidjeti tekst 1 Trčanje instancije u gornjem i srednjem dijelu stranice. Kliknite na taj tekst.

09-AWS-EC2-konzola trčanje-instance

Nadzorna ploča EC2 s prikazom aktivnih instanci

Prikazao bi se popis EC2 instanci na vašem AWS računu. Imat ćemo samo jedan, što je naša WordPress instalacija. Zatim kopirajte gore spomenutu poddomenu Javni DNS. To je URL instalacije vašeg WordPress-a. Zalijepite ga u preglednik da biste vidjeli svoju (tek instaliranu) WordPress stranicu!

2.1 – Dohvaćanje sistemski generirane lozinke za WordPress administratora

Sjećate se poznate 5-minutne instalacije WordPress-a? Pa i Bitnami se brine za to. Ali hej! Što je s vašim WordPress korisničkim imenom i lozinkom ?! Pa, zadano je korisničko ime korisnik a lozinka se generira u sustavu – tj. generira se nasumično prilikom instaliranja WordPress AMI-ja. To moramo sada saznati. Da biste to učinili, slijedite ove nadolazeće snimke zaslona:

0x-dobiti wp lozinku aws ploči

Na nadzornoj ploči AWS EC2 instanci (druga snimka zaslona pod korakom 2) kliknite na Akcije> Postavke instance> Dohvati zapisnik sustava. To prikazuje cijeli sistemski zapis od trenutka instaliranja WordPress AMI.

10-konzola sustava

Tipičan sistemski dnevnik koji generira EC2 instanca

Pomaknite se prema dolje i naći ćete nasumično generiranu lozinku za WordPress. Kopirajte i zalijepite to u svoju WordPress prijavu i idite dobro!

0x-bitnami završena slika

WordPress na AWS pomoću t1.micro EC2 i Bitnami WordPress AMI

Zaključak

Budući da Amazon pruža besplatnu upotrebu u punoj godini, to bi bio sjajan način da testirate svoju stvarnu WordPress web stranicu ili blog. Uštedjeli biste cijele godine troškova smještaja i doživjeli moć i jednostavnost oblaka. Jednostavno usmjerite zapis svoje domene na Javni DNS vašeg EC2 primjerka i imat ćete potpuno web mjesto za WordPress!

Nadamo se da ste naučili nešto novo iz ovog vodiča i da ste uživali čitajući ga onoliko koliko smo i uživali u kuriranju. Ako imate komentare, prijedloge ili pitanja, uvijek sam dostupan na @souravify. A sada idite i uživajte u moći oblaka – cijelu godinu, ljubaznošću AWS-a!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map