Daljinski upravljajte svojim WordPress web mjestom s mobilnim aplikacijama

Kao korisnik WordPress-a bez sumnje ste vrlo dobro upoznati s nadzornom pločom administratora, nakon što provodite puno vremena na postavljanju i upravljanju web-lokacijom. Nakon što se web-lokacija pokrene, odabrali ste svoju temu i dodatke. Ne morate uvijek dodavati sadržaj putem nadzorne ploče..


Vjerojatno znate da postoji niz mobilnih aplikacija koje vam također omogućuju dodavanje i upravljanje sadržajem za vašu WordPress web lokaciju. Pitam se, međutim, koliko vas je poput mene ignoriralo te aplikacije?

Isprobao sam iOS WordPress aplikaciju prije otprilike 12 mjeseci, a iako je to radila, nije mi se činio korisnim alatom na kojem želite provesti puno vremena. Iako sam nedavno preuzeo ažuriranje, ponovo ga otvorio, u njega postavio još nekoliko mojih web lokacija, a sada ga smatram prilično korisnim alatom – zasigurno je sazrio.

WordPress za iPhone i iPad

WordPress-mobile-postavljanje

Ako ga nikad niste probali, prođite kratkim pregledom onoga što može učiniti. Čak i ako ste ga već isprobali, ali poput mene nije neko vrijeme, provjerite za šta je sposobna trenutna verzija.

Kada prvi put pokrenete aplikaciju, morate postaviti stranicu WordPress da radi s njom. Prilično je jednostavno, dajete mu URL svoje web lokacije i korisničko ime / lozinku – onda to čini i ostalo.

Vrijedi napomenuti, mobilne aplikacije koristio sam samo na web lokacijama s WordPressom, ali možete ih koristiti i za upravljanje web stranicom WordPress.com (čak i za postavljanje novog bloga na WordPress.com)

Možete slijediti isti postupak za dodavanje dodatnih web lokacija, imam ga napunjene s tri web lokacije i čini se sretnim prebacivanjem između njih.

Na ovom glavnom zaslonu postavki postoje i neke druge opcije za kontrolu slika i video zapisa.

Dakle, što može učiniti?

WordPress-post-zaslonIako postoji veza do otvaranja nadzorne ploče administratora, iOS aplikacija se zapravo bavi dodavanjem (i upravljanjem) sadržajem.

Vrlo lako možete stvoriti novi post (ili stranicu) i tek početi pisati.

Nasuprot tome je uređivač postova, poznati WordPress korisnici će brzo smanjiti sučelje.

Pri dnu ovog sučelja nalaze se postavke posta. Odavde možete pogledati datum objavljivanja (ako je to već postojeći post), status (tj. Skicu, u čekanju pregleda ili objavljenu), kao i postavljanje istaknute slike za post.

Slike se mogu dodati iz fotoaparata telefona snimljene izravno kamerom kao i podrška drugim popularnim aplikacijama za fotografije iOS. Koristim Camera + i aplikacija to prepoznaje i dodaje kao izvor fotografija.

Isto vrijedi i za videozapis, možete odabrati prijenos videozapisa iz role fotoaparata ili odmah snimiti videozapis telefonom i dodati ga u post.

Aplikacija vam prikazuje i sve vaše trenutne postove i stranice, pa je uređivanje postojećeg sadržaja jednako lako. Ništa poput popravljanja tog pogreška čim vam ga netko pokaže!

Upravljanje komentarima

WordPress-mobile-komentarIako sam dodao nekoliko postova aplikaciji, priznat ću gdje je više koristim za upravljanje komentarima na mojim web lokacijama.

Vrlo je prikladno gledati i odgovarati na komentare gdje god bili. Ako imate prometno mjesto koje privlači puno komentatora, samo je to vrijedno instaliranja aplikacije.

I da, možete izbrisati komentare ili označiti temu kao neželjenu poštu, ako je to potrebno.

Statistika web mjesta

Sada je to nešto što će također pronaći puno ljudi. Verzija iOS-a podržava Jetpack WordPress statistiku.

Ako koristite Jetpack na web mjestu WordPress, aplikacija se uključuje u to i možete odabrati prikaz statistika na svom telefonu.

Niste sigurni o čemu se zapravo radi u Jetpacku? Pogledajte ovaj nedavni post 10 razloga zbog kojih biste trebali početi koristiti WordPress Jetpack dodatak danas.

Objavite puno fotografija?

Imam nekoliko prijatelja koji će uskoro krenuti na putovanje oko svijeta. Oni će koristiti WordPress kao blog za dokumentiranje svojih putovanja, a dok će pisati neke duže postove na blogu, puno toga što bi željeli je objavljivanje fotografija svakodnevnih aktivnosti. Upotreba ovih mobilnih aplikacija sjajna je za ovakvu aplikaciju. Sigurno je da morate riješiti problem povezivanja putem interneta s telefonom, ali ako je WiFi opcija onda je to puno lakše nego da se vozite oko cijelog računala.

S tim u vezi je i nova aplikacija za iPhone koja još nije izdana, ali bit će dostupna u narednih nekoliko tjedana. Pressgram preuzima ideju Instagrama, ali s preokretom u tome što će vam umjesto objavljivanja fotografija na društvenoj mreži omogućiti da aplikaciju povežete sa svojom WordPress web stranicom i objavite izravno na vlastitoj web stranici.

Pogledajte kratki demo Pressgrama

Pročitajte više o Pressgramu

Ne upotrebljavaj iPhone?

U ovom postu pričam samo prema iOS-u, a tu su i WordPress mobilne aplikacije za ostale platforme, pogledajte ove veze:

  • WordPress za Andriod
  • WordPress za kupinu
  • WordPress za Windows Phone
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me