bbPress Forumi za WordPress: Brzi vodič

bbPress Forumi za WordPress: Brzi vodič

Forumi za rasprave postoje gotovo toliko dugo kao i sam Internet. Čak i prije nego što je svjetski web postao popularan, ljudi su razmjenjivali informacije i raspravljali o temama koristeći se na oglasnim pločama terminalskih poslužitelja. U stvari, moja prva iskustva s Internetom 1998. godine vrtela su se oko chat soba i diskusijskih foruma na AOL-u (dečko, gledam li nostalgično u te dane halkije).


Moderni forum za raspravu zadržava srž ideje o sada već dobro uspostavljenom konceptu – dijeljenje informacija i raspravljanje o temama – ali evoluirao je u lagani dodatak za WordPress koji se može instalirati za nekoliko minuta.

Govorim o bbPressu –  WordPress forum softver koji su izgradili upravo dečki koji su sami kreirali WordPress. U ovom postu objasnit ću točno što je bbPress, zašto vam je potreban, a također ću vam pokazati kako ga instalirati.

Zašto vam treba bbPress

Ukupna WordPress tema i bbPress

Skup značajki bbPress nije nigdje tako opsežan kao namjenski forumski softver poput phpBB ili vBulletin, pa zašto ga koristiti? Nekoliko je uvjerljivih razloga zašto.

 1. Lagana je. Forumski softver tradicionalno je napuhan, pun sigurnosnih rupa i pravi odvod na vašem poslužitelju. Najnovija inačica bbPress-a (v2.5.13) jednostavna je za uporabu i s otvorenim kodom – tako da dodatak možete prilagoditi po potrebi.
 2. Potpuno je integriran s WordPressom. Ova prednost nadilazi jednostavnost instalacije. bbPress koristi sustav upravljanja WordPress korisničkim sustavom i ima pristup ogromnom skladištu dodataka WordPress, gdje ćete naći pristojan broj specifičnih dodataka koji su kompatibilni s bbPressom. Jedan od takvih je BuddyPress, predložak društvene mreže temeljene na WordPress-u koji zapravo koristi bbPress za pokretanje foruma.
 3. Prilagodba je jednostavna. bbPress ima jedinstvenu prednost u odnosu na drugi softver na forumu kada je u pitanju prilagođavanje stila za vaš forum. Budući da je izrađen za WordPress, postoji mnogo nevjerojatnih tema (poput Total WordPress teme) dizajniranih posebno za bbPress, pa je promjena izgleda vašeg foruma jednostavna kao i promjena teme..

Ako želite pokrenuti tradicionalnu oglasnu ploču ili novu društvenu mrežu, onda bbPress vjerojatno nije za vas (iako pogledajte BuddyPress kao osnovu za ovo drugo!)

Međutim, ako želite dodati element zajednice u postojeći blog ili područje podrške za svoje klijente, bit će vam teško pronaći nešto bolje od bbPress.

Što je bbPress?

Svaki vlasnik web-lokacije trebao bi razumjeti što se događa unutar svojih dodataka. bbPress su jednostavno tri prilagođene vrste posta, neke predloške izgleda, sustav kratkih kodova, nekoliko widgeta i CSS kôd. Zato se zove lagana!

Prilagođene vrste posta

Tri prilagođene vrste posta su:

 1. Forum: koji drži svaki forum za raspravu koji stvorite, omogućava stvaranje hijerarhije foruma
 2. tema: koja sadrži svaku temu rasprave (naslov i uvodni post)
 3. Odgovora: koji drži svaki pojedinačni odgovor na temu

izgledi

Predlošci standardnog izgleda prikladni su za većinu slučajeva. Na primjer, izgled tema prikazat će popis tema sa sljedećim informacijama:

 • Naziv teme
 • Tko je pokrenuo temu i na kojem forumu su je pokrenuli
 • Broj osoba uključenih u razgovor (glasovi)
 • Broj odgovora na temu
 • (I vjerojatno) Koliko je davno prošli odgovor i tko ga je poslao

bbPress Stranica s temama

Različiti elementi se mogu oblikovati pomoću CSS-a kako bi se bolje uklopio u vaš blog, ali ako želite napraviti značajne promjene u strukturi, morat ćete se ugoditi PHP-u ili kupiti temu poput Total koja nudi ugrađene prilagođene mogućnosti oblikovanja..

Prečaci i widgeti

bbPress vam omogućuje jednostavno prikazivanje različitih elemenata foruma, gdje god želite, kroz niz kratkih kodova i widgeta. Ovo je zapravo nevjerojatno moćna značajka koja vam omogućava da uzmete u obzir upotrebljivost i brzi dizajn.

Na primjer, možete stvoriti stranicu s popisom najnovijih tema s izborom najpopularnijih postova istaknutih na vašoj bočnoj traci pomoću samo jednog kratkog koda i jednog widgeta. Ako odlučite da preferirate tradicionalniji izgled foruma na kojem su navedene kategorije, stvari možete mijenjati u nekoliko minuta.

Da biste imali osjećaj fleksibilnosti, pogledajte kodeks da biste pogledali svih 19 bbPress prečice.

Uključeni widgeti su:

 • Popis foruma
 • Nedavni odgovori
 • Nedavne teme
 • Popis pregleda tema
 • traži
 • Widget za prijavu
 • statistika

Widget za prijavu posebno je koristan jer posjetiteljima prikazuje obrazac za prijavu i vezu profila za korisnike koji su prijavljeni..

Montaža

Ako odlučite pokrenuti bbPress, instalacija ne bi mogla biti jednostavnija.

Instalirajte bbPress putem direktorija WordPress

Jednostavno potražite bbPress u direktoriju dodataka WordPress, pritisnite instalaciju i gotovi ste (ili, ako dodatak želite koristiti kao osnovu za razvoj ili samo da biste pobliže pogledali, kopiju možete preuzeti sa Spremište dodataka WordPress).

bbPress Forumi za WordPress

Instalirajte bbPress putem WordPress teme

Vaša druga opcija je da instalirate dodatak putem svoje WordPress teme (ako nudi mogućnost). Na primjer, tema Total WordPress nije samo potpuno kompatibilna s bbPressom, već uključuje spreman za pokretanje, jednostavan uvoz bbPress demo.

Instalirajte Total bbPress Demo

Jednostavno prijeđite na Themeforest i kupite Total (jednu od najcjenjenijih i najpopularnijih WordPress tema na webu), instalirajte i aktivirajte, a zatim idite na Ploča tema> Demo uvoznik (Bilješka: ovo je jedinstveno za Total, većina tema neće uključivati ​​ovu fantastičnu i jednostavnu značajku).

Odavde potražite “bbpress”, a zatim kliknite demo za početak.

Instalirajte bbPress dodatak

Jednom kada kliknete Totalno, od vas će se zatražiti da instalirate sve potrebne dodatke, koji u ovom slučaju uključuju bbPress. Jednostavno kliknite svaki dodatak za instaliranje i aktiviranje.

Uvoz ukupnog bbPress sadržaja

Uz to učinjeno Total vam nudi mogućnost da odredite koje dijelove demonstracije želite uvesti. Za demonstraciju Total bbPress obavezno postavite da su svi okviri za XML uzorke podataka, slika, postavki alata za prilagođavanje tema i widgete postavljeni tako da vaše web mjesto izgleda identično kao demo uživo.

Ukupni bbPress Demo uvoz je dovršen

Kad je uvoz dovršen, trebali biste vidjeti poruku poput one gore. To znači da su sadržaj uzorka i bbPress spremni!

Osnovno postavljanje bbPressa

Jednom kada je bbPress instaliran i aktivan, primijetit ćete tri nove prilagođene vrste posta u admin izborniku i bbPress stranicu u izborniku Settings.

Prije nego što uronite i stvorite forum svojih snova, provedite neko vrijeme u izborniku postavki. Dođite do Postavke> Forumi.

bbPress Postavke neželjene pošte

Konkretno, poželjet ćete prilagoditi postavke neželjene pošte, uključujući:

 • Vrijeme leptira za gas minimalni broj sekundi dopušten između novih odgovora od istog korisnika
 • Dopusti anonimno objavljivanje: Onemogućite ovo da biste zahtijevali da se korisnik registrira za račun kako bi objavio temu ili odgovor

Nakon što to učinite, dobro je stvoriti određeni broj primjera foruma, tema i odgovora (po mogućnosti s nekoliko različitih korisničkih računa) prije nego što počnete prilagoditi dizajn. Pomoću lažnih podataka vjerojatnije je da ćete uočiti stvari koje treba popraviti s CSS-om, posebno na mobilnim uređajima. Srećno po vas, ako ste se odlučili za upotrebu oglednog uzorka Ukupno tema, spremni ste za prelazak na prilagodbe!

Prilagodba bbPressa

Da biste prilagodili bbPress, uistinu morate biti programer … ili koristiti neku od sljedećih varalica kako biste prilagodili stil foruma, a da ne znate kako kodirati.

Opcija 1: Koristite svoje postavke teme

Prvo, ako ste se odlučili za temu koja nudi dodane mogućnosti bbPressa, prvo biste trebali potražiti tamo. Dođite do Izgled> Prilagodi za uređivanje opcija.

bbPress Live Customizer Options

Točnije pod bbPress odjeljka (poput onog u Totalu) za odabir zadanog izgleda stranice za forume, teme i korisničke stranice. Nakon toga koristite postavke pod Tipografija za prilagođene fontove i ispod Opće mogućnosti teme za akcentne boje, Naslov zaglavlja stranice izbor, obrasci stil, Veze i gumbi prilagodbe i više kako bi dizajn odgovarao vašoj robnoj marki.

2. opcija: koristite Live CSS dodatak za uređivanje

Ako slučajno vaša tema ne nudi nikakve mogućnosti oblikovanja ili jednostavno nisu one koje tražite, možda biste trebali razmotriti dodatak CSS-a za uređivanje uživo. Ovi dodaci omogućuju vam usmjeravanje, klikanje i uređivanje elemenata vaše web stranice pomoću opcija jednostavnog oblikovanja (nije potreban kôd). Ovdje su naša dva favorita:

 • Žuta olovka: Ovaj dodatak jedan je od naših favorita. Jednostavno instalirajte i kliknite “Let’s Start” za početak prilagođavanja vaše web stranice! Želite naučiti više? Pogledajte naš potpuni korisnički vodič Žuta olovka da biste vidjeli kako dodatak funkcionira i koje su značajke uključene.
 • CSShero: Slično kao u prethodnom dodatku, CSShero nudi super jednostavno korištenje sučelja točke i klika za uređivanje stilova, boja, fontova, razmaka i još mnogo toga. Pogledajte kako ovaj dodatak funkcionira u našem vodiču za CSShero za prilagođavanje WordPress-a.

Preporučeni dodaci za bbPress

Kao što je spomenuto ranije, bbPress se lako proširuje kroz veliki broj dodataka. Evo nekoliko proizvoda za koje smatramo da biste mogli razmotriti kako biste na svoje forume dodali više značajki i opcija.

Krajnji član bbPress dodatak

Dodajte opcije za laku prijavu korisnika, napredne profile i čak članstvo s dodatkom Ultimate Member. Ova proširiva opcija u potpunosti se integrira s bbPress-om, tako da možete ponuditi članovima foruma više uživanja.

Više o krajnjem članu →

bbp Style Pack

Želite li dodati nekoliko osnovnih mogućnosti stiliranja za svoj bbPress forum? Isprobajte bbp Style Pack. Ovaj besplatni dodatak dodaje opcije za prilagodbu stilova, veza, značajki zaslona i još mnogo toga.

Više o bbp Style Packu →

bbPress Obavijesti (bez neželjene pošte)

Ovaj dodatak korisnicima šalje obavijest e-poštom kada se objave nove teme i / ili odgovori. Korisno je ako djelujete na forumu za podršku i trebate određenu osobu da odgovori na pitanja na određenom forumu.

Više o bbPress Obavijesti →

GD bbPress Alati

Jedan od sveobuhvatnijih dodataka bbPress koji je dostupan, dodaje BBCode podršku, korisničke potpise, dodatne prilagođene prikaze, citate u odgovoru, kao i neke dodatne administracijske značajke.

Više o GC bbPress Alati →

Najbolje rješenje foruma?

Lagan je, brz i jednostavan za instaliranje, ali je li bbPress najbolje rješenje za forum za svoj WordPress blog? Postoji samo jedan način da to saznate – zgrabite kopiju, instalirajte je na svoju web lokaciju i započnite eksperimentirati!

Sada je vrijeme za povratne informacije. Jeste li korisnik bbPressa? Smatrate li bbPress najboljim forumskim rješenjem za WordPress korisnike ili preferirate alternativno rješenje? Kakvo je vaše iskustvo dodavanja elementa zajednice na svoj blog?

Molimo da nam date svoje odgovore na gornja pitanja u odjeljcima s komentarima u nastavku. Ako imate bilo kakvih drugih komentara ili pitanja, molim vas otpustite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me