9 savjeta za uspješno pokretanje proizvoda WordPress

Dakle, odlučili ste da želite samostalno započeti prodaju dodatka ili teme za WordPress. Možda već imate proizvode navedene u WordPress direktorijima poput našeg, ali sada želite potpunu kontrolu nad svojim distribucijskim kanalima – priliku da se provučete među neredima i omogućite korisnicima da se usredotoče na prednosti korištenja vašeg proizvoda.


Budimo prvi koji će vam čestitati na koraku s poduzetništvom!

Na ovom mjestu je većina (ili svi) napornog rada završena na razvojnoj strani. Sve su provjere za vaše demo proizvode, dokumentaciju i licenciranje; imate redovite redovne nadogradnje i uspostavljen sustav korisničke podrške. Sada je vrijeme za razmišljanje o marketingu.

Nadamo se da imate na umu datum pokretanja proizvoda. Trebat će vam i rješenje za e-trgovinu, to je dano. Prodajete li samo jedan proizvod? Planirate li više prodati u budućnosti? Što je s logotipom? Imate li posjetnice? Jeste li razmišljali o tome kako službeno lansirate svoj WordPress proizvod?

Iako bi trebalo razmotriti, lansiranje proizvoda na WordPressu nije otprilike izazovno koliko zvuči. WPExplorer je prikupio niz savjeta i alata koji će vam pomoći u izvršavanju uspješnog pokretanja proizvoda WordPressa. Prvo, razmotrimo logistiku prodaje.

Odabir platforme za e-trgovinu

Odabir platforme za e-trgovinu

Prije nego što počnete strategirati svoje lansiranje, morat ćete shvatiti na koji način ćete prodavati svoj WordPress dodatak ili temu. To uključuje odabir i integriranje rješenja za e-trgovinu za vaše web mjesto.

Mnogo je usluga koje možete odabrati. Prije nego što odmerite svoje mogućnosti, WooCommerce će vam možda prvi pasti na pamet zbog teške integracije s većinom WordPress tema. Međutim, postoji jeftina alternativa koja vam nudi podršku i prilagođavanje koja vam je potrebna kako biste započeli s dodatkom ili tematskim poslovanjem.

Zašto odabrati Shopify

Ako niste čuli, Shopify vodeća je u softveru za e-trgovinu – napaja više od 300 000 prodavaonica širom svijeta (i weba). Jedan od najpouzdanijih razloga za odabir Shopifyja je podrška 24 sata dnevno, koju nude trgovci – glave i ramena iznad ponedjeljka do petka, podrška od 9 do 5 koju nudi WooCommerce.

Shopify također nudi riznica dokumentacije da vam pomogne da prilagodite svoje iskustvo na svakom koraku i ima mrežu podržanih aktivnih trgovaca koji uvijek žele povežite se s kolegama poduzetnicima i dijele svoje bisere mudrosti o e-trgovini.

I hej, možda ćete naći novog kupca negdje na putu. Shopifyjev partnerski program pomaže Shopify programerima tema, programerima aplikacija, marketinškim genijalcima i drugim WordPress programerima u razvoju poslovanja. To je snažan ekosustav novih veza koji bi mogao imati koristi za vaš novi pronađeni proizvod ili trgovinu.

Shopify dodatak za WordPress vs Shopify Storefront

Primijetit ćete da Shopify ima dvije mogućnosti za podešavanje funkcionalnosti e-trgovine na svojoj web stranici: preuzmite dodatak Shopify WordPress ili postavite potpuno oznaku Trgovina Shopify.

Što god odabrali, potpuno ovisi o ciljevima vaše e-trgovine. Na primjer, dodatak Shopify WordPress savršen je ako planirate prodati nekoliko proizvoda na postojećim web stranicama ili blogu. Koristi zadnja vrata Shopifyja za izradu isječaka koda koji se mogu smjestiti bilo gdje na vašoj web lokaciji – povlačenje metapodataka proizvoda, poput slike i cijene, izravno s Shopifyja.

Shopify Lite

Ovi isječci su potpuno prilagodljivi i imaju svu imovinu koja vam je potrebna da biste započeli s prodajom svojih WordPress proizvoda na mreži. To uključuje gumbe za kupnju, košaricu i sigurne načine plaćanja. Ako se odlučite za ovu rutu, morat ćete kupiti pretplatu na Shopify Lite (koja košta 9 USD mjesečno).

Ako imate veće planove za svoje poslovanje, Shopify Store bi mogao biti prikladnije rješenje. Opet, Shopify Store je potpuno prilagodljiv, lako se može integrirati s poželjnim prodajnim kanalima poput Facebooka i ima mogućnost praćenja trendova prodaje i rasta – sve su osnove za pokretanje novog posla. Ova ruta zahtijeva kupnju osnovne pretplate na Shopify (koja košta 29 USD mjesečno).

Konačno, Shopify ima proizvode za tvrtke svih veličina – onaj koji odlučite implementirati za pokretanje svog WordPress proizvoda ovisi o tome koliko proizvoda želite prodati i koliko brzo želite povećati dio e-trgovine. vašeg poslovanja.

Priprema za uspješan početak

Priprema za uspješan početak

Sada kada ste shvatili što prodajete i kako ćete ih prodati, vrijeme je da razmislite o markiranju. Već bi trebali imati odabrane nazive robnih marki i proizvoda, ali evo nekoliko stavki koje će vam pomoći da sve riješite prije službenog pokretanja proizvoda WordPress:

1. Izjava o pozicioniranju robne marke

Što razlikuje vaše poslovanje i proizvode od vaših konkurenata? Što čini način na koji ste dizajnirali svoju temu ili dodatak superiornim u odnosu na ostale proizvode u istoj kategoriji? Što nudite svojim klijentima koje drugi dodaci ili programeri tema nemaju?

Odgovori na ova pitanja ne ostavljaju vam samo jaku izjavu o pozicioniranju robne marke, već pružaju solidne temelje za svu ostalu imovinu robne marke. Ako vam treba malo inspiracije, MilesHerdon nudi nekoliko korisnih savjeta u svom članku o kako napisati Izjavu o pozicioniranju robne marke u 3 jednostavna koraka.

2. Logotip

Puno vremena i truda treba ući u vaš logo; uostalom, to je vizualni prikaz vašeg branda. Ali razumijemo, ponekad se život sprječava, a pokretanje proizvoda ima strogi rok ili je grafički dizajner financijski „lijepo imati“, a ne mora.

Kad sami gradite posao (ili s mršavim timom), ponekad pribjegavate besplatnim alatima koji su vam dostupni – poput Shopifyjevog proizvođača logotipa. Jednostavan i čist, ovaj izvor logotipa učinit će trik, a dok ne počnete stvarati prihod, morate stvoriti nešto istinsko za svoju marku i pozicioniranje.

Nakon što pokrenete i pokrenete mogućnost, čak razmislite o tome da svoj logo dodijelite Shopify partneru ili stručnjaku..

3. posjetnice

Sada kada prodajete svoje vlastite WordPress proizvode, važno je razmišljati o vidljivosti. Jedno od najvažnijih marketinških alata za povećanje svijesti o vašem brendu i poslovanju su posjetnice. Oni su pristupačni, stvaraju dodirnu točku između vas i potencijalnih kupaca / drugih programera, i odličan su način da vas prepoznaju na industrijskim događajima poput WordCamps.

Pokušajte koristiti Shopifyjev Generator posjetnica kao osnovu za dizajn vaše kartice.

4. Ručke na društvenim medijima

Ako već niste, spremite ime svoje robne marke kao korisničko rukovanje na svim društvenim medijima koje koristite za interakciju sa svojom publikom (i pojačajte prijem pokretanja svog WordPress proizvoda).

Razmislite o stvaranju računa s markom na sljedećem:

  • Cvrkut
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

O ostalim kanalima društvenih medija, kao što su Google+, Pinterest ili Tumblr, trebalo bi razmotriti samo ako ste istražili i znate da će ih publika koristiti. Ne osjećajte se kao da ovim društvenim medijima ne možete dodati svoje strategije u budućnosti.

5. Poruke

Dosljednost je važna, posebno kada je riječ o načinu na koji oglašavate WordPress temu ili dodatak. Ray Sylvester, stručnjak za sadržaj u RocketCode, ima 6 savjeta za izradu sjajne web kopije koja pretvara; koristite ih za stvaranje jedinstvenih poruka za vaše kanale na društvenim mrežama, marketing e-pošte, angažman s novinarima i bilo kakvu drugu komunikaciju o pokretanju vašeg proizvoda..

Postizanje dana pokretanja

Postizanje dana pokretanja

Dan pokretanja najvažnija je točka na vašem putu od razvojnog programera do poslovne osobe – to je dan kada konačno možete pustiti dodatak ili temu i dobiti stvarne povratne informacije o kupcu o vašem proizvodu, modelu cijene i pozicioniranju.

Imate naziv svoje robne marke, logotip, izjavu o pozicioniranju robne marke i vaše posjetnice. Pojačali ste svoje društvene račune u pripremi za pokretanje. Imate rješenje za e-trgovinu integrirano s postojećom web stranicom i testirali ste postupak kupnje kako biste bili sigurni da sve teče bez problema s korisničkog stajališta.

Drugim riječima, vrijeme je!

Evo nekoliko konačnih savjeta za otkrivanje riječi o vašoj novoj WordPress temi ili dodatku i za postizanje uspješnog pokretanja vašeg prvog proizvoda.

1. Dobivanje tiska

Tehnički blogeri i novinari mogu biti izvrsni za stvaranje svijesti o vašem predstojećem pokretanju proizvoda. Ako nikada prije niste napisali predstavu za ovu vrstu publike, evo nekoliko uputa:

Istražite – Napravite popis tehnoloških blogera i novinara koji pišu o temama, dodacima, WordPressu, web dizajnu ili web razvoju. Te informacije možete lako pronaći ako pogledate njihove Twitter ili LinkedIn račune. Pisci pisanja koji obrađuju različite teme imaju manje vjerojatnosti da će osigurati pokrivanje za vaše lansiranje.

Prilagodba – Nakon što ste dobili svoj popis, pogledajte ranije napisane članke svakog autora. Tako ćete dobiti predodžbu o tome koji kutovi priča najviše im se sviđaju.

Budite sažeti – Provjerite jeste li jasni i koncizni o onome što radite, da biste prvo utvrdili postoji li interes za vašu priču. Imajte na umu da niti jedan novinar ne želi e-poštu koja opisuje proizvod u 10 odlomaka – ali uvijek budite spremni pratiti sve informacije koje će novinaru možda trebati za pokretanje vašeg proizvoda. ja

Ako vam pisanje terena izgleda zastrašujuće ili vam se sviđa ideja formatiranja zvuka, možete se obratiti Alexu Crevaru, Umjetnost pita.

2. Promotivni kodovi

Ako ste odlučili stvoriti Trgovinu Shopify, moći ćete kreirati kodove za popust. Koristite ove kodove za promociju svoje teme ili dodatka i zavedite potencijalne kupce i recenzente da preuzmu svoj proizvod po premium cijeni – ekskluzivno za vaše lansiranje.

3. Obavezna e-pošta

Marketing putem e-pošte važna je taktika za poticanje publike za vaše lansiranje. Jeftin je i široki je domet, pogotovo ako već imate spisak kontakata iz industrije i prethodne klijente.

Evo četiri poruke e-pošte koje ste trebali stvoriti prije pokretanja:

Potvrda narudžbe – Obavijestiti svoje kupce da je prošla njihova narudžba putem digitalnih zapisa.

Napuštanje košarice – Da potencijalnim kupcima, koji ne dovrše transakciju, daju do znanja da bi trebali dovršiti kupnju. Ovo je i prilika da ponudite promotivni kôd za poticanje konverzija.

Bilten – Neka bilten bude formatiran sa svim vijestima i ažuriranjima oko vašeg proizvoda, kao i svim relevantnim vijestima u industriji. Osnažite se kao vođa misli i uputite ih prema drugim važnim resursima koji bi ih mogli zanimati – to će vašim kupcima pružiti dobar razlog za otvaranje vašeg biltena svakog mjeseca. Održavati kontakt sa svojim kupcima izvrstan je komunikacijski alat.

Ažuriranja za podršku – Napravite predložak kako želite da izgledaju ažuriranja vaše podrške. To će olakšati prijenos svakog komunikacijskog dijela nakon ažuriranja.

Ako želite saznati više o e-trgovini i marketingu e-pošte, Shopify također nudi dva sjajna članka o tome ostvarite više prodaje uz marketing taktike primanja, i ključne e-poruke za dizajn vaše trgovine e-trgovine.

4. Otvorite kanale za povratne informacije

Provjerite prihvaćate li povratne informacije korisnika i obavijestite svoje kupce! Na kraju krajeva, što više povratnih informacija dobivate, bolje možete napraviti svoj proizvod. Također, prikazivanje pozitivnih recenzija na vašoj web stranici može potaknuti potencijalne kupce da izvrše kupnju.

Tko zna, ako se uvijek dobro bavite povratnim informacijama i poboljšavate svoj proizvod, čak možete stvoriti zagovornike robnih marki koji će vaš proizvod koristiti kao ideju za sve njihove buduće projekte.

Čestitamo!

Istražili ste i integrirali rješenje za e-trgovinu u svoju web stranicu, stvorili čvrst temelj za vašu marku, smislili promotivne taktike za postizanje vidljivosti za svoje lansiranje i pokrenuli svoj WordPress proizvod.

Čestitamo! Službeno ste poduzetnik. Uzbudljivo, zar ne??

Rekli smo vam da stvaranje uspješnog pokretanja proizvoda za WordPress nije ni približno izazovno koliko se može činiti (posebno ne kada koristite moćnu platformu za e-trgovinu poput Shopify). Potreban je samo naporan rad, predanost i nekoliko korisnih savjeta i alata.

Koji je vaš omiljeni savjet za dan lansiranja? Ili možda imate neke korisne savjete koje želite podijeliti? Javite nam u komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me