11 najboljih videozapisa za početnike WordPressa s 6 strašnih web stranica

Kao nova blogerica, razumljivo je da biste se zafrkavali u učenju navigacije po WordPressu. Instalacija, odabir tema i dodataka, navigacija na nadzornoj ploči i svi drugi detalji WordPressa obavezno će vam zavrtjeti glavu.


Ali WordPress alati za uspjeh vas čekaju! Postoji veliki broj besplatnih i plaćenih video čvorova koji će vam pomoći da u bilo kojem trenutku postanete dobro upućeni u WordPress. Ako želite ukloniti svoje frustracije upoznavanjem WordPressa, pogledajte video zapise za početnike i dodatne resurse WordPressa u nastavku. Zaronimo!

Osnove WordPress-a Ljubaznošću WordPress.tv-a

Jedan od najvažnijih online resursa za učenje osnova WordPressa je WordPress.tv. Po njihovim riječima, to je “vizualni resurs za sve stvari WordPressa.” U početku usmjeren prema veteranima korisnika WordPress-a, WordPress.tv sada ima sve veću biblioteku tutorijala za početnike. Evo nekoliko videa s kojima biste mogli započeti:

Vaš WordPress profil

Unutar svoje WordPress nadzorne ploče možete postaviti postavke korisničkog profila. Postavke koje odaberete određuju kako se vaš profil gleda na vaše postove i stranice. Stranica vašeg profila podijeljena je u pet odjeljaka: osobne mogućnosti, ime, kontaktne podatke, o sebi i upravljanje računom. Ovaj videozapis objašnjava detalje svakog odjeljka.

Opće postavke programa WordPress

Opće postavke zvuče široko, ali ova stranica unutar vaše nadzorne ploče WordPress sadrži neke vrlo specifične postavke. Ukupno je desetak postavki, a jedna od njih uključuje određivanje korisničkog pristupa. Na ovoj stranici možete odrediti može li se netko registrirati kao korisnik na vašoj web stranici i ako jeste, koja će mu uloga biti automatski dodijeljena. Predlažem da obratite posebnu pozornost na objašnjenja o novim korisnicima kako biste održali sigurnost vaše web stranice.

WordPress trajne veze

Postavke stalne veze određuju kako se vaši URL-ovi prikazuju u web preglednicima. Vaš post ili URL stranice može sadržavati naziv ili naziv stranice, kategoriju ili oznaku. Može sadržavati mjesec, dan, pa čak i sekundu postova koji je stvoren. Općenito, struktura trajne veze za WordPress za vaše web mjesto uvelike ovisi o funkciji vaše web stranice.

Definitivno WordPress Training Plus teme i dodaci iz Lynde

Video priručnici za Lynda.com WordPress

Lynda.com je internetski resurs koji je sada u vlasništvu LinkedIna. Nudi edukativne videozapise oko teme poput tehnologije, kreativnosti i poslovanja.

Na web mjesto preneseni su brojni WordPress video tečajevi koji se često ažuriraju. Tečajevi cijele duljine dostupni su uz naknadu, ali pregledi mogu ponuditi brzo rješenje gorućih WordPress pitanja. Evo nekoliko videozapisa na koje morate obratiti pažnju:

WordPress: osnovni trening

Nakon gledanja Dobrodošli isječak videozapisa, obavezno kliknite na Upoznavanje s WordPressom veza za završetak Osnovni trening Pregled. Pripovjedač objašnjava pojave i dodatke ove aplikacije za izdavanje web stranica na jedan od najinformativnijih načina za koje sam ikad čuo da su objasnili.

Također ćete naučiti kako WordPress u osnovi funkcionira, kako stvarati postove i formatirati njihov tekst bez problema, kako se upravljaju medijskim datotekama, ulogom stranica i još mnogo toga. Morat ćete preskočiti oko da biste pogledali besplatni sadržaj, ali oni nude besplatnu probnu verziju ako želite pogledati svih 5 sati i 14 minuta ovog tečaja.

Započnite s temom: Dvadeset trinaest

Cjelokupni video tečaj dostupan je bez članstva. Ponekad pomaže jednostavno započeti s temom nakon postavljanja vaše web stranice WordPress. Kada instalirate WordPress, obično postoji unaprijed aktivirana zadana tema koju ste spremni prilagoditi. Tema otprilike odgovara godini u kojoj je vaš sustav za upravljanje sadržajem instaliran.

Ovaj video obuhvaća jednu takvu temu, Dvadeset trinaest, koja je objavljena 2013. godine, ali još uvijek je sjajna opcija. Ako ste upravo stvorili svoju WordPress stranicu, tema Dvadeset petnaest bit će aktivna, no ovaj Lynda videozapis je još uvijek dobra referentna točka za učenje kako odrediti koje će teme i funkcije najbolje odgovarati vašim potrebama.

WordPress dodaci: SEO

Steći barem temeljno razumijevanje SEO ključno je za bilo kojeg vlasnika web stranice. Ovaj videozapis govori o dva dodatka za SEO koji vam mogu pomoći u optimizaciji vaše web stranice.

Dodaci pomažu u SEO optimizaciji putem metaoznaka, naslova objava i stranica, ključnih pojmova, meta opisa i slikovnih oznaka i opisa. Kao i s prvim Lynda.com videozapisom koji smo pokrili, trebat će vam besplatna probna verzija ili puno članstvo kako biste vidjeli cijeli tečaj.

Još više WordPress video tutorijala i resursa

WP101.com Video vodiči

Posljednjih sedam godina WP101.com je bio izvor WordPressa za novajlije i programere. WordPress početnici nauče osnove kroz kratke, informativne videozapise, dok programeri koriste ove resurse za edukaciju svojih klijenata.

Osnovni videozapisi za početak rada s WordPressom nude detaljne (ali kratke) preglede o svakoj temi. No, tu je i kompletna biblioteka udžbenika s članstvom koja pokriva dodatne teme poput nadzorne ploče WordPressa, upravljanje komentarima, pa čak i implementaciju Yoast SEO dodatka.

WPExplorer TV

Ne zaboravimo i televizor WPExplorer. Trudili smo se stvoriti korisne vodiče koje možete slijediti dok učite koristiti WordPress. Neki od naših tutorijala pokrivaju dodatke poput Visual Composera ili jednostavne upute poput omogućavanja opcije fonta u WYSIWYG uređivaču, ali budite praćeni (i obavezno se pretplatite) za vrijeme kada su objavljeni naši novi videozapisi!

Vodič za neispravne veze ShoutMeLoud.com

Još jedan izvor video tutorial za početnike WordPress-a je ShoutMeLoud. Njihova web stranica i blog pokriva više tema kako bi započeo vaš blog, ali jedan video koji se istakao za mene bio je Kako se koristi WordPress dodatak za ispitivanje prekida veze (2m 58s). Posljednje što želite je da se neispravne veze pojave na cijeloj vašoj web stranici. Ovaj video prikazuje kako učinkovito koristiti dodatak Broken Link Checker kako bi tražilice znale da mogu vjerovati vašoj web stranici.

WPChick Beaver Builder Vodič

TheWPChick vodi blogerica Kim Doyal. Ona nudi puno savjeta blogerima koji stvaraju sve oblike sadržaja: tekst, video, epizode podcasta i još mnogo toga. Njeni videozapisi na Dodatak Beaver Builder (17m 36s) i Dodatak Shortcodes Ultimate (12m 52s) dvije su vrhunske demonstracije. Ovi videozapisi i još mnogo toga sjajno su mjesto za početnike bilo kojeg WordPress početnika!


Ako vas nervira WordPress, ne morate tražiti alternativne sustave za upravljanje sadržajem. Postoji puno WordPress videozapisa za početnike koji vas mogu uputiti na put. Možete potrošiti nekoliko minuta dnevno gledajući video vodiče koji jasno objašnjavaju kako izraditi i upravljati svojom web stranicom.

Možete započeti s osnovnijim udžbenicima, poput onih koji se nalaze na WordPress.tv, Lynda.com i WP101.com, a zatim prijeđite na web stranice poput TheWPChick i ShoutMeLoud.com.

Kako se educirati o WordPressu? Jeste li svjesni korisnih video vodiča koji se ovdje ne spominju? Rado bismo ih podijelili s nama u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me