Uobičajene pogreške u WordPress sigurnosti koje čine mnoge web stranice

Uobičajene pogreške u WordPress sigurnosti

Ako su vašu web lokaciju ikada napali botovi, hakeri ili drugi ružni elementi, znat ćete da ponovno postavljanje iste može postati noćna mora. Budući da je WordPress stekao popularnost, ona je postala više meta hakera jer isplati mogu biti i veći. Iako ne postoji sigurna sigurnost, postoje mnoge male i velike stvari koje bismo mogli izbjeći neke uobičajene pogreške u sigurnosti WordPress-a i otežati ulasku robota na naše web stranice i stvoriti pustoš..


U ovom postu istražimo uobičajene sigurnosne pogreške na WordPress web stranicama. Također ćemo saznati što možemo učiniti da smanjimo ranjivost na sigurnosne prijetnje.

Pogreška br. 1: Ne ažuriranje WordPress-a

WordPress ima sjajnu zajednicu koja upozorava na sigurnosna pitanja, a tim na WordPressu redovno se ažurira kako bi ispravio sigurnosne prijetnje. Na nama je da provedemo ta ažuriranja na našoj WordPress instalaciji i zakrpimo sve sigurnosne rupe. Glavne nadogradnje jezgre WordPress-a odvijaju se automatski, ali za manja ažuriranja i za ažuriranja tema i dodataka, morate obratiti pažnju na obavijesti koje se prikazuju na vašoj nadzornoj ploči.

Ažuriranje WordPress-a često je gladak proces, zahtijeva samo klik, ali ponekad mogu postojati problemi s nekompatibilnošću koji prekidaju vašu web stranicu. Više je o ažuriranju WordPress-a u ovom kratkom vodiču za ažuriranje WordPress-a.

Pogreška br. 2: Nije kupnja kvalitetnih tema i dodataka

Loše kodirane teme i dodaci sigurnosni su rizik na vašoj web lokaciji. Ne samo da mogu usporiti vašu web stranicu, mogu biti nespojive s WordPress verzijom koju koristite ili međusobno. Ako tome dodate, oni mogu poslužiti kao ulazna točka za zlonamjerni softver.

Ovdje je očita opreznost da se teme i dodaci kupuju samo iz izvora kvalitete. U WordPressu je dostupno puno dobrih tema i dodataka besplatno. Ako je vaš izbor premijska tema ili dodatak, potražite Themeforest ili CodeCanyon i druge tematske kuće poput WPExplorer.

Odaberite one koji su bolje ocijenjeni i uživajte u većem broju preuzimanja. Pročitajte recenzije tema i dodataka i provjerite što drugi dugoročni, istinski korisnici govore o njima. Krenite kroz dnevnik promjena da biste vidjeli ima li redovitih ažuriranja. Pišite autorima da biste razumjeli je li ta tema ili dodatak prikladan za vas prije kupnje. A da biste ostavili sve praktične probleme, možete ga pokrenuti na testnom mjestu, ako je to moguće.

Pogreška br. 3: Ne ažuriranje tema i dodataka

Baš kao i WordPress, vaše teme i dodaci trebali bi imati redovita ažuriranja za ispravke programskih pogrešaka i sigurnosne zakrpe. Vaš je posao testirati ta ažuriranja, a zatim ih instalirati kako bi održali svoju web stranicu WordPressa sigurnom.

Bilješka: Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg ljudi ostavljaju da svoje teme ostanu zastarjeli je zbog prilagođenog koda. Zbog toga je važna upotreba dječjih tema. Ako planirate unijeti bilo kakve promjene u svojim tematskim datotekama, sjetite se koristiti podređenu temu kako biste ubuduće mogli sigurno ažurirati vašu osnovnu temu.

Pogreška br. 4: Nedostatak sigurnosti na stranici za prijavu

Stranica za prijavu je mjesto odakle na web stranicu ulaze ovlašteni korisnici. Ali mnogi neželjeni skitni korisnici također mogu pametno pronaći svoje stranice na stranici za prijavu i mogu čak steći privilegiju na razini administratora. Da bismo to spriječili, moramo poboljšati sigurnost na stranici za prijavu. Zaista, nije teško to učiniti i postoje mnogi jednostavni trzaji koje možete provesti da zaustavite vragolije na pragu..

Korisničko ime možete promijeniti iz uobičajeno korištenog „Admina“ i nametnuti snažne lozinke. Ili, ograničite broj pokušaja prijave – to će biti posebno učinkovito u zaustavljanju grubih napada. Druga metoda zaštite koju je lako usvojiti je provjera autentičnosti s dva faktora. I sa Google se poziva na upotrebu SSL-a, možda biste željeli ostati korak ispred i primijeniti ga na svoju web stranicu prije nego kasnije. Dakle, vidite, stranica za prijavu je dobro mjesto za početak poboljšanja sigurnosti na vašoj web stranici.

Pogreška br. 5: Nepravilna uporaba uloga korisnika

WordPress ima mnogo korisničkih uloga – administratora, urednika, autora, suradnika i pretplatnika. Ne moraju svi imati iste privilegije na vašoj web lokaciji. Kada dodate korisnike na svoju web lokaciju, budite oprezni s povlasticama koje im dajete na početku. Dopustite samo onoliko privilegija koliko je potrebno da ispune svoje uloge na web stranici.

Omogućavanjem neograničenog pristupa svim korisnicima može se olakšati provaljivanje hakera.

Doista ne morate pretplatnicima davati bilo kakav pristup nadmorskom vremenu kada im je potrebno samo pročitati sadržaj. Pristup na razini urednika treba odobriti samo pouzdanim korisnicima, a pristup na razini administratora može se odobriti, ako uopće, vrlo štedljivo. Dopuštanje ograničenih privilegija korisnicima i prisiljavanje ih da koriste jake lozinke može u velikoj mjeri kontrolirati pristup poslužitelju.

Pogreška br. 6: Ne brisanje neiskorištenih tema i dodataka

S vremenom stalno dodajemo dodatke i teme našem WordPressu kad i kada se ukaže potreba. No nakon što više nemamo nikakve koristi za njih, zaboravljamo ih izbrisati s naše web stranice. Nije dovoljno jednostavno deaktivirati teme i dodatke, morate izbrisati one koje ne namjeravate koristiti. Ovaj jednostavan korak može smanjiti izloženost zlonamjernom softveru. Neaktivni dodaci ne troše RAM, propusnost ili PHP, ali zauzimaju prostor na poslužitelju. To ne samo da može usporiti vaše web mjesto, oni se mogu koristiti i za pokretanje zlonamjernog koda na vašoj web lokaciji.

Prije nego što dodate dodatak na svoje web mjesto, provjerite može li WordPress izvorno upravljati određenom funkcijom. Ili tema koju koristite ili vaš domaćin možda pokriva funkcije koje su vam potrebne. Ako imate bilo koji dodatak na vašoj web stranici za iste funkcije, možda ćete ih htjeti izbrisati.

Sada kada očistite neiskorištene dodatke, možete preći čitavu udaljenost i očistiti medijsku biblioteku, mapu za prijenos i mapu koja uključuje. To su zamjenske ulazne točke za zlonamjerni softver koji ulazi na vašu web lokaciju samo da bi se kasnije izvršio. Mršavanjem tih mapa smanjuje se pristupne točke za zlonamjerni softver i hakere.

Pogreška br. 7: Ne odabiremo sigurnog domaćina

Hakeri često ne ciljaju vašu web lokaciju, a mogu ciljati neku drugu web lokaciju koja s vama dijeli prostor na poslužitelju. Vi ste samo slučajna žrtva. U scenariju zajedničkog hostinga, jedno kompromitirano web mjesto može srušiti sve web stranice na poslužitelju. Zbog toga je važno s velikom pažnjom odabrati svog web domaćina. Kao što smo više puta rekli na našim blogovskim stranicama, kada je riječ o hostingu, dobivate samo ono što platite. Jeftine mogućnosti hostinga gotovo uvijek kompromitiraju sigurnost i njihovi su serveri skloniji sigurnosnim napadima. I ne samo to, često ćete naći podršku manje nego zadovoljavajuću kada je vaša web lokacija napadnuta.

Polaganje dobrog novca za kvalitetan hosting zaista je vrijedno ulaganja. Štedjet će vam se glavobolja niz liniju, posebno ako je vaš posao jako povezan s vašom web stranicom. Trebate pomoć oko odabira domaćina? Idite na naš popis preporučenih mogućnosti hostinga.

Pogreška br. 8: Ne provjera zlonamjernog softvera

Zlonamjerni softver može ući na vašu web stranicu a da toga niste ni svjesni. Može ostati skriven i učiniti mnogo stvari bez vašeg znanja, poput praćenja posjetitelja, pristupa osjetljivim podacima poput podataka o kreditnoj kartici ili dodavanja povratnih veza na druge web stranice. Kada na vašoj web lokaciji postoji zlonamjeran softver, Google počinje odbijati tražilice kako bi spriječio da se druge web lokacije zaraze. To može uzrokovati pad prometa na vašoj web lokaciji.

Na raspolaganju su mnogi dodaci i usluge koji mogu skenirati vašu web lokaciju zbog zlonamjernog softvera i ukloniti ih. Jednostavno morate posjetiti web mjesto poput usluga Sucuri SiteCheck skener i unesite URL svoje web stranice. Stvorit će se izvješće koje prikazuje otkriveni zlonamjerni softver kao i preporuke za postupanje. Inače, možete dodati dodatak i pokrenuti skeniranje. Ako želite, možete izbrisati dodatak nakon upotrebe i ponovo ga instalirati kad želite ponovo pokrenuti skeniranje.

Pogreška br. 9: Ne instaliranje sigurnosnog dodatka

Jedan od najjednostavnijih načina da poboljšate sigurnost na web mjestu je dodati sigurnosni dodatak. Ti se dodaci mogu baviti mnogim sigurnosnim problemima poput primjene snažnih lozinki, postavljanja vatrozida, zaštite od grubih napada i još više. Dostupno je mnogo besplatnih dodataka poput iThemes Security i mnogo premium sigurnosnih dodataka, a najbolje je što prije instalirati i aktivirati. Postoje i mnoge sigurnosne usluge za web mjesto poput Sucuri koje nude upravljanje sigurnošću na vašem web mjestu WordPress.

Pogreška br. 10: Ne čuvanje sigurnosnih kopija web lokacije

Mislili biste da ste sada učinili sve gore navedeno da je vaša web lokacija sigurna od negativaca. Ispričavamo se što razočaramo, ali hakeri usavršavaju svoje metode i nove prijetnje se neprestano pojavljuju. Stoga, kao sigurnosnu mrežu, možete koristiti dodatak za izradu sigurnosnih kopija i u pravilnim intervalima uzimati sigurnosne kopije vaše web stranice i čuvati ih na sigurnom mjestu.

Nije dovoljno izvršiti sigurnosnu kopiju samo baze podataka, potrebna je potpuna sigurnosna kopija web stranice. To uključuje teme, dodatke, mapu wp-sadržaja kao i važne WordPress konfiguracijske datoteke poput wp-config.php i .htaccess datoteka. Koristite kvalitetne dodatke poput BackupBuddy ili VaultPress i redovito ih ažurirajte. Također, održavajte više sigurnosnih kopija na koje možete ponovo ući u različite lokacije izvan i izvan mreže.

Ukratko

Sigurnost web stranica nije uvijek vezana za visoke zidove i ograde, niti je to jednokratno popraviti. Više je stajati ispred stvaranja zabluda. Mnogo je malih i jednostavnih koraka koje možete usvojiti da biste web mjesto učinili sigurnim i sigurnim. Važno je pregledati vaše obranu kako biste bili sigurni da su u skladu s potrebama vaše web stranice i razviti sigurnosne prakse koje mogu da budu sigurne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me