Sigurnost WordPressa: Može li sigurnost Ninja čuvati vašu web lokaciju?

Nema puno korisnika WordPress-a koji nemoj shvati važnost sigurnosti.


Međutim, to razumijevanje ne vodi uvijek do akcije. Prečesto, ljudi poduzimaju samo korake kako bi povećali sigurnost svoje WordPress stranice nakon bili su žrtve prekršaja – u tom je trenutku šteta već učinjena.

Imajući to na umu, pozdravljam bilo koji dodatak koji može poboljšati postupak vaše web stranice WordPress. Sigurnost Ninja je jedan takav dodatak, a u ovom članku želim pokazati kako ga možete koristiti kako bi vašu web lokaciju učinili daleko sigurnijom od većine.

Što WordPress sigurnost znači za vas

WordPress je zaista sjajan sustav upravljanja sadržajem. Međutim, njegova ogromna popularnost čini ga glavnom metom za hakere. Svaka slabost koju otkriju u osnovnim datotekama može se iskoristiti za potencijalno iskorištavanje zadivljujućeg broja web mjesta. To je možda najzloglasnije pokazao TimThumb debakl prošle godine.

Danas još uvijek možete pronaći dosta WordPress web lokacija koje su podložne iskorištavanju zastarjelih tema koje još uvijek uključuju sigurnosni propust TimThumb. To samo po sebi ističe jedan od glavnih razloga kršenja sigurnosti na WordPress web stranicama – zastarjeli kôd.

Činjenica je da razvojni tim WordPressa čini sjajan posao održavanja jezgre otpornim. Ako ažurirate jezgru, teme i dodatke za WordPress i koristite samo proizvode razvijene od strane uglednih programera, učinit ćete više od većine kako bi vaša web lokacija bila sigurna.

Nadalje, ako uzmete nešto manje vremena kako bi web mjesto učinili sigurnijim od velike većine, hakeri je više nećete svrstati u “nisko viseće voće”. Nakon svega, zašto bi im smetalo hakirati vaše web mjesto kad je na raspolaganju toliko mnogo ranjivijih žrtava?

Tu se pojavljuje Security Ninja. Ona ističe najvažnije korake koje biste trebali poduzeti u osiguravanju svoje WordPress stranice i objašnjava točno što trebate učiniti. Za nekoga tko želi učiniti svoju stranicu WordPress sigurnijom, to je savršeno rješenje.

Korištenje Security Ninja

Nakon što instalirate dodatak, možete mu pristupiti putem veze Alati na vašoj bočnoj traci:

Sigurnost Ninja

Kada prvi put pristupite dodatku, morat ćete pokrenuti sigurnosni test kako bi dodatak mogao analizirati prednosti i slabosti, posebno za vašu web lokaciju:

Sigurnost Ninja

Taj postupak ne bi trebao trajati duže od minute. Nakon što su testovi završeni, prikazat će vam se njeni nalazi – na temelju toga 27 različitih sigurnosnih razloga.

Evo primjera nekoliko rezultata testiranja provedenih na mom blogu:

Sigurnost Ninja

Kao što vidite, status svakog testa je označen. Problemi se kreću od apsolutno osnovnih (ažurirajte svoje teme i dodatke) do naprednijih (provjera je li datoteka upgrade.php dostupna na HTTP-u na zadanoj lokaciji).

Za svaki rezultat “Loš”, trebali biste kliknuti gumb “Pojedinosti, savjeti i pomoć” s desne strane. Ovo će vas usmjeriti na savjet koji se tiče određenog pitanja:

Sigurnost Ninja analiza

Provođenje promjena zahtijeva ograničeno tehničko znanje – većim dijelom morat ćete samo dodati isječke koda u svoje datoteke files.php, urediti datoteke tema (što biste trebali učiniti preko podređene teme) ili izvršiti promjene putem FTP-a. Kao WordPress bloger, ovo su jednostavni zadaci koje biste ionako trebali biti u mogućnosti dovršiti.

Ono što volim kod Security Ninja je da se ne trudi previše. Njegov fokus je na skeniranju ranjivosti i predstavljanju rješenja – ne uključuje nabujale nered sigurnosnih značajki. Na vama je da odlučite koje ćete sigurnosne značajke staviti na svoje mjesto. A zato što to radite putem sitnih isječaka koda i drugih sličnih suptilnih promjena, sigurnosna poboljšanja koja napravite vjerojatno neće imati vidljiv utjecaj na vrijeme učitavanja vaše web lokacije..

Ukratko, Security Ninja je kao da imate pri ruci set neprocjenjivih vodiča o sigurnosti WordPress-a, specifičnih za jedinstvene slabosti vaše web lokacije..

Kakva sigurnost Ninja ne mogu Čini

Postoji jedna važna stvar koju treba istaknuti kada se bavite bilo kojim sigurnosnim dodatkom – Sigurnost Ninja ne može jamčiti sigurnost vaše web lokacije. To limenka otežavaju hakiranje vaše web lokacije, ali ne postoji takva stvar kao neupadljiva web stranica. Teoretski, svaki kod koji je zakonito dostupan s udaljene lokacije može se hakirati i s udaljene lokacije. U pravcu prema programerima Security Ninja, oni odbacuju svoje načine čineći ovo apsolutno jasnim u odricanju od odgovornosti unutar testnog zaslona.

Rekavši to, skeniranje web lokacije sigurnosnim nindžom i poduzimanje preporučenih poboljšanja htjeti povećati sigurnost svoje web stranice ogromnom maržom. Kao takva, vjerojatnost da ste žrtva zlonamjernog napada znatno se smanjuje.

Kupnja Ninja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map