Savjeti za vitalnu sigurnost za WordPress za veću sigurnost

Savjeti za vitalnu sigurnost za WordPress za veću sigurnost

Ako želite stvoriti web lokaciju koja će posjetitelje vraćati, morat ćete uložiti značajnu količinu vremena i eventualno novca. Na kraju krajeva, posljednje što želite je vidjeti vašu web lokaciju ugroženu ili hakiranu. Jednostavno rečeno, sigurnost vaše web stranice trebala bi biti glavni prioritet – i tijekom njenog razvoja i nakon njega.


Srećom, WordPress relativno jednostavno olakšava posao osiguravanja vaše web lokacije. Postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti, uz bezbroj pouzdanih dodataka koje možete koristiti koji pružaju naprednije sigurnosne značajke. Općenito, skraćivanje web stranice zahtijevat će iznenađujuće malo napora, a vjerojatno ćete dugoročno iskoristiti prednosti.

Za početak, objasnit ćemo pet vitalnih savjeta za pooštravanje sigurnosti vašeg web mjesta WordPress. Počnimo s osnovama!

1. Redovito stvarajte sigurnosnu kopiju

Dodatak UpdraftPlus.

Održavanje sigurnosne kopije vaše web stranice jednostavno je pomoću dodatka kao što je UpdraftPlus.

Važno je za početak priznati da bez obzira što poduzeli za zaštitu svoje web lokacije, uvijek postoji šansa da nešto može poći po zlu. Ukratko, nijedna sigurnosna mjera ne može pružiti 100% zaštitu, stoga je od vitalnog značaja da se web lokacija napravi sigurnosnu kopiju. Na taj način, ako dođe do katastrofe, imate način da se oporavite.

Također se preporučuje stvaranje sigurnosnih kopija web stranice prije nego što napravite značajnije promjene, zbog čega se prvo obratimo ovom savjetu. Većina donjih prijedloga uključuje instaliranje dodataka i izmjenu korisničkih podataka, a trebali biste stvoriti sigurnosnu kopiju prije nego što primijenite bilo koji od njih.

Za početak se obratite svom davatelju usluga hostinga jer oni već mogu stvoriti sigurnosne kopije za vas. Ako ne – ili za dodatnu sigurnost, razmislite o instaliranju prikladnog sigurnosnog dodatka. Preporučujemo UpdraftPlus zbog njegove jednostavne uporabe i pouzdanosti. Koje god rješenje odabrali, postavite sigurnosne kopije web mjesta na redovan raspored i pohranite ih negdje na sigurno.

2. Ažurirajte jezgre, teme i dodatke za WordPress

Dodatak koji je potrebno ažurirati.

Vaša će se nadzorna ploča upozoriti kada su dostupna važna ažuriranja.

Kao i kod sigurnosnih kopija, potrebno je redovito ažurirati web mjesto. WordPress je glavna meta hakera s obzirom na njegovu popularnost, a nove sigurnosne prijetnje često se pojavljuju. Srećom, WordPress te prijetnje shvaća vrlo ozbiljno puštajući i automatski instalirajući česta ažuriranja sigurnosti.

Ako odaberete WordPress kao svoju platformu za izbor, znači da već krećete na desnu nogu. Međutim, još je važno provjeriti je li ažuriran svaki dio vaše web lokacije. Glavne nadogradnje WordPress-a zahtijevat će ručnu intervenciju jer često unose značajne promjene – a isto vrijedi i za sve instalirane dodatke i teme. Srećom, izvršavanje ovih ažuriranja je jednostavan postupak – samo se ne zaboravite prvo napraviti sigurnosnu kopiju web lokacije!

3. Odaberite „Snažno“ korisničko ime i lozinku

Generator lozinki za WordPress.

WordPress vam može pomoći da stvorite snažne, teško hakirajuće lozinke.

Prilikom stvaranja korisničkog imena i zaporke za prijavu na važnu uslugu, trebali biste odabrati vjerodostojne vjerodajnice. Isti princip vrijedi i za vaše web mjesto WordPress. Ako osoba (ili bot) može pristupiti vašem računu, imat će besplatan zahtjev u pogledu vaše web lokacije i njenih podataka.

Takođe je primamljivo držati se zadanog admin korisničko ime, ali toplo ga ne preporučujemo. Napokon, hakeri će pogoditi žele li probiti vašu lozinku. Umjesto toga, pošaljite korisničko ime koje je teško predvidjeti ili umjesto toga koristite adresu e-pošte. Što se tiče vaše lozinke, najlakše rješenje je korištenje ugrađenog generatora lozinki za WordPress – pružit će vam nešto slučajno i sigurno.

Ako još niste stvorili svoju WordPress web stranicu, ove prijedloge možete jednostavno implementirati kada instalirate. Međutim, ako već imate web lokaciju i žalite zbog odabranih vjerodajnica, ne brinite. Možeš Vraćanje izvorne lozinke i promijenite svoje korisničko ime kad god želite.

4. Ograničite pristup treće strane na svoju web stranicu

Zaslon za uloge korisnika WordPressa.

Važno je pažljivo razmotriti dopuštenja koja dajete drugim korisnicima.

Postoji koncept informacijske sigurnosti nazvan “princip najmanje privilegiranosti‘, Što kaže da korisniku ili programu nikada ne smijete pružiti više pristupa nego što je potrebno. Ovo je osnovno, ali presudno razmatranje, jer je to najbolji način da se ograniči potencijal kršenja sigurnosti i zlouporabe podataka.

Ograničavanje pristupa od vitalne je važnosti kada na vašu web lokaciju pristupa mnogo različitih korisnika. Međutim, ona igra ulogu čak i ako ste jedini koji vodi emisiju jer se primjenjuje i na dodatak. Srećom, postoje neke jednostavne mjere koje možete poduzeti kako biste ograničili pristup trećoj strani:

  • Korisnicima dajte samo potrebna odobrenja. Na primjer, ne pružajte administratoru pristup nekome ko samo treba pisati postove.
  • Slično tome, dajte dodacima i temama vašu web lokaciju samo kad su vam stvarno potrebni, i budite sigurni da su pouzdane i sigurne.
  • Uklonite korisnički pristup onima kojima više ne treba te izbrišite teme i dodatke kada ih prestanete koristiti.
  • Pažljivo konfigurirajte dozvole za mapu i datoteke.

Dodaci i teme neizmjerno su korisni alati, a može biti sjajno imati tim koji će vam pomoći u vašoj web lokaciji. Samo budite sigurni da na kraju kontrolirate tko je u mogućnosti pristupiti vašoj web lokaciji i njenim podacima.

5. Instalirajte sveobuhvatni sigurnosni dodatak

Dodatak za sigurnost Wordfencea.

Dodaci poput Sigurnost Wordfencea može vam pružiti niz vitalnih značajki.

Već smo spomenuli nekoliko dodataka koji izvode određene sigurnosne zadatke. No dostupne su i druge opsežne opcije koje će osigurati većinu sigurnosnih potreba vaše web lokacije. Mogu uštedjeti u stvarnom vremenu, a ako odaberete dobro podržanu, redovno će se ažurirati kako bi se nosio s novim prijetnjama i problemima..

Naravno, kad tražite sigurnosni dodatak ključno je odabrati onaj koji je pouzdan i pouzdan. Potražite onu s izvrsnim korisničkim ocjenama i pozitivnim kritikama, provjerite koliko se često ažurira i razmislite koliko podrške pruža programeru.

Možete pronaći obilje sigurnosnih dodataka pretraživanjem pretraživača WordPress dodatak direktorij. Ako niste sigurni s čime biste mogli krenuti, preporučujemo Sigurnost Wordfencea. To je vjerojatno najpopularniji sigurnosni dodatak WordPress, a nudi osnovne sigurnosne opcije, vatrozid i druge značajke blokiranja. Također omogućuje dvofaktorsku provjeru autentičnosti, kao i redovito skeniranje i nadzor web mjesta, podataka i prometa.

Ako Wordfence nema sve što tražite, također možete pokrenuti druge mogućnosti kao što su iThemes Sigurnost (što također stvara redovite sigurnosne kopije) i Sigurnost Sucuri (koji prati i bilježi sve što se događa na vašoj web lokaciji). Bez obzira koji dodatak odaberete, brzo Googleovo pretraživanje trebalo bi potaknuti niz udžbenika za početak.


Spuštanje vaše sigurnosti nije najuzbudljiviji dio stvaranja WordPress web stranice, ali njezinu važnost ne treba potcijeniti. Što više truda i truda uložite u sigurnost svoje web lokacije, manja je vjerojatnost da ćete naići na katastrofu. Ako sada poduzete nekoliko osnovnih koraka za zaštitu svoje web stranice, kasnije ćete osigurati zasluženi mir.

Imate li pitanja o tome kako zaštititi svoju web stranicu WordPress? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me