Lagani Offsite sigurnosni savjeti za WordPress

Lagani Offsite sigurnosni savjeti za WordPress

U doba digitalnog brendiranja, WordPress uživa u povećanoj potražnji za korisničkom platformom koja podržava mnoštvo web stranica, od e-trgovine do osobnih brendiranja..


WordPress se može pohvaliti raznovrsnom bazom klijenata od pojedinačnog nomada za web razvoj koji želi iskoristiti digitalni prostor za plasiranje svojih jedinstvenih vještina tvrtkama koje vode neke od najpopularnijih blogova na webu.

Odluka o stvaranju web stranice je i uzbudljiva i zastrašujuća. Bit će smijeha, suza i puno Googleovih pretraživanja. Ali neće proći dugo prije nego što se roditelji novih web stranica uhvate u euforiji koja dolazi s prilagođavanjem njihovog novog djeteta tako da odgovara njihovoj viziji.

Ali većina korisnika WordPressa nije usredotočena na to kako stvoriti najsigurniju web lokaciju. Umjesto toga, ili su uhvaćeni u teme kako bi njihov blog izgledao avangardno ili razmišljaju o SEO-optimiziranom sadržaju za pokretanje rezultata organskog pretraživanja.

Obje su stvari zasigurno važne, ali istina je da korisnici ne bi trebali ublažavati potrebu za sigurnošću. Iako predstavlja samo trećinu svih vlasnika web stranica, WordPress je izvor preko 90% svih hakerskih incidenata na webu zbog niske razine prioriteta koji korisnici postavljaju na element sigurnosti.

Uobičajene sigurnosne ranjivosti koje ciljaju korisnike WordPress-a

SQL ubrizgavanje je jedno od najčešće korištenih i najčešćih WordPress cyber-napada koje nikoga ne štedi. Jedan ironični slučaj SQL napada uključivao je mrežnu zaštitarsku tvrtku Barracuda Networks koja je postala svjesna injekcije usmjerene na ranjivost u svom kodu. Hakeri su uspjeli pronaći ranjivu stranicu koja ih je dovela do primarne baze podataka tvrtke.

Zamislite SQL injekciju kao agresivni serum istine. Hakeri ciljaju poslužitelje koji koriste SQL (strukturirani jezik upita) i zaobilaze mjere sigurnosti aplikacija. To im omogućuje dohvaćanje zapisa iz SQL baze podataka ili na drugi način mijenjati ili brisati postojeće zapise.

Križanje na križima XSS napada

Krizni skriptni napad (XSS napad) je čest na WordPress web mjestima koja nedovoljno koriste odgovarajuće sigurnosne mjere. Ideja je da se kradu podaci od korisnika, uglavnom kolačići. Ovo je jedan od zlonamjernijih napada za sumnjive korisnike, jer plijeni na korisnikov identitet.

Međutim, korisnici nisu nužno jedine žrtve u ovom napadu. Administrator web stranice također će teško padati zbog potencijalnih ekonomskih gubitaka i gubitka povjerenja korisnika. Cross-scripting napada ima više nego utrostručena između 2016. i 2017. godine.

Ostali prevladavajući napadi uključuju ubrizgavanje naredbi i uključivanje datoteka, gdje zlonamjerne informacije u kombinaciji s ranjivim poslužiteljima dovode do ugroženih mjesta. Ova čarolija propada na uznemirenog vlasnika web lokacije i širi nepovjerenje kod korisnika koji ne mogu pružiti osjetljive podatke.

Zaustavite idealiziranje dodataka

Jedna od komponenti zbog kojih je WordPress toliko prilagođen korisnicima je i njegova široka dostupnost dodataka. Kupovina najzanimljivijeg dodatka za jazz vaše web lokacije jednako je uzbudljiva kao i otkrivanje nove aplikacije za vaš pametni telefon koja obećava (iako krajnje neuspjeh) omogućava vaš život u redu.

Iako je desetak desetaka i lako se kreću s nekoliko klikova na gumb, oni nude lažni osjećaj sigurnosti. Trenutno je na raspolaganju nekoliko desetaka tisuća dodataka, ali samo oko 2.000 njih dodane su u posljednje dvije godine, što znači da su mnogi vrlo osjetljivi na ranjivosti.

Zastareli dodaci često se pretvaraju u žrtve iskorištavanja datoteka gdje hakeri lako pristupaju vašim bazama podataka, a sve se to može izbjeći odgovornim koracima za zaštitu WordPressa poput održavanja dodataka. Ali ažuriranja i jake lozinke osiguravaju sigurnost na licu mjesta – pa razmotrimo kako možete osigurati WordPress offsite.

1. Odaberite Kvalitetni web domaćin

Odaberite Hosting kvalitete

Najočitiji ispravak sigurnosti izvan WordPressa je odabir dobrog WordPress hostinga koji prioritet daje cyber sigurnosti. Web hosting možda nije toliko uzbudljiv kao dizajn teme ili originalni sadržaj, ali nemojte biti previše brz da biste ga otpisali.

Iako je odlučivanje adrese web mjesta jedno od najvažnijih naglaska u komponentama kreativnog procesa, većina korisnika nije zabrinuta zbog “http” ili “https” koji predstavlja dragocjeno dijete njihovog kreativnog uma. Vjerovali ili ne, jednostavna prisutnost “s” čini sve važne; isključite na vlastiti rizik.

“S” označava sigurno mjesto koje koristi slojeve sigurnih utičnica ili SSL. To upućuje korisnika da se web mjestu može vjerovati i da se svi podaci koje odluče dijeliti sigurno dijele. Zapravo, više od dvije trećine korisnika izvijestili su da je ta brava od presudne važnosti u njihovoj odluci da nastave pregledavati web mjesto bez povlačenja. Domaćini web stranica često nude SSL opcije bilo s premijskim dodacima ili kao dodatna značajka.

WordPressovi programeri trebali bi se odreći popularnih sigurnosnih aplikacija, jer u njima obično nema značajki kao što su sigurne postavke kolačića i HTTP stroga sigurnost u prijevozu. Korisnici bi mogli to pokušati riješiti učitavanjem svoje web stranice na sigurnosne dodatke, ali u ovom slučaju više to nije slučajno. Preveliki dodaci mogu uzrokovati neugodno zaostajanje na web mjestu i utjecati na pokušaje uklanjanja pogrešaka.

Ne samo da će vaš domaćin ponuditi SSL certifikate (ako ste napravili domaći zadatak i odlučili se na odgoj i obrazovanje), oni će također ponuditi pristup drugim neprocjenjivim sigurnosnim značajkama kao što su rutinsko skeniranje radi provjere ranjivosti, sigurnosne kopije web mjesta kako bi se spriječio katastrofalni gubitak podataka, i vatrozidovi web aplikacija da bi dodali dodatni sloj sigurnosti.

Novi programeri web stranica također trebaju biti na oprezu od mogućnosti besplatnog hostinga. Stara poslovica „dobivate ono za što plaćate“ odnosi se i ovdje. Besplatni domaćini pružaju minimalni održivi proizvod, što znači da su mjere sigurnosti često preskačene i ostavljaju vašu web lokaciju ranjivom na viruse i špijunski softver.

Dno crta: vaš izbor web-domaćina predviđa uspjeh vaše web lokacije. Ne dopustite da ova odluka bude vaše najbolje neupućene.

Iako slojeviti dodaci neće vam pružiti sigurnost koju tražite, kombinacije izvan mjesta mogu vam osigurati osjećaj sigurnosti. Kombinirajte svoju obrazovanu odluku web domaćina s virtualnom privatnom mrežom i, voila, cyber-sigurnost sada je anegdota vaš životopis.

2. Uložite u VPN

Virtualne privatne mreže služe svim oblicima i veličinama web stranica bez obzira na to je li njihov cilj stvoriti jedinstvenu web lokaciju kupca / prodavača P2P ili biti središte najtraženijeg misaonog sadržaja na webu.

Uložite u VPN

VPN djeluje kao virtualni tunel koji je hakerima i drugim zlonamjernim pokušajima neprobojni u osiguravanju osjetljivih podataka koje unosite i posjetitelja vaše web lokacije..

Dodani sloj VPN sigurnosti pruža vam napad značajki koje gotovo zvuče previše dobro da bi bilo istinito, poput skrivanja identiteta, maskiranja lokacije i odlaganja trupaca.

Jednom instaliran, VPN maskira lokaciju i mrežnu aktivnost i neće voditi zapisnike da se osigura pravilna sigurnost nakon uporabe. Napominjemo da gotovo sve dostupne besplatne VPN usluge nemaju takve značajke.

Vježbajte vanjska rješenja za uspjeh na terenu

Iako su cyber napadi uobičajeni, postoje bezbroj mjera koje mogu poduzeti čak i najiskusniji web dizajneri. Ovo su jednostavni koraci da biste bili sigurni da postavljaju siguran proizvod koji osigurava sigurnost sebe i svojih korisnika.

Zaboravite URL. Izbor web domaćina je u konačnici jedna od najvažnijih odluka koje donosite prilikom izrade vaše web stranice. Budući da je ovo jedan od prvih koraka, odaberite pažljivo i nemojte se osuđivati ​​od samog početka. Nakon toga ostanite pri vrhu ažuriranja tema i dodataka i razmislite o VPN-u za daljnju zaštitu.

Vrijeme je da WordPress programeri stave sigurnost na čelo svog razvojnog procesa. Neka bude proaktivna odluka nasuprot retroaktivnom žaljenju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map