Kako ukloniti WordPress web mjesto s Google crne liste

Kako ukloniti WordPress web mjesto s Google crne liste

Google crne popisa oko 10 000+ web stranica svaki dan. Kada se web stranica doda na Googleovu crnu listu, to znači da Google i druge tražilice označavaju web mjesto nesigurnom i nesigurnom. Googleov sigurnosni tim za sigurno pregledavanje identificira nesigurne web stranice i obavještava korisnike i webmastere o potencijalnoj šteti.


Jeste li jedan od njih?

Obavijest o crnoj listi obično dolazi kao iznenađenje koje vlasnika web stranica baca u nevjericu, poricanje i zbunjenost. Potrebna je određena razina tehnološke pamet i opreznost da biste mogli ukloniti svoju web lokaciju s Googleove crne liste. Može biti priličan zadatak ukloniti vašu web lokaciju s Googleove crne liste nakon što je zaražena zlonamjernim softverom, uključujući ransomware, špijunski softver, viruse, crve i trojanske konje..

Značaj Googleove crne liste

Googleovu crnu listu ili Googleovo izvješće o transparentnosti stotine pružatelja usluga koriste kako bi utvrdile je li web lokacija sigurna za korisnike. Također ga koriste popularni preglednici poput Firefoxa da osiguraju zaštitu korisnika Firefoxa. Ako je vaša web lokacija na Googleovoj crnoj listi, velike su šanse da će je označiti i mnogi drugi davatelji usluga. Što prije uklonite svoju web lokaciju s Googleove crne liste, tim prije možete povratiti svoju korisničku bazu kao i vrijednost robne marke..

1. Dekodiranje Upozorenja na crnoj listi

Dešifriranje upozorenja Googleove crne liste

Google se obično naziva “zlonamjerni softver” ili “krađe identiteta” za svaki slučaj vrlo specifične poruke:

 1. Web lokacija naprijed sadrži zlonamjerni softver: Tipične web lokacije obično pokušavaju pokrenuti preuzimanje ili instaliranje zlonamjernog softvera. To će dovesti do zaraze vašeg računalnog sustava.
 2. Predivno mjesto naprijed: Ovo je upozorenje bačeno na “phishing” web mjesto (koje se ponekad naziva i “prevarano” web mjesto). Ove vrste web-lokacija čine korisnika da vjeruju da je web lokacija zakonita i da im daju informacije kao što su korisnička imena, lozinke ili čak pojedinosti o plaćanju u različite svrhe..
 3. Web lokacija naprijed sadrži štetne programe: Iako se ovo može činiti poprilično poput prvog, postoji semantička razlika. Ovo se posebno upozorenje aktivira kada je poznato da web lokacija distribuira oglasni softver poput promjene početne stranice ili instaliranja dodataka preglednika koji mogu pokrenuti oglase ili zlonamjerna preusmjeravanja. Primarni cilj je Vaš preglednik.
 4. Ova stranica pokušava učitati skripte iz neovlaštenih izvora: Ovo upozorenje izdaje se samo za tvrdnje da je web mjesto zaštićeno (ima valjani SSL certifikat i izvodi se na HTTPS protokolu), ali uključuje skripte i resurse poput slika s web-lokacije koja nije ssl. Povezano upozorenje “Vaša veza nije privatna” rezultat je nevažećeg SSL certifikata. Upozorenja vezana za SSL nisu uzrokovana Googleovom crnom listom, već umjesto toga Google traži HTTPS.
 5. Nastavite do [naziv stranice]: Ponekad kada pogrešno dodate URL web stranice, Google će izbaciti takvo upozorenje kako bi osigurao da web mjesto koje pokušavate posjetiti zaista bude ono koje želite posjetiti.

U ovom ćemo članku pokriti posebne slučajeve kada vaša web lokacija ima zakonitu infekciju, tj. Slučajeve 1, 2 i 3.

2. Pronalaženje statusa Google Sigurnog pregledavanja

Sigurno pregledavanje je usluga koju je Googleov sigurnosni tim izgradio radi prepoznavanja nesigurnih web stranica i obavijestio korisnike i webmastere o potencijalnoj šteti.

Oni pregledavaju milijarde URL-ova dnevno tražeći nesigurne web stranice. A kad Google otkrije nesigurnu web lokaciju, prikazuje upozorenja na Google pretraživanju i u web preglednicima. Možete provjeriti status web mjesta sigurnog pregledavanja ovdje.

U slučaju infekcije pokazat će se slično ovome:

Pronalaženje statusa Google Sigurnog pregledavanja

Brzi savjet: Pored toga, pretražite web mjesto na Googleu. Samo unesite “site: mysite.com” u Google polje za pretraživanje i pritisnite Enter (zamijenite mysite.com s URL-om vaše web stranice). Rezultati će pokazati naslove i opise stranica na vašoj web lokaciji kako se pojavljuju na Googleu. Hakirana web stranica obično otima naslove stranica.

3. Skeniranje web lokacije radi zlonamjernog softvera

Skeniranje vaše web lokacije zbog zlonamjernog softvera

Prvo što treba učiniti je identificirati infekciju. Ovo će vam pomoći da nastavite s uklanjanjem i čišćenjem zlonamjernog softvera prije nego što Googleu pošaljete recenziju. Možete skenirati svoju web lokaciju zbog zlonamjernog softvera na nekoliko načina:

 1. Pitajte svog webhosta da skenira vaše web mjesto zbog zlonamjernog softvera: Svaki dobar web domaćin skenirat će vašu web stranicu besplatno i pružiti datoteku na kojoj su navedene sve datoteke zaražene zlonamjernim softverom. Zapravo će vas neki od njih proaktivno obavijestiti o infekciji prije nego što Google to uopće zatraži. No, postoje šanse da nakon što pronađu infekciju mogu blokirati vašu web stranicu zbog sigurnosti svojih kupaca, pokušati destruktivno čišćenje (brisanje pogođenih datoteka ili baza podataka) itd..
 2. Pomoću vanjskog skenera zlonamjernog softvera pronađite infekciju: Vanjski skeneri skeniraju URL-ove vaše web stranice kako bi utvrdili imaju li na web-lokacijama zaraze zlonamjernim softverom ili ne. Iako se za otkrivanje infekcije na web stranicama mogu koristiti vanjski skeneri, oni nisu tako moćni kao unutarnji skeneri. Ponekad mogu propustiti neke URL-ove, a najviše će prijaviti URL-ove koji imaju zlonamjerni softver, umjesto da mogu precizno odrediti lokaciju zaraze poput određene datoteke koja je zaražena. Neki su dobri Provjera stranice Sucuri i malCure WebScan. Evo potpunog popisa besplatnih alata za skeniranje vaše web stranice na ranjivosti.
 3. Pomoću dodatka za interno skeniranje datoteka i baza podataka: Unutarnji skener zlonamjernog softvera najbolja je ponuda. Čini dubinsko skeniranje, izvještava točne nalaze poput zaraženih datoteka i zapisa baze podataka, a također pruža i mogućnost čišćenja web mjesta na način koji najbolje funkcionira za vas. Ako je potrebno, možete čak i sigurnosno kopirati web mjesto, zapisati je i započeti iznova. Ili možete pregledati svaku infekciju i očistiti određenu infekciju kako biste osigurali svoju web stranicu bez (ili minimalnog) gubitka podataka. Evo najboljih internih skenera za zlonamjerni softver za vaše web mjesto WordPress.

4. Uklanjanje zlonamjernog softvera s vaše web stranice

Kompletan vodič za uklanjanje zlonamjernog softvera izvan je opsega ovog članka. Iako nakon što utvrdite da vaša web stranica zapravo ima zlonamjerni softver i morate nastaviti s čišćenjem, možete nastaviti na jedan od dva načina.

Napravite DIY uklanjanje zlonamjernog softvera

Ako ste tehničar ili želite učiti i preći dodatni kilometar, tada možete pokušati sami ukloniti zlonamjerni softver. No, nedostatak je to što ćete morati biti u mogućnosti identificirati izvor zaraze i uključiti sigurnosne rupe inače će se zaraza samo ponavljati. Morat ćete biti upoznati s korištenjem FTP klijenata kao što su FileZilla, phpMyAdmin, ssh / shell, WP CLI itd. Ako ste upoznati s ovim, šanse su da znate što radite.

Evo nekoliko vlastitih resursa za uklanjanje zlonamjernog softvera kako biste započeli:

Unajmite profesionalnog stručnjaka za web-sigurnost

Ako ne želite raditi, najbolja je opklada zaposliti pouzdanog davatelja usluga uklanjanja zlonamjernog softvera i crnih lista kako bi očistili infekciju s vaše web lokacije. No to uključuje trošenje novca, pa želite biti sigurni da ćete zaposliti nekoga tko ima stručnost u domeni web-sigurnosti, a nije samo web dizajner ili programer. Evo korisnog vodiča za odabir prave usluge uklanjanja zlonamjernog softvera.

Profesionalni stručnjaci za sigurnost svakodnevno čiste web mjesto tako da su na vrhu stvari, znaju alate trgovine, stručnjaci su u korištenju naprednih alata, mogu ručno identificirati zaražene datoteke i znaju komunicirati s Googleom (i drugim crnim popisima ) o tome kako ukloniti web lokaciju s crne liste.

Za zapošljavanje stručnjaka za web-sigurnost imate nekoliko mogućnosti. Najbolje je otići s uglednom agencijom jer su u njoj usavršili procese i kontrolu kvalitete.

5. Zatražite pregled

Nakon dovršetka uklanjanja zlonamjernog softvera, morate provjeriti je li predmemorija web mjesta pročišćena. Ponekad propuštanje ovog malog koraka može izazvati puno frustracija i izgubiti vrijeme i trud. Nepomična predmemorija nastavit će posluživati ​​zlonamjerni softver posjetiteljima, a Google će i dalje web lokaciju označiti kao zlonamjernu.

Prije nego što zatražite ponovno razmatranje, ponovno provjerite web mjesto. Upotrijebite više unutarnjih skenera kako biste osigurali otkrivanje zlonamjernog softvera u slučaju da jedan od njih ne uspije. Isprobajte i vanjske skenere. Ponekad imate izlazne veze na zlonamjerne web stranice koje će interni skener zanemariti, no neki vanjski skeneri mogu to otkriti..

Nakon što ste sigurni da je vaša web lokacija čista, možete podnijeti zahtjev za ponovno razmatranje.

Google mora znati konkretne korake koje ste poduzeli da biste osigurali da je vaša web lokacija čista. Oni će provjeriti je li to ispravna stvar koju ste učinili za uklanjanje zlonamjernog softvera koji su otkrili. Oni se također žele pobrinuti da budete nad stvarima i znate kao vlasnik da je vaša web lokacija sigurna za korisnike.

Provjerite je li vaša web lokacija potvrđena na Google Search Console. Evo Googleov vodič o tome kako zatražiti pregled. Slijedite dolje navedene korake:

Zatražite Google pregled

 1. Dođite do Google Search Console i odaberite entitet na koji se to odnosi (web mjesto)
 2. Pomaknite se na Sigurnost i ručne radnje> Sigurnosni problemi
 3. Nastavite i “Zahtijevajte pregled”. Nakon što Google provjeri je li vaša web lokacija čista i više nije zaražena, uklonit će poruku “Ova web lokacija može biti hakirana”.

Jednom kada web stranicu pošaljete na pregled, Google obično traje jedan dan ili toliko. Iako je Google podijelio svoje vremenske rokove, po našem iskustvu oni su brži. Budite strpljivi i pričekajte da se vrate natrag.

Ako web-lokacija i dalje bude zlonamjerna, morat ćete potražiti pomoć stručnjaka za web-sekciju kako bi web stranica bila čista. Profesionalni stručnjak za sigurnost također će vam pomoći da Googleu pošaljete zahtjev za pregled i osigurate da je web mjesto čisto, napravite analizu uzroka i nastavit ćete pratiti Google dok se slučaj ne riješi na vaše zadovoljstvo.

6. Završni koraci

Hakeri se obično skidaju nakon što preuzmete kontrolu nad svojom web stranicom. U narednim ćete danima možda vidjeti napuhane zahtjeve za URL-ove, pa čak i mnogo prometa s botovima (kao legitimni pretraživači pokušati ponovno indeksirati web mjesto). Važno je da poduzmete snažne sigurnosne mjere kako biste zaštitili svoju web lokaciju od budućih napada, jer čim se nađu na hakerskom radaru, oni će i dalje pokušavati pronaći put unatrag prije odustajanja.

Također nakon što prođete kroz ovo iskustvo i potrošite vrijeme, trud i novac morate osigurati da se više ne ponovi i vratite se na prvo mjesto. Poduzmite sljedeće korake da biste proaktivno osigurali svoju web lokaciju:

 1. Postavljanje i / ili automatiziranje sigurnosnih kopija WordPressa 
 2. Otvrdnite sigurnost vaše web stranice
 3. Dodajte nadzor web mjesta
 4. Zaštitite svoju web stranicu putem web aplikacije firewall
 5. Budite oprezni, ažurirajte WordPress (jezgra, dodaci i teme)

Na kraju dana…

Pronalaženje vaše web lokacije na Googleovoj crnoj listi nikada nije ugodno iskustvo. U stvari, većina zaraza rezultira gubitkom prometa, rangova na tražilicama, vrijednosti robne marke (povjerenja) i također puno izgubljenog trošenja oglasa ako pokrećete plaćene oglase. Što prije upoznate infekciju, brže možete djelovati i oporaviti se.

Ključne stvari koje morate zapamtiti:

 • Ne paničarite.
 • Nemojte biti u nevjerici ili poricanju.
 • Djelujte odmah.
 • Osigurajte temeljito čišćenje.
 • Ne zaboravite očistiti predmemoriju.
 • Budite strpljivi i profesionalni u svojoj komunikaciji s Googleom.
 • Vježbajte proaktivnu sigurnost.

I na kraju, uzmite ovo iskustvo kao bogatu priliku učenja koja se rješava u vašu korist u svim slučajevima bez obzira na sve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map