Kako testirati sigurnosne kopije mjesta WordPress

Kako testirati sigurnosne kopije mjesta WordPress

Ako dugo upravljate web mjestima WordPressa, tada ste svjesni važnosti redovitih izrada sigurnosnih kopija. Rezervne kopije spašavaju vas od puno problema u slučaju nepredviđenih katastrofa.


Osim redovitih sigurnosnih kopija, važno je i sigurno rukovati sigurnosnim kopijama. Zašto? Budući da mnoge stvari mogu poći po zlu, poput –

 • Poslužitelj nema više prostora za pohranu
 • Izrada sigurnosnih kopija može postati nepristupačna
 • Rezervne kopije mogu biti oštećene, zlonamjerni softver
 • Rezervne kopije mogu biti nepotpune itd

Sva ova pitanja čine sigurnosne kopije beskorisnim.

Zamislite da se vaše web mjesto smanjuje i tada su jedino sigurnosne kopije oštećene ili nepotpune. Zvuči frustrirajuće, zar ne? Napokon, cjelokupna svrha uzimanja sigurnosnih kopija je u mogućnosti ih obnoviti kad se ukaže potreba.

Ovdje je korisno testiranje sigurnosnih kopija. Testiranje sigurnosnih kopija prije obnove moglo bi vas u budućnosti spasiti od mnogih nevolja. Preporučuje se testiranje sastavni dio vaše ukupne sigurnosne strategije. Potrebno je povremeno provoditi testiranje sigurnosnih kopija vaše web stranice, umjesto da ih spremate za vrijeme katastrofe. Na taj način bit ćete pripremljeni i brzo možete vratiti radnu sigurnosnu kopiju za pokretanje i pokretanje web lokacije.

Kako pomaže testiranje sigurnosnih kopija WordPressa?

WordPress je složen ekosustav koji se sastoji od višejezgrenih datoteka zajedno s dodacima i temama. Život je dobar ako vaša web-lokacija ispravno funkcionira. Ali kada se pojavi problem, otkrivanje uzroka može biti velika bol. Sve što želite učiniti je da se vaše web mjesto što prije vrati u normalu. Brzi ispravak poput obnove web mjesta čini se primamljivim. Ali vraćanje sigurnosne kopije bez prethodnog testiranja može pogoršati stvari ako je sigurnosna kopija oštećena ili nepotpuna.

Ako prvo posvetite vremenu testiranju sigurnosnih kopija, postići ćete sljedeće:

 • Dijagnosticirajte zašto se vaša web lokacija raspala (koristeći kopiju sigurnosne kopije koja je snimljena prije nego što se web mjesto pokvari).
 • Ako otkrijete pogrešku u sigurnosnoj kopiji, možete preskočiti tu kopiju i potražiti bolju kopiju.
 • Sigurnosne kopije također omogućuju korisnicima da testiraju izmjene bez utjecaja na web mjesto uživo.
 • Možete provjeriti ima li problema s nekompatibilnošću itd.

Iako postoji mnogo prednosti prednosti testiranja sigurnosnih kopija, postupak može biti dugotrajan i težak za implementaciju. Procijenimo glavne izazove povezane s provođenjem sigurnosnog kopiranja.

Izazovi testiranja izrade sigurnosnih kopija WordPress-a

Prvo morate stvoriti okruženje za testiranje. To može biti vrlo tehnički, posebno ako imate više sigurnosnih kopija koje treba testirati. Možda ćete trebati stvoriti različita okruženja za testiranje. Alati poput WampServer ili DesktopServer mogu vam pomoći stvoriti lokalno okruženje na vašem sustavu. Ili ako koristite dobar upravljani plan hostinga za WordPress, možda ćete moći stvoriti web mjesta za postavljanje na kojima ćete se testirati.

Ali nakon postavljanja testnog okruženja, zapravo morate testirati sigurnosne kopije. To možete učiniti ručno ili pomoću dodatka. Pogledajmo oba!

Kako ručno testirati sigurnosne kopije

Vaša je prva mogućnost ručno testirati sigurnosne kopije WordPress stranica. Dva su glavna koraka koja trebate učiniti.

1. Stvorite i preuzmite sigurnosne kopije vaše web stranice.

Za sigurnosno kopiranje WordPress stranice u osnovi morate napraviti kopiju svih datoteka. Možete sigurnosno kopirati web mjesto ručno ili pomoću cPanel File Manager-a za preuzimanje mape WordPress ili putem SFTP-a za pregled i preuzimanje datoteka. Ovaj vodič za izradu sigurnosne kopije WordPress obuhvaća sve korake i alate za posao.

2. Prenesite sigurnosnu kopiju na svoju lokalnu stranicu.

Sada na vašem lokalnom sustavu trebat ćete stvoriti privremenu web stranicu za WordPress da biste prenijeli i testirali sigurnosne kopije.

Za izradu web stranica WordPressa lokalno koristite Desktopserver ili sličan softver. Nakon što spremite, prenesite sigurnosnu kopiju na lokalnu web lokaciju pomoću opcije ‘Izvezi ili uvezi web mjesto’. (Napomena, ova je značajka dostupna isključivo za DesktopServer Premium korisnike.)

Sigurnosne kopije DesktopServera

Nakon što preuzmete sigurnosnu kopiju i web stranica je spremna, možete početi s testiranjem lokalne web lokacije.

Više o DesktopServeru

Kao što vidite, ručno testiranje nije baš jednostavno i zahtijeva uporabu alata. Pored svega navedenog, morate imati tehničko znanje za rješavanje problema koji se pojave tijekom testiranja. Mnogo je lakše upotrebljavati dodatak.

Kako testirati sigurnosne kopije pomoću dodatka

Ručno testiranje sigurnosne kopije može biti teško. Zbog toga mnogi korisnici radije koriste alat ili dodatak za testiranje sigurnosnih kopija. Pomoću dodataka možete klikom na gumb stvoriti okruženje za testiranje. Ako vaš dodatak za sigurnosnu kopiju za WordPress nudi okruženje za testiranje koje je još bolje, jer tada ne morate preuzimati i zatim preuzimati sigurnosne kopije u vašem okruženju za testiranje.

U ovom ćemo odjeljku pokazati kako testirati sigurnosne kopije pomoću Usluge sigurnosne kopije BlogVault.

Nabavite BlogVault

Iako postoji mnogo usluga za izradu sigurnosnih kopija, BlogVault je jedini koji stvara testiranje na vlastitom poslužitelju. Teret pokretanih procesa snose poslužitelji BlogVault, a ne vaš, što znači da vaše web mjesto uživo ne utječe. I sa svojim Vrati test funkcionalnost, BlogVault automatski vraća sigurnosnu kopiju u testnom okruženju (obično se naziva postavljanje). Okoliš za testiranje ističe za tjedan dana tijekom kojega možete pregledati sigurnosne kopije i nakon što ste zadovoljni vratite sigurnosnu kopiju po vašem izboru bez probijanja znoja..

Pa krenimo na testiranje!

1. Stvorite i namjestite svoj Blogvault račun.

Stvorite račun i dodajte svoju web lokaciju na nadzornu ploču.

Kreirajte BlogVault račun

Jednom kada dodate web mjesto na nadzornu ploču BlogVault, dodatak će izraditi sigurnosnu kopiju vaše web stranice. To može potrajati neko vrijeme i bit ćete obaviješteni nakon što učinite.

2. Odaberite sigurnosnu kopiju za testiranje.

Zatim odaberite web mjesto po vašem izboru (u slučaju da ste dodali više od jedne web stranice) i na nadzornoj ploči kliknite na Sigurnosne kopije odjeljak.

Sigurnosne kopije Blogvault

Zatim na sljedećoj stranici kliknite na opciju koja izgleda poput oblaka. To je Vrati test dugme.

Vrati Blogvault test

Trebate odabrati i Rezervna verzija i the PHP verzija želite testirati. Ne zaboravite pogoditi Submit.

Sigurnosna kopija Blogvaulta i PHP verzije

Probna sigurnosna kopija vraćena je u roku od nekoliko minuta i sada je vrijeme da se provjeri radi li sigurnosna kopija.

Blogvault obnovljena sigurnosna kopija

3. Prijeđite na testiranje!

Klikni na Posjetite Test Restore dugme.

Vrati test Blogvault

Od vas će se tražiti da unesete svoje vjerodajnice s prethodne stranice.

Vjerodajnice Blogvaulta

Nakon prijave, trebali biste moći vidjeti sigurnosnu kopiju na vašem web mjestu.

Ako želite testirati drugu sigurnosnu kopiju, jednostavno izbrišite testnu stranicu i stvorite novu. Započnite od početka i jednostavno odaberite drugu sigurnosnu kopiju za testiranje.

Kad pronađete sigurnosnu kopiju koju tražite, kliknite da biste je aktivirali i vratili određenu verziju.

Automatizirani alati poput BlogVaulta uklanjaju gnjavaže i rizike povezane s ručnim testiranjem sigurnosnih kopija. To je tako jednostavno kao da kliknete nekoliko gumba! Kao što je već spomenuto, na vašem poslužitelju nema stresa (jer sve je učinjeno na kraju Blogvaulta).

NAUČITE VIŠE O BlogVault-u


Katastrofa pogađa kada to najmanje očekujete. Bolje biti siguran nego žao, zar ne!

Povremeno se preporučuje testiranje sigurnosnih kopija. Kad stvari idu na jug, znate da imate sigurnosnu mrežu na koju se možete vratiti. I možete biti sigurni da je to bez rupa.

Imate li još savjeta za testiranje sigurnosnih kopija web mjesta? Ili druge alate koje biste preporučili? Javite nam se u odjeljku s komentarima!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map