Πώς να χρησιμοποιήσετε το Yoast SEO για να ενισχύσετε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Yoast SEO για να ενισχύσετε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης

Το WordPress είναι εύκολα η λύση για τη δημιουργία ενός ιστότοπου με ισχυρή λειτουργικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να πετύχετε με την πλατφόρμα παρά απλώς να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας και να χαλαρώσετε. Θα πρέπει επίσης να το δημοσιεύσετε – και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε είναι μέσω της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO). Αυτή είναι μια περίφημα δύσκολη περιοχή για πλοήγηση, ειδικά για τους άπειρους.


Ευτυχώς, το WordPress προσφέρει μια σειρά από πρόσθετα που θα σας βοηθήσουν να διασχίσετε αυτήν την ολισθηρή κλίση, όπως Yoast SEO. Οι περιεκτικές ρυθμίσεις του μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας και να κατατάξετε τον ιστότοπό σας πιο ψηλά στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε έκθεση, καθώς και βελτιώστε την ανταγωνιστική θέση της επιχείρησής σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τι είναι το SEO και πώς μπορεί να σας βοηθήσει. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε την προσθήκη Yoast SEO και θα σας εξηγήσουμε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της κατάταξης της μηχανής αναζήτησης βελτιστοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά, τις μετα-περιγραφές και την αναγνωσιμότητα. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!

Τι είναι το SEO (και πώς μπορεί να σας βοηθήσει)

Στιγμιότυπο οθόνης αποτελεσμάτων SEO.

Όταν οι σελίδες σας κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, οι χρήστες είναι πιο πιθανό να τους δουν και να κάνουν κλικ σε αυτές.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια τεχνική που εστιάζει στη βελτίωση της προβολής του ιστότοπού σας στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs). Οι μηχανές αναζήτησης εξυπηρετούν εκατομμύρια χρήστες ανά ημέρα που αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να παρέχει αυτές τις απαντήσεις, βοηθά στην αποτελεσματική χρήση του SEO.

Δεδομένου ότι τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης δεν καταλαβαίνουν τι είναι γραμμένο στον ιστότοπό σας, χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια για να εξακριβώσουν τι είναι και πώς να το εμφανίζουν σε SERPs. Αυτό μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Προσθήκη κατάλληλης λέξης-κλειδιού εστίασης και χρήση σε όλο το περιεχόμενό σας.
  • Καθιστώντας το περιεχόμενό σας αναγνώσιμο από ανθρώπους, και κατά συνέπεια ανιχνευτές.
  • Προσφέροντας μια σταθερή ιεραρχία στο περιεχόμενό σας, έτσι ώστε τα προγράμματα ανίχνευσης να μπορούν να χαρτογραφούν το περιεχόμενό σας αποτελεσματικά.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι βελτιστοποίησης του περιεχομένου σας για την υψηλή κατάταξη. Το WordPress προσφέρει πολλά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά προτείνουμε να δοκιμάσετε πρώτα το Yoast SEO.

Παρουσιάζουμε το Yoast SEO Plugin

Πρόσθετο Yoast SEO

Το Yoast SEO είναι ένα πρόσθετο WordPress που σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας ώστε να είναι πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, όλα από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Η προσθήκη βαθμολογεί το περιεχόμενό σας σε δύο περιοχές: Ευανάγνωστο και SEO:

  • Ευανάγνωστο: Αυτό κρίνει πόσο εύκολο είναι το περιεχόμενό σας για την ανάγνωση των ανθρώπων.
  • SEO: Αυτό εξετάζει πόσο καλά βελτιστοποιείται ο ιστότοπός σας για προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης.

Το Yoast SEO λειτουργεί σε ένα σύστημα φωτεινού σηματοδότη: Πράσινο (Καλός), Πορτοκαλί (Εντάξει), και κόκκινο (Χρειάζεται βελτίωση). Κάθε συγκεκριμένη μέτρηση εντός των δύο κατηγοριών βαθμολογείται επίσης με αυτόν τον τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε με μια ματιά πού χρειάζονται οι προσπάθειές σας βελτιστοποίησης. Επιπλέον, πολλές από τις μετρήσεις περιλαμβάνουν συμβουλές για τη βελτίωση της βαθμολογίας σας και την επισήμανση των προβληματικών τομέων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Yoast SEO για να ενισχύσετε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης (3 απλές συμβουλές)

Προτού μπορέσετε να ενισχύσετε τις κατατάξεις της μηχανής αναζήτησης, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το Yoast SEO και να ελέγξετε τον ολοκληρωμένο οδηγό ρύθμισης του Yoast SEO για να ξεκινήσετε με την προσθήκη. Μετά από αυτό, διαβάστε για τρεις συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το εργαλείο.

1. Προσθέστε μια λέξη-κλειδί εστίασης για να προσελκύσετε τη σωστή επισκεψιμότητα

Μια λέξη-κλειδί εστίασης είναι η συλλογή λέξεων για τις οποίες θέλετε να κατατάσσεται η σελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να ερευνηθεί και όχι να μαντέψει και είναι σημαντικό να γίνει σωστό, καθώς επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο θα σας βρουν οι άνθρωποι. Επιπλέον, όλες οι προσπάθειές σας στο SEO θα βασίζονται στη λέξη-κλειδί εστίασης – χωρίς μία, δεν θα μπορείτε να μετρήσετε με ακρίβεια τη βελτιστοποίησή σας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν τη στρατηγική, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς. Πρόκειται για συγκεκριμένες φράσεις που προσφέρουν χαμηλό ανταγωνισμό στις μηχανές αναζήτησης – πράγμα που σημαίνει ότι η σωστή επιλογή θα μπορούσε να σας αποτρέψει σοβαρή κίνηση. Για παράδειγμα, το “εφεδρικό WordPress” δεν είναι πολύ συγκεκριμένο και θα βρείτε δεκάδες ιστότοπους που χρησιμοποιούν την ίδια λέξη-κλειδί. Αντίθετα, το “εφεδρικό WordPress με UpdraftPlus” έχει λιγότερο ανταγωνισμό, που σημαίνει ότι θα δείτε περισσότερη επισκεψιμότητα από το κοινό-στόχο σας.

Για να ορίσετε μια λέξη-κλειδί εστίασης στο Yoast SEO, θα πρέπει πρώτα να πλοηγηθείτε στην επιθυμητή ανάρτηση και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω Yoast SEO μετα-κουτί:

Το πλαίσιο Focus Keyword στο Yoast SEO.

Από εδώ, απλώς εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί σας στο Εστίαση λέξης-κλειδιού πεδίο. Θα δείτε να ανάβουν πολλά φώτα, υποδεικνύοντας ότι μπορείτε πλέον να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας περαιτέρω. Επίσης, μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη λέξη-κλειδί σας στον μόνιμο σύνδεσμο της ανάρτησης.

2. Συμπεριλάβετε μια μετα-περιγραφή για να περιγράψετε την ανάρτησή σας

Στιγμιότυπο οθόνης της μετα-περιγραφής WPExplorer.

Μια μετα-περιγραφή πλούσια σε λέξεις-κλειδιά μπορεί να σας βοηθήσει να κατατάξετε ακόμη υψηλότερη θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Μια μετα-περιγραφή είναι το κείμενο που εμφανίζεται κάτω από τον μπλε σύνδεσμο σε μια αναζήτηση Google. Η λειτουργία του είναι να υποχρεώνει τους επισκέπτες να κάνουν κλικ στο περιεχόμενό σας, οπότε είναι μια ακόμη σημαντική πτυχή SEO για να γίνει σωστή.

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια καλή μετα-περιγραφή. Συνοψίζοντας, η μετα-περιγραφή σας πρέπει:

  • Έχει μήκος περίπου 135-160 χαρακτήρες. Αυτό προσφέρει μια αξιοπρεπή ισορροπία μεταξύ της συνοπτικής εξήγησης του περιεχομένου σας και της μη διακοπής από τις μηχανές αναζήτησης.
  • Ταιριάξτε το περιεχόμενό σας. Οι παραπλανητικές περιγραφές μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του ποσοστού εγκατάλειψης.

Για να προσθέσετε τη δική σας μετα-περιγραφή, μεταβείτε ξανά στο Yoast SEO μετα-πλαίσιο στην επιλεγμένη ανάρτηση και κάντε κλικ στο Επεξεργασία αποσπάσματος κουμπί. Μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε τη μετα-περιγραφή σας, θα δείτε μια γραμμή να γεμίζει. Αυτή η γραμμή θα γίνει κόκκινη εάν η περιγραφή σας είναι πολύ μεγάλη, πορτοκαλί αν είναι πολύ μικρή και πράσινη όταν έχει καλή διάρκεια:

Στιγμιότυπο οθόνης της δυνατότητας μετα-περιγραφής Yoast SEO.

Θα παρατηρήσετε, επίσης, ότι εμφανίζονται πολλά επιπλέον φανάρια στην καρτέλα SEO, επιτρέποντάς σας να βελτιστοποιήσετε ακόμη περισσότερο την περιγραφή σας.

3. Βελτιώστε την αναγνωσιμότητα του περιεχομένου σας

Στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης αναγνωσιμότητας του Yoast SEO.

Το Yoast SEO αναλύει το περιεχόμενό σας και βρίσκει τομείς όπου μπορείτε να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα του.

Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι σημαντικό για το SEO, επομένως η αναγνωσιμότητα του είναι ύψιστη. Στο Yoast SEO, η αναγνωσιμότητα του περιεχομένου σας κρίνεται βάσει ορισμένων μετρήσεων και βαθμολογείται με βάση το σύστημα φωτεινού σηματοδότη.

Η ανάλυση μπορεί να φαίνεται αρχικά συντριπτική, αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν τα πάντα για να πάρει ένα πράσινο σκορ. Οι πιο σημαντικές πτυχές περιλαμβάνουν:

  • Μήκος ενότητας: Η χρήση των επικεφαλίδων και των υπότιτλων είναι βασική εδώ, για να βεβαιωθείτε ότι οι ενότητες έρχονται σε λιγότερες από 300 λέξεις.
  • Μήκος και δομή ποινών: Οι προτάσεις που υπερβαίνουν τις 20 λέξεις μειώνουν την αναγνωσιμότητα, όπως και αυτές που έχουν παθητική φωνή ή δεν περιέχουν λέξη μετάβασης.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε το Ευκολία ανάγνωσης Flesch βαθμολογία σε αυτήν την ενότητα. Ενώ τα μέσα και τα έξω από αυτά τα κριτήρια βρίσκονται εκτός του πεδίου εφαρμογής αυτού του άρθρου, τελικά δεν είναι μια μέτρηση που πρέπει να ανησυχείτε. Η συμβουλή μας είναι να βελτιστοποιήσετε για οτιδήποτε άλλο και να γράψετε για τον αναγνώστη σας πρώτα απ ‘όλα.


Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, το SEO είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Εντάξει, μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο στην αρχή, οπότε μπορεί να θέλετε κάποια βοήθεια για να διασφαλίσετε ότι οι προσπάθειές σας βελτιστοποίησης θα είναι αποτελεσματικές. Με ένα πρόσθετο SEO – όπως το Yoast SEO – μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για μηχανές αναζήτησης χωρίς να ανησυχείτε.

Έχετε απορίες σχετικά με το Yoast SEO και πώς μπορεί να σας βοηθήσει; Παρακαλώ μοιραστείτε τα μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me