Οδηγός εγκατάστασης και εγκατάστασης του Yoast SEO για WordPress

oast SEO Installation & Setup Guide για WordPress

Η βελτιστοποίηση SEO ή Search Engine είναι το κλειδί για να καταστήσετε κερδοφόρο τον ιστότοπο και το ιστολόγιό σας. Το SEO μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει το ιστολόγιό σας. Σας βοηθά να προσδιορίσετε τη συνάφεια του ιστότοπού σας με βασικούς όρους αναζήτησης και πού ανήκετε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλύτερο είναι το SEO σας, τόσο ευκολότερο είναι για τους νέους επισκέπτες να βρουν το περιεχόμενό σας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση της επισκεψιμότητάς σας. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπού σας WordPress είναι με το δωρεάν πρόσθετο Yoast SEO.


ο Πρόσθετο Yoast SEO WordPress είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα SEO για τη βελτιστοποίηση των ιστολογίων WordPress, καθώς και εντελώς δωρεάν. Με περισσότερες από 10 εκατομμύρια λήψεις και μετρώντας είναι μια εξαιρετική επιλογή για οποιονδήποτε ιστότοπο WordPress.

Πρόσθετο Yoast SEO

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί οδηγοί για τη δημιουργία του Yoast SEO στον ιστό, θέλαμε να σας καθοδηγήσουμε στα βήματα και να σας δείξουμε τις επιλογές που πιστεύουμε ότι είναι οι πιο σημαντικές στην προσθήκη. Έτσι, χωρίς να περιμένουμε πολύ, ας ξεκινήσουμε την εγκατάσταση του Yoast SEO για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το ιστολόγιό σας.

Εγκατάσταση και ρύθμιση Yoast SEO Plugin

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να εγκαταστήσετε την προσθήκη. Το Yoast SEO εγκαθίσταται όπως κάθε άλλη δωρεάν προσθήκη από το WordPress.org, οπότε τα παρακάτω βήματα θα πρέπει να είναι κάπως οικεία για εσάς:

 1. Συνδεθείτε στην εγκατάσταση του WordPress
 2. Από τον Πίνακα ελέγχου, μεταβείτε στο Προσθήκες> Προσθήκη νέου
 3. Ψάχνω για Yoast SEO – θα πρέπει να είναι το πρώτο αποτέλεσμα (αυτό με λογότυπο στοπ)
 4. Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί
 5. Μόλις γίνει λήψη και εγκατάσταση της προσθήκης, κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση προσθήκης

Και αυτό είναι! Είστε εγκατεστημένοι και έτοιμοι για ρύθμιση. Θα πρέπει να δείτε ένα νέο στοιχείο μενού με τίτλο SEO προς το κάτω μέρος του πίνακα ελέγχου σας. Κάνε κλικ στο SEO σύνδεσμος για να ξεκινήσετε!

Σημείωση: Αν και οι ρυθμίσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις δικές σας μεμονωμένες απαιτήσεις, οι παρακάτω είναι βασικές επιλογές που τα περισσότερα blogs WordPress θα θέλουν να επωφεληθούν.

Πίνακας ελέγχου Yoast SEO

Πίνακας ελέγχου Yoast SEO

Η πρώτη οθόνη που βλέπετε πρέπει να είναι ο Πίνακας ελέγχου. Ο πίνακας ελέγχου Yoast SEO είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε μετά την εγκατάσταση της προσθήκης. Υπάρχουν πέντε καρτέλες σε αυτήν την ενότητα, όλες με σημαντικές δυνατότητες και επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

 • Η κύρια καρτέλα στο Ταμπλό θα εμφανίσει τυχόν προβλήματα SEO ή προτεινόμενες βελτιώσεις που έχει βρει η προσθήκη για τον ιστότοπό σας. Αυτός είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να παραμείνετε ενημερωμένοι για το SEO του ιστότοπού σας.
 • Σύμφωνα με το Γενικός καρτέλα θα βρείτε μια επιλογή για να επαναφέρετε το Yoast SEO στις αρχικές του ρυθμίσεις. Μετά την εγκατάσταση οποιασδήποτε προσθήκης, πολλοί χρήστες θέλουν να δοκιμάσουν ή να δοκιμάσουν επιλογές και αυτό προσφέρει έναν απλό τρόπο για να επιστρέψετε στο σημείο που ξεκινήσατε, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε μόνο τις πιο χρήσιμες επιλογές για τον ιστότοπό σας.
 • ο Πληροφορίες εταιρείας Η καρτέλα είναι ακριβώς όπως ακούγεται, βασικές πληροφορίες για τον ιστότοπό σας. Συνιστούμε τουλάχιστον να ορίσετε το όνομα του ιστότοπού σας, είτε είστε εταιρεία ή άτομο και το όνομα της εταιρείας / προσωπικού σας. Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές για ένα όνομα και λογότυπο alt, αλλά εξαρτάται από εσάς.
 • Χρησιμοποιήστε το Εργαλεία για Webmasters καρτέλα για να επαληθεύσετε τον ιστότοπό σας σε μεγάλες μηχανές αναζήτησης και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ευρετηριότητας OnPage.org.
 • Τέλος, το Ασφάλεια Το τμήμα προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του meta box για προχωρημένους Yoast SEO. Αυτή είναι μια επιλογή που δεν θα χρειαστούν οι περισσότεροι χρήστες, δεδομένου ότι είναι κυρίως για αναρτήσεις και ασχολίες με noindex κανονικός περιεχόμενο.

Yoast SEO Τίτλοι & Meta

Yoast SEO Τίτλοι & Meta

Προχωρώντας, το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε τους τίτλους και τη μετα-έκδοση σας. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς θα ρυθμίσετε τις επιλογές για τον τρόπο εμφάνισης των τίτλων της σελίδας και των δημοσιεύσεών σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 • Ξεκινώντας με Γενικός, πρώτα φροντίστε να επιλέξετε το διαχωριστικό που προτιμάτε για να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τίτλους σας. Συνιστούμε το – (παύλα) ή | (σωληνώσεις) καθώς είναι κοινά και οικεία στους περισσότερους χρήστες, αλλά τα οποία επιλέγετε δεν θα πρέπει να έχουν καμία επίδραση στο SEO σας.
 • Στη συνέχεια πηγαίνετε στο Αρχική σελίδα καρτέλα και ορίστε τον τίτλο και τη μετα-περιγραφή της αρχικής σας σελίδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αυτό θα εμφανιστεί όταν ο ιστότοπός σας εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι αυτό που γράφετε σχετίζεται με τον ιστότοπό σας στο σύνολό του, αλλά και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά για τις οποίες ελπίζετε να κατατάξετε.
 • ο Τύποι δημοσίευσης, Ταξινομίες και Αρχείο Όλες οι καρτέλες προσφέρουν παρόμοιες επιλογές για να ορίσετε τα προτιμώμενα πρότυπα τίτλου και πρότυπα μετα-περιγραφής για διάφορες σελίδες σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.
  Yoast SEO Τίτλοι & Meta για τύπους δημοσιεύσεων και άλλα
  Οι αξιοσημείωτες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν επιλογές για το noindex των ετικετών σας (οι οποίες αν δεν τις χρησιμοποιείτε, είναι καλή ιδέα να το ορίσετε στο noindex) και τη δυνατότητα απενεργοποίησης αρχείων βάσει ημερομηνιών (επειδή οι περισσότεροι αναγνώστες σας θα αναζητούν βάσει περιβάλλοντος, όχι ημερομηνίας ).
 • Η τελική καρτέλα για Αλλα είναι όπου θα βρείτε επιλογές μετα-όρου σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Οι περισσότεροι χρήστες θα απενεργοποιήσουν αυτές τις επιλογές, αλλά αν θέλετε πραγματικά να ευρετηριάσετε τις δευτερεύουσες σελίδες του αρχείου σας, να ενεργοποιήσετε τις ετικέτες μετα-λέξεων-κλειδιών ή να αποτρέψετε τις μηχανές αναζήτησης από τη χρήση προεπιλεγμένων αποσπασμάτων περιγραφής στα αποτελέσματά σας μπορείτε.

Yoast SEO Κοινωνική

Yoast SEO Κοινωνικές ρυθμίσεις

Η Yoast καθιστά απλή την ενσωμάτωση των κοινωνικών σας δικτύων με το SEO σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικολλήσετε τους σχετικούς συνδέσμους κοινωνικού προφίλ σας στο Λογαριασμοί και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας. Εάν σας ενδιαφέρει, κάτω από τις προστιθέμενες κοινωνικές καρτέλες, υπάρχουν επιλογές για την ενεργοποίηση των μεταδεδομένων Open Graph για διάφορα δίκτυα, καθώς και απευθείας σύνδεση με τη σελίδα της εταιρείας σας Google+.

Χάρτες ιστοτόπου Yoast SEO XML

Χάρτης ιστοτόπου Yoast SEO XML

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Χάρτες ιστοτόπου Google XML plugin, σας προτείνω να ενεργοποιήσετε την επιλογή Χάρτη ιστοτόπου Yoast XML. Βοηθά στη δημιουργία μιας σαφούς δομής χάρτη ιστότοπου για την ανίχνευση της Google. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να εμφανίζεται στους χάρτες ιστότοπου και αποθηκεύστε το.

Προηγμένες επιλογές Yoast SEO

Yoast SEO Breadcrumbs & Advanced Settings

Η Σύνθετη ενότητα του Yoast SEO προσφέρει τρεις πολύ σημαντικές ομάδες επιλογών που δεν θα θέλατε να ξεχάσετε – ψωμιά, ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων και τη ροή RSS σας.

 • Τριμμένη φρυγανιά εμφανίστε τη διαδρομή προς τη σελίδα στην οποία βρίσκεται ένας χρήστης (συχνά εμφανίζεται ως αρχική> κατηγορία> όνομα ή κάτι παρόμοιο) και είναι απαραίτητες για κάθε ιστότοπο. Το θέμα σας πρέπει να υποστηρίζει τη λειτουργία Yoast SEO Breadcrumbs για να εμφανίζεται. Εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήσετε Οδηγός Yoast για να προσθέσετε τον προσαρμοσμένο κωδικό.
 • Στην δεύτερη καρτέλα θα βρείτε επιλογές για τη δική σας Μόνιμοι σύνδεσμοι για να βελτιώσετε τη δομή των συνδέσμων του ιστότοπού σας. Οι επιλογές που σας προτείνουμε περιλαμβάνουν την αφαίρεση της βάσης της κατηγορίας σας από τις διευθύνσεις URL, την ανακατεύθυνση των συνημμένων διευθύνσεων URL πολυμέσων στη μητρική τους ανάρτηση και την κατάργηση λέξεων διακοπής από τις διευθύνσεις URL για τη δημιουργία πιο καθαρού συνδέσμου ανάρτησης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τις επιλογές “ανακατεύθυνση άσχημων διευθύνσεων URL”. Θα πρέπει πραγματικά να δημιουργείτε μια καθαρή δομή διευθύνσεων URL από την αρχή.
 • ο RSS Η καρτέλα προσφέρει επιλογές βελτιστοποίησης της ροής σας για τους αναγνώστες σας προσθέτοντας περιεχόμενο πριν ή μετά τις δημοσιεύσεις σας. Χρησιμοποιήστε αυτό για να προσθέσετε συνδέσμους περιγραφής συγγραφέα, δημοσίευσης, ιστολογίου και ιστολογίου στη ροή RSS, οπότε ακόμη και αν οι ξύστες τραβούν τους συνδέσμους ροής σας στον ιστότοπό σας, θα εξακολουθούν να εμφανίζονται μαζί με το περιεχόμενο. Μια άλλη ενδιαφέρουσα χρήση αυτής της δυνατότητας θα ήταν η δημιουργία εσόδων από τη ροή σας. Θα μπορούσατε να προσθέσετε ένα banner διαφήμισης 728 x 90 με HTML για προσθήκη ή προσθήκη ή αναρτήσεων όπου θα το δουν οι αναγνώστες σας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το τι γράφετε. Εάν το ιστολόγιό σας αφορά μόνο ένα προϊόν, μια διαφήμιση για αυτό το προϊόν μπορεί να έχει νόημα, αλλά μην στέλνετε μηνύματα στους αναγνώστες σας (θα έχουν την τάση να σταματήσουν να παρακολουθούν πλήρως τη ροή σας).

Yoast SEO Εργαλεία

Εργαλεία προσφέρει επιλογή για μαζική επεξεργασία τίτλου (που επεξεργάζεται τον τίτλο ανάρτησης Yoast SEO για μηχανές αναζήτησης) και επεξεργασίες αρχείων (όπως robots.txt και .htaccess – αλλά σας συνιστούμε να αφήσετε αυτά τα ευαίσθητα αρχεία μόνα σας, εκτός εάν γνωρίζετε τι κάνετε). Αλλά το πιο σημαντικό περιλαμβάνει ένα Εισαγωγή εξαγωγή χαρακτηριστικό. Αυτό είναι πολύ βολικό κατά τη μετάβαση στο Yoast SEO από ένα άλλο πρόσθετο SEO. Σας βοηθάει να εισαγάγετε τις παλιές σας επιλογές στο Yoast SEO (αν και σίγουρα θα πρέπει να ελέγξετε ξανά μετά την εισαγωγή), καθώς και να εξαγάγετε όλες τις ρυθμίσεις σας για χρήση σε άλλους ιστότοπους που μπορεί να έχετε.

Yoast SEO Search Console & Premium Extensions

Αυτές οι δύο τελευταίες καρτέλες είναι διαθέσιμες αν τις χρειάζεστε, αλλά δεν είναι σημαντικές για τη ρύθμιση του Yoast SEO. ο Search Console χρησιμοποιείται για την εισαγωγή του κωδικού εξουσιοδότησης για την ανάκτηση πληροφοριών του Google Search Console, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή παρακολούθησης της κατάταξης και της απόδοσής σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν η Google μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπό σας, να δει ποια είναι η κατάταξή σας και να δείτε ποιος συνδέει μαζί σας.

Η τελευταία ενότητα για Επεκτάσεις απαριθμεί τα premium πρόσθετα που προσφέρει η Yoast για την προσθήκη Yoast SEO. Μέχρι σήμερα προσφέρουν τέσσερις επεκτάσεις για premium αναβάθμιση, βελτιστοποιήσεις βίντεο, SEO Ειδήσεων Google και τοπικό (γεωγραφικά) SEO. Κανένα από αυτά δεν απαιτείται για τη χρήση του Yoast SEO, αλλά αν βρεθείτε ότι χρειάζεστε περισσότερα από το plugin SEO σας, οι επεκτάσεις είναι εύκολο να βρεθούν.

Yoast SEO Post & Page Options

Εκτός από τις επιλογές για την ίδια την προσθήκη, το Yoast SEO προσθέτει χρήσιμες ρυθμίσεις SEO στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Αυτά εμφανίζονται καλύτερα όταν δημιουργείτε μια νέα ανάρτηση. Ακολουθεί μια ματιά στο backend για αυτό το άρθρο.

Yoast SEO Post Options: Κύρια κατηγορία

Στο επάνω μέρος της σελίδας θα δείτε μερικές επιπλέον επιλογές SEO και χρήσιμες συμβουλές που προστίθενται από το Yoast SEO. Η πρώτη είναι μια ματιά με τη ματιά στην ικανότητα ανάγνωσης Flesch και SEO για την ανάρτησή σας. Το πράσινο είναι καλό, το κίτρινο θα μπορούσε να βελτιώσει και το κόκκινο είναι κακό.

Θα δείτε επίσης μια προσθήκη Κύρια κατηγορία επιλογή εάν έχετε τοποθετήσει την ανάρτησή σας σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιλέξετε ποια κατηγορία είναι πιο σημαντική και θα πρέπει να εμφανίζεται στα ψωμιά Yoast SEO.

Εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της ανάρτησής σας, θα βρείτε ένα μετα-πλαίσιο Yoast SEO. Αυτή είναι η πηγή των βαθμολογιών που είδατε στο πάνω μέρος της ανάρτησής σας και διαθέτει πολλές επιλογές για τη βελτιστοποίηση της ανάρτησής σας.

Yoast SEO Post Snippet & Keyword

Yoast SEO Post Meta

ο Λέξη-κλειδί Η καρτέλα περιλαμβάνει μια ενότητα όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε την κύρια λέξη-κλειδί σας και να δείτε μια πλήρη ανάλυση του SEO της ανάρτησής σας για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Αυτό δεν απαιτείται και δεν σημαίνει ότι θα κατατάξετε αμέσως # 1 στις μηχανές αναζήτησης για τη λέξη-κλειδί που επιλέγετε. Το μόνο που κάνει είναι να ελέγξει την ανάρτησή σας και να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση του SEO σας με βάση τη χρήση λέξεων-κλειδιών. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τον τίτλο και το απόσπασμα της ανάρτησής σας με το Πρόγραμμα επεξεργασίας αποσπάσματος για να προσαρμόσετε αυτό που εμφανίζεται όταν η ανάρτησή σας εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Yoast SEO Post Readability

Yoast SEO Post Readability

Προχωρώντας, όταν κάνετε κλικ στο Ευανάγνωστο καρτέλα θα δείτε μια ανάλυση του περιεχομένου της ανάρτησής σας βάσει διαφόρων τυπικών δοκιμών ανάγνωσης. Και πάλι, αυτό είναι μόνο για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την ανάρτησή σας. Πάρτε επίσης τις βαθμολογίες εδώ με έναν κόκκο αλατιού. Για παράδειγμα, ένα τεχνικό επιστημονικό άρθρο με μεγάλες προτάσεις και μεγάλες λέξεις μπορεί να λάβει μια κόκκινη βαθμολογία για τον αριθμό των λέξεων, ευκολία ανάγνωσης Flesch και μήκος παραγράφου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δυσανάγνωστο, απλώς σημαίνει ότι δεν ταιριάζει στο σύστημα βαθμολογίας κοπτών cookie. Απλώς χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας προτού επεξεργαστείτε την ανάρτησή σας με βάση την αναγνωσιμότητα.

Yoast SEO Post Κοινωνικές ρυθμίσεις

Yoast SEO Social Meta

Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο κοινωνικής κοινής χρήσης στα αριστερά του μετα-πλαισίου Yoast SEO, θα ανοίξετε την καρτέλα για να προσθέσετε προσαρμοσμένο Facebook και Twitter τίτλοι, περιγραφές και εικόνες. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό εάν ανησυχείτε για το πώς θα εμφανίζεται το περιεχόμενο της ανάρτησής σας όταν κοινοποιείται σε κοινωνικά μέσα. Το Facebook και το Twitter είναι συνεπή ανεξάρτητα από το ποιος μοιράζεται έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό του. Οι εικόνες που κοινοποιούνται στο Facebook πρέπει να είναι 1200 × 630 εικονοστοιχεία, ενώ αυτές που κοινοποιούνται στο Twitter πρέπει να είναι το πολύ 1024 × 512 για να φαίνονται οι καλύτερες. Με το Yoast SEO μπορείτε να ανεβάσετε προσαρμοσμένες εικόνες για να εμφανίζεται η ανάρτησή σας στο αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο. Παρόλο που δεν θα συνιστούσαμε να το κάνετε αυτό για κάθε ανάρτηση (αυτό σημαίνει πολλά επιπλέον μέσα!) Έχει νόημα για τις αναρτήσεις που θα ξοδεύετε επιπλέον χρήματα για να προωθήσετε με διαφημίσεις Facebook και Twitter.

Advanced Yoast SEO Post Settings

Yoast SEO Advanced Post Ρυθμίσεις

Η τελευταία ενότητα που θέλαμε να καλύψουμε είναι η Προχωρημένος αυτί. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε τις προηγμένες επιλογές Yoast SEO για την ανάρτησή σας. Αυτή η ενότητα θα είναι ορατή μόνο στους διαχειριστές και μόνο εάν οι σύνθετες επιλογές μέσω του Ασφάλεια στο κύριο Yoast SEO Ταμπλό ενεργοποιήθηκαν. Από εδώ οι διαχειριστές μπορούν να κάνουν noindex, nofollow ή να κατευθύνουν κανονικές διευθύνσεις URL σε ανάρτηση.

Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές, όπως διευθυντής ανακατεύθυνσης διευθύνσεων URL, υποστήριξη πολλαπλών λέξεων-κλειδιών εστίασης, μετα-προεπισκοπήσεις κοινωνικής δικτύωσης και υποστήριξη premium, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη Yoast SEO Premium. Ξεκινώντας από μόλις 69 $ για έναν ιστότοπο προσθέτει χρήσιμα πρόσθετα που ίσως θέλετε (ή χρειάζεστε) για το ιστολόγιο ή την επιχείρησή σας.

Σημειώστε

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε όλοι να ρυθμίσετε σωστά τις επιλογές SEO. Το Yoast SEO είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα δωρεάν πρόσθετα SEO που είναι διαθέσιμα για το WordPress και με τις σωστές επιλογές ενεργοποιημένες θα μπορούσατε απλώς να δείτε μια τεράστια βελτίωση στο SEO σας. Ενημερώστε μας εάν έχετε επιπλέον συμβουλές ή ερωτήσεις για το πρόσθετο Yoast SEO στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map