WordPress SEO najbolje prakse za 2020. i šire

WordPress SEO najbolje prakse

SEO krajolik budućnosti je nestabilno mjesto. A znate li zašto? Moćnosti (aka Google) daju sve od sebe kako bi izgradili bolji, brži i sigurniji web za sve nas. Naravno, oni stoje deset puta više od koristi, ali koga briga? Pa, trebali biste, zbog čega su najbolje prakse WordPress SEO toliko važne.


Barem ako posjedujete WordPress web mjesto i još uvijek želite visoko (ili dobro) ocijeniti svoje uvjete. Vidite, da biste ponudili poboljšano iskustvo pretraživanja (i napravili milijarde dolara zarade u nekom budućem datumu) Google mora stalno ažurirati svoje algoritme pretraživanja, što je na užas SEO stručnjacima (da, to uključuje i vas).

U nedavnoj sam prošlosti lako mogao postići najbolje pozicije na Googleu (SERPs – stranice s rezultatima tražilice) tako što doslovno „upumpavam“ ključne riječi u moj sadržaj. Što? To je bilo ono – što su SEO stručnjaci radili lijevo, desno i u sredini. Nisam ni dodirnuo vezu s vezama, ali moja je ljestvica skočila visoko poput orlova na steroidima.

Tada je Google provalio bič i vrata su mu pokazala punjenje ključnih riječi. Bez sumnje je i moja ljestvica pala kao Icarus, ali to nije stvar. Rođena je nova era u SEO-u: doba relevantnog i vrijednog sadržaja, alt oznake, atributi naslova i što sve ne.

Ipak, Google je zadržao nadogradnje algoritama i uskratio SEO-e i web majstore sve sočne informacije koje bi definitivno pomogle vašoj SEO kampanji. Danas je samo potrebno malo iskoračiti iz ruku, a Google vas neće oklijevati da se osušite.

Ali još uvijek se nadam da ćete vidjeti kako vam Google pokazuje upravo ono što trebate učiniti da biste uspjeli izboriti najbolje mjesto. Upravo su ove WordPress SEO najbolje prakse opisane u ovom postu, stoga se pripremite za zabavu i izgradite sjajan SEO profil koji će izdržati sljedeći korak algoritma. Idemo…

Koje su najbolje prakse za WordPress SEO?

Prije nego što uđemo u najbolje prakse tvrtke WordPress SEO, dopustite mi da napomenem nekoliko stvari koje biste možda željeli znati o savršenom početniku.

Prvo, SEO uključuje dvije strategije, a to je on-page i off-page optimizacija. On-page optimizacija se sastoji od svih aktivnosti optimizacije koje obavljate na svojoj web stranici (ili web stranicama). To uključuje stvaranje sadržaja, dodavanje ključnih riječi i optimizaciju naslova i metaoznaka. Off-page optimizacija je svaka druga SEO aktivnost koja uključuje web stranice trećih strana kao što su komentari na blogu, bloganje gostiju, dopisivanje u direktoriju, izgradnja veza i društvene oznake.

Drugo, imamo SEO i bijeli i crni šešir. Prva je SEO strategija koja se pridržava SEO pravila koja su uspostavili Google i ostale tražilice. S druge strane, blackhat SEO uključuje pretraživače igara, koji će vas oboriti samo u vruću juhu. Trebali biste nastojati izraditi SEO strategiju s bijelim šeširom i nikada ne razmišljati o manipuliranju tražilicama pomoću tehnika crnog šešira. Jednostavnije rečeno, ne pokušavajte druge prljave trikove koji nisu sadržani u, recimo, ovom snalažljivom SEO vodič od Googlea.

Pratimo to na način da pređemo na WordPress SEO najbolje prakse koje trebate imati na umu i implementirati u 2020. godini u naprijed..

1. Provesti istraživanje probnih ključnih riječi

Punjenje ključnih riječi nekada je radilo kao SEO tehnika, ali danas se Google mršti na ovu praksu. Istovremeno, ključna riječ kao faktor rangiranja nije mrtva. Google i ostale tražilice još uvijek se oslanjaju na ključne riječi za rangiranje web stranica, što znači da bi se vaša SEO strategija trebala voditi proturnim istraživanjem.

WordPress SEO Best Practices Istraživanje ključnih riječi

Želite li visoko rangirati na Googleu izraz “WordPress teme” ili “WordPress dodaci”? Alat poput Google AdWords alat za planiranje ključnih riječi može vam pomoći u određivanju konkurentnosti vaših uvjeta kao i izvlačenje alternativa za ključne riječi koje ćete koristiti u svom sadržaju. Također možete koristite Google Analytics da biste provjerili ključne riječi koje ljudi koriste za pronalaženje vaše web stranice. Vaša statistika web mjesta WordPress još je jedan izvor ideja za ključne riječi.

Za svaku svoju ključnu riječ nastojte dobiti deset (10) mogućnosti. Na primjer, ako su ključna riječ ili fraza po vašem izboru “WordPress teme”, možete navesti alternative poput “responzivne WordPress teme”, “višenamjenske WordPress teme”, “premium WordPress teme” i tako dalje.

Najmanji alat za ključne riječi

Trebate pomoć za odlučivanje o vašim ključnim riječima? Probati Ubersuggest. Ovaj besplatni alat jednog od najboljih svjetskih stručnjaka za SEO pomaže u vezi s povezanim idejama za ključne riječi kao i korisnim uvidima. Ako kliknete na Ideje za ključne riječi veza vidjet ćete procijenjenu stopu uspjeha za svoje ključne riječi, kao i trenutačno natjecanje u rangu. Na gornjoj snimci zaslona možete vidjeti da je rangiranje ključne riječi “WordPress” teško – pogotovo jer trenutne najbolje web stranice za taj pojam imaju sjajne rezultate domene i solidnu društvenu prisutnost.

Za vrijeme istraživanja razmislite o dugim ključnim riječima. Ispružite svoju ključnu frazu na najviše četiri (4) riječi i imat ćete veću vjerojatnost da se dobro rangirate za svoje riječi s jednom riječju. Na primjer, “WordPress teme” su konkurentnije od “višenamjenske WordPress teme”, što znači da će biti teže rangirati prvo mjesto za razliku od drugog..

Isprskajte nekoliko ovih ključnih riječi unutar svog sadržaja i trebali biste početi uživati ​​u ljestvici za otprilike mjesec dana. Da, to je točno, SEO treba vremena – nećete uživati ​​u rezultatima preko noći. Svaki SEO “stručnjak” koji vam obeća zlatnu numero uno poziciju na Googleu za “nekoliko dana” vodi vas na vožnju. SEO je dugoročan i kontinuiran proces koji traje čitav život vaše web stranice.

Povratak na posipavanje ključnih riječi u vašem sadržaju, govorit ćemo o gustoći ključnih riječi kao dijelu najboljih WordPress SEO najboljih praksi u trenu, pa ga nemojte znojiti.

2. Usredotočite se na sadržaj – kralj SEO-a

Sadržaj još uvijek postoji. Jedinstven, vrijedan i relevantan sadržaj koji je. Osim što je najveći od svih SEO signala za rangiranje, visokokvalitetni sadržaj najvažniji je životni vijek vaše web stranice.

Web stranica bez sadržaja dobro nije web stranica. U skladu s tim, web stranica s nekvalitetnim sadržajem nalik je tupom nožu – mogla bi obaviti posao, ali morate uložiti više sile. Web stranica s ustajalim sadržajem mrtva je i za tražilice i za ljudske posjetitelje. To razumijem iz prve ruke, jer, često, prolazio sam duža razdoblja bez objavljivanja na vlastitom blogu. Rezultati? Manji angažman korisnika i izgubljeni SEO ljestvici.

Upravo smo spomenuli da vaš sadržaj mora biti jedinstven, vrijedan i relevantan. Što to znači? Kao prvo, vaš bi sadržaj trebao biti jedinstven jer tražilice, štoviše Google, ne zabavljaju plagijat – niti duplicirani sadržaj. Vaš bi sadržaj trebao donijeti nešto novo na stol – trebao bi biti jedinstven ako ga želite dobro rangirati.

Bez dvojbe, citate možete izvući s bilo kojeg mjesta na internetu, ali lijepljenje cijele stranice samo će vas upasti u probleme.

Drugim riječima, uklonite duplicirani sadržaj na svojoj web lokaciji uključujući URL-ove. Google ne vidi http://yoursite.com i http://www.yoursite.com kao isti entitet, što znači da su vaši poretci podijeljeni između dva URL-a. Možete čak dobiti i kaznu za isto.

Jednom sam se suočio s tim izazovom i riješio ga lako. Ako znate svoj put oko svog poslužitelja i WordPress mapa, dodavanje sljedećeg koda u vašu .htaccess datoteku trebalo bi učiniti trik:

Učitajte ponovoEngine uključeno
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ example.com [nocase, ILI] RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www.example.com [nocase] RewriteRule ^ (. *) Http://www.example.com/$1 [posljednja, preusmjeravanje = 301]

Zamijenite example.com s imenom vaše domene. Gornji kôd preusmjerit će sve vaše zahtjeve.com i www.yoursite.com na http://www.yoursite.com, što znači da se tražilice neće brkati. Također možete koristiti tehniku ​​poznatu kao Kanilizacija URL-a kako je objasnio Matt Cutts.

Jedinstveni sadržaj koji stvorite trebao bi biti vrijedan, a ne samo pahuljica ili sadržaj punila koji bi značili zavaravanje pauka u tražilicama. Čekaj … koji pauci? Google i druge tražilice pronalaze i indeksiraju vaš sadržaj poseban tip softvera (skripte) poznat kao indeksi ili pauci..

Ali budući da je naš cilj rangirati sve više i više u Googleu (i Bingu i Yahoo!), kako stvoriti jedinstveni i vrijedan sadržaj koji nije namijenjen privlačenju ili “prevarenju” sada pametnijih pauka tražilice? Jednostavan odgovor je da se nikada ne biste trebali baviti izradom sadržaja za tražilice. Umjesto toga, stvorite sadržaj za svoje ljudske čitatelje, a tražilice će uslijediti. Trhrefy svoje najbolje pružiti vrijedan sadržaj, jer …

Tražilice ubrzano razvijaju inteligenciju kako bi uočili web stranice koje daju vrijednost na web lokacijama koje stvaraju iluziju vrijednosti. – James McDonald, Lyons Consulting Group.

Nemoj me krivo shvatiti Ne biste trebali stvarati vrijedan sadržaj jer tražilice postaju pametnije. Stvorite vrijedan sadržaj kako biste pomogli svojim stvarnim ljudskim posjetiteljima. To su sjajni brendovi.

Kada govorimo o pisanju prvo za ljudske posjetitelje (a na drugom tražilicama), vaš bi sadržaj trebao biti relevantan za vašu ciljanu publiku. To je jedan od razloga zašto trebate definirati svoju ciljnu publiku iz riječi go. Napravite jedinstveni i vrijedni web sadržaj koji je relevantan za vašu ciljanu publiku. Pišite na njihovom jeziku, koristite terminologiju koju razumiju i ako ste dobro proveli istraživanje ključnih riječi, ne biste trebali imati problema s dodavanjem ključnih riječi vašem sadržaju.

Ako je vaš sadržaj dobro napisan i vrijedan, vaši će čitatelji isto dijeliti s obitelji i prijateljima, bilježeći tako da spominjete robne marke na webu, što je, ako se pitate, još jedan signal za SEO ocjenu.

Kada dodajete ključne riječi u svoj sadržaj, to biste trebali učiniti prirodno – ne forsirajte ključne riječi u vaš sadržaj. Zato je tako važno imati deset (10) alternativnih ključnih riječi. Ako jedna ključna riječ ne odgovara, imate devet (9) drugih alternativa alterna

No to zvuči kao da je SEO zvuk krut, a naprotiv, vrlo fleksibilan. Nakon što sam izgubio poredak zahvaljujući nadevima ključnih riječi, osmislio sam novi pristup koji od tada nikada nije uspio dati željene rezultate.

WordPress SEO Best Practices Sadržaj je King

Započinjem s nekim istraživanjem ključnih riječi, izvodeći nekoliko alternativa mojoj primarnoj ključnoj riječi. Ali umjesto da prvo pišem sadržaj i dodajem ključne riječi kasnije, radim i jedno i drugo istovremeno. Kako? Uključim svoju primarnu ključnu riječ i nekoliko alternativa u memoriju, a zatim napišem. Pod uvjetom da istražite ključne riječi kao i svoj sadržaj, prve će se izravno ubaciti u druge. Ključne riječi će se točno uklopiti. Ne mislim na ključne riječi, ali kad završim sa pisanjem, post je SEO spreman. Naravno, ovo je moja osobna tehnika i možda neće raditi u vašem slučaju. I s vremenom sam usavršio tehniku, zato slobodno osmislite vlastitu tehniku ​​- samo pazite da se ključne riječi prirodno pojave u vašem sadržaju.

Koliko puta trebate spomenuti ključnu riječ u svom sadržaju da biste bili spremni za tražilice? 2,5% je standardna gustoća ključnih riječi, ali možete je uzeti na oko 4% u bilo kojem trenutku. To znači da ako je vaš post dugačak 2000 riječi, vaša bi se primarna ključna riječ (fraza) trebala pojaviti pedeset (50) puta. Prirodno.

Osim toga, dodajte vašu ključnu riječ u naslove postova / stranica, što brzo prenosi na tražilice (kao i ljudske posjetitelje) o čemu se radi u postu / stranici. Kao ilustracija, “WordPress SEO” istaknut je u naslovu ovog posta, što vam govori da ovaj post ima veze sa WordPressom i SEO. Ako vaš post / stranica ima naslove i / ili podnaslove, dodajte im i ključne riječi. Samo neka stvari budu prirodne i bit će ti dobro.

Stvarajući zanimljiv i dijeljiv sadržaj, ne zaboravite ga miješati dodavanjem medija kao što su videozapisi, slike, prezentacije, infografike, podcastovi itd. Oni deset puta poboljšavaju angažman korisnika i dodaju vrijednost vašem sadržaju, a oba su važna za SEO.

Google voli blogove WordPress – redovito se ažurira blogovi – stoga održavajte odjeljak bloga svježim. Pokušajte ažurirati statički web sadržaj, npr. o proizvodima i na stranicama proizvoda. Iako bi nekim webmasterima moglo biti potrebno Mesijevo vraćanje da ažuriraju sadržaj svojih statičnih stranica, BlogPreputa značajka WordPressa omogućava redovito hranjenje vašeg web mjesta svježim sadržajem. Iskoristite blog!

Objavljivanje jednom ili dva puta tjedno trebalo bi biti dovoljno da zaradite dostojno mjesto u SERP-ovima za otprilike dva mjeseca. Možete i svakodnevno objavljivati, samo pripazite da ne ugrožavate kvalitetu u ime količine, jer posljednja ne broji onoliko koliko prva u novom svijetu SEO.

Prilikom stvaranja svojih postova dodajte SEO-friendly oznake i kategorizirajte ih u skladu s tim. Ako koristite SEO dodatke kao što su Yoast SEO, dobivate polja za dodavanje meta opisa, SEO naslova i ključne riječi za fokus u svoj post. Iskoristite ove značajke za SEO-up tvoj post. Dok optimizira svoj sadržaj, Yoast SEO dodatak također vam pomaže da odredite SEO rezultat svog članka mnogo prije nego što pritisnete gumb za objavljivanje..

Dodajte meta naslove, ključne riječi i opise na ostale stranice, a ne samo u postove. Ova vrsta informacija nalazi se u odjeljak vaše web stranice, gdje ga paukovi pretraživača lako mogu odabrati za indeksiranje.

Bilješka: Meta ključne riječi, opisi i naslovi ne umanjuju mjesto i vrijednost dodavanja ključnih riječi vašem sadržaju.

Napišite jedinstven i vrijedan (dijeljiv) sadržaj koji je relevantan za vašu ciljanu publiku. Ako vam je potrebno više smjernica, provjerite ove postove:

I kao podsjetnik, nikad ne pišite na tražilicama; umjesto toga pišite svojim ljudskim čitateljima – razgovarajte s njima putem svog sadržaja kao da stoje ispred vas. Bi li tada ispustili neprirodne ključne riječi? sumnjam.

SEO stranica uključuje kreativnu i tehničku stručnost. Kao prodavač, trebate stvoriti fantastičan sadržaj za svoju web stranicu koji će se svidjeti vašoj publici. I želite osigurati da vaša web stranica pomaže Googleu (i ljudskim korisnicima) da lako pronađe i dijeli taj sadržaj. – Justin Deaville, izvršni direktor odjela Receptions.

Image i Video SEO

Prije nego što prijeđemo na sljedeći odjeljak, želio bih spomenuti nekoliko stvari o slikama i videozapisima koje ćete koristiti u svom sadržaju kako biste pojačali svoj SEO.

Za početak, dodavanje slika i videozapisa u vaš sadržaj jedan je od najboljih najboljih praksi SEO koja mnogi rijetko primjenjuju. I to je jednostavno tužno jer će vam optimizirane slike donijeti velik promet s Google slika i sličnih. Videozapisi vam mogu prikupiti promet, veze, napomene i još mnogo toga sa web lokacija kao što su YouTube, Vimeo, Tumblr i više.

Prije smo razgovarali o optimizaciji slika za WordPress, ali kako optimizirati slike za tražilice? Ovo je najlakši dio. Za početak, trebali biste optimizirati svoje slike za brzo učitavanje. Ne upotrebljavajte teške slike koje će samo usporiti vaše web mjesto. Ako vam je potrebna sljedeća slika veličine 650 x 300 za sljedeći post, prenesite fotografiju veličine 650 x 300, a ne više piksela.

Drugo, provjerite jesu li vaše slike relevantne vašem sadržaju. Osim što ste postigli bolju ocjenu, slike bi trebale poboljšati vaš sadržaj – njihovu izvornu svrhu.

Treće, dajte slikama odgovarajuća imena datoteka. Je li slika o WordPress SEO-u? Imenujte sliku kao takvu – ne ostavljajte slike nalik na IMAGE001_2020.jpg. Zašto? To je loše za korisničko iskustvo i SEO jer tražilice ne vide slike kao što to čine ljudski čitatelji. Povrh svega toga, pokušajte da u ime datoteke slike utisnete ključnu riječ.

Govoreći da pretraživači “vide” vaše slike, morate dodavati oznaku ALT svojim slikama kako biste olakšali paucima. Tekst ALT predstavlja alternativni (alternativni) tekst, tekst koji se prikazuje ako se slika iz bilo kojeg razloga ne uspije učitati. Oznaka ALT ima drugu svrhu. Zamišljeno je da pomogne čitateljima ekrana da “vide” vaše slike. Čitatelji zaslona slabovidni ljudi koriste za konzumiranje sadržaja na vašoj web lokaciji. Spideri na tražilicama koriste informacije sadržane u oznaci ALT da bi također “vidjeli” vaše slike.

Optimizacija slika u programu WordPress je neznatan posao. Samo kliknite “Dodaj medij” u svom uredniku postova i odaberite sliku na zaslonu koji će se prikazati. Nakon što je slika odabrana, vidjet ćete područja na desnoj strani koja vam omogućuju dodavanje naslova, naslova, alt i opisa. Samo se usredotočite na “alt” polje, ali slobodno upišite ostale pojedinosti ako imate vremena.

ALT tekst odličan je za SEO, čini važećim HTML-om kada se koriste i pomaže vizualno izazovnim čitateljima da cijeli njihov sadržaj usvoje. Kao takav, ALT tekst mora biti opisan (i relevantan za sliku i post), ali kratak.

3. Koristite SEO-Ready WordPress teme i dodatke

Total Premium WordPress tematski okvir

WordPress je danas toliko popularan jer možete imati izrađenu web stranicu u vremenu koje je potrebno da popijete vruću šalicu kave. Zahvaljujući WordPress temama i dodacima, bilo tko (i mislim na bilo koga) može izgraditi profesionalnu web stranicu u bilo kojem trenutku. Ali to je jedino ako odaberete savršenu temu i dodatke. Što se tiče WordPress SEO-a, odabrane teme i dodaci trebali bi biti SEO prilagođeni.

Očito možete započeti s bilo kojom temom i bilo kojim setom dodataka, ali oni koji su spremni za SEO pružaju vam početnu potrebu za olujom da biste preuzeli Google. Na što trebate pripaziti pri odabiru svog WordPress-a i dodataka?

Prvo, vaš izbor treba iskoristiti čist i važeći HTML. Ako je struktura vaše teme svugdje prisutna, imat ćete problema ne samo sa svojim WordPress SEO-om, već i sa dizajnom. Potražite teme koje upotrebljavaju kanoničku metaoznaku URL-a. Kanonski URL meta što? Ovo je samo fantazija izraz za određenu vrstu metaoznake koja pohranjuje gornji URL vaše stranice. Ako se radi o vašoj početnoj stranici, meta kanonička URL adresa pohranit će naziv vaše domene. Ako je post, oznaka će pohraniti URL posta.

Tema bi također trebala podržati ispravna upotreba naslova (h1, h2, h3… h6) i naslova. Također biste trebali potražiti WordPress teme koje integriraju Otvorite metaoznaku Grafa poboljšati dijeljenje društvenih medija.

Kako odrediti sve ove faktore? Možete pročitati promotivne materijale programera, izravno ih kontaktirati ili pogledati demonstraciju. Što tražiti? Desnom tipkom miša kliknite demo i odaberite “View Page Source” ili nešto ekvivalentno. Morate se usredotočiti na prvi dio koda – područje između i oznake. Pronaći oznake, npr. ili.

Nemajte ništa protiv ako vaša omiljena tema nema ta područja. Uvijek ih možete kasnije dodati pomoću SEO dodataka ili ručno uređivanjem koda. Bilo koji dan bih išao po dodacima. Tema koja ne podržava naslove i naslove stranica potpuno je ne, znate, ako takva tema uopće postoji.

4. SEO-friendly URL-ovi

Poznati i kao Prilične permalinks u programu WordPress, SEO-prilagođeni URL-ovi ključna su komponenta najboljih praksi WordPress SEO, kao i korisničko iskustvo. Na primjer, koji je URL lakše zapamtiti:

  • https://www.yoursite.com/article300152
  • https://www.yoursite.com/?p=3424
  • https://www.yoursite.com/wordpress-seo

Od tri, koja mislite da će URL “pobuditi” paukove tražilice? Treći URL na listi apsolutni je pobjednik. Odvratno je vidjeti webmastere koji koriste URL-ove, kao što je http://www.example.com/?p=123 kada WordPress olakšava izradu URL-ova prilagođenih SEO (i gdje postoje sjajni dodaci poput Prilična veza koje možete koristiti za stvaranje lako pamtljivih vanjskih veza).

Samo idi na Postavke> Permalinks i odaberite Naziv pošte ili Mjesec i ime. Učinite to mnogo prije dodavanja sadržaja na svoj blog kako biste izbjegli neispravne veze. Ako niste imali pojma, neispravne veze su loš posao za SEO, a ako želite naučiti više, Elegantne teme objavile su sjajan post o tome zašto biste trebali nikad ne upotrebljavajte zadane postavke permalinks.

5. Web-lokacija prilagođena mobilnim uređajima

Možda me greška ugrize jer uvijek kada sam na sjajnoj web lokaciji uvijek promijenim veličinu preglednika kako bih provjerio reagira li web mjesto. Ista buba mora imati i nekoga u Googleu, jer ako niste primijetili, oni su već uveli mobilne oznake u rezultatima pretraživanja.

Što to znači? Ako vaša web lokacija nije prilagođena mobilnim uređajima, uživat ćete u lošijoj ljestvici od web lokacija prilagođenih mobilnim uređajima. Vaši će čitatelji također znati da vaša web lokacija nije prilagođena mobilnim uređajima puno prije nego što dođu na vašu početnu stranicu, a to smanjuje vašu stopu klikova.

Google preporučuje da se usvoji responzivni web dizajn (RWD) – tehnika web dizajna koja programerima omogućava izradu web stranica slijedeći pristup koji se prvo koristi za mobilne uređaje. Web stranice izgrađene oko RWD tehnika uvijek će izgledati i funkcionirati sjajno na svim uređajima.

Ako RWD neće raditi za vaš poslovni model, što je malo vjerojatno, možete potražiti hibridno mobilno rješenje. Samo se pobrinite da posjetitelji mobilne mreže dođu na vašu mobilnu stranicu i da nema sukoba u sadržaju (ili URL-u) koji će završiti nered zbog vašeg WordPress SEO-a. Ovaj Google SEO Guidebook ima cijeli odjeljak koji objašnjava kako to učiniti.

Inače, samo odaberite startnu WordPress temu i dodatke od samog početka. Ne znate odakle započeti? Totalna responzivna višenamjenska WordPress tema odličan je izbor za mnoge poduzetnike poput vas.

Savjeti za mobilnu optimizaciju

6. Signali na društvenim medijima

Rast društvenih medija posljednjih godina stvorio je novi i profitabilni kanal za WordPress SEO. Čak i bez truda, možete vidjeti veliki prometni potencijal društvenih medija. To vam također daje priliku da izgradite zajednicu oko svoje marke i / ili proizvoda.

Tražilice za određivanje rangiranja spominju marke i sadržaje. Razlog ovakvog pristupa je jednostavan: Ako više ljudi voli, retweet, pin, posrnuti itd svoj sadržaj, on mora biti vrijedan i obrnuto.

Budite oprezni s društvenim medijima. Želite otvoriti dvosmjernu komunikaciju za razliku od razgovora koji imate u perspektivi. Trebate ljude da se suočite s vašom robnom markom da biste “poboljšali opću vrijednost i internetsku riječ.”

Upotrijebite društvene medije za stvaranje vlastite publike i naporno radite na pokretanju razgovora i korisničkog angažmana. Što se više spominje, to bolje.

7. Pobijedite svoju konkurenciju

Kad unesete svoju ključnu riječ u Google, prvih deset (10) web stranica koje se pojave vaš su najžešći konkurenti. Da biste se uspjeli izboriti za prvo mjesto, morate ih pobijediti.

Sjećate li se one mudre izreke koja ide kao da držite prijatelje bliske i svoje neprijatelje bliže? Odvojite vrijeme za proučavanje svoje konkurencije. Dobijte odgovore na pitanja poput: Zašto me broj jedan tuče? Po čemu se oni razlikuju? Primjenjuju li SEO tehnike bijelog šešira koje bi mi možda nedostajale?

Možda nisu toliko dobri kao što ste zamislili – na primjer, njihov sadržaj je stajalit. Ovo bi vam mogao biti prilika za postizanje rangiranja koje zaslužujete. Proučite konkurenciju i pobijedite ih u vlastitoj igri. Mala konkurentnost je sjajna. Pored toga, ako je nagrada bolji rang, više prometa i na kraju bolje konverzije, svakog dana sam spreman za izazov. Jesi li?

8. Poboljšajte brzinu učitavanja stranice

Ako vam se web stranica treba uložiti u tisućljeće, gubite izglede slijeva, desno i u centar. Nadalje, ispuštate SEO bodove niz odvod, a do njih je teško doći.

Spore stranice vode do većih stopa napuštanja početne stranice, gubitka prometa i povjerenja kupaca, tako da već smanjite vrijeme učitavanja stranice. Post koji sam povezao u prethodnoj izjavi pokazat će vam sve što trebate učiniti kako biste poboljšali brzinu svoje WordPress web lokacije. Ako želite izvršiti brzu provjeru brzine stranice na svojoj web stranici kako biste vidjeli koliko je brz, možete je upotrijebiti Alat Google Page Insights da biste provjerili svoju web stranicu i vidjeli kakve preporuke ima Google za povećanje brzine vaše web stranice (važno je imati na umu da su uvidi u stranice usredotočeni na mnoge mikrooptimizacije koje ponekad nemaju puno smisla za vašu web lokaciju ili to neće utjecati na vašu web lokaciju koliko jednostavno dobivanje boljeg hosting plana, najvažniji faktor je vaše stvarno vrijeme učitavanja, pa biste trebali usporediti svoje vrijeme učitavanja s vašim najboljim konkurentima i osigurati da vaša web lokacija bude brža).

9. HTTPS kao signal za rangiranje

U uvodu smo spomenuli da Google čini sve kako bi izgradio bolji, brži i sigurniji web za sve. Ažuriranjem svojih algoritama pretraživanja poboljšavaju iskustvo pretraživanja. S njihovom svestranom Grafikon znanja, tražilica je brže rasla. I sada bi željeli da svaki webmaster usvoji HTTPS radi poboljšanja sigurnosti web entiteta.

Iako HTTPS nije glavni signal za rangiranje, Google još uvijek provodi testove i možda će ga odlučiti pojačati u bliskoj budućnosti. Tek neki dan objavili su članak o osiguravanje vaše web lokacije HTTPS-om. Post opisuje važnost sigurnosti web mjesta, najbolje prakse prilikom postavljanja HTTPS-a i kako postaviti HTTPS na svojoj HTTP web mjestu. Trebala bi biti u dobrim rukama.

10. Lokalni SEO

Lokalni SEO je baš kao i uobičajeni (organski) SEO. Jedina razlika je što morate ići korak dalje s lokalnom SEO kampanjom. Na primjer, ne zaboravite dodati grad / državu u oznake naslova, naslove, sadržaj, URL i alt tekst. Uz to, ne zaboravite zatražiti Google My Business stranicu za vašu odjeću. Besplatno je, zato ne čekajte.

WordPress SEO Najbolje prakse Lokalni SEO

Možete saznati više o lokalnom SEO na Moz ili Zemljište tražilice.

11. Pošaljite svoju web lokaciju na tražilicama

Kao što smo već uspostavili, pauci tražilice kombiniraju web u potrazi za sadržajem. Zatim indeksiraju sadržaj prema različitim SEO signali rangiranja. Ručno slanje web mjesta tražilicama poboljšava vaše šanse za brži rangiranje. Ručno slanje web lokacije također smanjuje vaše šanse da budete označeni kao neželjeni sadržaj.

Najbolji dio je postupak brz i lagan. Da biste web mjesto poslali Googleu, možete upotrijebiti Dodajte URL stranicu ili Alati za webmastere. Da biste svoje mjesto poslali na Yahoo! i Bing, slobodno koristite Stranica za slanje web mjesta Binga. Ne uznemiravajte se, Yahoo! pretraživanje pokreće Bingova tražilica. Znači da ćete se pojaviti u Yahooovim rezultatima pretraživanja kad svoju web lokaciju pošaljete u Bing.

12. Sitemapovi

Sitemap je doslovno karta vaše web stranice – na kojoj se prikazuju sve stranice, kategorije i još mnogo toga. Trebali biste izraditi sitemap kako za ljudske posjetitelje, tako i za tražilice. Objavite Sitemap na svojoj web stranici kako bi čitatelji mogli pronaći vaš sadržaj kad se izgubite. Možete čak i povezati se sa zemljovidom sa stranice pogreške 404. Možete stvoriti svoj Sitemap ručno ili koristiti dodatak kao Google XML Sitemapovi.

Iako tražilice mogu pronaći sitemap na vašoj web lokaciji, trebali biste ga predati putem Google Webmaster Tools poboljšati svoje šanse. To je pametno učiniti, posebno s novom web stranicom.

Bez obzira na to što ljudi kažu, izgradnja veza važan je dio najboljih praksi WordPress SEO. Ovako funkcionira izgradnja veza. Objavljujete visokokvalitetni sadržaj i poveznice na web mjesto u procesu dijeljenja soka s vama. Ako se radi o autoritativnom web mjestu, Google vas označava s višim profilom veza i vaša se rangiranja povećava. Zatim, ako nastavite prema linku na stranicu B, dijelite i sok. Međutim, ako stranica B potpuno izlazi iz vaše niše (neželjena pošta) ili sadrži sadržaj niske kvalitete, samo ćete ocrniti svoju ljestvicu i vjerojatno dobiti kaznu.

Prihvatite veze samo s visokokvalitetnih web mjesta u vašoj niši ili s autoritativnih web stranica. Link samo na web stranice (sadržaj) visoke kvalitete koji vašoj web lokaciji daju vrijednost.

Budućnost SEO bit će važna kvaliteta veze. Web lokacija koja povezuje mora biti društveno aktivna i imati korisnu i interaktivnu bazu korisnika. Važnost veze bit će vrijednost web lokacije koja se pripisuje društvenoj strani interneta. – Nick Anderson, osnivač Hostooplea.

Naučite izgraditi veze prirodnim putem. Ako kupite veze, Google će vas otkriti i kazniti. Trebali biste nastojati stvoriti nevjerojatan sadržaj koji prirodno zarađuje veze. Link poljoprivreda (sjetva mnogih veza istodobno ili u kratkom roku) samo će vas upasti u probleme.

U stranu, koristite prirodni sidreni tekst u svojim vezama. Izbjegavajte sviđanje „Kliknite ovdje“ i umjesto toga upotrijebite tekst koji daje značenje. Trebate primjer? Samo pogledajte uzorak povezivanja koji smo koristili u našem blogu. Konačno, ako se želite povezati s web stranicom, ali ne želite dijeliti sok za vezu, u vezama možete koristiti atribut rel = “nofollow”..

Primjer: Značajni sidreni tekst

WordPress SEO alati i resursi

Sada kada smo dobili najbolje prakse WordPress SEO-a, koji su od alata potrebni za napredovanje WordPress SEO-a naprijed?

Evo kratkog popisa:

Na kraju dana…

… Imajte na umu da WordPress SEO treba vremena. Nakon primjene ovih najboljih WordPress SEO najboljih praksi, trebate si osigurati dovoljno vremena da biste vidjeli rezultate. Šteta što još nemamo postavljanje i napuštanje SEO rješenja. Uz to, morate stalno ažurirati svoju WordPress SEO strategiju prema promjenama u industriji. Ne zaboravite slijediti utvrđene SEO smjernice kako biste izbjegli penale. Ukratko, stvorite visokokvalitetni sadržaj i promovirajte svoju web lokaciju poput ludog čovjeka.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno hrane; lopta je sada na vašem sudu. Jesmo li izostavljali važne najbolje prakse tvrtke WordPress SEO? Koje najbolje prakse WordPress SEO koristite? Molimo, podijelite s nama u komentarima. Sve najbolje, i neka Bog blagoslovi rad vaših ruku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me