Πώς να κρατήσετε τον ιστότοπό σας WordPress εκτός της μαύρης λίστας της Google

Πώς να κρατήσετε τον ιστότοπό σας WordPress εκτός της μαύρης λίστας της Google

Παρατηρείτε ξαφνική πτώση της κίνησης στον ιστότοπό σας; Παράξενες διαφημίσεις για σκιερά προϊόντα που αναβοσβήνουν στις σελίδες σας; Εάν συμφωνείτε, είναι πιθανό οι ιστοσελίδες σας να λείπουν από το ευρετήριο της Google. Για να το θέσουμε απλά, η Google ενδέχεται να κάνει μαύρη λίστα στον ιστότοπό σας, επειδή το θεωρεί ανασφαλές για τους επισκέπτες. Για να μην συμβεί αυτό στον ιστότοπό σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διατηρείτε τον ιστότοπό σας εκτός της μαύρης λίστας της Google.


Τι είναι η μαύρη λίστα της Google?

Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Bing, το Norton Safe Web, το McAfee SiteAdvisor κ.λπ. προσπαθούν να προσφέρουν στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναζήτησης και το Google δεν διαφέρει. Η Google αναζητά συνεχώς κακόβουλο περιεχόμενο σε ιστότοπους που ενδέχεται να βλάψουν τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, καραντίνες αυτούς τους ιστότοπους.

Ενώ η Google δεν δημοσιεύει καμία επίσημη μαύρη λίστα, συνεχώς καθαρίζει το Διαδίκτυο για πιθανές απειλές. Στη συνέχεια, αποπροσαρμόζει αυτούς τους μη ασφαλείς ιστότοπους για να προστατεύσει τους επισκέπτες. Οι webmaster πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή σε αυτό, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια κίνησης.

Η Google υποψιάζεται ότι αυτοί οι ιστότοποι εισάγουν κακόβουλο κώδικα για να εγκαταστήσουν ήσυχα προγράμματα που εκμεταλλεύονται τυχόν προβλήματα λογισμικού στον υπολογιστή σας. Αυτά τα προγράμματα μπορούν στη συνέχεια να στείλουν μηνύματα spam και ακόμη και να καταστρέψουν τον υπολογιστή ενός επισκέπτη ή να τον επιβραδύνουν. Μπορούν επίσης να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών σας, όπως κωδικούς πρόσβασης ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Σε πολλές περιπτώσεις, μια μαύρη λίστα είναι καλό, καθώς προστατεύει τους απρόσεκτους επισκέπτες. Στην πραγματικότητα, ένας υποψήφιος αγοραστής ενός ιστότοπου θα πρέπει να ελέγξει εάν ο ιστότοπος βρίσκεται στη μαύρη λίστα ως μέρος της διαδικασίας δέουσας επιμέλειας.

Αυτό που κάνει το Google να θεωρεί έναν ιστότοπο μη ασφαλή?

Η Google εξετάζει πολλές πτυχές πριν απομακρύνει τον ιστότοπό σας από τους επισκέπτες. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει λόγω αλγοριθμικών αλλαγών, αλλά συχνότερα ίσως λόγω ασφάλειας ή άλλων ζητημάτων που χρειάζονται κάποια διόρθωση:

  • Κακόβουλο λογισμικό ή ιοί στους διακομιστές κεντρικού υπολογιστή σας ή στον υπολογιστή ή το δίκτυό σας.
  • Χαμηλής ποιότητας ή πορνογραφικό ή ανεπιθύμητο περιεχόμενο, αμφιλεγόμενο / παράνομο περιεχόμενο, περιεχόμενο που δεν είναι πρωτότυπο ή παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα.
  • Φιλοξενία σελίδων ηλεκτρονικού ψαρέματος ή απάτης.
  • Ανακατεύθυνση σε άλλες ιστοσελίδες.
  • Δημιουργία backdoors, αποστολή back links, αγορά ή πώληση συνδέσμων.
 • Σύνδεση με ανεπιθύμητες και κακόβουλες σελίδες.
 • Ακαθάριστες πρακτικές SEO, όπως αποκάλυψη λέξεων-κλειδιών ή υπερβολική βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών.

Αυτές οι πτυχές μπορούν να προκαλέσουν κυρώσεις από την Google, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης από το ευρετήριο αναζήτησης του Google.

Τι θα συμβεί αν ο ιστότοπός σας είναι μαύρος?

Ο πιο δραματικός αντίκτυπος της τοποθέτησης στη μαύρη λίστα της Google είναι η μείωση του αριθμού των επισκεπτών. Εκτός από τη σοβαρή απώλεια εσόδων, η φήμη και η αξιοπιστία του ιστότοπου μπορούν επίσης να κερδίσουν.

Το Google αρχίζει να αναβοσβήνει προειδοποιητικά σημάδια να τρομάξει τους επισκέπτες από τον ιστότοπό σας. Και μόλις μπείτε στη μαύρη λίστα, μπορεί να είναι ένας μακρύς δρόμος προς την ανάκαμψη.

15 σημάδια ότι ο ιστότοπός σας περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα από την Google

Μερικές φορές, η Google ειδοποιεί τους webmaster σχετικά με την απο-ευρετηρίαση του ιστότοπου. Αλλά μπορείτε επίσης να προσέξετε αυτά τα σημάδια.

 1. Προειδοποιητικά μηνύματα όπως «Αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να παραβιαστεί‘ ή ‘Αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να βλάψει τον υπολογιστή σας. Θέλετε να συνεχίσετε; » αρχίσει να αναβοσβήνει.
 2. Η Google προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι ο ιστότοπός σας είναι πιθανώς παραβιασμένος ή πιθανώς μη ασφαλής.
 3. Ο ιστότοπός σας φορτώνει μια κενή σελίδα ή η αρχική σας σελίδα ανακατευθύνει σε άλλη διεύθυνση URL.
 4. Η αναζήτηση στον ιστότοπό σας στο Google επιστρέφει περίεργες σελίδες ή διαφημίσεις.
 5. SEO spam links και ανακατευθύνσεις σε SERPs.
 6. Περίεργες αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών για σκιερά φαρμακευτικά προϊόντα εμφανίζονται στη σελίδα σας.
 7. Τα email σας αρχίζουν να αναπηδούν.
 8. Άγνωστα αναδυόμενα παράθυρα αρχίζουν να αναβοσβήνουν, ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή περίεργες διαφημίσεις εμφανίζονται στον ιστότοπό σας.
 9. Το πρόγραμμα περιήγησής σας φορτώνει παράξενο περιεχόμενο από εξωτερικές πηγές.
 10. Παρατηρείτε περίεργα θραύσματα κώδικα στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο του ιστότοπού σας όταν κάνετε κλικ στο Ctrl + U.
 11. Ο ιστότοπός σας επιβραδύνεται ορατά.
 12. Αυξάνεται η χρήση εύρους ζώνης.
 13. Η κυκλοφορία στον ιστότοπό σας μειώνεται με τη μέρα.
 14. Ο λογαριασμός σας στα Εργαλεία για Webmasters Google λαμβάνει προειδοποιήσεις για κακόβουλο κώδικα στον ιστότοπό σας.
 15. Ο ιστότοπός σας δεν εμφανίζεται πλέον στο ευρετήριο της Google.

Πώς να ελέγξετε εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress βρίσκεται στη μαύρη λίστα της Google

Είναι πολύ πιθανό ο ιστότοπός σας να έχει αφαιρεθεί από το ευρετήριο από μηχανές αναζήτησης χωρίς καν να το γνωρίζετε. Ενώ τα παραπάνω σημάδια μπορούν να υποδηλώνουν μαύρη λίστα, υπάρχουν ορισμένοι συγκεκριμένοι έλεγχοι που μπορείτε να πραγματοποιήσετε για να επιβεβαιώσετε το ίδιο:

Διεξαγωγή μη αυτόματου ελέγχου

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση του ιστότοπού σας στη γραμμή αναζήτησης Google. Εάν ο ιστότοπός σας δεν εμφανίζεται και αυτό δεν συνέβαινε προηγουμένως, οι πιθανότητες είναι ότι ο ιστότοπος αποεπιλογίστηκε από την Google. Φυσικά, αυτό δεν θα λειτουργήσει για έναν νέο ιστότοπο, καθώς ενδέχεται να μην έχει ευρετηριαστεί ακόμη από μηχανές αναζήτησης.

Δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία

Τα διαδικτυακά εργαλεία σάρωσης προσφέρουν έναν γρήγορο έλεγχο για να μάθετε εάν ο ιστότοπός σας έχει τιμωρηθεί από την Google. Επίσκεψη IsMyWebsitePenalized και επικολλήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Αυτό το εργαλείο είναι μια δωρεάν υπηρεσία που είναι χρήσιμη για webmaster και επαγγελματίες SEO.

Μαύρη λίστα της Google: IsMyWebsitePenalized

Το εργαλείο σαρώνει τον ιστότοπό σας και σας ενημερώνει για την ποινή. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ακριβή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι δεσμευμένοι τομείς, οι ανακατευθυνόμενοι τομείς ή οι νέοι ιστότοποι θα αντικατοπτρίζουν μια κατάσταση “Ποινές”.

Έλεγχος ιστότοπου Sucuri

Έλεγχος ιστότοπου Sucuri

Ένα άλλο αποτελεσματικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το Έλεγχος ιστότοπου Sucuri ερευνητής. Μπορεί να εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό και ορισμένα ζητήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της μαύρης λίστας του ιστότοπού σας. Επιπλέον, ο σαρωτής προτείνει μεθόδους για την επίλυση του προβλήματος.

Εργαλεία για Webmasters Google

Αλλά μακράν, ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι να το χρησιμοποιήσετε Εργαλεία για Webmasters Google για να ελέγξετε τα ελαττώματα ασφαλείας στον ιστότοπό σας.

Μαύρη λίστα της Google: Κονσόλα αναζήτησης Google

Η περιοχή ζητημάτων ασφαλείας των εργαλείων για Webmasters Google αποκαλύπτει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων προς τον ιστότοπό σας, των ερωτημάτων αναζήτησης, της υγείας του ιστότοπου και 404 σφαλμάτων.

Συμβουλές για να κρατήσετε τον ιστότοπό σας εκτός της μαύρης λίστας της Google

Η αποκατάσταση της ζημιάς που προκαλείται από την απο-ευρετηρίαση είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία. Ως εκ τούτου, είναι πιο σοφό (και πιο εύκολο) να υιοθετήσετε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε στην καλή πλευρά της Google:

 • Εγκαταστήστε ένα τείχος προστασίας και εκτελείτε τακτικά λογισμικό προστασίας από ιούς.
 • Καθαρίστε τον ιστότοπό σας και αφαιρέστε κακόβουλο περιεχόμενο.
 • Αποφύγετε τη σύνδεση σε ανεπιθύμητους ιστότοπους, καθώς και συνδέσμους αγοράς ή πώλησης.
 • Εξασφαλίστε πρωτότυπο περιεχόμενο χωρίς γέμιση λέξεων-κλειδιών.
 • Επιλέξτε προσεκτικά το πακέτο φιλοξενίας σας.
 • Ενημερώνετε τακτικά το WordPress σας, χρησιμοποιείτε αξιόπιστα θέματα και προσθήκες.
 • Αλλάζετε τακτικά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, προστατεύστε τις σελίδες σύνδεσης.
 • Ασφαλίστε το αρχείο wp-config.php καθώς και το αρχείο .htaccess.
 • Πρέπει να εξοικειωθείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Google και να παρακολουθείτε τις αλλαγές του αλγορίθμου.

Να θυμάστε ότι αυτά δεν αποτελούν εγγύηση (καθώς δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνετε στον ιστότοπό σας), αλλά είναι όλες καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τη λίστα επιτρεπόμενων του ιστότοπού σας.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η μαύρη λίστα από την Google έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες που χρειάζονται χρόνο για να ανακάμψουν. Είναι υπέροχη ιδέα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με τα εργαλεία webmaster της Google για να ελέγχετε τακτικά τον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με την ανάκτηση από έναν παραβιασμένο ιστότοπο.

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι δεν βρίσκεστε πλέον στο ευρετήριο, το πρώτο σας βήμα μπορεί να είναι να κάνετε τον ιστότοπό σας εκτός σύνδεσης ως μέτρο ελέγχου ζημιών. Ειδοποιήστε τον οικοδεσπότη σας και απενεργοποιήστε τον ιστότοπο. Εάν μπορείτε να συνδεθείτε, σημειώστε αυτό που βλέπετε και μεταφέρετέ το στους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας.

Ψάχνω Η σημείωση της Google σχετικά με τη διατήρηση ενός καθαρού ιστότοπου, και εάν είναι απαραίτητο, λάβετε επαγγελματική βοήθεια για να καθαρίσετε τον ιστότοπό σας. Μόλις τελειώσετε, ενημερώστε την Google ζητώντας έλεγχο. Στη συνέχεια, η Google θα αρχίσει να ανιχνεύει ξανά τον ιστότοπό σας και να επαναπροσδιορίσει τις ιστοσελίδες σας. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά μπορείτε να ανακάμψετε.

Έχετε χρήσιμες συμβουλές για να προσθέσετε; Ή ερωτήσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για τη συντήρηση του ιστότοπού σας στο WordPress; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map