Πώς να δημιουργήσετε και να προσθέσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Οι ιστότοποι διατίθενται σε όλα τα διαφορετικά μεγέθη. Και όσο μεγαλύτερος είναι ένας ιστότοπος, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η πλοήγηση στον ιστότοπο χωρίς αποτελεσματικά μενού πλοήγησης. Αυτό είναι από ανθρώπινη προοπτική. Από την προοπτική ενός προγράμματος ανίχνευσης (ένα bot που αποστέλλεται από τη μηχανή αναζήτησης για να ελέγξει τον ιστότοπό σας), το ίδιο ισχύει πολύ.


Ένας χάρτης ιστότοπου μοιάζει πολύ με έναν πραγματικό χάρτη. Σκεφτείτε ότι είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης για τις μηχανές αναζήτησης, βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση σε κάθε υπηρεσία του ιστότοπού σας εύκολα.

Γιατί είναι σημαντικά ?

 • Ο ιστότοπός σας είναι πραγματικά μεγάλος ή έχει πολύ περιεχόμενο σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Όταν οι ιστότοποι γίνονται μεγαλύτεροι, καθιστούν δυσκολότερη την πλοήγηση και την ανίχνευση μηχανών αναζήτησης σε νεότερο περιεχόμενο.
 • Εάν έχετε πολύ περιεχόμενο που δεν έχει συνδεθεί ελάχιστα μεταξύ τους, εάν έχετε περιεχόμενο που είναι απομονωμένο από τον ιστότοπό σας. Αυτό το περιεχόμενο, το οποίο διαφορετικά δεν έχει καμία αναφορά είναι βασικά ορφανό και δεν έχει κανένα μέσο πρόσβασης για έναν επισκέπτη. Ας υποθέσουμε για δεύτερη φορά, ότι αυτό το απομονωμένο περιεχόμενο δεν διαθέτει εισερχόμενους συνδέσμους από άλλους ιστότοπους. Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν οι μηχανές αναζήτησης δεν παρέχουν σύνδεσμο για αυτές, θα απομονωθούν εντελώς χωρίς κυκλοφορία από ποτέ. Ένας χάρτης ιστοτόπου θα καλύπτει μη αναφερόμενο, απομονωμένο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.
 • Οι χάρτες ιστοτόπου λαμβάνουν επίσης υπόψη τις πληροφορίες εμπλουτισμένων μέσων και τα μετα-δεδομένα των ιστότοπων. Αυτό βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν τι είναι ο ιστότοπός σας και επίσης τη σημασία συγκεκριμένων διευθύνσεων URL στον ιστότοπό σας σε σχέση με άλλες διευθύνσεις URL στον ίδιο ιστότοπο.
 • Η Google μας ενημερώνει επίσης ότι οι χάρτες ιστότοπου μπορούν να βοηθήσουν τους ίδιους τους ιστότοπους, αν και ένας χάρτης ιστότοπου δεν εγγυάται ότι κάθε ιστοσελίδα ευρετηριάζεται.

Εν ολίγοις, είναι σίγουρα καλύτερο να έχετε χάρτες ιστοτόπου από ό, τι είναι, όχι να τους έχετε. Κάνουν τη δουλειά μιας μηχανής αναζήτησης λίγο πιο εύκολη και οι περισσότεροι διαχειριστές ιστού που υποβάλλουν τους χάρτες ιστοτόπου τους τείνουν να επωφελούνται συχνότερα από ό, τι όχι.

Πώς δημιουργείτε έναν χάρτη ιστότοπου ?

Μπορείτε είτε να το δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόσθετο για χάρτες ιστότοπων είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται μεγάλος αριθμός bloggers WordPress Yoast SEO (παλαιότερα γνωρίζαμε ως WordPress SEO), θα ξεκινήσω συζητώντας πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε και να υποβάλουμε χάρτες ιστότοπου χρησιμοποιώντας το Yoast SEO.

Yoast SEO

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης είτε Yoast SEO ή κάτι παρόμοιο, κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνετε τίποτα. Η δημιουργία χάρτη ιστοτόπου είναι συνήθως ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

YoastXML

Δεν αρκεί να δημιουργήσετε απλώς τους χάρτες ιστότοπου – οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να ειδοποιηθούν για την αλλαγή. Το Yoast το καθιστά εύκολο, καθώς η προσθήκη ping αυτόματα στο Google και το Bing.

Το Yoast SEO παράγει επίσης ένα φύλλο στυλ XML το οποίο μπορεί να διαβαστεί ως αρχείο HTML. Η σημασία αυτού έγκειται στο γεγονός ότι μπορείτε πραγματικά να επαληθεύσετε ότι οι σωστές διευθύνσεις URL αντιπροσωπεύονται και περιλαμβάνονται με την κατάλληλη προτεραιότητα στους χάρτες ιστότοπου.

Χάρτη ιστότοπου με στυλ XML

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι ο χάρτης ιστοτόπου σας ενημερώνεται συχνά ή τουλάχιστον όσο συχνά δημοσιεύετε νέες αναρτήσεις. Από το παραπάνω φύλλο στυλ XML, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια αξιολόγηση προτεραιότητας για κάθε διεύθυνση URL, μια συχνότητα για τη δημιουργία χάρτη ιστότοπου με τον αριθμό των εικόνων και την τελευταία ημερομηνία αλλαγής που καθορίστηκε.

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ σχετικές με την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης. Για παράδειγμα, η φρεσκάδα του περιεχομένου σας, συμπεριλαμβανομένου του ποσού της αλλαγής στον ιστότοπό σας, η συχνότητα αλλαγής και η ηλικία του περιεχομένου. Και οι τρεις αυτοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να διαβάσετε αυτήν την εξαιρετική ανάρτηση στο Moz σχετικά με την πολιτική της Google όσον αφορά τη φρεσκάδα του περιεχομένου. Η διατήρηση του περιεχομένου σας ενημερωμένου και σχετικού σε συνδυασμό με τη συχνή δημιουργία χαρτών ιστοτόπου είναι πολύ αποτελεσματικό στο να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας δεν χάνει ποτέ έδαφος στις κατατάξεις αναζήτησης, επειδή το περιεχόμενο μπορεί να θεωρηθεί παλιό.

Δημιουργία Χάρτη ιστοτόπου XML

Ένα άλλο πρόσθετο που θα ήθελα να εισαγάγω είναι το Δημιουργία Χάρτη ιστοτόπου XML. Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε το Yoast SEO και η τρέχουσα προσθήκη βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης δεν παρέχει χάρτη ιστότοπου. Αυτή η προσθήκη δημιουργεί έναν χάρτη ιστότοπου που αποθηκεύεται και διατίθεται σε προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης. Όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, ο χάρτης ιστότοπου του ιστότοπου αποθηκεύεται στο arnebranchhold.de/sitemap.xml.

XML1

Το XML Sitemap Generator ειδοποιεί το Google και το Bing αυτόματα, όπως ακριβώς κάνει η προσθήκη Yoast SEO. Η διεύθυνση URL του χάρτη ιστότοπου προστίθεται στο αρχείο robots.txt, το οποίο ο πρώτος προορισμός της μηχανής αναζήτησης θα εντοπίσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπο (και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το αρχείο robots.txt είναι βασικά αυτό που λέει στις μηχανές αναζήτησης ποιες διευθύνσεις URL δεν πρέπει να ανιχνεύσουν , όπου ως χάρτης ιστότοπου έχει σχεδιαστεί για να κάνει ακριβώς το αντίθετο).

Με την προσθήκη XML Sitemap generator, μπορείτε να καθορίσετε ποιο από τα παρακάτω περιλαμβάνεται στον χάρτη ιστότοπου. Ομοίως, μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε συγκεκριμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες κατηγορίες:

 • Αρχική σελίδα
 • Δημοσιεύσεις
 • Σελίδες αναρτήσεων πολλών σελίδων
 • Στατικές σελίδες
 • Κατηγορίες
 • Αρχεία
 • Σελίδες συγγραφέα
 • Σελίδες ετικετών

Εκτός από τη δυνατότητα να αποφασίσετε ποια μέρη του ιστότοπού σας θα συμπεριληφθούν ως χάρτες ιστοτόπων ιστού σας, μπορείτε επίσης να ορίσετε συγκεκριμένες τιμές προτεραιότητας και συχνότητας δημιουργίας χάρτη ιστότοπου για καθεμία από τις προαναφερθείσες πτυχές ενός ιστότοπου WordPress.

Μη αυτόματοι χάρτες ιστοτόπου

Και οι δύο προσθήκες υποβάλλουν αυτόματα τον χάρτη ιστοτόπου σας σε μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε. Τώρα οι πιθανότητες είναι ότι αυτό θα λειτουργήσει τέλεια. Αλλά για κάποιο λόγο εάν δεν το κάνουν και η τύχη σας είναι τόσο σάπια όσο η δική μου;), τότε μπορείτε πάντα να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του χάρτη ιστότοπού σας και να το ανεβάσετε στο Κονσόλα αναζήτησης Google ή μπορείτε να το κάνετε από τον λογαριασμό σας στο webmaster Google. Και αν δεν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη για τη δημιουργία χάρτη ιστότοπου, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικτυακή γεννήτρια χαρτών ιστοτόπου.

Είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, αλλά η συνεχής δημιουργία χαρτών ιστοτόπου και η υποβολή τους με το χέρι είναι χρονοβόρα. Είναι πολύ πιο παραγωγική χρήση του χρόνου σας για να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δύο πρόσθετα που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση για τη δημιουργία και την ενημέρωση συχνά των χαρτών ιστοτόπου σας. Αυτό θα διατηρήσει τον ιστότοπό σας πάντα στο πεδίο του φακού αναζήτησης της Google (και θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για τη δημιουργία περιεχομένου!).

Προστέθηκαν οφέλη

Πολλοί ιστότοποι συμμετέχουν πλέον σε κοινοπραξία περιεχομένου και ορισμένοι ακόμη κλέβουν ενεργά περιεχόμενο και το δημοσιεύουν στους ιστότοπούς τους χωρίς επίσημη άδεια από τον κάτοχο του ιστότοπου (που ονομάζεται επίσης διαγραφή περιεχομένου) Λόγω νέων αλλαγών που ενσωματώνονται στους αλγόριθμους αναζήτησης της Google, οι ιστότοποι που αντιγράφουν περιεχόμενο τιμωρούνται μάλλον σκληρά. Αυτό είναι καλό – απλώς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η εργασία του ιστότοπού σας αναγνωρίζεται ως η αρχική δημιουργία περιεχομένου.

Η δημιουργία χαρτών ιστοτόπου όταν και όταν δημοσιεύετε νέες δημοσιεύσεις θα σας επιτρέψει να το κάνετε ακριβώς αυτό. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχει κλαπεί το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google θα αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο που έχει κλαπεί από τον ιστότοπό σας, είναι δικαίως δικό σας.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχει όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη καλύτερων αλγορίθμων με βάση τη μηχανική μάθηση, οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google γίνονται κυριολεκτικά εξυπνότερες. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνοι παίρνουν, ένας χάρτης ιστοτόπου μπορεί πάντα να βοηθήσει τους ανιχνευτές να ενεργήσουν έξυπνα και σας δίνει κάποιο κβαντικό έλεγχο για το πόσο σοβαρά λαμβάνει η μηχανή αναζήτησης τα διάφορα μέρη του ιστότοπού σας. Ευθυμίες ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map