Απλός οδηγός για την αλλαγή των μόνιμων συνδέσμων σας χωρίς να σπάσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Ένας απλός οδηγός για την αλλαγή των μόνιμων συνδέσμων σας χωρίς να σπάσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Η αλλαγή της δομής μόνιμων συνδέσμων στον ιστότοπό σας είναι σημαντική υπόθεση. Θα πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι ότι θέλετε να κάνετε αυτήν την αλλαγή στον ιστότοπό σας, επειδή μπορεί ενδεχομένως να έχει αντίκτυπο στο SEO σας (και μπορεί να προκαλέσει πολλά σφάλματα και σπασμένους συνδέσμους, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά).


Κάθε σελίδα και ανάρτηση στο ιστολόγιό σας έχει μια μοναδική μόνιμη διεύθυνση URL, ή «permalink», σε αυτήν. Αυτοί οι μόνιμοι σύνδεσμοι δημιουργούνται χρησιμοποιώντας μια προκαθορισμένη δομή. Η αλλαγή της δομής συνδέσμων για τις αναρτήσεις σας είναι μερικές φορές απαραίτητη, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την κατάταξη αναζήτησης, τους παλιούς συνδέσμους από εξωτερικούς ιστότοπους και τους σπασμένους εσωτερικούς συνδέσμους στο δικό σας περιεχόμενο.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα με τους συνδέσμους σας είναι να έχετε ένα σαφές σχέδιο για την ενημέρωσή τους προτού το κάνετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε τον διακόπτη με ασφάλεια και να αρχίσετε να επωφελείστε από μια πιο βελτιστοποιημένη δομή μόνιμων συνδέσμων. Επιπλέον, θα θέλατε να μάθετε πώς να εφαρμόσετε καλύτερα ανακατευθύνσεις, προκειμένου να αποφύγετε 404 σφάλματα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τι είναι οι μόνιμοι σύνδεσμοι και μιλήστε για το λόγοι για αλλαγή αυτά στον ιστότοπό σας. Θα παράσχουμε επίσης οδηγίες για το πώς να το κάνετε να αλλάξετε με ασφάλεια τη δομή των μόνιμων συνδέσμων, και αποφύγετε εξωτερικά και εσωτερικά σφάλματα από σπασμένους συνδέσμους με τη χρήση ανακατευθύνσεων. Ας βουτήξουμε!

Τι είναι οι μόνιμοι σύνδεσμοι; (Και γιατί ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη δική σας)

Ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων WordPress

Ο μόνιμος σύνδεσμος είναι το τμήμα μιας διεύθυνσης ιστού που ακολουθεί το όνομα τομέα. Για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά στη διεύθυνση URL για αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου: https://www.wpexplorer.com/break-into-blogging-niche/. Το όνομα τομέα είναι wpexplorer.com, και ο μόνιμος σύνδεσμος είναι break-in-blogging-niche.

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι, όταν έχουν ρυθμιστεί σωστά, εξυπηρετούν πολλούς σημαντικούς σκοπούς. Για παράδειγμα:

 • Επιτρέπουν στους αναγνώστες σας να κατανοήσουν σύντομα τι είναι η ανάρτηση ή η σελίδα σας χωρίς να κοιτάξουν το περιεχόμενο.
 • Χρησιμοποιούνται από μηχανές αναζήτησης για να ανακαλύψουν την ανάρτηση ή το θέμα της σελίδας αποκλειστικά από τη διεύθυνση URL.
 • Παρέχουν επίσης μια μόνιμη τοποθεσία για να επιστρέψουν οι επισκέπτες και οι μηχανές αναζήτησης για να διαβάσουν το περιεχόμενό σας.
 • Είναι ουσιαστικά ένα μοναδικό αναγνωριστικό για κάθε κομμάτι του περιεχομένου που δημιουργείτε, βοηθώντας σας να διατηρείτε τα πάντα οργανωμένα.

Για να ορίσετε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων σας στο WordPress, θα πρέπει να μεταβείτε Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι στον πίνακα ελέγχου σας. Από προεπιλογή, Μόνιμοι σύνδεσμοι WordPress Χρησιμοποιήστε το Ημέρα και όνομα επιλογή. Εάν η εστίασή σας είναι περισσότερο στο περιεχόμενο της ανάρτησης από την ημερομηνία δημοσίευσής της, ωστόσο, είναι συχνά καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το Όνομα δημοσίευσης επιλογή. Αυτή η δομή καθιστά το επίκεντρο της ανάρτησής σας σαφές τόσο στους αναγνώστες όσο και στις μηχανές αναζήτησης.

Τα περισσότερα άτομα θα αλλάξουν την προεπιλεγμένη δομή μόνιμου συνδέσμου του ιστολογίου WordPress κατά τη δημιουργία του. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, αλλά οι πιο συνηθισμένες δύο επιλογές είναι η δομή που δείχνει το ημερομηνία που ακολουθείται από το όνομα της δημοσίευσης ή απλά το όνομα δημοσίευσης μόνο του. Αυτή η επιλογή γίνεται συνήθως με γνώμονα το επιδιωκόμενο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, οι ιστότοποι που εστιάζουν σε είδη ειδήσεων τείνουν να έχουν την ημερομηνία ως μέρος της δομής μόνιμων συνδέσμων.

Θα σκεφτόσασταν ότι επειδή είναι εύκολο να αλλάξετε τη δομή μόνιμων συνδέσμων κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου, θα πρέπει επίσης να είναι μια απλή διαδικασία για έναν καθιερωμένο ιστότοπο. Ενώ η πράξη της αλλαγής είναι τόσο απλή όσο η επιλογή ενός νέου τύπου μόνιμου συνδέσμου και το κλικ αποθήκευσης, οι συνέπειες αυτής της ενέργειας απαιτούν λίγο περισσότερη συζήτηση.

Γιατί να αλλάξω τη δομή μόνιμου συνδέσμου μου?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσατε να αλλάξετε τη δομή μόνιμων συνδέσμων, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη ρύθμιση. Η αλλαγή των μόνιμων συνδέσμων σας, είτε σε έναν νέο ιστότοπο είτε σε έναν καθιερωμένο, είναι σχετικά απλή. Ωστόσο, η πραγματοποίηση αλλαγών στη δομή σε έναν καθιερωμένο ιστότοπο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, αν δεν το κάνετε σχέδιο μπροστά. Επομένως, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά εάν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί έγκυροι λόγοι για την αλλαγή. Εδώ είναι μερικά:

 • Εάν ξεκινήσατε με μια παλαιότερη έκδοση του WordPress, ενδέχεται να εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε την προηγούμενη προεπιλεγμένη δομή, η οποία περιλαμβάνει το Αναγνωριστικό ανάρτησης. Αυτή η δομή δεν παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το περιεχόμενό σας και είναι άχρηστη για SEO.
 • Ενδέχεται να οδηγείτε τον ιστότοπό σας σε διαφορετική κατεύθυνση και πρέπει να ενημερώσετε τη δομή ώστε να αντικατοπτρίζει αυτήν την αλλαγή. Για παράδειγμα, εάν μετακινείστε σε έναν ιστότοπο με περισσότερο ειδήσεις, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε την ημερομηνία στους μόνιμους συνδέσμους σας.
 • Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν καθιερωμένους ιστότοπους ως επένδυση, επομένως είναι πιθανό ότι έχετε αγοράσει ή κληρονομήσει τον ιστότοπό σας από κάποιον άλλο. Εάν έχετε αναλάβει την κυριότητα ενός ζωντανού ιστότοπου, ίσως θελήσετε να ενημερώσετε τη δομή συνδέσμων για σκοπούς επαναπροσδιορισμού.

Εάν η τρέχουσα δομή σας λειτουργεί για το περιεχόμενο και την επωνυμία σας, η αλλαγή θα μπορούσε να είναι ένας περιττός πονοκέφαλος. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε ότι πρέπει να ενημερώσετε τη δομή του συνδέσμου σας, θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχουν τρόποι για την ασφαλή εφαρμογή αυτού του διακόπτη.

Πώς να αλλάξετε με ασφάλεια τη δομή Permalink

permalink-δομή

Πριν πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη δομή συνδέσμων του ιστότοπού σας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας για κάθε περίπτωση. Είναι επίσης έξυπνο να δοκιμάσετε τις αλλαγές σας σε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης πριν τα εφαρμόζετε στον ιστότοπό σας ζωντανά, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Εάν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε ή πρέπει να αλλάξετε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων, θα πρέπει να κάνετε μερικά βήματα.

Βήμα 1: Αποφασίστε για μια νέα δομή μόνιμων συνδέσμων

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να λάβετε είναι η σύνταξη της νέας δομής μόνιμων συνδέσμων. Όταν επιλέγετε μια νέα δομή, πρέπει να λάβετε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με το τι θα συμπεριλάβετε στη σύνταξη του συνδέσμου. Για παράδειγμα, θέλετε να συμπεριλάβετε μια ημερομηνία; Εάν ναι, πόσα από αυτά θέλετε να είναι ορατά στον σύνδεσμο?

Είναι μια σημαντική απόφαση και δεν πρέπει να κάνετε καθόλου αλλαγές μέχρι να βεβαιωθείτε απολύτως για την επιλογή σας. Μπορείτε να λάβετε μερικές ιδέες για τη νέα σας δομή από τον οδηγό του WordPress χρησιμοποιώντας μόνιμους συνδέσμους. Σε γενικές γραμμές, το Όνομα δημοσίευσης Η επιλογή είναι ιδανική για τους περισσότερους χρήστες, αν και οι ιστότοποι που σχετίζονται με ειδήσεις μπορεί να θέλουν να περιλαμβάνουν ημερομηνίες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μόλις αποφασίσετε για τη νέα σας δομή, ήρθε η ώρα να κάνετε τις αλλαγές στους μόνιμους συνδέσμους σας.

Βήμα 2: Αλλαγή της δομής μόνιμου συνδέσμου στο WordPress

Μόλις μάθετε ποια σύνταξη πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στο μενού Permalinks του ταμπλό σας και να κάνετε την αλλαγή. Απλώς πλοηγηθείτε στο Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι στο πίσω μέρος του WordPress και κάντε την επιλογή σας από την οθόνη ρυθμίσεων:

Ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων WordPress

Μόλις κάνετε την επιλογή σας (ή χρησιμοποιημένες ετικέτες για να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη δομή), κάντε κλικ στο Σώσει. Οι μόνιμοι σύνδεσμοι σας έχουν πλέον ενημερωθεί! Αυτό θα ενημερώσει τώρα όλες τις εσωτερικές διευθύνσεις URL με τη νέα σύνταξη.

Όλοι οι εσωτερικοί σύνδεσμοι πρέπει να ενημερώνονται σωστά εάν έχουν προστεθεί ως μέρος του WordPress. Τυχόν μη αυτόματοι σύνδεσμοι ενδέχεται να χρειαστεί να ενημερωθούν Ωστόσο, όλοι οι σύνδεσμοι προς τον ιστότοπό σας από αλλού θα είναι πλέον εντελώς σπασμένοι και όλο το περιεχόμενο που ευρετηριάζεται από τις μηχανές αναζήτησης θα είναι λανθασμένο.

Βήμα 3: Επιδιόρθωση σπασμένων συνδέσμων με ανακατευθύνσεις 301

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα, η αλλαγή της δομής των μόνιμων συνδέσμων σας είναι το εύκολο μέρος. Τώρα, ωστόσο, πρέπει να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις. Κάθε αναφορά στους προηγούμενους συνδέσμους σας, είτε εντός του περιεχομένου σας είτε σε εξωτερικούς ιστότοπους, είναι πλέον σπασμένη. Μια άλλη παρενέργεια είναι ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο έχει ευρετηριαστεί από τις μηχανές αναζήτησης είναι επίσης λανθασμένο.

Υπάρχει μια απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα και είναι η ρύθμιση Ανακατευθύνσεις 301 στον ιστότοπό σας. Η ανακατεύθυνση 301 ουσιαστικά λέει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας μια παλιά δομημένη διεύθυνση URL όπου υπάρχει το σχετικό περιεχόμενο. Επιτρέπει επίσης στις μηχανές αναζήτησης να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μόνιμη αλλαγή. Πιθανότατα θα θέλατε επίσης να προσαρμόσετε τη σελίδα 404 σας για να πιάσετε τυχόν σπασμένους εσωτερικούς ή μη αυτόματους συνδέσμους που μπορεί να έχετε παραβλέψει.

Στο παρελθόν θα έπρεπε να προσθέσετε όλες αυτές τις ανακατευθύνσεις χειροκίνητα στο δικό σας .htaccess αρχείο στον διακομιστή ιστού σας. Ευτυχώς, με το WordPress υπάρχουν πρόσθετα που μπορούν να φροντίσουν όλα αυτά τα πράγματα για εσάς.

Χρήση της απλής προσθήκης 301 ανακατευθύνσεων

Για να δημιουργήσετε εύκολα τις ανακατευθύνσεις στο WordPress σας, μία επιλογή είναι η Απλές ανακατευθύνσεις 301 συνδέω. Μόλις εγκαταστήσετε και ενεργοποιήσετε την προσθήκη, προσθέτει ένα νέο μενού στην περιοχή Ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου.

Απλές ρυθμίσεις ανακατεύθυνσης 301

Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία με αυτήν την προσθήκη. Στο παράθυρο ρυθμίσεων ανακατευθύνσεων 301 εμφανίζονται δύο απλά πεδία. Το ένα φέρει την ένδειξη Αίτηση και το άλλο Προορισμός. Αυτό είναι βασικά όπου εισάγετε την παλιά δομή μόνιμων συνδέσμων και τη νέα δομή μόνιμων συνδέσμων. Πρέπει να προσθέσετε τις πληροφορίες μόνο μετά το όνομα τομέα σας σε αυτά τα πεδία.

Στο παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα, το Αίτηση Το πεδίο είναι η διαμόρφωση WordPress για τους μόνιμους συνδέσμους Μήνα και Όνομα ενώ το Προορισμός Το πεδίο είναι η διαμόρφωση WordPress για τη δομή μόνιμου συνδέσμου ονόματος δημοσίευσης. Μόλις προσθέσετε αυτά τα δύο πεδία, αποθηκεύστε τις αλλαγές. Αυτό θα πει τώρα κάθε κυκλοφορία μηχανών αναζήτησης που έρχεται στους παλιούς συνδέσμους που πρέπει να πάτε.

Χρήση της προσθήκης ανακατεύθυνσης

Ένα άλλο πρόσθετο που προτείνουμε για την προσθήκη και τη διαχείριση των ανακατευθύνσεων είναι η δωρεάν Ανακατεύθυνση συνδέω.

Ανακατεύθυνση Plugin WordPress

Για να χρησιμοποιήσετε το Redirection, πρώτα εγκαταστήστε το στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Στη συνέχεια, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Εργαλεία> Ανακατευθύνσεις για να οδηγούν τις σελίδες και τις αναρτήσεις στον ιστότοπό σας στους νέους συνδέσμους τους. Απλώς εισαγάγετε τον παλιό μόνιμο σύνδεσμο στο Διεύθυνση URL πηγής πεδίο και ο νέος μόνιμος σύνδεσμος στο URL προορισμού πεδίο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σώσει:

Ρυθμίσεις προσθήκης ανακατεύθυνσης

Χρήση του Yoast SEO Permalink Helper Tool (για ανακατεύθυνση στο / & postname% /)

Ένα άλλο εργαλείο που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο είναι το Yoast SEO Permalink Helper Tool. Αυτό δημιουργεί έναν κωδικό με βάση την τρέχουσα δομή συνδέσμων, τον οποίο μπορείτε να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο στον ιστότοπό σας .htaccess αρχείο για ανακατεύθυνση όλων των δημοσιεύσεων με ασφάλεια στο νέο /% postname% / δομή. Φυσικά, αυτό είναι ένα πολύ βολικό εργαλείο, αλλά σας δίνει μόνο τον κωδικό για να ανακατευθύνετε τη δομή του postname, ενώ η προσθήκη που συνιστάται παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακατεύθυνση πολλαπλών περιπτώσεων σε διάφορους προορισμούς.

Εάν δεν είστε άνετοι με την τροποποίηση των αρχείων του ιστότοπού σας, σας προτείνουμε να διατηρήσετε ένα από τα δύο δωρεάν πρόσθετα που αναφέρονται παραπάνω.

Βήμα 4: Αλλαγή συνδέσμων μηχανών αναζήτησης στη νέα δομή (Επαναπροσδιορισμός)

Αναφέραμε νωρίτερα ότι οι μηχανές αναζήτησης θα έχουν λανθασμένες πληροφορίες αφού ενημερώσετε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων. Δυστυχώς, αυτό είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας ως κάτοχος ιστότοπου. Οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν τακτικά ιστότοπους και θα ενημερώνονται όταν εντοπίζουν αλλαγές, επομένως αυτό το πρόβλημα θα διορθωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε, ωστόσο, να βοηθήσετε τη διαδικασία μαζί δημιουργώντας ένα Χάρτης ιστότοπου XML, και μετά χειροκίνητη εκ νέου ευρετηρίαση τον ιστότοπό σας με μηχανές αναζήτησης.

συμπέρασμα

Είναι πάντα καλύτερο να αντιμετωπίζετε στοιχεία όπως οι μόνιμοι σύνδεσμοι προτού ξεκινήσετε έναν νέο ιστότοπο. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη δομή των συνδέσμων σας μετά την εκκίνηση του ιστότοπού σας. Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, χρειάζεστε ένα προσεκτικό σχέδιο για να αποφύγετε την αναστάτωση στον ιστότοπό σας (τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά).

Η αλλαγή της δομής μόνιμου συνδέσμου του ιστότοπού σας είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί και να προγραμματιστεί πριν κάνετε κάτι.

Ενώ η αλλαγή και ο περιορισμός των προβλημάτων δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε μια επιτυχία SEO στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να είναι καλό βραχυπρόθεσμα εάν αλλάζετε σε μια πιο φιλική προς το SEO δομή μόνιμων συνδέσμων, αλλά δεν είναι κάτι που θέλετε να αντιμετωπίζετε συνεχώς. Διαλέξτε τη νέα σας δομή μόνιμων συνδέσμων και κολλήστε με αυτό.

Έχετε απορίες σχετικά με την ενημέρωση της μόνιμης σύνδεσης του WordPress; Έχετε πραγματοποιήσει την αλλαγή μόνιμου συνδέσμου στο παρελθόν; Αντιμετωπίσατε προβλήματα με την κυκλοφορία των μηχανών αναζήτησης και τους κατεστραμμένους συνδέσμους; Πώς τα επιλύσατε; Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε στα παρακάτω σχόλια.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map