Πώς να αφαιρέσετε τους σπασμένους συνδέσμους από τον ιστότοπό σας στο WordPress για πάντα

Υπάρχουν μερικά πράγματα χειρότερα για έναν webmaster από ένα σφάλμα 404 Not Found (αλλά έχουμε έναν ολόκληρο οδηγό για τον τρόπο διόρθωσης σφαλμάτων 404).


Θα πρέπει να είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας – στέλνοντας τον επισκέπτη κάπου που δεν υπάρχει. Το λέω πρέπει να είστε ο χειρότερος εφιάλτης σας πολύ σκόπιμα, καθώς πολλοί μπλόγκερ δεν σκέφτονται υπερβολικά τους σπασμένους συνδέσμους και πόσο αποτελεσματικά μπορούν να απομακρύνουν τους ανθρώπους από ιστότοπους.

Σκεφτείτε τη δική σας συμπεριφορά όταν παρουσιάζεται ένα σφάλμα 404: πώς επηρεάζει την αντίληψή σας για τον ιστότοπο στον οποίο βρίσκεστε; Πόσο πιθανό είναι να προσπαθήσετε να σκάψετε για να αναζητήσετε αυτό που ήσασταν περιμένω για να δω? Είναι πιο πιθανό να προχωρήσετε απλά; Το ενδιαφέρον ενός επισκέπτη για τον ιστότοπό σας είναι συχνά αδύνατο – για να τεντωθεί αυτή η σχέση προσφέροντας έναν σπασμένο σύνδεσμο, δεν είναι συγχωρητό.

Παρόλο που μπορείτε να εργαστείτε για τη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας και μοναδικής σελίδας σφάλματος 404, για μένα η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Έχοντας αυτό κατά νου, σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να σας παρουσιάσω μια εξαιρετική δωρεάν προσθήκη που θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε συνολικά 404 σελίδες σφαλμάτων από τον ιστότοπό σας..

Παρουσιάζουμε το Broken Link Checker

Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων

Ίσως έχετε ακούσει για αυτό το πρόσθετο πριν – στην πραγματικότητα, το ανέφερα συγκεκριμένα ως μέρος της δυνατότητάς μου στον Περιοδικό Πίνακα των WordPress Plugins. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές πρόσθετο και με καλό λόγο: μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε 404 μηνύματα σφάλματος στον ιστότοπό σας παρελθόν.

Η λειτουργικότητα του Broken Link Checker είναι απλή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική: θα ανιχνεύσει και θα δοκιμάσει κάθε σύνδεσμο στον ιστότοπό σας για να βεβαιωθεί ότι ο καθένας επιλύει σωστά το καθορισμένο URL. Εάν το πρόσθετο αντιμετωπίζει πρόβλημα (όπως σφάλμα 404), θα το προσθέσει σε μια λίστα σπασμένων συνδέσμων, τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε ανάλογα.

Πρέπει να αναφερθεί ότι το Broken Link Checker έχει προσελκύσει πρόσφατα την κακή κριτική, με μερικούς ανθρώπους να παραπονούνται ότι απλά δεν λειτουργεί. Δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με την προσθήκη και η πλειοψηφία των κριτικών εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά θετική. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να αφήνουν αρνητικές κριτικές εξαιτίας ενός προβλήματος με τη δική τους μοναδική ρύθμιση WordPress αντί για την ίδια την προσθήκη, γι ‘αυτό παίρνω πάντα τέτοιες κριτικές με λίγο αλάτι. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε μια διένεξη με ένα συγκεκριμένο πρόσθετο στον ιστότοπό σας, εάν το χρησιμοποιείτε Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον πιθανό «κίνδυνο».

Τρόπος χρήσης του Broken Link Checker

Η διαδικασία χρήσης του Broken Link Checker είναι εξαιρετικά απλή.

Η προσθήκη κάνει όλη τη σκληρή δουλειά σαρώνοντας τον ιστότοπό σας για σπασμένους συνδέσμους στο παρασκήνιο. Μόλις ολοκληρωθεί, θα παρουσιάσει τυχόν σπασμένους συνδέσμους που έχει βρει σε εσάς στο WordPress.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα για να δείτε εάν ο Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων εντοπίζει τυχόν σπασμένους συνδέσμους:

Μέσω του Πίνακα ελέγχου του WordPress

Μέσω του Πίνακα ελέγχου του WordPress ή…

Μέσω της πλευρικής γραμμής

… Μέσω της πλευρικής γραμμής.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ειδοποιήσεις είναι διαισθητικές και εύκολες στον εντοπισμό – εάν εμφανιστεί ένας σπασμένος σύνδεσμος στον ιστότοπό σας, θα το ξέρετε γρήγορα.

Για τους σκοπούς αυτής της ανάρτησης, χρησιμοποιώ το ιστολόγιό μου ως ινδικό χοιρίδιο. Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης, επί του παρόντος έχω δύο σπασμένους συνδέσμους στον ιστότοπό μου, οπότε το επόμενο βήμα είναι να τα ελέγξετε. Μπορείτε να το κάνετε είτε κάνοντας κλικ στο “Βρέθηκαν 2 σπασμένοι σύνδεσμοι” στο γραφικό στοιχείο του πίνακα ελέγχου είτε κάνοντας κλικ στο στοιχείο μενού “Σπασμένοι σύνδεσμοι” στην ενότητα Εργαλεία στην πλευρική γραμμή.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια οθόνη όπως αυτή:

Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων

Όπως μπορείτε να δείτε, και οι δύο σπασμένοι σύνδεσμοι στον ιστότοπό μου οφείλονται σε σφάλματα 404 Not Found, αλλά η προσθήκη θα βρει όποιος σύνδεσμος που δεν επιλύεται σωστά. Για παράδειγμα, θα απαριθμήσει οποιαδήποτε διεύθυνση URL που δεν φορτώνεται λόγω μη ενεργού διακομιστή.

Η παραπάνω οθόνη είναι αρκετά αυτονόητη. Έχετε τη διεύθυνση URL του σπασμένου συνδέσμου, ακολουθούμενη από την κατάστασή του, το κείμενο αγκύρωσης που χρησιμοποιείται και, τέλος, την ανάρτηση ή τη σελίδα στην οποία εμφανίζεται. Ωστόσο, η πραγματική ομορφιά του Broken Link Checker είναι ότι σας επιτρέπει να διορθώσετε ή να αφαιρέσετε αυτούς τους συνδέσμους εν κινήσει. Απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω σε ένα κατεστραμμένο URL και θα εμφανιστεί μια λίστα επιλογών:

Επιλογές σπασμένου συνδέσμου

Και πάλι, οι επιλογές είναι αρκετά αυτονόητες: μπορείτε να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση URL, να καταργήσετε τον σύνδεσμο (διατηρώντας το κείμενο αγκύρωσης), να επισημάνετε τον σύνδεσμο ως μη σπασμένο (εάν για παράδειγμα έχει επιλυθεί ένα προσωρινό πρόβλημα διακομιστή) ή απλώς να απορρίψετε το Σύνδεσμος.

Στο παραπάνω παράδειγμα, ξέρω ότι ο σύνδεσμος είναι σπασμένος καθώς δείχνει σε μια ανακατεύθυνση 301 που έχω αφαιρέσει έκτοτε. Ως εκ τούτου, πρέπει να επεξεργαστώ τη διεύθυνση URL έτσι ώστε να δείχνει στη σωστή τοποθεσία:

Επεξεργασία διεύθυνσης URL στο Broken Link Checker

Είναι τόσο απλό! Χωρίς να φύγετε από αυτήν την οθόνη, μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσετε τυχόν σπασμένους συνδέσμους. Και με το widget στον πίνακα ελέγχου του WordPress, τυχόν σπασμένος σύνδεσμος στον ιστότοπό σας δεν θα παραμείνει σπασμένος για πολύ.

Τυχόν σύνδεσμοι που απορρίπτετε μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο “Απόρριψη” στο επάνω μέρος της σελίδας:

Απορρίφθηκαν σπασμένοι σύνδεσμοι

Όπως μπορείτε να δείτε, το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ποια άλλα μηνύματα σφάλματος μπορεί να δείτε. Ο σύνδεσμος για το Life Stoked είναι ένα καλό παράδειγμα, καθώς ξέρω ότι είναι ένα τακτικά ενημερωμένο ιστολόγιο. Κατά την τελευταία σάρωση του Broken Link Checker, πρέπει να υπήρχε ένα προσωρινό σφάλμα διακομιστή που οδήγησε να επισημανθεί ως κατεστραμμένος σύνδεσμος. Αλλά αφού ήξερα καλύτερα (και κατά τον έλεγχο διαπίστωσα ότι επανήλθε στο διαδίκτυο), κατάφερα να επισημάνω τον σύνδεσμο ως “Δεν έσπασε”.

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κοιτάξετε την ανάρτηση ή τη σελίδα μέσα στην οποία περιέχεται ο σύνδεσμος για να κατανοήσετε το περιβάλλον του. Ο παραπάνω σύνδεσμος trafficplanet είναι ένα καλό παράδειγμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού στον σύνδεσμο προέλευσης και να κάνετε κλικ στο “Προβολή”. Στη συνέχεια, μπορώ να βρω τον σύνδεσμο μέσα στη σελίδα:

Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων

Μπορώ να δω ότι ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση φόρουμ που δεν υπάρχει πλέον. Επομένως, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε όσον αφορά την εμπειρία χρήστη είναι:

  1. Αλλάξτε τον σύνδεσμο στην αρχική σελίδα του φόρουμ Traffic Planet
  2. Προσθέστε μια σημείωση στην ανάρτηση που δηλώνει ότι η επώνυμη υπηρεσία δεν είναι πλέον διαθέσιμη

Μία γρήγορη αλλαγή μέσω της προσθήκης Broken Link Checker και μια μικρή τροποποίηση στην ανάρτηση και έχω επιλύσει οποιαδήποτε πιθανή σύγχυση για τους επισκέπτες της ανάρτησης.

Πρόσθετο χωρίς Peerless?

Δεν γνωρίζω κανένα άλλο πρόσθετο που να ταιριάζει με τη λειτουργικότητα που προσφέρει το Broken Link Checker. Σε έναν κόσμο γεμάτο με ατελείωτες ποικιλίες προσθηκών SEO και παρόμοια, αυτό αποτελεί έκπληξη για μένα. Προσωπικά θα ήθελα να δω κάποιο διαγωνισμό σε έναν τομέα που πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχιζόμενη χρηστικότητα οποιουδήποτε ιστολογίου.

Ως επί το πλείστον γράφω αναρτήσεις ιστολογίου που μου αρέσει να βλέπω τη δοκιμασία του χρόνου. Γενικά μου αρέσει να γράφω «αειθαλή» κομμάτια που είναι τόσο συναφή ένα χρόνο από τώρα όσο ήταν σήμερα. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι πολύ σημαντικό για μένα να βεβαιωθώ ότι οι σελίδες στις οποίες συνδέω σε παλιές αναρτήσεις ιστολογίου θα παραμείνουν σωστές στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρώ το Broken Link Checker ένα τόσο πολύτιμο εργαλείο.

Όπως πάντα, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μην διστάσετε να τους ρωτήσετε μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me