Ο απόλυτος οδηγός για το WooCommerce SEO για τα προϊόντα σας

Ο απόλυτος οδηγός για το WooCommerce SEO για τα προϊόντα σας

Κάθε επιχείρηση – μικρή, μεσαία ή μεγάλη – χρειάζεται SEO. Αυτό συμβαίνει επειδή η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (ή SEO) είναι ένα ουσιαστικό κανάλι μάρκετινγκ. Σύμφωνα με αναφορές από ahrefs Το 68% των διαδικτυακών εμπειριών ξεκινούν με μια μηχανή αναζήτησης και μόλις το 0,78% των αναζητήσεων φτάνουν στη δεύτερη σελίδα και κάνουν κλικ σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει, εάν θέλετε περισσότερη επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας στο WooCommerce, πρέπει να εργαστείτε για τη βελτιστοποίησή της για σχετικούς όρους αναζήτησης.


Τι είναι το SEO?

Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo !, ή το Bing, αφορούν την κατεύθυνση των χρηστών στους πιο σχετικούς ιστότοπους ή σελίδες. Λαμβάνουν υπόψη πολλούς παράγοντες, τόσο τεχνικούς όσο και δημιουργικούς, για την κατάταξη και την καταχώριση ιστότοπων σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης. Το SEO είναι η διαδικασία ενημέρωσης του ιστότοπού σας σε μια προσπάθεια κατάταξης υψηλότερων αποτελεσμάτων αναζήτησης για να λάβετε “δωρεάν” ή “οργανική” επισκεψιμότητα.

WooCommerce Organic SEO

Αν και μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, δεν είναι. Το καλό είναι ότι έχει γίνει πολλή έρευνα στο SEO και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε ευρήματα ειδικών στο κατάστημά σας στο WooCommerce, για να το βοηθήσετε!

Η σελίδα προϊόντων & SEO του WooCommerce

Το κατάστημά σας στο WooCommerce είναι μια συλλογή προϊόντων που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Θέλετε ορισμένα προϊόντα να ταξινομούνται όταν ένας χρήστης τα αναζητά. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πουλάτε καπέλα. Θέλετε η σελίδα προϊόντων μπλε καπέλο να κατατάσσεται όταν κάποιος ψάχνει για “μπλε καπέλα”.

Αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν εκατοντάδες ιστότοποι που πωλούν μπλε καπέλα. Πώς διασφαλίζετε ότι ο ιστότοπός σας κατατάσσεται στην κορυφή; Όπως αναφέρθηκε, αναζητούν οι μηχανές αναζήτησης σήματα κατάταξης για να αντιστοιχίσετε έναν συγκεκριμένο όρο αναζήτησης με ένα σχετικό αποτέλεσμα. Για τη σελίδα προϊόντων WooCommerce, αυτά τα σήματα κατάταξης περιλαμβάνουν, την παρουσία του όρου αναζήτησης στη διεύθυνση URL, τον τίτλο και το περιεχόμενο της σελίδας, την ταχύτητα με την οποία φορτώνεται η σελίδα, την ταχύτητα με τη φόρτωση της σελίδας σε μια κινητή συσκευή, συνδέσμους προς το σελίδα από άλλους ιστότοπους, δείκτες κοινωνικής δημοτικότητας και πολλά άλλα.

Αντί να είστε συγκλονισμένοι με όλα αυτά, πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε με το βασικό – το είδος που πρέπει να κάνει κάθε σελίδα – και στη συνέχεια να προχωρήσετε στο συγκρότημα – μόλις κατακτήσετε το βασικό.

Όλα ξεκινούν με έρευνα λέξεων-κλειδιών

Ανεξάρτητα από το είδος του προϊόντος που πουλάτε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε το σωστό σύνολο λέξεων-κλειδιών που πρέπει να κατατάξει η σελίδα σας. Μια λέξη-κλειδί είναι μια φράση που είναι πιο πιθανό να αναζητήσει ένας χρήστης κατά την αναζήτηση του προϊόντος σας.

Για παράδειγμα, εάν πουλάτε μπλε καπέλα, οι ιδανικές λέξεις-κλειδιά φαίνεται να είναι “μπλε καπέλα”, “αγορά μπλε καπέλα” ή “ανδρικό καπέλο μπλε” ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι πάντα εύκολο να μαντέψεις. Η πιο σοφή εναλλακτική λύση είναι να ξεκινήσετε με ευρείες λέξεις-κλειδιά (αυτές που μπορείτε να σκεφτείτε) και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών για να τις βελτιώσετε.

Εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών

Από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές, ορισμένα εργαλεία (δωρεάν και επί πληρωμή) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:

 • Λέξεις-κλειδιά παντού (δωρεάν) – Μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που παραθέτει τη δημοτικότητα ενός συγκεκριμένου όρου αναζήτησης
 • Αχρεφς – Προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τις λέξεις-κλειδιά για τους ανταγωνιστές σας και για αυτές που πρέπει να κατατάξετε
 • Moz Explorer – Ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών από τους ίδιους τους γκουρού SEO
 • Google Trends (δωρεάν) – Μια απλή επιλογή για να ελέγξετε τη δημοτικότητα ενός συγκεκριμένου όρου αναζήτησης
 • Προτάσεις αναζήτησης Amazon (δωρεάν) – Οι προτάσεις αναζήτησης που αναφέρονται στο Amazon κατά την πληκτρολόγηση ενός προϊόντος
 • Προτάσεις αναζήτησης Google (δωρεάν) – Οι εναλλακτικές λέξεις αναζήτησης που παραθέτει η Google στο τέλος της σελίδας όταν εισάγετε ένα ερώτημα αναζήτησης
Προτάσεις αναζήτησης Google

Παράδειγμα: Προτάσεις αναζήτησης Google

Μόλις καταλάβετε τις λέξεις-κλειδιά, πρέπει να διορθώσετε μια συγκεκριμένη κύρια λέξη-κλειδί και να τη χρησιμοποιήσετε για να ενημερώσετε το περιεχόμενό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά σε όλο το περιεχόμενό σας.

Θυμηθείτε, ότι η πλήρωση λέξεων-κλειδιών (υπερβολική χρήση μιας λέξης-κλειδιού) ως πρακτική είναι νεκρή. Τοποθετήστε τις λέξεις-κλειδιά σας σε όλο το περιεχόμενο με σύνεση.

Βελτιώστε τη σελίδα προϊόντων σας με τα βασικά στοιχεία του WooCommerce SEO

Μόλις έχετε μια κύρια λέξη-κλειδί, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται στις πιο σημαντικές ενότητες της σελίδας προϊόντων WooCommerce. Δείτε πώς πρέπει να το κάνετε.

1. Διεύθυνση URL προϊόντος

Η παρουσία ενός όρου αναζήτησης σε μια διεύθυνση URL θεωρείται ως ισχυρό σήμα κατάταξης. Στην πραγματικότητα, εάν ο όρος αναζήτησης υπάρχει στο ίδιο το όνομα τομέα, τότε μια σελίδα θα κατατάσσεται αναπόφευκτα (εκτός αν κάθε άλλο σήμα δεν υπάρχει). Το URL του προϊόντος θα πρέπει ιδανικά να περιέχει τη λέξη-κλειδί εστίασης. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν την πρακτική κατά τη δημιουργία νέων σελίδων. Αλλά για υπάρχουσες σελίδες, δεν θα πρέπει να αλλάζετε τη διεύθυνση URL εάν είστε αρχάριος μάρκετινγκ. Η αλλαγή της διεύθυνσης URL μπορεί να σημαίνει απώλεια όλων των αξιών SEO που έχει αποκτήσει μια σελίδα και ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την κατάταξή σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Ενεργοποιήστε το breadcrumbs στο κατάστημα Woo για να κάνετε τη διεύθυνση URL αναγνώσιμη στα αποτελέσματα αναζήτησης

2. Τίτλος προϊόντος

Δομή αποτελεσμάτων αναζήτησης

Η λέξη-κλειδί εστίασης πρέπει να υπάρχει στον τίτλο του προϊόντος για να βοηθήσει την κατάταξη της σελίδας. Δεν χρειάζεται να συζητήσετε εδώ – προχωρήστε και ενημερώστε τους τίτλους των προϊόντων σας!

3. Περιγραφή προϊόντος

Πρόσθετα SEO αρέσει Yoast SEO θα σας πει ότι το περιεχόμενο σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα πρέπει ιδανικά να είναι τουλάχιστον 300 λέξεις. Το ίδιο ισχύει και για τις σελίδες προϊόντων WooCommerce. Η σελίδα του προϊόντος σας πρέπει να περιέχει μια λεπτομερή περιγραφή του προϊόντος σας με την εστίαση ή τις δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά να εμφανίζονται 2-3 φορές σε όλο το περιεχόμενο. Για άλλη μια φορά, το κλειδί είναι να πλαισιώσετε το περιεχόμενο φυσικά και να μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά τις λέξεις-κλειδιά.

Σελίδα προϊόντων WooCommerce

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν το προϊόν σας δεν απαιτεί λεπτομερή περιγραφή, καλύψτε τα βασικά. Προσθέστε διαστάσεις, στοιχεία, οδηγίες φροντίδας, προβλήματα αποστολής κ.λπ. Ή απαντήστε σε ερωτήσεις που ενδέχεται να έχουν οι δυνητικοί αγοραστές.

4. Εικόνες και βίντεο

Γνωρίζατε ότι η συμπερίληψη ενός βίντεο σε μια ανάρτηση μπορεί να αυξήσει τις μετατροπές έως και 80% (σύμφωνα με τον οδηγό SEO βίντεο); Αυτό είναι τεράστιο! Οι εικόνες και τα βίντεο στη σελίδα του προϊόντος σας βοηθούν να εξηγήσετε καλύτερα το προϊόν και να προσελκύσετε τον αγοραστή. Οι εικόνες πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας αλλά βελτιστοποιημένες ώστε να διατηρείται το μέγεθος της σελίδας στο ελάχιστο. Τα βίντεο πρέπει να φιλοξενούνται σε πλατφόρμες όπως το Youtube ή το Vimeo και στη συνέχεια να περιλαμβάνονται σε μια σελίδα προϊόντος.
Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να προσθέσετε Alt Text για τις εικόνες σας. Αυτό το κείμενο θα πρέπει να καθορίζει τι είναι η εικόνα. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτό το κείμενο για να «διαβάσουν» μια εικόνα και αυτό το κείμενο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας σε περιπτώσεις που η εικόνα δεν φορτώνεται. Η σελίδα του προϊόντος σας πρέπει να περιέχει εικόνες με τη λέξη-κλειδί εστίασης στο Alt Text.

5. Κριτικές και βαθμολογίες

Οι κριτικές και οι αξιολογήσεις από τους πελάτες είναι παράγοντες εμπιστοσύνης και αξιολογούνται πολύ από τις μηχανές αναζήτησης. Η παρουσία κριτικών στη σελίδα του προϊόντος σας μπορεί να την βοηθήσει στην κατάταξη για σχετικές αναζητήσεις. Το καλό είναι ότι, το WooCommerce φροντίζει να εμφανίζει μια βαθμολογία προϊόντος σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης για να προσθέσει αξία SEO σε μια σελίδα.

Όπως αναφέρθηκε, ένα πρόσθετο SEO όπως το Yoast είναι απαραίτητο και μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τρύπες στη σελίδα του προϊόντος σας. Ζευγάρι Yoast με το Επέκταση WooCommerce για την απόλυτη υπερδύναμη SEO.

Προηγμένες τακτικές SEO για ενίσχυση των κατατάξεων σελίδων προϊόντων WooCommerce

Εάν αισθάνεστε τολμηροί και θέλετε να περάσετε από τις βασικές συμβουλές, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές σύνθετες αλλαγές στο κατάστημά σας για να το βελτιστοποιήσετε.

Εκτός από το περιεχόμενο που υπάρχει στη σελίδα του προϊόντος σας, οι μηχανές αναζήτησης ελέγχουν πολλούς άλλους παράγοντες για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε την κατάταξη της σελίδας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Λέξεις-κλειδιά στο Meta σελίδας προϊόντος – Το περιεχόμενο που περιγράφει μια σελίδα προϊόντος και εμφανίζεται συνήθως κάτω από τον τίτλο της σελίδας σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης είναι το meta της σελίδας. Ένα πρόσθετο SEO σάς βοηθά να προσθέσετε μετα-σελίδα για τα προϊόντα σας. Η παρουσία μιας λέξης-κλειδιού στη σελίδα meta θεωρείται ως παράγοντας κατάταξης.
 • Βελτιστοποίηση για φορητές συσκευές – Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό αναζητήσεων που πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών, το γεγονός ότι η σελίδα προϊόντων WooCommerce είναι βελτιστοποιημένη για κινητά ή δεν επηρεάζει το SEO. Αυτό σημαίνει ότι η σελίδα ανταποκρίνεται και η χρήση εκδόσεων AMP (Accelerated Mobile Pages) της σελίδας σας για να τη βοηθά να φορτώνει ταχύτερα σε κινητές συσκευές.
 • Προσθήκη νέου περιεχομένου – Η φρεσκάδα της σελίδας σας (πόσο συχνά ενημερώνεται) είναι ένας σημαντικός παράγοντας SEO. Ένας εύκολος τρόπος να διατηρείτε τις σελίδες σας φρέσκες είναι με κριτικές. Είναι μια φυσική πηγή περιεχομένου που προστίθεται με την πάροδο του χρόνου. Παρομοίως, θα μπορούσατε να προσθέσετε άλλες σχετικές ενότητες στα προϊόντα WooCommerce. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μέτρηση για τον αριθμό των πωληθέντων προϊόντων (που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο), μια ενότητα Συχνές ερωτήσεις όπου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να σας υποβάλουν ερωτήσεις για να απαντήσουν, μια ενότητα ιστοριών πελατών, μαρτυρίες βίντεο και πολλά άλλα.
  WooCommerce SEO Fresh Content Idea
 • Επιστροφή συνδέσμους – Αυτό είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει να γίνει σωστά. Ένας οπίσθιος σύνδεσμος είναι όταν συνδέετε άλλους ιστότοπους προσθέστε έναν σύνδεσμο στις σελίδες των προϊόντων σας. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω καταλόγων καταλόγων, αναρτήσεων θυγατρικών, αναφορών προϊόντων και ούτω καθεξής. Οι οπίσθιοι σύνδεσμοι είναι ένας παράγοντας εμπιστοσύνης και έδειξαν ότι το προϊόν είναι αρκετά καλό για σύνδεση. Όσο περισσότεροι είναι οι backlinks τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες κατάταξης των προϊόντων σας. Είναι σημαντικό οι οπίσθιοι σύνδεσμοι να φαίνονται φυσικοί όμως και να μην φυτεύονται μέσω τυχαίων σχολίων σε δημοφιλείς ιστότοπους * ahem ahem *

Πάρε μακριά

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι να διασφαλίσετε ότι το σωστό είδος επισκεψιμότητας φτάνει στη σελίδα του προϊόντος σας. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των δυνητικών αγοραστών που φθάνουν στη σελίδα σας, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες μετατροπής.

Εκτός από την εφαρμογή των παραπάνω, το make ίσως θέλει επίσης να βελτιστοποιήσει το WooCommerce για την απόδοση, να χρησιμοποιήσει μερικές συμβουλές βελτίωσης καταστήματος WooCommerce και να επενδύσει σε HTTPS (μεταξύ άλλων) για να εξασφαλίσει το WooCommerce. Για περαιτέρω ανάγνωση σχετικά με το SEO, δοκιμάστε τον οδηγό του WPExplorer για το WordPress SEO, το Οδηγός Moz στο SEO ή Ο οδηγός του Ahref για το ηλεκτρονικό εμπόριο SEO.

Η βελτιστοποίηση των σελίδων προϊόντων WooCommerce για μηχανές αναζήτησης είναι μια συνεχής διαδικασία. Θυμηθείτε, το μάντρα SEO – βελτιστοποίηση, ανάλυση, ενημέρωση και επανάληψη!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map