Vrhunski vodič za WooCommerce SEO za svoje proizvode

Vrhunski vodič za WooCommerce SEO za svoje proizvode

Svakom poduzeću – malom, srednjem ili velikom – potreban je SEO. To je zato što je optimizacija pretraživača (ili SEO) ključni marketinški kanal. Kao i po izvještaji ahrefa 68% internetskih iskustava započinje s pretraživačem, a samo 0,78% pretraga zapravo pređe na drugu stranicu i klikne na rezultat pretraživanja. To znači da ako želite više prometa u svojoj trgovini WooCommerce, trebate raditi na optimizaciji istog za srodne pojmove za pretraživanje.


Što je SEO?

Tražilice poput Google, Yahoo !, ili Bing, usmjeravaju korisnike na najrelevantnija web mjesta ili stranice. Oni uzimaju u obzir nekoliko čimbenika, tehničkih i kreativnih, da bi mogli rangirati i popisati web stranice u rezultatima pretraživanja. SEO je proces ažuriranja vaše web stranice u pokušaju da rangiraju visoke rezultate pretraživanja kako bi dobili “besplatan” ili “organski” promet.

WooCommerce Organic SEO

Iako možda zvuči složeno, nije. Dobra stvar je što je na SEO učinjeno mnogo istraživanja, a sve što trebate učiniti je primijeniti stručne nalaze na vašu WooCommerce trgovinu, kako biste to bolje ocijenili!

Stranica proizvoda i SEO usluge WooCommerce

Vaša WooCommerce trgovina zbirka je proizvoda koji služe određenoj svrsi. Želite da se određeni proizvodi rangiraju kada ih korisnik traži. Na primjer, recimo da prodajete kape. Želite da se vaša stranica proizvoda s plavim šeširom rangira kada netko traži “plave kape”.

Ali moglo bi postojati stotine web stranica koje prodaju plave kape. Kako osiguravate da se vaša web lokacija nalazi na vrhu? Kao što je spomenuto tragaju tražilice rangiranje signala da bi se podudarao određeni pojam za pretraživanje s relevantnim rezultatom. Za stranicu proizvoda WooCommerce ovi signali rangiranja uključuju prisutnost pojma za pretraživanje u URL-u stranice, naslova i sadržaja, brzinu kojom se stranica učitava, brzinu sa učitavanjem stranice na mobilnom uređaju, veze na stranicu s drugih web stranica, pokazatelje društvene popularnosti i puno više.

Umjesto da se sa svim time preplavite, prvo trebate započeti s osnovnim – vrstom koje svaka stranica treba učiniti – a zatim prijeđite na kompleks – nakon što osvojite osnovni.

Sve počinje istraživanjem ključnih riječi

Bez obzira na vrstu proizvoda koji prodajete, ključno je razumijevanje ispravnog skupa ključnih riječi na kojima vaša stranica treba rangirati. Ključna riječ je fraza koju korisnik najvjerovatnije traži kada traži svoj proizvod.

Na primjer, ako prodajete plave kape, izgledaju da su idealne ključne riječi “plavi šeširi”, “kupite plave kape” ili “muški šešir plavi” ili nešto slično. Nije uvijek lako nagađati. Mudrija alternativa je započeti s širokim ključnim riječima (onima koje se možete sjetiti), a zatim upotrijebite alate za istraživanje ključnih riječi kako biste ih pročistili.

Alati za istraživanje ključnih riječi

Od mnogih dostupnih opcija neki alati (besplatni i plaćeni) koji možete koristiti su:

 • Ključne riječi svugdje (besplatno) – proširenje preglednika u kojem je navedena popularnost određenog pojma za pretraživanje
 • Ahrefs – Nudi skup alata koji će vam pomoći da shvatite ključne riječi po kojima se vaši konkurenti rangiraju i one po kojima biste se trebali rangirati
 • Moz Explorer – Alat za istraživanje ključnih riječi od samih SEO gurua
 • Google Trends (besplatno) – jednostavna opcija za provjeru popularnosti određenog pojma za pretraživanje
 • Prijedlozi za Amazonovo pretraživanje (besplatno) – Prijedlozi za pretraživanje koji Amazon navodi kada upišete proizvod
 • Prijedlozi za Google pretraživanje (besplatno) – alternative pojma za pretraživanje koje Google navodi na kraju stranice kada unesete upit za pretraživanje
Prijedlozi za Google pretraživanje

Primjer: Prijedlozi Google pretraživanja

Nakon što utvrdite ključne riječi, morate se popraviti na jednoj primarnoj ključnoj riječi i upotrijebiti je za ažuriranje svog sadržaja. Možete koristiti sekundarne ključne riječi u cijelom sadržaju.

Sjetite se, da je punjenje ključnih riječi (prekomjerna upotreba ključne riječi) kao prakse mrtav. Postavite ključne riječi na sadržaj pametno.

Poboljšajte svoju stranicu proizvoda s osnovama SEO usluge WooCommerce

Jednom kada imate primarnu ključnu riječ, morate biti sigurni da se pojavljuje u najvažnijim odjeljcima stranice WooCommerce proizvoda. Evo kako trebate to riješiti.

1. URL proizvoda

Prisutnost pojma za pretraživanje u URL-u smatra se jakim signalom za rangiranje. Zapravo, ako je pojam za pretraživanje prisutan u samom nazivu domene, stranica će se neizbježno rangirati (osim ako svaki drugi signal ne postoji). U idealnom slučaju URL proizvoda treba sadržavati ključnu riječ za fokus. Možete slijediti ovu praksu prilikom stvaranja novih stranica. Ali za postojeće stranice ne biste trebali mijenjati URL ako ste početnik u marketingu. Promjena URL-a može značiti gubitak na sve SEO vrijednosti stranice koju je stekla i može negativno utjecati na vašu ljestvicu.

Savjet stručnjaka: Aktivirajte krušne mrvice u svojoj Woo trgovini kako bi URL bio čitljiv u rezultatima pretraživanja

2. Naslov proizvoda

Struktura rezultata pretraživanja

Da bi se stranica rangirala, u naslovu proizvoda treba biti prisutna ključna riječ. Ovdje nema puno rasprava – nastavite i ažurirajte svoje proizvode!

3. Opis proizvoda

SEO dodaci poput Yoast SEO reći će vam da sadržaj na bilo kojoj web stranici u idealnom slučaju ne smije biti manji od 300 riječi. Isto se odnosi i na vaše stranice WooCommerce proizvoda. Stranica vašeg proizvoda treba sadržavati detaljan opis vašeg proizvoda s fokusom ili sekundarnim ključnim riječima koje se pojavljuju 2-3 puta u cijelom sadržaju. Još jednom, ključ je prirodno uokviriti sadržaj i ne pretjerivati ​​s ključnim riječima.

Stranica proizvoda WooCommerce

Savjet stručnjaka: Ako vaš proizvod ne jamči detaljan opis, pokrijte osnovno. Dodajte dimenzije, komponente, upute za njegu, probleme s isporukom itd. Ili odgovorite na pitanja koja mogu imati potencijalni kupci.

4. Slike i videozapisi

Jeste li znali da uključivanje videozapisa u post može povećati konverzije za čak 80% (po našem video vodiču za SEO)? To je ogromno! Slike i videozapisi na vašoj stranici proizvoda pomažu u boljem objašnjavanju proizvoda i privlačenju kupca. Slike bi trebale biti visokokvalitetne, ali optimizirane tako da zadrže veličinu stranice na minimumu. Videozapisi trebaju biti smješteni na platformama kao što su Youtube ili Vimeo, a zatim ih uključiti na stranicu proizvoda.
Zapamtite, važno je dodati Alt tekst za svoje slike. Ovaj tekst treba definirati o čemu se radi o slici. Tražilice koriste ovaj tekst za “čitanje” slike, a ovaj se tekst prikazuje na vašoj web stranici u slučajevima kada se slika ne učitava. Stranica vašeg proizvoda trebala bi sadržavati slike s ključnom riječi za fokus u Alt tekstu.

5. Recenzije i ocjene

Recenzije i ocjene kupaca su čimbenici povjerenja i tražilice ih ocjenjuju vrlo visoko. Prisutnost recenzija na vašoj stranici proizvoda može vam pomoći u rangiranju relevantnih pretraživanja. Dobra strana je što WooCommerce brine za prikazivanje ocjene proizvoda u rezultatima pretraživanja kako bi stranica dodala SEO vrijednost..

Kao što je spomenuto, SEO dodatak poput Yoast je neophodan i može vam pomoći da uočite rupe na stranici svog proizvoda. Par Yoast sa svojim WooCommerce proširenje za vrhunsku SEO supersila.

Napredna SEO taktika za poboljšanje ocjene stranica WooCommerce proizvoda

Ako se osjećate avanturistički i želite prijeći osnovne savjete, možete isprobati neke napredne promjene u trgovini kako biste je optimizirali..

Osim sadržaja koji je prisutan na vašoj stranici proizvoda, tražilice provjeravaju još nekoliko čimbenika koji pomažu u odlučivanju o rangiranju stranice. To uključuje:

 • Ključne riječi u Meta stranici stranice proizvoda – Sadržaj koji opisuje stranicu proizvoda i obično se prikazuje ispod naslova stranice u rezultatima pretraživanja je meta stranice. SEO dodatak vam pomaže da dodate meta stranice za svoje proizvode. Prisutnost ključne riječi u meta meta se smatra faktorom rangiranja.
 • Optimizacija za mobilne uređaje – S obzirom na sve veću potragu koja se događa putem mobilnih uređaja činjenica da je vaša stranica proizvoda WooCommerce optimizirana za mobilne uređaje ili nema utjecaja na SEO. To znači da stranica postane responzivna i pomoću AMP (ubrzanih mobilnih stranica) inačica stranice da biste brže učitali na mobilnim uređajima.
 • Dodavanje svježeg sadržaja – Svježina stranice (koliko često se ažurira) važan je SEO čimbenik. Jednostavan način za održavanje svježih stranica je recenzijama. Prirodni su izvor sadržaja koji se dodaje s vremenom. Slično tome, u svoje WooCommerce proizvode mogli biste dodati i druge relevantne odjeljke. To bi moglo biti računati za broj prodanih proizvoda (koji se ažuriraju u stvarnom vremenu), odjeljak s najčešćim pitanjima gdje zainteresirani kupci mogu postaviti pitanja na koja ćete odgovoriti, odjeljak s pričama o kupcima, video izjave i puno više.
  Ideja za svježi sadržaj WooCommerce SEO
 • Povratne – Ovo je pomalo škakljivo jer se to mora učiniti ispravno. Povratna veza je kad povežete druge web stranice dodajte vezu na stranice vaših proizvoda. To se može dogoditi kroz popise direktorija, partnerske postove, spomene proizvoda i tako dalje. Povratne veze su faktor povjerenja i ukazuju na to da je proizvod dovoljno dobar da bi mogao biti povezan. Što je više povratnih veza veće su vam šanse za rangiranje proizvoda. Važno je da povratne veze izgledaju prirodno i nisu zasađene slučajnim komentarima na popularnim web-lokacijama * ahem ahem *

Oduzeti

Optimizacija tražilice namijenjena je osiguravanju da pravi promet dođe na vašu stranicu proizvoda. Što veći broj potencijalnih kupaca dođe na vašu stranicu, veće su šanse za konverziju.

Osim provođenja gore navedenog, možda biste htjeli optimizirati WooCommerce radi performansi, upotrijebiti neke savjete za poboljšanje trgovine WooCommerce i investirati u HTTPS (između ostalog) kako biste osigurali WooCommerce. Za daljnje čitanje o SEO, isprobajte vodič za WPExplorer o WordPress SEO, the Moz vodič na SEO ili Ahrefov vodič za e-trgovinu SEO.

Optimizacija stranica s WooCommerce proizvodima za tražilice je kontinuirani proces. Zapamtite, SEO mantra – optimizirati, analizirati, ažurirati i ponoviti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me