Τα πιο συνηθισμένα λάθη SEO στο χώρο του WordPress

Συχνά λάθη SEO Onsite SEO

Το WordPress είναι αρκετά καλά βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης, αλλά δεν είναι τέλειο. Υπάρχουν πολλά λάθη SEO στο WordPress που κάνουν οι χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, το WordPress χρειάζεται βοήθεια σε δύο τομείς:


 1. Πρόσθετη λειτουργικότητα με τη μορφή ενός προηγμένου plugin SEO όπως Yoast SEO.
 2. Η αποτελεσματική εφαρμογή των επιτόπιων μέτρων SEO.

τελικά, εσείς είναι υπεύθυνοι για το πόσο καλά βελτιστοποιημένο είναι ο ιστότοπός σας για σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs). Εάν δεν ακολουθείτε βασικές βασικές αρχές SEO, τυχόν πρόσθετα ή widget που έχετε εγκαταστήσει θα είναι ελάχιστα χρήσιμα.

Έχοντας αυτό κατά νου, έχω γράψει αυτήν τη λίστα με τα πιο συνηθισμένα λάθη SEO WordPress, μαζί με οδηγίες για τον τρόπο αποφυγής τους. Αρχικά θα επικεντρωθούμε σε λάθη ειδικά για μεμονωμένες αναρτήσεις και σελίδες. Στη συνέχεια, σε σφάλματα που μπορούν να έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Π.χ. το είδος των ζητημάτων που μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα του ιστότοπού σας να κατατάσσεται σε σχετικές λέξεις-κλειδιά. Εάν διαπιστώσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι θύμα μερικών από αυτά τα σφάλματα, η διόρθωσή τους μπορεί να κάνει μια δραματική διαφορά στη ροή της κυκλοφορίας μηχανών αναζήτησης στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Contents

1. Δεν βελτιστοποιείτε το μόνιμο σύνδεσμό σας

Ο μόνιμος σύνδεσμός σας είναι καλός για δύο πράγματα:

 1. Δίνοντας στους επισκέπτες του ιστότοπού σας μια ένδειξη για το τι είναι μια σελίδα
 2. Υποδεικνύει τη συνάφεια με τις μηχανές αναζήτησης

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η δομή μόνιμων συνδέσμων ορίζεται σωστά στις Ρυθμίσεις> Μόνιμοι σύνδεσμοι στο backend σας:

Ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων
Οπως βλέπεις, Οι μόνιμοι σύνδεσμοι ορίζονται στο όνομα της ανάρτησης (ή της σελίδας). Αυτή είναι η μορφή που θα συνιστούσα γενικά. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε την ημερομηνία στον μόνιμο σύνδεσμό σας εάν το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με την ημερομηνία (όπως άρθρα ειδήσεων). Αλλά για τα περισσότερα blog που χρησιμοποιούν το όνομα της ανάρτησης είναι πιο λογικό.

Μόλις ορίσετε σωστά τη δομή των μόνιμων συνδέσμων, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι οι μόνιμοι σύνδεσμοι των αναρτήσεών σας είναι καλά βελτιστοποιημένοι για τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε. Για παράδειγμα, εδώ είναι ο μόνιμος σύνδεσμος για αυτήν την ανάρτηση:

Δημοσίευση μόνιμου συνδέσμου

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν αντικατοπτρίζει απλώς ολόκληρο τον τίτλο (αυτό είναι που κάνει ένας μόνιμος σύνδεσμος από προεπιλογή στο WordPress). Το τροποποίησα για να επικεντρωθεί μόνο στις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά στην επικεφαλίδα, οι οποίες θα είναι χρήσιμες για την Google όταν πρόκειται για την ερμηνεία της συνάφειας.

2. Μη βελτιστοποίηση της παρουσίασης SERPs της ανάρτησής σας

Ένας από τους πολλούς λόγους που θεωρώ το πρόσθετο Yoast SEO (αναφέρεται στην αρχή αυτής της ανάρτησης) τόσο πολύτιμο είναι οι επιλογές βελτιστοποίησης ανά σελίδα / σελίδας. Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης σχετικά με την εμφάνιση των επιλογών ανάρτησης του Yoast:

Ρυθμίσεις αποσπάσματος Yoast SEO

Εάν δεν βελτιστοποιείτε τις αναρτήσεις και τις σελίδες σας συμπληρώνοντας τα παραπάνω πεδία, χάνετε μερικά κόλπα:

 • ο Εστίαση λέξης-κλειδιού σας επιτρέπει να αξιολογήσετε πόσο καλά βελτιστοποιήθηκε η ανάρτηση / σελίδα σας ως σύνολο για την κύρια λέξη-κλειδί.
 • ο Τίτλος SEO σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το δικό σας ετικέτα τίτλου (σε αντίθεση με τον τίτλο του ίδιου του περιεχομένου) να είναι πιο φιλική στη μηχανή αναζήτησης.
 • ο Μετα-περιγραφή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια μη αυτόματη περιγραφή για τη σελίδα / ανάρτηση. Αυτό θα εμφανίζεται σε SERP καθώς και σε άλλα μέρη (όπως ιστότοποι κοινωνικών μέσων). Η σύνταξη μη αυτόματων περιγραφών μπορεί να έχει δραματικά θετική επίδραση στις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.

Βεβαιωθείτε ότι κάθε σελίδα και ανάρτηση στον ιστότοπό σας επεξεργάζεται άριστα για προβολή σε SERPs.

3. Κακή διασύνδεση

Υπάρχουν ορισμένα οφέλη από τη σύνδεση μεταξύ αναρτήσεων ιστολογίου στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης ή αυξημένη αφοσίωση των χρηστών. Αλλά για σκοπούς SEO μας ενδιαφέρει η συνάφεια.

Με απλά λόγια, εάν η Google βλέπει ότι συνδέεστε με σχετικές με το περιεχόμενο σελίδες στον ιστότοπό σας, θα κατανοήσει καλύτερα τη συνάφεια του ιστότοπού σας με ένα συγκεκριμένο θέμα στο σύνολό του. Η αποτελεσματική διασύνδεση μπορεί να αποδείξει τη συνάφεια μιας συγκεκριμένης σελίδας με ένα θέμα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια συνολική αύξηση των βαθμολογιών σε ένα ολόκληρο θέμα (καθώς ο ιστότοπός σας αναγνωρίζεται ως αρχή).

Το κλειδί είναι να συνδέεστε συχνά (αλλά μόνο όταν είναι σχετικό) και να χρησιμοποιείτε κείμενα αγκύρωσης πλούσια σε λέξεις-κλειδιά. Αντί για «να μάθετε περισσότερα, Κάντε κλικ ΕΔΩ“, Γράψτε” μάθετε περισσότερα για εκπαίδευση σκύλων«. Ένα πρόσθετο που έχω βρει εξαιρετικά χρήσιμο για την ταχύτερη και ευκολότερη διασύνδεση είναι το Link Whisper. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική Link Whisper εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

4. Κακή εξωτερική σύνδεση

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται αντίθετο, μπορείτε να επηρεάσετε θετικά την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης σας τακτικά σύνδεση με σχετικούς και έγκυρους εξωτερικούς ιστότοπους. Αυτό γίνεται για δύο λόγους:

 1. Ο συντελεστής συνάφειας όπως συζητείται στην ενότητα διασύνδεσης παραπάνω
 2. Η Google αρέσει να βλέπει ιστότοπους να αναφέρονται σε άλλους – με τον ίδιο τρόπο που ένα ιατρικό περιοδικό αναφέρει άλλες μελέτες

Με απλά λόγια, εάν ο ιστότοπός σας δεν συνδέεται με εξωτερικούς ιστότοπους, η Google θα το θεωρήσει ως ένδειξη ότι το περιεχόμενό σας δεν είναι ιδιαίτερα πολύτιμο. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι συνδέεστε τακτικά με σχετικούς και έγκυρους ιστότοπους και ιστολόγια στη θέση σας. Για παράδειγμα, θεωρούμε το Yoast ως αρχή σε όλα τα πράγματα WordPress SEO και έχουν ένα υπέροχο άρθρο γιατί έχουν σημασία οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι.

5. Κακή βελτιστοποίηση εικόνας

Όταν πρόκειται για κοινά λάθη SEO WordPress, αυτό που βλέπω πιο συχνά είναι η κακή βελτιστοποίηση εικόνας. Οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να δουν κείμενο σε μορφή εικόνας, οπότε πρέπει να κρατήσετε το χέρι τους λίγο όταν πρόκειται για πολυμέσα. Εκεί μπαίνουν οι ετικέτες alt και title, όπως φαίνεται εδώ στο πρόγραμμα μεταφόρτωσης πολυμέσων WordPress:

βελτιστοποίηση seo-εικόνας

Υπάρχει μια ατελείωτη συζήτηση στον κόσμο του SEO σχετικά με το πόσο σημαντικές είναι οι ετικέτες alt και τίτλου αντίστοιχα. Αλλά αντί να σπαταλάω το χρόνο μου σε αυτό, απλά προσθέτω κείμενο και στα δύο. Όσον αφορά αυτές τις ετικέτες, θα πρέπει εστιάστε τόσο στο SEO όσο και στη χρηστικότητα.

Για πολλά άτομα (όπως χρήστες με προβλήματα όρασης ή χρήστες κινητής τηλεφωνίας), οι εικόνες ενδέχεται να μην είναι ορατές, οπότε θα βλέπουν το κείμενο alt. Επομένως, θα πρέπει να είναι περιγραφική της εικόνας, ενώ εστιάζει επίσης σε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το περιεχόμενο. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε το κείμενο alt και τον τίτλο στα λογότυπα, τις ετικέτες και τις εικόνες πλοήγησης. Είναι όλα χρήσιμα για την παροχή στις μηχανές αναζήτησης ευρύτερου περιεχομένου ως προς το αντικείμενο του ιστότοπού σας. Αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή της εικόνας ενός παγόβουνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης εικόνων για να μάθετε περισσότερους τρόπους για να τελειοποιήσετε την εικόνα για ταχύτητα και SEO.

6. Κακή κατηγοριοποίηση / επισήμανση

Αυτό είναι ένα πραγματικό κατοικίδιο ζώο μου – σελίδες που σχετίζονται με έναν τεράστιο αριθμό κατηγοριών και ετικετών. Πώς υποτίθεται ότι μια μηχανή αναζήτησης έχει νόημα μιας ανάρτησης που σχετίζεται με ένα ευρύ φάσμα λέξεων-κλειδιών?

Κατηγοριοποιήστε και επισημάνετε επιλεκτικά και συγκεκριμένα. Θα πρέπει να έχετε πολύ περιορισμένο αριθμό κατηγοριών (γενικά μικρότερες από 10, με ορισμένες εξαιρέσεις) και περιορισμένο αριθμό ετικετών (ίσως όχι περισσότερο από 50). Εάν μια κατηγορία ετικετών έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μερικές φορές, πιθανώς δεν αξίζει να υπάρχει.

Κρατάω τα πράγματα απλά όταν πρόκειται για δημοσιεύσεις WordPress και ταξινομίες – λιγότερο είναι περισσότερο. Στο δικό μου blog συνδέω κάθε ανάρτηση με μία μόνο κατηγορία και μια χούφτα πολύ σχετικών ετικετών. Με αυτόν τον τρόπο, παράγω σχετικές με τα συμφραζόμενα σελίδες ταξινόμησης τις οποίες η Google θεωρεί κατάλληλη για κατάταξη.

Οι καλά κατασκευασμένες σελίδες κατηγοριών και ετικετών παρέχουν στις μηχανές αναζήτησης ένα μεγάλο πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδέα για τη συνάφεια του ιστότοπού σας στο σύνολό τους με ένα συγκεκριμένο θέμα και μπορούν επίσης να κατατάσσονται σε ατομική βάση. Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε σελίδες κατηγορίας ποιότητας και ετικετών, θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι έχουν ρυθμιστεί για ευρετηρίαση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά την κατηγοριοποίηση και την προσθήκη ετικετών.

7. Κακό δομημένες κεφαλίδες

Κεφαλίδες HTML (π.χ. το

ετικέτα) παρέχετε στην Google πολλά συμφραζόμενα σχετικά με τη συνάφεια του ιστότοπού σας. Οι λέξεις που τοποθετούνται σε ετικέτες κεφαλίδας σταθμίζονται πιο βαριά από αυτές που περιέχονται στο κύριο περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να συμπεριλαμβάνετε σχετικές λέξεις-κλειδιά σε αυτές τις κεφαλίδες όποτε είναι δυνατόν, αλλά είναι επίσης είναι σημαντικό οι ετικέτες κεφαλίδας να είναι σωστά δομημένες. Ορισμένα θέματα WordPress δεν ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές ως προς αυτό, επομένως ίσως θελήσετε να ελέγξετε τις ετικέτες κεφαλίδας τώρα. Εν συντομία:

 • Στην αρχική σας σελίδα, το

  Η ετικέτα πρέπει να είναι το όνομα του ιστότοπού σας

 • Σε όλες τις άλλες σελίδες, το

  η ετικέτα πρέπει να είναι ο τίτλος (δηλ. της ανάρτησης / της σελίδας)

Με αυτόν τον τρόπο, η αρχική σας σελίδα έχει τις καλύτερες πιθανότητες κατάταξης για το όνομα του ιστότοπού σας και άλλες σελίδες έχουν την καλύτερη πιθανότητα κατάταξης για οποιοδήποτε συγκεκριμένο θέμα καλύπτουν..

Επί πλέον,

και

Οι ετικέτες θα πρέπει να είναι δωρεάν για χρήση ως υπο-κεφαλίδες σχετικές με τα συμφραζόμενα. Ποιο είναι το θέμα σας δεν πρέπει Το να χρησιμοποιείτε αυτές τις ετικέτες για σπατάλη σκοπούς (π.χ. για τον τίτλο “προτεινόμενες αναρτήσεις” σε ένα widget πλευρικής γραμμής – που δεν βοηθά καθόλου τις μηχανές αναζήτησης). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σωστή δομή των ετικετών κεφαλίδας, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την αναλυτική ανάρτηση έως Joost de Valk.

8. Διδάσκοντας στις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν πάρα πολύ

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να υποθέσουν ότι η Google θα ανιχνεύσει και θα ευρετηριάσει ολόκληρο τον ιστότοπό τους. Ενώ η Google μπορεί αργή πορεία ολόκληρο τον ιστότοπό σας, συχνά δεν θα ευρετηριάσει όλα των δημοσιεύσεων και των σελίδων. Και στην πραγματικότητα, δεν θέλετε στην Google να ανιχνεύει όλο το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας – μόνο το περιεχόμενο που αξίζει πραγματικά να ταξινομηθεί. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό και δεν σας ωφελεί να είστε στο ευρετήριο της Google. Συγκεκριμένα, τέτοιες σελίδες περιλαμβάνουν:

 • Σελίδες ταξινόμησης / αρχειοθέτησης που δεν χρησιμοποιούνται (π.χ. ετικέτες, αρχεία συγγραφέων, αρχεία βάσει ημερομηνιών κ.λπ.)
 • Η πολιτική απορρήτου σας
 • Νομικές αποποιήσεις

Παίρνετε την ιδέα. Όσο πιο καθαρός είναι ένας ιστότοπος που μπορείτε να παρουσιάσετε στην Google, τόσο το καλύτερο. Οτιδήποτε είναι άσχετο ή άχρηστο για τους ερευνητές χρησιμεύει μόνο για να μειώσει τη συνάφεια του ιστότοπού σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες αυτές οι σελίδες έχουν οριστεί σε “noindex” – δηλαδή να πείτε στις μηχανές αναζήτησης να μην το ευρετηριάσουν. Αυτό γίνεται εύκολα με ένα πρόσθετο όπως Yoast SEO, που σας επιτρέπει noindex ολόκληρους τύπους ταξινόμησης / αρχείων.

Με την προσθήκη εγκατεστημένη, απλώς μεταβείτε στο SEO> Εμφάνιση αναζήτησης. Στη συνέχεια, αλλάξτε την επιλογή “Εμφάνιση (Τύπος ανάρτησης) στα αποτελέσματα αναζήτησης;” στο Όχι για κάθε τύπο ανάρτησης που θέλετε να έχετε στο noindex. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το Ταξινομίες και Αρχεία καρτέλες για να κάνετε το ίδιο.

Yoast SEO: Προεπιλογές τύπων περιεχομένου

Αυτή η επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη ανά βάση ανά σελίδα ή σελίδα:

Yoast SEO Post Indexing

9. Μη παροχή Χάρτη ιστοτόπου XML

Ο χάρτης ιστότοπου XML δεν είναι καθόλου απαραίτητος. Όμως, η μη παροχή μιας για μηχανές αναζήτησης είναι σαν να δίνει σε κάποιον πολύπλοκες οδηγίες στο σπίτι σας προφορικά, αντί για τη διεύθυνσή σας. Είναι πολύ πιο εύκολο για τις μηχανές αναζήτησης αν τους πείτε τι πρέπει να ευρετηριαστεί. Με αυτόν τον τρόπο το Google, το Bing και άλλοι γνωρίζουν τι είναι πιο σημαντικό από τις ευρετηριασμένες σελίδες σας.

Η μεγαλύτερη αμαρτία της μη παροχής χάρτη ιστότοπου XML είναι το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο να το κάνετε. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το προαναφερθέν πρόσθετο Yoast SEO, απλώς μεταβείτε στη διεύθυνση SEO> Γενικά> Χαρακτηριστικά και εναλλαγή στη λειτουργία Χάρτη ιστότοπου XML:

Χάρτης ιστοτόπου Yoast SEO XML

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Το Yoast θα βασίσει τους χάρτες ιστότοπου στις διάφορες επιλογές που ενεργοποιείτε / απενεργοποιείτε στο Αναζήτηση εμφάνισης Ενότητα. Η προσθήκη θα διατηρεί τώρα έναν δυναμικά ενημερωμένο χάρτη ιστότοπου XML στον διακομιστή σας για χρήση από τις μηχανές αναζήτησης κατά την ανίχνευση του ιστότοπού σας.

10. Εστίαση στις μετα-λέξεις-κλειδιά

Αυτό είναι λιγότερο λάθος και περισσότερο χάσιμο χρόνου, γιατί Η Google δεν λαμβάνει υπόψη τις μετα-λέξεις-κλειδιά κατά την κατάταξη ιστότοπων. Οι μετα-λέξεις-κλειδιά έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά από τους spammers σε τέτοιο βαθμό που η Google δεν τους έχει πλέον αξία. Επομένως, εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μετα-λέξεις-κλειδιά, τώρα είναι η ώρα να σταματήσετε.

11. Διπλότυπο περιεχόμενο (και δεν ορίζει κανονικά URL)

Πολλοί άνθρωποι θα σας πουν ότι το διπλό περιεχόμενο είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Εάν η Google σας βλέπει να δημοσιεύετε περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο αλλού, θα εξαπολύσει τον άδη στον ιστότοπό σας έως ότου δεν έχει απομείνει τίποτα εκτός από κάποια αλλοιωμένη HTML.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Η Google δεν τιμωρεί (πάντα) ιστότοπους για χρήση διπλού περιεχομένου. Αντ ‘αυτού, εάν βλέπει δύο ιστοσελίδες με το ίδιο περιεχόμενο, θα προσπαθήσει να καταλάβει ποια ήταν η αρχική εκδότης. Στη συνέχεια, θα δώσει προτεραιότητα σε αυτήν τη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης σε σχέση με την άλλη.

Από την άλλη πλευρά, το διπλό περιεχόμενο στον ίδιο ιστότοπο δεν είναι εξαιρετικό. Αν και δεν αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα, η παρουσία πολλαπλών παρουσιών του ίδιου περιεχομένου σε πολλές σελίδες είναι απλώς ακατάστατη. Η ύπαρξη είκοσι άρθρων “Bluehost Review” δεν θα σας βοηθήσει να κατατάξετε την πρώτη σελίδα. Κάντε το καλύτερο δυνατό για να συνδυάσετε διπλά άρθρα ιστολογίου και να ανακατευθύνετε τις καταργημένες αναρτήσεις / σελίδες στην πιο σχετική (και πάλι, το Yoast SEO έρχεται πολύ βολικό με τον ενσωματωμένο διαχειριστή ανακατεύθυνσης).

Και ίσως πολύ πιο διαδεδομένο από ό, τι νομίζετε ότι είναι τυχαίες διπλότυπες σελίδες Η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας ενδέχεται να υπάρχει και στα δύο www και μη-www (δηλ. https://yoursite.com/) επίσης http και https εκδόσεις, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα ξεχωριστές σελίδες. Η λύση είναι να ορίσετε τι είναι γνωστό ως κανονικές διευθύνσεις URL για καθεμία από τις ιστοσελίδες του ιστότοπού σας.

12. Δεν βελτιστοποιείται για ταχύτητα

Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας είναι ζωτικής σημασίας. Οι άνθρωποι μισούν ιστότοπους με αργή φόρτωση, και κατ ‘επέκταση, το ίδιο κάνει και το Google (και πιθανώς άλλες μηχανές αναζήτησης). Θεσω απλα, η ταχύτητα με την οποία φορτώνεται ο ιστότοπός σας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην κατάταξή σας.

Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας φορτώνεται σε διπλό γρήγορο χρόνο. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί για το πώς να επιταχύνετε το WordPress, καθώς και βελτιστοποιημένες προσθήκες φιλοξενίας και προσωρινής αποθήκευσης του WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από δημοφιλή δωρεάν εργαλεία για να δοκιμάσετε την ταχύτητα του ιστότοπου, όπως το Pingdom και το PageSpeed ​​Insights, για να αξιολογήσετε την ταχύτητα και τα σημεία συμφόρησης του ιστότοπού σας..

13. Δεν βελτιστοποιείται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είτε σας αρέσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε όχι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα προφίλ σας είναι σωστά ρυθμισμένα και συνδεδεμένα με το WordPress σας μέσω Open Graph και Twitter Cards. Εάν δεν έχετε μαντέψει ακόμα, το Yoast SEO είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό καθώς οι ρυθμίσεις κοινωνικής δικτύωσης είναι ενσωματωμένες στην προσθήκη.

Yoast SEO Κοινωνικές ρυθμίσεις

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα σχετικά μικρό πράγμα, αλλά το να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι σωστά συνδεδεμένος με τα κοινωνικά σας μέσα θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι αναρτήσεις σας θα είναι πιο «κοινές». Επιπλέον, με το Yoast μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες μετα-ετικέτες Facebook και Twitter. Αυτό περιλαμβάνει έναν τίτλο, περιγραφή και βελτιστοποιημένη εικόνα. Και πάλι, αυτό μπορεί να βελτιώσει την προβολή και την κοινή χρήση της ανάρτησής σας.

Yoast SEO Custom Facebook & Twitter Meta Tags

Συμπληρώνοντας τα κοινά λάθη SEO επί τόπου

Το SEO μπορεί να είναι μάλλον εκφοβιστικό – υπάρχουν πολλά να κάνουμε λάθος. Αλλά η άλλη πλευρά είναι ότι αν μπορείτε να πάρετε τα περισσότερα πράγματα σωστά, θα έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα περισσότερα από τα λάθη SEO WordPress που βλέπετε παραπάνω δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Επιπλέον, μόλις καταλάβετε τις βασικές αρχές του SEO, θα μπορείτε να εντοπίζετε διαισθητικά όταν κάτι είναι καλό για την κατάταξη του ιστότοπού σας και το αντίστροφο.

Έχετε επιτόπιες συμβουλές SEO για χρήστες WordPress που δεν έχω καλύψει ούτε σε αυτήν την ανάρτηση ούτε στην άλλη; Εάν ναι, μοιραστείτε μαζί μας στην ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me